Binnenland

Koning opgeroepen om Troonrede te boycotten: ‘Een waarschuwing heeft dit rampenkabinet keihard nodig’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Kamerlid Wybren van Haga heeft koning Willem-Alexander via de Rijksvoorlichtingsdienst opgeroepen om de Troonrede op Prinsjesdag niet uit te spreken. De reden: zijn onderdanen ‘worden keihard geraakt door het wanbeleid van het kabinet’.

“Of het nu gaat om de boeren die door het stikstofbeleid van hun land gejaagd worden, om de één miljoen huishoudens die getroffen worden door energiearmoede, het bloedbad aan faillissementen onder ondernemers, onze ouderen die hun pensioenen in rook zien opgaan en kunnen fluiten naar goede (ouderen)zorg; onze burgers zijn keer op keer de klos”, zegt Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De koning heeft onder meer het recht om te waarschuwen. “En een waarschuwing heeft dit rampenkabinet keihard nodig,” stelt Van Haga. “Nu een groot bombastisch volksfeest, terwijl half Nederland aan de geeuwhonger ligt en geen idee heeft hoe de eindjes aan elkaar te knopen, geeft geen pas.”

Onvrede

Met het uitspreken van de Troonrede zou de koning medeplichtig gemaakt worden aan de rampspoed die dit kabinet over de Nederlanders uitstort. Dat wil Van Haga voorkomen. “Juist nu moet hij pal staan voor alle burgers door de waarschuwende vinger te heffen.”

BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen vindt het een goed idee. “Ik roep het al twee jaar. De koning steunt het destructieve beleid van de regering niet. Maar zoekt naar een weg om zijn onvrede te etaleren.”

Niet de eerste keer

In 2020 vroeg een fotograaf tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie of het koninklijk gezin dichterbij kon komen. Prinses Amalia zei toen: “Tja, corona, hè.” Vervolgens zei de fotograaf: “Maar dit is 15 meter.”

“Dat is fake news,” riep Willem-Alexander met een brede grijns op zijn gezicht. Amalia riep hem tot de orde: “Dat kan je niet zeggen, papa.”

In 1911 weigerde toenmalig koningin Wilhelmina de Troonrede uit te spreken. Ze had toen ruzie met de voorzitter van de Tweede Kamer.

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

182 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob1777
Rob1777
1 jaar geleden

Willem op op schoot bij Klaus.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Hij zou op Prinsjesdag het hele kabinet naar huis moeten sturen.

Jos Veraart
Jos Veraart
1 jaar geleden

Zullen zien of hij het doet

Chero
Chero
1 jaar geleden

Willem heeft helemaal niks te vertellen, die moet gewoon doen wat Schwab hem opdraagt. Moet je kijken naar dat gezicht van Maxima hoe ze naar hem kijkt, met een blik van afschuw.

Back to top button
182
0
We lezen graag je reactie!x