Buitenland

Nieuw eiland ontstaan door aardbeving Pakistan (video)

Help door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de krachtige aardbeving die Pakistan dinsdag trof, is voor de zuidkust van het land een nieuw eiland gecreëerd.

Getuigen spraken van een eiland in de buurt van de haven van Gwadar. De Pakistaanse meteorologische dienst gaat een onderzoek instellen.

Volgens de politie van Gwadar is het eiland vanaf het strand te zien. Het eiland zou tot zo’n negen meter boven de zee uitstijgen en is ongeveer 100 meter lang.

Geofysicus John Bellini van de Amerikaanse geologische dienst USGS zei dat het vrij ongewoon is dat zo’n groot eiland ontstaat naar een dergelijke beving.

De aardbeving gebeurde rond half 5 lokale tijd en had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Het epicentrum bevond zich ruim 200 kilometer ten zuiden van de stad Dalbandin, in de provincie Balochistan. Het gaan om een dunbevolkt, bergachtig gebied.

Bekijk hieronder beelden van het nieuwe eiland:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
9 jaren geleden

gegarandeerd dat iemand dat eilandje gaat opeisen en een ander iemand wil dat stukkie eiland ook opeisen omdat een ander het opeist is die andere die het ook opeist het daar niet mee eens en gaat dat eiland ook opeisen en zo creëer je dus gedonder (oorlog landjepik).

Yoghi
Yoghi
9 jaren geleden

Opeisen ? .. het eiland ligt toch in terretoriale wateren van pakistan .. wie gaat het dan opeisen behalve de regering

Offe komen de oude Atlantiers terug ; )

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

[quote name=”pietsnot”]gegarandeerd dat iemand dat eilandje gaat opeisen en een ander iemand wil dat stukkie eiland ook opeisen omdat een ander het opeist is die andere die het ook opeist het daar niet mee eens en gaat dat eiland ook opeisen en zo creëer je dus gedonder (oorlog landjepik).[/quote]Daar zijn gewoon regels voor, als het binnen een bepaalde straal van Pakistan ligt en het moet volgens mij ook nog via de zeebodem op de een of andere manier verbonden zijn dan hoort het gewoon bij Pakistan.

Ik heb trouwens nog nooit gehoord dat er oorlogen zijn gevoerd over een kale rots van 2 hectare die uit de zee is opgerezen.

Of jij moet meer weten dan ik en dit eiland moet boordevol waardevolle metalen zitten of op een strategische sleutelpositie liggen?

Fox Mulder
Fox Mulder
9 jaren geleden

Zo te zien op de bijgevoegde onderste video komt er na 12 seconden een vogel het stukje land opeisen. Aangezien hij geen vlag mee schijnt te hebben zou ik zeggen: haast u, maak uw dromen waar en sticht uw eigen Utopia en laat zelf maar zien hoe je een land moet besturen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x