Homepagina » Wetenschap » Deeltjes reizen na nieuw experiment nog steeds sneller dan licht
cern325325354421

Deeltjes reizen na nieuw experiment nog steeds sneller dan licht

Een nieuw experiment heeft wederom bewijs geleverd dat Einstein er mogelijk naast zat toen hij zei dat niets sneller kan reizen dan licht, een theorie die bepaalt hoe wij het universum zien.

Het nieuwe bewijs bevestigt dat subatomische deeltjes genaamd neutrino’s een fractie van een seconde sneller kunnen gaan dan licht.

Daarmee komt een dogma binnen de wetenschappelijke gemeenschap, dat sinds de publicatie van de relativiteitstheorie in 1905 overeind staat, in gevaar.

Het nieuwe experiment is uitgevoerd in het ondergrondse laboratorium voor deeltjesfysica in het Italiaanse Gran Sasso. Op 720 kilometer afstand werden neutrino’s vanaf CERN in Zwitserland afgevuurd en ze kwamen opnieuw 60 nanoseconden eerder aan dan licht.

Wetenschappers van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Nucleaire Natuurkunde (INFN) zeiden in een verklaring dat het positieve resultaat van het experiment meer zekerheid biedt dat de deeltjes daadwerkelijk sneller gaan dan het licht. Een internationaal team wetenschappers shockeerde de wetenschappelijke wereld in september met de oorspronkelijke bevindingen.

De resultaten kunnen aantonen dat Einstein, de grondlegger van de moderne natuurkunde, het niet bij het rechte eind had toen hij met zijn speciale relativiteitstheorie beweerde dat de lichtsnelheid een ‘kosmische constante’ is en tevens de maximumsnelheid in het universum.

Directeur van het Franse Nationaal Instituut voor Nucleair en Deeltjesfysica-onderzoek Jacques Martino die meewerkte aan het nieuwe experiment zei dat de test geen volledige bevestiging is maar wel het aantal potentiële systematische fouten verder terugdringt.

Als algemeen wordt aangenomen dat deeltjes sneller kunnen reizen dan het licht behoort tijdreizen automatisch tot de mogelijkheden.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

kees verhoeven

Kees Verhoeven (D66) wil ‘complottijdschrift’ uit winkels weren: ‘Dit is toch knap ernstig’

Vanaf woensdag is het blad Gezond Verstand ...

lubach

Proef op de som: bestaat de fabeltjesfuik van Lubach wel?

Arjen Lubach besteedde in zijn programma Zondag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x