Internet

#DeleteFacebook: het is tijd om Facebook te verwijderen. Voor velen was dit de druppel

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Brian Acton, medeoprichter van WhatsApp, heeft mensen in een bericht op Twitter opgeroepen hun Facebook-accounts te verwijderen.

Hij sloot zich daarmee aan bij een beweging die Facebook-gebruikers oproept het sociale netwerk te verlaten, omdat het gegevens van 50 miljoen gebruikers misbruikte voor politieke advertenties.

Onder de hashtag #DeleteFacebook roepen Twitter-gebruikers anderen op om hun accounts op Facebook te verwijderen.

Kapot

Acton is niet de eerste voormalige Facebook-topman die zich uitspreekt tegen het sociale netwerk.

Chamath Palihapitiya, die verantwoordelijk was voor groei binnen het bedrijf, zei vorig jaar dat Facebook ‘de middelen heeft gemaakt die de maatschappij uit elkaar rukken’.

Hij riep mensen op om helemaal te stoppen met sociale media. “We maken de maatschappij kapot door steeds snelle dopamine-shots te verlangen in de vorm van hartjes en duimpjes omhoog,” zei hij.

Hersenen

Ook ex-topman Sean Parker haalde uit naar het sociale netwerk. “God mag weten wat het doet met de hersenen van onze kinderen,” zei hij tegen nieuwssite Axios.

Volgens hem is het doel van Facebook om zoveel mogelijk tijd en aandacht van zijn gebruikers op te slokken.

Door de ophef kreeg het aandeel Facebook rake klappen op de beurs. Het bedrijf zag tientallen miljarden verdampen.

Weggedrukt

Facebook heeft daarnaast diverse algoritmeveranderingen doorgevoerd waardoor conservatief en alternatief nieuws steeds meer wordt weggedrukt, zo blijkt uit onderzoek van The Outline.

Ondertussen krijgen de mainstream media alle ruimte.

Door de veranderingen worden conservatieve standpunten gecensureerd en dat kan toekomstige verkiezingen in de VS en de rest van de wereld beïnvloeden, schreef George Upper voor The Western Journal.

De grote Braziliaanse krant Folha de S.Paulo heeft na de algortimeveranderingen al aangegeven geen berichten meer op Facebook te zullen plaatsen.

Grote spelers als Tesla en SpaceX hebben hun pagina’s inmiddels op zwart gezet.

Wil je iets doen tegen deze zeer kwalijke praktijken dan kun je ons helpen door NineForNews te sponsoren. Dat kan hier. Je leest onze artikelen dan ook nog eens geheel reclamevrij.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Sorry dat ik het moet zeggen; om die redenen, was ik er al nooit aan begonnen. Tijdens de opkomst van fb, was mij al duidelijk waar het op uit kon draaien. Geloof me, ik wou dat ik ongelijk had!

calibus
calibus
4 jaren geleden

Facebook is niet uniek, overal waar de mensenmassa zich aan vastkleeft, krijg je de vorm erin te zien. Mensen moeten ook eens ophouden politici, MSM, elites, Illuminati etc. te bekritiseren, want ook deze zijn gevormd door de mensenmassa. Het is het versplinterde bewustzijn van de mens, waardoor conflicten/oorlogen, genocides, rassenhaat etc uit zijn voortgekomen.

Als het eenheidsbewustzijn zich herstelt, dan pas valt deze hele valse heerschappij als een kaartenhuis in elkaar. Ik zie dat niet gebeuren, hoewel een deel wel steeds bewuster wordt…..

Maarten V
Maarten V
4 jaren geleden

Delete het gehele internet dan meteen. Niet alleen Facebook, ook Instagram, Youtube, Google en al de andere sociale Media die daar veel geld aan verdienen zondigen er zich aan. Zelfs de cookies van deze site en andere informatieve sites verzamelen tot op zekere hoogte informatie van ons. Overigens als je nu je uitschrijft van de sociale media zullen die gegevens die ze na jaren van je verzameld hebben ook niet gelijktijdig verdwijnen hoor.
Kortom een onbegonnen zaak.

Ik blijf Facebook, het heeft heel wat meer voordelen da,n nadelen.
Uiteraard moet de gebruiker voorzichtig zijn. Ik ga bijvoorbeeld mijn hele privéleven over het “kommer-en-kwel” niet uiteenzetten en zeker geen gal spuwen op de sociale media.
Privé-foto’s zijn in mijn geval schaars. Mijn tekstjes zijn eerder leuke anekdotes en interessante gedachtekronkels.

Met de privé-instellingen van Facebook en adblocker in de browser, virus- en mallware-scanners en een goede cookiecleaner en firewall kun je al heel wat dingen tegenhouden. Niet alles uiteraard. En de goede dingen zijn vaak niet gratis. Tja. Het is een commerce als het ander.

Tenzij je een crimineel bent of een extremist heb je er weinig voor te vrezen denk ik.

Nehemia
Nehemia
4 jaren geleden

Facebook is gewoon een vretend datamonster van de CIA verpakt als een wolf in schaapskleren. Het massabedrog gaat heel diep.

Julian Assange fired off a tweet Friday afternoon reminding people of the time Mark Zuckerberg called his users “Dumb f*cks” because they trusted him with their private information.

Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard

Zuck: Just ask.

Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS

[Redacted Friend’s Name]: What? How’d you manage that one?

Zuck: People just submitted it.

Zuck: I don’t know why.

Zuck: They “trust me”

Zuck: Dumb f*cks.

https://www.zerohedge.com/news/2018-03-25/dumb-f-ks-julian-assange-reminds-us-what-mark-zuckerberg-thinks-facebook-users

Facebook Has Been Storing Logs Of Phone Calls, Text Messages For Years: Report
https://www.zerohedge.com/news/2018-03-25/facebook-has-been-storing-logs-phone-calls-text-messages-years-report

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x