Buitenland

Nieuw eiland ontstaan door aardbeving Pakistan (video)

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de krachtige aardbeving die Pakistan dinsdag trof, is voor de zuidkust van het land een nieuw eiland gecreëerd.

Getuigen spraken van een eiland in de buurt van de haven van Gwadar. De Pakistaanse meteorologische dienst gaat een onderzoek instellen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens de politie van Gwadar is het eiland vanaf het strand te zien. Het eiland zou tot zo’n negen meter boven de zee uitstijgen en is ongeveer 100 meter lang.

Geofysicus John Bellini van de Amerikaanse geologische dienst USGS zei dat het vrij ongewoon is dat zo’n groot eiland ontstaat naar een dergelijke beving.

De aardbeving gebeurde rond half 5 lokale tijd en had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich ruim 200 kilometer ten zuiden van de stad Dalbandin, in de provincie Balochistan. Het gaan om een dunbevolkt, bergachtig gebied.

Bekijk hieronder beelden van het nieuwe eiland:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

gegarandeerd dat iemand dat eilandje gaat opeisen en een ander iemand wil dat stukkie eiland ook opeisen omdat een ander het opeist is die andere die het ook opeist het daar niet mee eens en gaat dat eiland ook opeisen en zo creëer je dus gedonder (oorlog landjepik).

Yoghi
Yoghi
10 jaren geleden

Opeisen ? .. het eiland ligt toch in terretoriale wateren van pakistan .. wie gaat het dan opeisen behalve de regering

Offe komen de oude Atlantiers terug ; )

Wesley
Wesley
10 jaren geleden

[quote name=”pietsnot”]gegarandeerd dat iemand dat eilandje gaat opeisen en een ander iemand wil dat stukkie eiland ook opeisen omdat een ander het opeist is die andere die het ook opeist het daar niet mee eens en gaat dat eiland ook opeisen en zo creëer je dus gedonder (oorlog landjepik).[/quote]Daar zijn gewoon regels voor, als het binnen een bepaalde straal van Pakistan ligt en het moet volgens mij ook nog via de zeebodem op de een of andere manier verbonden zijn dan hoort het gewoon bij Pakistan.

Ik heb trouwens nog nooit gehoord dat er oorlogen zijn gevoerd over een kale rots van 2 hectare die uit de zee is opgerezen.

Of jij moet meer weten dan ik en dit eiland moet boordevol waardevolle metalen zitten of op een strategische sleutelpositie liggen?

Fox Mulder
Fox Mulder
10 jaren geleden

Zo te zien op de bijgevoegde onderste video komt er na 12 seconden een vogel het stukje land opeisen. Aangezien hij geen vlag mee schijnt te hebben zou ik zeggen: haast u, maak uw dromen waar en sticht uw eigen Utopia en laat zelf maar zien hoe je een land moet besturen..

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x