Straling

Baanbrekend onderzoek naar invloed gsm-mast op hersenfunctie

Help ons door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Blootstelling aan een gsm-mast blijkt grote invloed te hebben op de hersenfunctie en veroorzaakt onder meer concentratiestoornissen, irritatie, slaapproblemen en een gebrek aan eetlust. Dat staat in een nieuwe studie die gepubliceerd is door het toonaangevende tijdschrift BMJ.

Hoofdonderzoeker Enrique A. Navarro concludeerde dat de ernst van de symptomen gelinkt is aan de blootstelling aan gsm-masten. Des te dichter iemand bij een mast woont, des te meer de symptomen opspelen.

Gsm-masten verzenden en ontvangen elektromagnetische signalen. Om goed te kunnen functioneren is ons brein afhankelijk van elektrobiochemische paden. Wetenschappers vermoeden al geruime tijd dat chronische blootstelling aan elektrosmog een negatieve invloed heeft op het lichaam en het brein.

Elektroallergie wordt door veel artsen niet erkend, hoewel mensen de symptomen niet verzinnen. “De term elektrosensitiviteit is recentelijk ontstaan tijdens discussies over de symptomen van blootstelling aan elektromagnetische velden,” zei Navarro. “Uit 8 van de 10 studies die door PubMed zijn gepubliceerd over dit onderwerp, blijkt dat mensen die op minder dan 500 meter van een gsm-mast wonen een grotere kans hebben op kanker.”

Navarro wijst erop dat de richtlijnen over gsm-masten het publiek onvoldoende beschermen. Het aanpassen van de richtlijnen zou grote gevolgen kunnen hebben voor de landelijke telecominfrastructuur. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als alle gsm-masten uit het landschap moeten worden verwijderd.

In de Verenigde Staten staan op dit moment meer dan 190.000 gsm-masten. Ter vergelijking staan er in Nederland 29.608 gsm-, UMTS- en LTE-masten. De masten hebben tot een straal van 35 kilometer bereik, wat inhoudt dat de elektromagnetische vervuiling zich uitstrekt over een gebied van 35 kilometer. Wanneer mensen binnen het bereik van meerdere masten wonen, werkt de straling cumulatief.

[BMJ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Er word weer wat gebrabbeld en het gross gelooft het weer.

Sorry ik ga er niet in mee.

Rini
Rini
8 jaren geleden

Ga maar slapen Pascal,welterusten 🙂

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Iedereen die binnen een straal van 35 km van een GSM-mast woont moet een schadeclaim indienen.

Haunebu
Haunebu
8 jaren geleden

Ik ga er ook niet in mee. Die hele heisa in bangmakerij, praat met een zendamateur, die verschaft opheldering.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x