Gezondheid

‘Meditatietechniek Iceman helpt tegen reuma’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Peter Pickkers van het UMC St Radboud in Nijmegen gaat onderzoeken of ‘The Iceman’ Wim Hof door zelfaangeleerde meditatie zijn immuunsysteem kan beïnvloeden.

Volgens Hof helpt zijn meditatietechniek tegen reuma. Hij zegt dat het gemakkelijk zelf is aan te leren.

Het Reumafonds heeft het experiment van Pickkers alvast een subsidie van 80.000 euro gegeven. De ethische commissie moet het onderzoek alleen nog goedkeuren.

Poolijs

Hof staat erom bekend dat hij extreme kou kan weerstaan. Hij stond eens meer dan een uur in een bak met ijs en beklom blootsvoets besneeuwde bergen. Ook zwom hij zonder beschermende kleding onder het poolijs door.

The Iceman wil een groep gezonde proefpersonen zijn meditatietechniek gaan aanleren. Dat zou binnen een week al mogelijk moeten zijn. De mensen krijgen daarop ziektekiemen ingespoten waarna de reactie van het immuunsysteem in kaart wordt gebracht.

Opmerkelijk

“Het is erg opmerkelijk wat Hof kan,” zei Pickkers. “Door middel van ademhalingsoefeningen gaan zijn stresshormonen omhoog waardoor hij beter bestand is tegen extreme pijn en enorme kou.”

“Hof heeft dingen gepresteerd die eigenlijk niet kunnen,” aldus de hoogleraar en tevens lid van de vereniging tegen Kwakzalverij. “ik kreeg gefronste wenkbrauwen uit mijn omgeving toen ik vertelde dit onderzoek te doen. Maar het is de moeite waard om het op een gedegen wetenschappelijke manier te doen.”

Resultaten

De meditatiebeoefenaar kreeg eerder een dood bestanddeel van de celwand van een bacterie ingespoten. Bij normale mensen zou dat leiden tot griep, maar bij Hof was daar nauwelijks sprake van.

Hoewel de resultaten van de studie volgend jaar bekend zullen zijn kan de behandeling tegen reuma nog wel een aantal jaren gaan duren.

Bron: Telegraaf.nl

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
P R
P R
10 jaren geleden

nou dit geloof ik wel dat dit kan .

bonabuster
bonabuster
10 jaren geleden

Goed dat er nog echte wetenschappers zijn, en deze skepticus bereid is zijn wereldbeeld te herzien.

Wat niet kan gezegd worden van bvb de meeste fanatieke wetenschapskerk believers bij organisaties zoals skepp.be

Die doen totaal geen onderzoek.

Chapeau voor deze man!

Ab
Ab
10 jaren geleden

Ahaaa!! Een “hoogleraar” en tevens lid van de vereniging van kwakzalverij die wakker wordt….

musky
musky
10 jaren geleden

waarom nog dit soort berichten plaatsen als straks alles beter word, althans als ik jullie verwijzingen naar salusa mag geloven

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

31
0
We lezen graag je reactie!x