Financieel

De verontrustende waarheid over digitaal geld in 2 minuten

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Minister van Financiën Sigrid Kaag zei onlangs dat de digitale euro er voorlopig nog niet is. Volgens haar zijn er nog geen besluiten genomen over de invoering van digitaal geld.

Autoritaire controle over je geld is niet ver weg, waarschuwt de populaire Australische YouTuber Sorelle Amore. In China kan de overheid al bepalen waar burgers hun geld aan mogen uitgeven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

(Video verwijderd? Klik hier...)

Bijna de helft

De afgelopen jaren heeft de Chinese overheid ervoor gezorgd dat miljoenen mensen bijvoorbeeld geen treinkaartjes, paspoorten of luxegoederen meer kunnen kopen. Dat is het gevolg van het strenge sociaalkredietsysteem dat in China van kracht is. Daarbij worden de identiteit en de acties van Chinezen gekoppeld aan hun bankrekening.

Het systeem trekt de aandacht van andere landen, zoals Zweden, Zuid-Afrika en Canada, waar wordt geëxperimenteerd met programmeerbaar geld. Sterker nog: bijna de helft van alle landen ter wereld is bezig met digitaal geld. Het maakt dus niet uit waar je woont, deze technologie zal waarschijnlijk over slechts enkele jaren werkelijkheid zijn, zegt Sorelle Amore.

Afgeschreven

Het plan is om programmeerbaar geld te koppelen aan je CO2-budget. Als je meer verbruikt dan toegestaan, moet je bijbetalen. Heb je deze maand te vaak de auto gepakt of te veel vlees gekocht? Dan krijg je aan het einde van de maand een rekening van de overheid.

En aangezien je CO2-uitstoot wordt gemonitord via het digitale geld van de overheid, is er geen manier waarop je kunt verbergen hoeveel CO2 je uitstoot. En aangezien het geld geprogrammeerd kan worden, hoeft de overheid je niet eens een rekening te sturen. Het bedrag wordt gewoon afgeschreven van je rekening.

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
BOERVROU
BOERVROU
1 jaar geleden

In Suid Afrika gebeurt het niet, ten minste niet onder de selfversorgende bevolking. De 20 miljoen die afhanlik van de regering sijn, is natuurlijk wat anders.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

De wereld heeft een GROTE probleem.. ER ZIJN TE VEEL DOMME MENSEN.. ZE GELOVEN HEILIG IN HUN REGERING!!

anna
anna
1 jaar geleden

En “speciale mensen”krijgen natuurlijk ontziening.Laat me raden….ach,laat ook maar.We weten t allemaal wel.Om te kotsen dit.We zijn uitgevreten.Geen lekker gehaktballetje meer(want die plantenburgers gevuld met insecten vreet ik niet) en geen lekker stukje kip meer,laat staan de rest van het vlees.Doei leven.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Bij het lezen van dit verhaal moet ik onwillekeurig denken aan wat mijn vader eind vijftiger, begin zestiger jaren tegen ons, nog jonge kinderen zei:

In de toekomst zal het grote gevaar in de wereld komen uit het Verre Oosten. Hij noemde het HET GELE GEVAAR.

Het lijkt er op, dat dit een juiste voorstelling van zaken is geweest. Als het dan niet direct is, bijvoorbeeld in de vorm van een grote oorlog, maar dan in dit geval indirect.

Wat de autoriteiten in China de afgelopen jaren DAAR hebben geïmplementeerd, hoogst waarschijnlijk met de hulp van de Deep State, was en is natuurlijk bedoeld als Grote Proeftuin.

Aangezien het duidelijk een groot succes is geworden, gaan “ze” dit nu doorvoeren ALL OVER THE WORLD.

Alleen wordt er één belangrijk ding over het hoofd gezien: de bewoners op die hele grote wereldbol zijn natuurlijk niet allemaal Chinezen. Gelukkig niet!

Het Chinese volk is, denk ik zelf, wel het meest meegaande, gehoorzame volk op de hele wereld. Afgezien natuurlijk van een marginaal groepje van dissidenten.
Helaas heb ik de laatste jaren moeten constateren, dat OOK het Nederlandse volk, in de jaren 70 en 80 behoorlijk strijdbaar met grote demonstraties (mijn man en ik waren daar zelf bij vertegenwoordigd) hun strijdlust hebben verloren.

Ik denk dat het ENIGE wat wij hier aan kunnen doen is: NIET MEEDOEN. No matter the consequences.

ALS wij namelijk eenmaal in die digitale gevangenis terechtkomen, is er geen “Verlaat de gevangenis zonder betalen”-kaart voor ons.

Die gevangenis zal namelijk zo lang duren, tot alleen de dood bevrijding betekent.

Ik kan nog niet helemaal inschatten, HOE ons leven er straks uit zal zien, maar ik stel mij in ieder geval voor, dat wij niet alleen zullen zijn.

Er zal straks één grote groep van gelijkgestemden moeten zijn om een hele dikke vinger op te steken naar diegenen, die denken ons te kunnen onderdrukken.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x