Homepagina » Mens en Dier » Kijk: Rutte grijnst terwijl hij wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn beleid
rutte
Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Kijk: Rutte grijnst terwijl hij wordt geconfronteerd met de gevolgen van zijn beleid

Kamerlid Wybren van Haga en premier Rutte kruisten gisteren in het debat over de avondklok de degens. Het FVD-Kamerlid confronteerde hem met het feit dat op 10 januari in het Catshuisoverleg is gezegd dat de Britse variant 50 procent besmettelijker is, een R-waarde heeft van 1,6 en zou leiden tot 170.000 besmettingen per dag. Uiteindelijk is er van de modellen van het RIVM helemaal niets terechtgekomen, aldus Van Haga.

“We zien een R-waarde van 0,9. We zien een paar duizend besmettingen,” zei hij. “We zien dat het RIVM met een factor 40 fout zat bij die eerste projectie.” Daarmee is volgens Van Haga de grondslag voor de avondklok en de lockdown weggevallen.

Zo is het toch echt niet, antwoordde premier Rutte. “Bij een epidemie of pandemie die je iedere keer dwingt om twee of drie weken terug te kijken in de achteruitkijkspiegel, moet je natuurlijk altijd werken op basis van modellen om enigszins een voorspelling te kunnen doen van wat je de komende weken op basis van alle aannames kunt verwachten. Vervolgens neem je maatregelen om te proberen die effecten zoveel mogelijk te beperken.” Ook die enkele duizenden besmettingen zijn volgens Rutte nog steeds reden tot zorg.

Fantasiewereld

Van Haga bracht daar tegenin dat het kabinet tijdens het Catshuisoverleg heeft gekeken naar het worstcasescenario, dus een scenario waarin alles wat verkeerd kan gaan ook daadwerkelijk verkeerd gaat. “Het kabinet heeft aangenomen dat er 170.000 besmettingen zouden komen. Inmiddels weten we dat de aannames voor dat model in ieder geval fout waren.”

Volgens Rutte ‘is dit gewoon niet waar’. De premier zei dat het aantal besmettingen ‘nog steeds op een zeer hoog niveau ligt’. Hij zei ook ‘dat 70 procent van het virus de Engelse variant is’.

“Dat is echt een fantasiewereld. Als 70 procent van de besmettingen nu al een besmetting met het Britse virus is, dan is dat toch al het bewijs dat het niet zo catastrofaal, niet zo besmettelijk en niet zo ellendig is als voorspeld? Die voorspellingen van het RIVM zijn dus niet uitgekomen,” benadrukte Van Haga.

Brede grijns

Hij drukte Rutte op het hart om wat kritischer te kijken naar de modellen van het RIVM, ‘want die zijn duidelijk fout’. De premier leek dat geenszins van plan te zijn.

Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks. Terwijl het FVD-Kamerlid tot de slotsom kwam dat ‘de premier dus volhardt in zijn maatregelen’ en zich afvroeg ‘hoelang we doorgaan met het beschadigen van ons land’, verscheen Rutte met een brede grijns in beeld. Op het moment dat Van Haga hem confronteerde met de gevolgen van zijn beleid, had de premier even een grappig onderonsje:

4.7 40 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
161 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Kenmerk van een almachtige tirannieke dictator?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

JULLIE ZIJN BEDROGEN !!

Ze hebben de VACCINS niet gemaakt omdat er een VIRUS is …
Ze hebben het VIRUS bedacht, zodat ze JULLIE kunnen VACCINEREN…GENOCIDE!

Albert
Albert
7 maanden geleden

Mijn hemel, mag een premier niet meer lachen?

Der Stef
Der Stef
7 maanden geleden

De arrogantie van rotte Rutte is een klap in het gezicht van elke ondernemer die zijn levenswerk kapot ziet gaan door het dictatorische beleid van deze kleine smerig grijnzende dictator !
Hij grijnst over het ellende van hij onze kinderen en ouderen ondervinden !
Ik hoop van het diepste van mijn hart dat hij binnen kort terecht moet staan voor de gijzeling van de Nederlandse bevolking !!!

x

Check Also

keijzer

Veel steun voor staatssecretaris Keijzer, die in opstand komt tegen coronapas: ‘Dapper én uitzonderlijk’

Afscheid van de 1,5 meter, hét symbool ...

corona

De coronapas is pas het begin – doe er niet aan mee

“Het accepteren van het vaccinatiepaspoort betekent accepteren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

161
0
We lezen graag je reactie!x