Straling

Baanbrekend onderzoek naar invloed gsm-mast op hersenfunctie

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Blootstelling aan een gsm-mast blijkt grote invloed te hebben op de hersenfunctie en veroorzaakt onder meer concentratiestoornissen, irritatie, slaapproblemen en een gebrek aan eetlust. Dat staat in een nieuwe studie die gepubliceerd is door het toonaangevende tijdschrift BMJ.

Hoofdonderzoeker Enrique A. Navarro concludeerde dat de ernst van de symptomen gelinkt is aan de blootstelling aan gsm-masten. Des te dichter iemand bij een mast woont, des te meer de symptomen opspelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Gsm-masten verzenden en ontvangen elektromagnetische signalen. Om goed te kunnen functioneren is ons brein afhankelijk van elektrobiochemische paden. Wetenschappers vermoeden al geruime tijd dat chronische blootstelling aan elektrosmog een negatieve invloed heeft op het lichaam en het brein.

Elektroallergie wordt door veel artsen niet erkend, hoewel mensen de symptomen niet verzinnen. “De term elektrosensitiviteit is recentelijk ontstaan tijdens discussies over de symptomen van blootstelling aan elektromagnetische velden,” zei Navarro. “Uit 8 van de 10 studies die door PubMed zijn gepubliceerd over dit onderwerp, blijkt dat mensen die op minder dan 500 meter van een gsm-mast wonen een grotere kans hebben op kanker.”

Navarro wijst erop dat de richtlijnen over gsm-masten het publiek onvoldoende beschermen. Het aanpassen van de richtlijnen zou grote gevolgen kunnen hebben voor de landelijke telecominfrastructuur. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als alle gsm-masten uit het landschap moeten worden verwijderd.

In de Verenigde Staten staan op dit moment meer dan 190.000 gsm-masten. Ter vergelijking staan er in Nederland 29.608 gsm-, UMTS- en LTE-masten. De masten hebben tot een straal van 35 kilometer bereik, wat inhoudt dat de elektromagnetische vervuiling zich uitstrekt over een gebied van 35 kilometer. Wanneer mensen binnen het bereik van meerdere masten wonen, werkt de straling cumulatief.

[BMJ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Er word weer wat gebrabbeld en het gross gelooft het weer.

Sorry ik ga er niet in mee.

Rini
Rini
10 jaren geleden

Ga maar slapen Pascal,welterusten 🙂

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Iedereen die binnen een straal van 35 km van een GSM-mast woont moet een schadeclaim indienen.

Haunebu
Haunebu
10 jaren geleden

Ik ga er ook niet in mee. Die hele heisa in bangmakerij, praat met een zendamateur, die verschaft opheldering.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x