Homepagina » Archeologie » Geoloog: “14 miljoen jaar oude wagensporen gevonden in steen”
Geoloog: "14 miljoen jaar oude wagensporen gevonden in steen"

Geoloog: “14 miljoen jaar oude wagensporen gevonden in steen”

Wagensporen die in delen van Turkije en Spanje zijn gevonden, zijn circa 12 tot 14 miljoen jaar geleden achtergelaten door zware terreinwagens. Dat stelt dr. Alexander Koltypin van de Internationale Onafhankelijke Ecologisch-Politicologische Universiteit in Moskou, meldt de krant Epoch Times.

De sporen zijn ontdekt boven breuklijnen die zich in het Mioceen hebben gevormd (12 tot 14 miljoen jaar geleden). Om die reden zijn ze volgens Koltypin ouder dan de breuklijnen. Indertijd lieten de grote voertuigen de sporen achter in de modder, die in de loop der tijd opdroogde.

De voertuigen waren ongeveer net zo groot als moderne auto’s en de banden waren ongeveer 23 centimeter in doorsnee, aldus de geoloog. Hij zei dat er al veel is geschreven over de sporen. Vaak denken geologen en archeologen dat de sporen zijn achtergelaten door karren die werden voortgetrokken door ezels of kamelen.

Stuk zwaarder

Koltypin stelt dat de sporen niet kunnen zijn gemaakt door karren of strijdwagens. De voertuigen moeten een stuk zwaarder zijn geweest om zulke diepe sporen te maken. Volgens de geoloog werden de wegen gebruikt door de mensen die ondergrondse steden – zoals in Cappadocië – maakten. Hij theoretiseert dat deze steden veel ouder zijn dan men denkt.

Soortgelijke wagensporen zijn gevonden in Italië, Kazachstan, Frankrijk, Malta en zelfs in Noord-Amerika, zegt Koltypin. Eén van de grootste verzamelingen bevindt zich in Sofca in Turkije, waar de sporen zich uitstrekken over een gebied van 75 bij 15 kilometer.

Hoogontwikkelde prehistorische beschaving

De sporen zijn volgens hem achtergelaten door een hoogontwikkelde prehistorische beschaving, die werd weggevaagd door tsunami’s, vulkaanuitbarstingen, overstromingen en aardbevingen. De omliggende ondergrondse steden, irrigatiesystemen en putten lijken miljoenen jaren oud te zijn, zegt de geoloog.

“Zonder verder onderzoek door grote groepen archeologen, geologen en experts is het onmogelijk om te achterhalen door welke beschaving ze zijn gemaakt,” besluit dr. Koltypin.

[Epoch Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
primus inter pares
primus inter pares
4 jaren geleden

14 miljoen jaar???…waarschijnlijk 1400 jaar door karren met paarden die honderden jaren lang de zelfde weg hebben gereden…..en dan is het opeens niet meer zo raar!!!

Loki
Loki
Reactie op  primus inter pares
4 jaren geleden

Primus inter pares

Kijk je daar zo raar van op dan? Weet je dan niet dat ze ook sporen van mensen hebben gevonden uit de tijd van dino’s. Dat zou een moeder met kind zijn geweest. Beide sporen van zowel dino’s en mensen zijn honderden miljoenen jaren oud. 14 miljoen jaar is dus helemaal niet zo gek met die karresporen.

Loki
Loki
Reactie op  Loki
4 jaren geleden
blub
blub
4 jaren geleden

Petrificatie / versteniging kan al plaatsvinden in enkele jaren tijd, dus voor hetzelfde geld zijn die sporen tientallen jaren oud, ipv honderden, duizenden of miljoenen jaren.

Oftewel: korreltje zout verhaal.

vladi
vladi
Reactie op  blub
4 jaren geleden

koolstofdatering?

fff

frans
frans
4 jaren geleden

Een omgekeerde Marsexpeditie?
Dus bezoek uit de ruimte?
Het kan alle kanten op met speculaties

Richard
Richard
4 jaren geleden

14 miljoen jaar oud, intact, en dat op een breuklijn.
Lariekoek.

Denk.na
Denk.na
Reactie op  Richard
4 jaren geleden

Inderdaad Richard,
Het oudste gekende wiel is zo’n 5000 jaar oud https://en.wikipedia.org/wiki/Ljubljana_Marshes_Wheel.
Het oudste fossiel van een mensachtige is Lucy, zo’n 3 miljoen jaar oud. https://en.wikipedia.org/wiki/Lucy_(Australopithecus)

Er waren dus geen mensen, laat staan wagens, zo’n 14 miljoen jaar geleden. En het bewijs dat deze persoon geeft om toch te beweren dat dit miljoenen jaren oude wagensporen zijn, is wel heel mager. Zo’n verhaaltje weegt dus niet op tegen de enorme hoeveelheid kennis en bewijzen van de archeologen, paleontologen en geologen, die dit verhaal direct de prullenmand ingooien.

Quasimodo
Quasimodo
4 jaren geleden

Dan zouden er ook spoorrails van 14 miljoen jar geleden moeten zijn gevonden en misschien nog ergens een oude locomotief. Jammer dat die motor van die ‘karren’ verdwenen is. Of had die oude Ford ze opgekocht?

Pia van de Winden
Pia van de Winden
4 jaren geleden

Zien jullie nou ook 2 mannen staan uit een dik verleden?

Richard
Richard
Reactie op  Pia van de Winden
4 jaren geleden

Ja!

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

De wielen met een doorsnede van 23 cm. Dit houdt in dat de sporen, na aftrek van de asdiameter, niet meer dan 10 cm kunnen zijn

Bird
Bird
3 jaren geleden

Nee ik heb 14 jaar op een vrachtwagen het zelfde traject gereden vandaar.

x

Check Also

advocaat

Advocaat Adèle van der Plas over pedo’s bij justitie: ‘Dit is iets wat heel Nederland moet horen’

Deze week was er vooral aandacht voor ...

huisarts

Huisarts hekelt reisadvies corona: ‘Willekeur en ernstige manipulatie’

Afgelopen week zijn er weinig coronapatiënten gemeld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x