Archeologie

De ware grootte van de moai op Paaseiland

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijwel iedereen is wel bekend met de moai, grote stenen beelden die zich op Paaseiland bevinden. Alle beelden zijn monolithisch en gehouwen uit vulkanisch gesteente.

Weinigen zijn echter bekend met de ware grootte van de reusachtige beelden. Het Easter Island Statue Project (EISP) brengt verslag uit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

EISP vormt het eerste gecontroleerde wetenschappelijke archeologische project dat onderzoek doet naar het binnenste van de steengroeve van Rano Raraku.

Eén van de beelden onthult meer over de werklieden van deze steengroeve. Archeologen vonden een eivormige massa van geconcentreerd intens puur rood pigment (kie’a) onder een laag gesteente (papa) met petrogliefen. Rood pigment was een belangrijk onderdeel van het rituele leven van de Rapa Nui, de inheemse bevolkingsgroep van Paaseiland.

moai12348343978moai139474933894
Opgravingen vóór het Easter Island Statue Project

Twee standbeelden die het team onderzocht zijn intrigerend omdat ze uniek zijn op het eiland. Van de meer dan 1.000 gedocumenteerde beelden zijn op de achterzijde, het gezicht en de armen van deze beelden gecompliceerde petrogliefen gegraveerd. Ze zijn op zeer interessante wijze samengesteld. De meeste houden verband met de iconografie van de Rapa Nui, maar sommige zijn zeer ongewoon.

Directeurs van EISP Cristián Arévalo Pakarti en Jo Anne Van Tilburg hebben honderden uren geïnvesteerd in het meten en tekenen van de elementen op de twee beelden. In januari 2012 zal een vergelijkende studie worden gedaan naar de tekeningen. – Bron: EISP.org

In die dagen waren er reuzen op de Aarde, en ook daarna, als Gods zonen tot de dochters der mensen ingegaan waren, en zich kinderen gewonnen hadden; deze zijn de geweldigen, die van ouds geweest zijn, mannen van name. – Genesis 6:4

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x