Homepagina » Gezondheid » ‘Meditatietechniek Iceman helpt tegen reuma’
Wim Hof The Iceman

‘Meditatietechniek Iceman helpt tegen reuma’

Hoogleraar Peter Pickkers van het UMC St Radboud in Nijmegen gaat onderzoeken of ‘The Iceman’ Wim Hof door zelfaangeleerde meditatie zijn immuunsysteem kan beïnvloeden.

Volgens Hof helpt zijn meditatietechniek tegen reuma. Hij zegt dat het gemakkelijk zelf is aan te leren.

Het Reumafonds heeft het experiment van Pickkers alvast een subsidie van 80.000 euro gegeven. De ethische commissie moet het onderzoek alleen nog goedkeuren.

Poolijs

Hof staat erom bekend dat hij extreme kou kan weerstaan. Hij stond eens meer dan een uur in een bak met ijs en beklom blootsvoets besneeuwde bergen. Ook zwom hij zonder beschermende kleding onder het poolijs door.

The Iceman wil een groep gezonde proefpersonen zijn meditatietechniek gaan aanleren. Dat zou binnen een week al mogelijk moeten zijn. De mensen krijgen daarop ziektekiemen ingespoten waarna de reactie van het immuunsysteem in kaart wordt gebracht.

Opmerkelijk

“Het is erg opmerkelijk wat Hof kan,” zei Pickkers. “Door middel van ademhalingsoefeningen gaan zijn stresshormonen omhoog waardoor hij beter bestand is tegen extreme pijn en enorme kou.”

“Hof heeft dingen gepresteerd die eigenlijk niet kunnen,” aldus de hoogleraar en tevens lid van de vereniging tegen Kwakzalverij. “ik kreeg gefronste wenkbrauwen uit mijn omgeving toen ik vertelde dit onderzoek te doen. Maar het is de moeite waard om het op een gedegen wetenschappelijke manier te doen.”

Resultaten

De meditatiebeoefenaar kreeg eerder een dood bestanddeel van de celwand van een bacterie ingespoten. Bij normale mensen zou dat leiden tot griep, maar bij Hof was daar nauwelijks sprake van.

Hoewel de resultaten van de studie volgend jaar bekend zullen zijn kan de behandeling tegen reuma nog wel een aantal jaren gaan duren.

Bron: Telegraaf.nl

 Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

31 reacties

 1. nou dit geloof ik wel dat dit kan .

  0 likes
 2. Goed dat er nog echte wetenschappers zijn, en deze skepticus bereid is zijn wereldbeeld te herzien.

  Wat niet kan gezegd worden van bvb de meeste fanatieke wetenschapskerk believers bij organisaties zoals skepp.be

  Die doen totaal geen onderzoek.

  Chapeau voor deze man!

  0 likes
 3. Ahaaa!! Een “hoogleraar” en tevens lid van de vereniging van kwakzalverij die wakker wordt….

  0 likes
 4. waarom nog dit soort berichten plaatsen als straks alles beter word, althans als ik jullie verwijzingen naar salusa mag geloven

  0 likes
 5. [quote name=”Ab”]Ahaaa!! Een “hoogleraar” en tevens lid van de vereniging van kwakzalverij die wakker wordt….[/quote]

  lid van de vereniging TEGEN kwakzakverij Ab. Goed lezen kerel.

  0 likes
 6. Zelfaangeleerde meditatie? Volgens mij heet deze vorm van meditatie Tumo-meditatie(not sure).

  Boedhisten doen dit al honderden jaren.

  Get your facts straight.

  0 likes
 7. [quote name=”musky”]waarom nog dit soort berichten plaatsen als straks alles beter word, althans als ik jullie verwijzingen naar salusa mag geloven[/quote]

  Misschien worden de dingen beter omdat er nu eindelijk ERKEND onderzoek wordt gedaan naar alternatieve technieken zoals geestkracht (meditatie) ipv pilletjes en andere chemicalien?

  Je moet de dingen wel WILLEN zien natuurlijk (het probleem van elke scepticus).

  0 likes
 8. [quote name=”k335″]Zelfaangeleerde meditatie? Volgens mij heet deze vorm van meditatie Tumo-meditatie(not sure).

  Boedhisten doen dit al honderden jaren.

  Get your facts straight.[/quote]
  Dan kan je het toch nog steeds zelf aanleren?

  Ik ken iemand die heeft zichzelf gitaar leren spelen terwijl gitaar spelen an sich ook al heel erg lang bestaat.

  0 likes
 9. Dit heb ik nou al meerdere malen op Niburu gezien, zaken meteen presenteren als een feit.

  ‘Meditatietechniek Iceman helpt tegen reuma’

  Hoogleraar Peter Pickkers van het UMC St Radboud in Nijmegen gaat onderzoeken of ‘The Iceman’ Wim Hof door zelfaangeleerde meditatie zijn immuunsysteem kan beïnvloeden.

  Komt er op neer dat er dus nog helemaal niks bewezen is en dat er eerst nog onderzoek naar gedaan moeten worden.

  0 likes
 10. [quote name=”Marcel E”][quote name=”musky”]waarom nog dit soort berichten plaatsen als straks alles beter word, althans als ik jullie verwijzingen naar salusa mag geloven[/quote]

  Misschien worden de dingen beter omdat er nu eindelijk ERKEND onderzoek wordt gedaan naar alternatieve technieken zoals geestkracht (meditatie) ipv pilletjes en andere chemicalien?

  Je moet de dingen wel WILLEN zien natuurlijk (het probleem van elke scepticus).[/quote]
  ik wil de dingen wel zien , maar niburu zet nu alles in een anderr daglicht, er werd hier vermeld dat alle autoimuunziektes werden in gespoten bij vacinatie,s. ik zet nu grote vraagtekens bij veel geplaatste artikelen zo werd ons ook op niburu geadviseert dat we geen kranten meer moesten lezen en geen tv meer moesten kijken , en dan nog wat meditatatie is al eeuwen oud en word al decenia uitgeoefend hier in nederland, en toch komen er steeds meer mensen met reuma klachten bij

  0 likes
 11. ik reageerde normaal met deze naam, maar ik zie dat er nog iemand onder praat…

  bij deze zal ik hem voortaan veranderen 🙂

  0 likes
 12. Misschien dat het daarom tussen aanhalingstekens staat Sander?

  Wel goed lezen. De pot verwijt de ketel.

  Volgens Hof helpt zijn meditatietechniek tegen reuma. Aanhalingstekens. Citaat.

  0 likes
 13. De ethische commissie moet alleen het onderzoek nog goed keuren.
  Kom op wim weet wat kunnen is en wil dat ook, dat is de basis van meditatie.
  Er moet alleen nog consenses met big farma komen over het eind resultaat van het onderzoek.
  Ik ben voor om wim de 80.000 te geven en met iedere reuma patient die dat wil een meditatie les te geven van uit zijn hart.
  Dan zal de behandeling tegen reuma niet nog eens jaren op zich laten wachten.
  En dat na bespreken onder het genot van een jont voor de reuma pacient.

  Ervaar.met.je.hart…

  0 likes
 14. Ik probeer mijn omgeving al heel lang duidelijk te maken dat meditatie heel goed is voor je gezondheid. Ik verwacht dat het onderzoek leidt tot een positieve conclusie en hoop dat het wijdverbreidt bekend gemaakt gaat worden. Er zijn trouwens al heel veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat meditatie heel goed is. Maar ja het imago is en blijft voor een hoop mensen dat het raar en zweverig is. Ik ken zelfs iemand die gelooft dat je door mediteren de duisteren gebieden betreedt en tegen de wil van god in ga. Het moet niet gekker worden.

  0 likes
 15. [quote name=”Aaltje”]Ik probeer mijn omgeving al heel lang duidelijk te maken dat meditatie heel goed is voor je gezondheid. Ik verwacht dat het onderzoek leidt tot een positieve conclusie en hoop dat het wijdverbreidt bekend gemaakt gaat worden. Er zijn trouwens al heel veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat meditatie heel goed is. Maar ja het imago is en blijft voor een hoop mensen dat het raar en zweverig is. Ik ken zelfs iemand die gelooft dat je door mediteren de duisteren gebieden betreedt en tegen de wil van god in ga. Het moet niet gekker worden.[/quote]
  Mijn vader kreeg op een nacht een hartaanval, en heeft dit door mediteren, terug gebracht naar einde hartaanval.En iemand die zegt, dat je tegen de wil van God de duistere gebieden betreed, vergeet dat “Bidden” ook een vorm van mediteren is!!

  0 likes
 16. [quote name=”Sipco”][quote name=”Aaltje”]Ik […]gemaakt gaat worden. Er zijn trouwens al heel veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat meditatie heel goed is. Maar ja het imago is en blijft voor een hoop mensen dat het raar en zweverig is. Ik ken zelfs iemand die gelooft dat je door mediteren de duisteren gebieden betreedt en tegen de wil van god in ga. Het moet niet gekker worden.[/quote]
  Mijn vader kreeg op een nacht een hartaanval, en heeft dit door mediteren, terug gebracht naar einde hartaanval.En iemand die zegt, dat je tegen de wil van God de duistere gebieden betreed, vergeet dat “Bidden” ook een vorm van mediteren is!![/quote]
  Hoe weet je dat dat door mediteren komt? Een hartaanval is sowieso een gebeurtenis met een begin en een einde en dat einde hoeft niet altijd dodelijk te zijn. Hoe weet jij dan zo zeker dat het einde door de meditatie is ingeluid?

  0 likes
 17. koele kikker…. ik ken nie anders zegge..
  mij te koud…brrr

  0 likes
 18. #Marcel: Uw vraag:Hoe weet je dat dat door mediteren komt? Een hartaanval is sowieso een gebeurtenis met een begin en een einde en dat einde hoeft niet altijd dodelijk te zijn. Hoe weet jij dan zo zeker dat het einde door de meditatie is ingeluid?………………………………. Door het mediteren is aldus mijn vader, er een rust over hem gekomen,waarbij mijn vader bewust zich naar zijn innerlijke kon brengen, en daardoor weer baas werd over zijn ademhaling.Waardoor zijn hartaanval tot rust werd gebracht.Na controle ziekenhuis waren de woorden van de doktoren,was u in de stress geraakt, had u het niet overleeft.En zij kunnen de schade beoordelen, die na een hartaanval onstaat.En die was niet mis.De ouwe taaie had al medicijnen voor zijn trage hartritme van 35 a 40 hartslagen per minuut.Mijn vader was duidelijk op de hoogte hoe te handelen.

  0 likes
 19. De reaktie van #18 Sipco, is voor Wesley bedoeld.Dus ten onrechte de naam Marcel.Excuus!

  0 likes
 20. @ Sander en Co. Ik vraag me af wat jullie hier bij Niburu doen. Als jullie zo skeptisch zijn, dan kunnen jullie toch je tijd ergens anders beter besteden. Heeft de iceman nog niet genoeg gedemonstreerd wat mogelijk is? Ik zelf leef van Lichtvoedsel. Dit es gewoonweg een feit. Of mensen en wetenschap me gelooft of niet maakt me gewoon niks uit. In het inernet wordt Jasmuheen door het slijk gehaald door wetenschappers. Omdat ik zelf weet dat het funktioneert weet ik dat ook dit leugens moeten zijn. Er is vanuit te gaan dit bij dit onderzoek ook weer een haar in de boter gevonden wordt. Jullie skeptici en corrupte wetenschappers wat doen jullie hier bij Niburu? In ieder geval zullen diegenen die zelf iets aanpakken verder komen. Jullie zullen nog blind blijven zelf als alle bewijzen op de tafel liggen. Jammer voor jullie. Heel erg jammer.

  groetjes Raphael

  0 likes
 21. @Raphael: Ook skeptici hebben hun plaats binnen de discussie. Zij geven andere inzichten die je zelf misschien niet had gezien. Ze helpen je kritisch te blijven en een goed onderbouwde mening te vormen. Probeer deze mensen juist te waarderen.

  Love.

  0 likes
 22. Mediteren werkt heel goed.. Dmv ademhaling kan controle/eigen autonomie over het lichaam worden terug verkregen. echter het kost tijd. en je moet het zelf doen. Helaas willen veel mensen liever afhankelijk zijn van derden..

  0 likes
 23. Heeft iemand ook ervaring met het boek Quantumgenezing van Deepak Chopra?

  0 likes
 24. [quote name=”Raphael”]@ Sander en Co. Ik vraag me af wat jullie hier bij Niburu doen. Als jullie zo skeptisch zijn, dan kunnen jullie toch je tijd ergens anders beter besteden. Heeft de iceman nog niet genoeg gedemonstreerd wat mogelijk is? Ik zelf leef van Lichtvoedsel. Dit es gewoonweg een feit. Of mensen en wetenschap me gelooft of niet maakt me gewoon niks uit. In het inernet wordt Jasmuheen door het slijk gehaald door wetenschappers. Omdat ik zelf weet dat het funktioneert weet ik dat ook dit leugens moeten zijn. Er is vanuit te gaan dit bij dit onderzoek ook weer een haar in de boter gevonden wordt. Jullie skeptici en corrupte wetenschappers wat doen jullie hier bij Niburu? In ieder geval zullen diegenen die zelf iets aanpakken verder komen. Jullie zullen nog blind blijven zelf als alle bewijzen op de tafel liggen. Jammer voor jullie. Heel erg jammer.

  groetjes Raphael[/quote]
  skeptisch zijn is een positieve eigenschap,en geen negatieve.Hoe kwam u aan uw kennis??

  0 likes
 25. [quote name=”Raphael”]@ Sander en Co. Ik zelf leef van Lichtvoedsel. Dit es gewoonweg een feit. Of mensen en wetenschap me gelooft of niet maakt me gewoon niks uit. In het inernet wordt Jasmuheen door het slijk gehaald door wetenschappers.
  groetjes Raphael[/quote]

  Jasmuheen? OO die mevrouw die claimt zonder eten en drinken te kunnen leven maar toen ze uitgedaagd werd dat te doen door het programma 60 minutes bijna overleed aan acute uitdroging?
  http://www.youtube.com/watch?v=cnCuzUd4eC0

  Heel betrouwbare dame inderdaad, net zoals jouw claims dat je van “lichtvoedsel” leeft. Je hebt het over blind zijn als de bewijzen op tafel liggen, Jasmuheen is bijna overleden, is dat voor jou niet voldoende bewijs dat haar techniek lariekoek is?

  0 likes
 26. @Wesley Je schijnt mij blijkbaar niet te geloven. Je gelooft liever de wetenschap dat iets over Jamuheen vertelt. Dus je verstand kiest wie het gelooft. Dat is ook in orde. Door alleen skeptisch te blijven kom je echter geen stap verder.
  Al diegenen die zo skeptisch zijn over Salusa over lichtvoedsel etc. zijn mensen die hun informatie bij derden halen en dan hun verstand raadplegen. Je verstand is het probleem en je zit er dieper in dan je denkt. Ik ben het levende bewijs, maar ook dit geloof je niet. Jullie zijn niet te helpen. Skeptisch zijn is ook ok, maar als de iceman zo klare bewijzen brengt en dan wordt weer gewacht op de wetenschap?!?! Geloof me je zit heel erg diep in je verstand. Ontwaken naar de volgende dimentie heeft met iets heel anders te maken. Wacht niet op de media en de wetenschap, wees zelf een pionier. De beloning is niet bij ascentie, ze is nu!

  0 likes
 27. @Wesley ik ben het bewijs zonder voedsel te kunnen leven, maar niet zonder water!!

  0 likes
 28. Wesley ze zegt toch dat ze van licht voedsel leeft!!Daarbij moet je denken aan beschuit, krackers,light frisdrank,meelkoekjes, slappe thee, etc.:D))Lol.

  0 likes
 29. [quote name=”Raphael”]@Wesley ik ben het bewijs zonder voedsel te kunnen leven, maar niet zonder water!![/quote]
  Hoor de wind giert door mijn ribben, hier in huis giert zelfs het geluid.Op de melodie van hoor de wind waait door de bomen hier in huis zelfs waait de wind. ONS sinterklaas lied.

  0 likes
 30. De (westerse) wetenschap kan niet verklaren waarom Wim Hof zo goed tegen kou kan. Ik durf bijna wel met zekerheid te zeggen dat door zijn meditatietechnieken en zijn levensstijl zijn ademhaling aanzienlijk minder is dan de gemiddelde mens. Hoe minder lucht een mens inademt hoe meer co2 er in het lichaam komt en hoe meer zuurstofopname er plaatsvind. Dit is al sinds de jaren 80 bekend en is uitgebreid onderzocht in de USSR. Dus als wij onze ademhaling verminderen zijn wij beter bestand tegen welvaartsziekten, kou, hitte etc. Dit komt doordat de cellen en organen beter worden voorzien van zuurstof. Het is schandalig dat de farmaceutische industrie en belangen van grote multinationals en/of overheden de Buteyko methode min of meer tegenhouden en onbekend houden. Er zou meer onderzoek naar moeten worden verricht omdat ademhaling een van de of al dan niet belangrijkste factoren van leven is.

  0 likes
 31. @ coen89 : Dank voor de gouden tip over Buteyko! Laat iedereen de http://www.buteyko-methode.eu/achtergrondinfo/filminterviewbuteyko.html video gaan zien. Zeer belangrijk.

  Voor de ongelovigen in voedselvrij leven, dit is allemaal al lang wetenschappelijk onderzocht en bewezen. O.a. NASA research.
  Ga dus op zoek of blijf lekker slapen. Eigen keus.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

puerto rico

2018: ‘Trump bood geen hulp na orkaan Puerto Rico!’ 2020: Puerto Ricanen doen deze schokkende ontdekking

De onthullingen in Puerto Rico enkele dagen ...

Australië

Bosbranden Australië leggen bouwwerken ouder dan de piramides bloot. Maar wat zijn het?

Het Budj Bim-landschap in het zuidwesten van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.