Homepagina » Straling » Baanbrekend onderzoek naar invloed gsm-mast op hersenfunctie
Baanbrekend onderzoek naar invloed gsm-mast op hersenfunctie

Baanbrekend onderzoek naar invloed gsm-mast op hersenfunctie

Blootstelling aan een gsm-mast blijkt grote invloed te hebben op de hersenfunctie en veroorzaakt onder meer concentratiestoornissen, irritatie, slaapproblemen en een gebrek aan eetlust. Dat staat in een nieuwe studie die gepubliceerd is door het toonaangevende tijdschrift BMJ.

Hoofdonderzoeker Enrique A. Navarro concludeerde dat de ernst van de symptomen gelinkt is aan de blootstelling aan gsm-masten. Des te dichter iemand bij een mast woont, des te meer de symptomen opspelen.

Gsm-masten verzenden en ontvangen elektromagnetische signalen. Om goed te kunnen functioneren is ons brein afhankelijk van elektrobiochemische paden. Wetenschappers vermoeden al geruime tijd dat chronische blootstelling aan elektrosmog een negatieve invloed heeft op het lichaam en het brein.

Elektroallergie wordt door veel artsen niet erkend, hoewel mensen de symptomen niet verzinnen. “De term elektrosensitiviteit is recentelijk ontstaan tijdens discussies over de symptomen van blootstelling aan elektromagnetische velden,” zei Navarro. “Uit 8 van de 10 studies die door PubMed zijn gepubliceerd over dit onderwerp, blijkt dat mensen die op minder dan 500 meter van een gsm-mast wonen een grotere kans hebben op kanker.”

Navarro wijst erop dat de richtlijnen over gsm-masten het publiek onvoldoende beschermen. Het aanpassen van de richtlijnen zou grote gevolgen kunnen hebben voor de landelijke telecominfrastructuur. Stel je eens voor wat er zou gebeuren als alle gsm-masten uit het landschap moeten worden verwijderd.

In de Verenigde Staten staan op dit moment meer dan 190.000 gsm-masten. Ter vergelijking staan er in Nederland 29.608 gsm-, UMTS- en LTE-masten. De masten hebben tot een straal van 35 kilometer bereik, wat inhoudt dat de elektromagnetische vervuiling zich uitstrekt over een gebied van 35 kilometer. Wanneer mensen binnen het bereik van meerdere masten wonen, werkt de straling cumulatief.

[BMJ]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Pascal schreef:

  Er word weer wat gebrabbeld en het gross gelooft het weer.

  Sorry ik ga er niet in mee.

 • Rini schreef:

  Ga maar slapen Pascal,welterusten 🙂

  • Pascal schreef:

   Hoi Rini, ik ben wel wakker hoor en daarom reageer ik ook zo. De schapen lopen nog steeds met de gemanipuleerde meute mee.

   Jij ook welterusten.

   • Rini schreef:

    Oke sorry,ik dacht dat je sliep,neem mijn woordjes terug.
    Ben blij dat je wakker bent Pascal,een punt voor jou.
    Goede morgen inplaats van welterusten 🙂 🙂 🙂
    Was niet kwaad bedoeld hoor.

 • Kalki schreef:

  Iedereen die binnen een straal van 35 km van een GSM-mast woont moet een schadeclaim indienen.

 • Haunebu schreef:

  Ik ga er ook niet in mee. Die hele heisa in bangmakerij, praat met een zendamateur, die verschaft opheldering.

 • Ontwaakte burger schreef:

  Wel grappig; dikke Hi-reclame eronder…
  Snap wel dat Niburu ook geld nodig heeft maar toch jammer.

  [Red. Dit is inderdaad wel een beetje een stomme combi, maar helaas hebben wij geen invloed op wat Google laat zien aan advertenties. Zij tonen vaak dingen die gerelateerd zijn aan wat op de site staat… In dit geval uitermate ongelukkig, sorry.]

  • Sunshine schreef:

   Is hele leuke software voor om reclame te blokken.
   Ik gebruik het al jaren, heerlijk, (bijna) reclamevrij internetten.By the way, een zoekmachine zonder reclame en die niet je gegevens vastlegt is bijv. startpage.com

   Nu on-topic: En wat gaan regeringen doen met de nieuwe rapporten? Ik vrees hun achterwerk afvegen. Ze zitten er té diep in, die gaan dit nooit toegeven of bekend maken tenzij het echt niet anders kan.
   Ik zeg het al langer, er komt een tijd dat we ons de haren uit het hoofd trekken en al die masten weer neerhalen. Helaas zullen er dan wel veel slachtoffers zijn gevallen.

 • dastan schreef:

  straling van deze masten kunnen schade toe brengen aan je gezondheid, maar als je even kritisch om je heen gaat kijken zijn er tal van andere stralings bronnen die ook schadelijk zijn.,, De insecten passen zich aan aan hun leef omgeving zij ,,evolueren,, zo zijn er insecten die zichzelf bestand hebben gemaakt tegen pesticide.

  ik denk dat de mens dit ook kan alleen bij ons gaat het wat trager, als je dichtbij een zendmast / atenne staat kunnen je deze horen zoemen dit verschilt per persoon de een is hier serieus gevoelig voor de ander totaal niet. echter kunnen we ook moeilijk zeggen dat ze allemaal weg moeten, dan zou je bijna geen comunicatie meer kunnen hebben en krijg je de ouderwetse draaitelefoon weer terug, mobiel data verkeer is dan onmogelijk.

  ik denk maar je moet het zien als een frequentie, als het een frequentie is die rond x hz ligt en jou persoonlijke frequentie daar mee overeenkomt heb je weinig last van deze staling. is jou frequentie hoger of lager kun je er veel last van hebben. wat uit eindelijk kan resulteren in allerlij vervelende ziektes, of niet wanneer het met jou frequentie ongeveer overeenkomt.

  life is the ability to adapt to circumstances

 • Mr. Garcia schreef:

  Dingen die juist waar zijn geloven mensen niet, en dingen die juist niet waar zijn geloof men weer wel, raar!
  Dit artikel is 100% waar!

 • ger schreef:

  voor de mensen die echt iets zelf willen doen heb ik al in de vorige info over straling een uitleg gegeven wat je kunt doen
  ik wil ook hulp bieden als mensen het niet kunnen maar alleen in de omgeving van Alkmaar.
  remedie
  koop bij AH een pakje zout van 15 cent, leg je handen om het pakje, vraag aan je helper dit zout zo in te stralen dat alle straling van GSM,WIFI,Electro smog verwijderd wordt, dit werkt echt.

 • kengai schreef:

  Het enige wat ik raar vind is eetlustremmend, aangezien mensen zich hier volproppen met enorme hoeveelheden zogenaamd voedsel.
  Kijk bv. naar wokrestaurants, voor 25 euro je volproppen, moet je eens zien hoe mensen zich als uitgehongerde beesten zich storten op al die maagvulling rotzooi.

 • Quantumtroll schreef:

  Heeft er iemand wel eens van Orgonite gehoord? Towerbusters?
  Spirit science 13.4 final @ youtube
  Of
  Spirit science 13 full movie @ youtube als je meer tijd hebt.

 • Roeland schreef:

  Wagenziek zijn komt ook door elektriciteit…
  De auto raakt statisch geladen en sommige mensen gaan dan over hun nek… Voor mij is het niets nieuws dat elektriciteit een grote impact hebben op je welzijn.

  met elektro magnetisch velden heb je ook mensen die zich heel naar gaan voelen. Sommige beginnen schimmen te zien in hun ooghoek en het gevoel dat ze bekeken worden… Gewoon een gevoel van onbehagen.

 • Jacky schreef:

  Ik ga er ook niet in mee. Een vriendin van me die zwanger is wel en die heeft nu zelf een speciale buikband die straling van een zendmast zou tegenhouden. Grappig! Gaat dat niet allemaal een beetje te ver? Op de duur moet je voor alles beginnen opletten. Is het eigenlijk al echt zwart op wit bewezen …

  • Wans Horst schreef:

   Je bent onzeker omdat je vriendin niet achter de meute aanloopt, dat zegt niets over je vriendin. Zelfs de World Health Organization heeft elektromagnetische straling ingedeeld bij de groep mogelijk kankerverwekkende agenten en dan zijn er nog meer dan 1500 wetenschappelijke onderzoeken die een negatief effect van deze straling aantonen alleen al over de periode 2007 tot en met 2012.

   Maar goed, je hebt er dus al bij voorbaat geen zin in iets te veranderen aan jouw bestaan, om verantwoordelijkheid te nemen, je lacht zelfs je vriendin uit als die wel haar verantwoordelijkheid neemt.

   Tegenvraag: is de veiligheid van elektromagnetische straling ooit bewezen, net als bij medicijnen die getest moeten worden?

 • ronny schreef:

  ik woon 150 meter van en gsm mast deze staat er 7 jaar ik wil verhuizen dat gaat zo niet meer zelf woon ik er 27 jaar en deze gsm mast kon gerust in en buurt waar niemand stoort er was plaats maar gaat het noch voor deze te verplaatsen

 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  5G

  Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

  De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje ...

  >