Homepagina » Internet » #DeleteFacebook: het is tijd om Facebook te verwijderen. Voor velen was dit de druppel
#DeleteFacebook: het is tijd om Facebook te verwijderen. Voor velen was dit de druppel

#DeleteFacebook: het is tijd om Facebook te verwijderen. Voor velen was dit de druppel

Brian Acton, medeoprichter van WhatsApp, heeft mensen in een bericht op Twitter opgeroepen hun Facebook-accounts te verwijderen.

Hij sloot zich daarmee aan bij een beweging die Facebook-gebruikers oproept het sociale netwerk te verlaten, omdat het gegevens van 50 miljoen gebruikers misbruikte voor politieke advertenties.

Onder de hashtag #DeleteFacebook roepen Twitter-gebruikers anderen op om hun accounts op Facebook te verwijderen.

Kapot

Acton is niet de eerste voormalige Facebook-topman die zich uitspreekt tegen het sociale netwerk.

Chamath Palihapitiya, die verantwoordelijk was voor groei binnen het bedrijf, zei vorig jaar dat Facebook ‘de middelen heeft gemaakt die de maatschappij uit elkaar rukken’.

Hij riep mensen op om helemaal te stoppen met sociale media. “We maken de maatschappij kapot door steeds snelle dopamine-shots te verlangen in de vorm van hartjes en duimpjes omhoog,” zei hij.

Hersenen

Ook ex-topman Sean Parker haalde uit naar het sociale netwerk. “God mag weten wat het doet met de hersenen van onze kinderen,” zei hij tegen nieuwssite Axios.

Volgens hem is het doel van Facebook om zoveel mogelijk tijd en aandacht van zijn gebruikers op te slokken.

Door de ophef kreeg het aandeel Facebook rake klappen op de beurs. Het bedrijf zag tientallen miljarden verdampen.

Weggedrukt

Facebook heeft daarnaast diverse algoritmeveranderingen doorgevoerd waardoor conservatief en alternatief nieuws steeds meer wordt weggedrukt, zo blijkt uit onderzoek van The Outline.

Ondertussen krijgen de mainstream media alle ruimte.

Door de veranderingen worden conservatieve standpunten gecensureerd en dat kan toekomstige verkiezingen in de VS en de rest van de wereld beïnvloeden, schreef George Upper voor The Western Journal.

De grote Braziliaanse krant Folha de S.Paulo heeft na de algortimeveranderingen al aangegeven geen berichten meer op Facebook te zullen plaatsen.

Grote spelers als Tesla en SpaceX hebben hun pagina’s inmiddels op zwart gezet.

Wil je iets doen tegen deze zeer kwalijke praktijken dan kun je ons helpen door NineForNews te sponsoren. Dat kan hier. Je leest onze artikelen dan ook nog eens geheel reclamevrij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richard schreef:

  Gepiep, gebrom, tonen in allerlei frequenties de hele dag door. Wisselingen in luchtdruk, voelbaar in de oren, plotselinge stemmingswisselingen, plotselinge zware gemoedsrust, het gevoel hebben even in geluid te zweven. Ik heb het als ik op een plek in de kamer zit. Dan plotseling overvalt het ‘geluid/gevoel’ me, maar het kan op elke plek waar ik kom voor komen.
  We zitten onderhand in een magnetron en de meesten van ons hebben niet in de gaten hoe langzaam onze hersens gefrituurd worden. We worden langzaam gek en ziek door alle troep die op ons afgestuurd word. Wereldwijd vliegen wij elkaar in de haren, en elke wijsheid schijnt te ontbreken.
  Erger nog! Elke wijsheid wordt zelfs ontkent en belachelijk gemaakt! En de Wijze meestal vermoord.
  De waarheid schijnt belachelijk, en wat belachelijk is, schijnt normaal.
  In wat voor wereld leven wij?!!!
  De wereld is gek geworden!
  Waar zijn de mensen gebleven? Ik zie alleen maar verschijningen. Schimmen van wat wij eens waren. Van wat wij zijn! Zwakte en domheid regeert !
  Sta op mensen! En zie wie je bent. Wat je bent. Je afstamming, je Voorouders. Jou geschiedenis op deze Aarde! Wij zijn zo oud. Wij dragen al die miljoenen jaren en al die geesten in ons. Al die wijsheid. Sinds het begin der tijden ligt in die ons verborgen.
  Dus Mens! Sta op!
  En herinner je jezelf!

  dank je wel…

  34 likes
 • Jeff schreef:

  Sorry dat ik het moet zeggen; om die redenen, was ik er al nooit aan begonnen. Tijdens de opkomst van fb, was mij al duidelijk waar het op uit kon draaien. Geloof me, ik wou dat ik ongelijk had!

  23 likes
 • Henk Azie schreef:

  Ik ben opgegroeid in een tijd waar je bij de buren ging bellen, en een kwartje in een schoteltje deponeerde.
  We hadden ook maar een TV kanaal, later twee.
  Communicatie was alleen noodzakelijk en had inhoud.
  Nu hebben we vele TV kanalen en smartphones, op alle kanalen zie je hetzelfde met een ander jasje, maar het grootste deel is allemmaal bagger met veel slap geouwehoer,
  Hetzelfde met sociale media als je de hele dag ermee bezig ben kan dat alleen maar slap geouwehoer zijn. Op straat en in openbaar vervoer zie je mensen met een smartphone in de hand, geen tijd voor hun omgeving (verkeersongelukken) geen tijd voor een praatje met de persoon de naast hun staat/zit ga zo maar door.
  Dus mensen hebben tijd en aandacht voor hun leef omgeving, Wel veel tijd voor dingen die ver weg zijn en niet van direct belang in hun leefomgeving.
  Daarom gaan mensen de straat niet meer op en kan dit (en voorgaande kabinetten) doen en laten wat ze willen. Het stemvee weet immers niet meer wat er omgaat in hun leef omgeving, ze hebben geen tijd om zichzelf te ontwikkelen op sociaal en interlectueel gebied. Sociaal slaat toch op directe leef omgeving?

  8 likes
  • Gladiator schreef:

   @Henk Azie,

   Mijn God hoeveel GELIJK kan 1 persoon hebben met het schrijven van zo’n kort stukje tekst……..dus sluit ik me voor de volle 100% bij u aan.

   Gegroet,

   Gladiator

   5 likes
   • Pollie schreef:

    Ga Henk gauw uitnodigen om je top plan te bespreken Gladiator! Ik hoop voor je dat hij niet alleen voor de thee en de koekjes komt, maar dat hij nog geen invulling aan zijn leven gegeven heeft en dat je hem kunt inspireren. Dan ben jij ook niet meer zo alleen

    0 likes
    • Henk Azie schreef:

     Wij hebben ons leven al ingevuld, vandaar dat we zien dat het met Nederland goed fout gaat. Wijzelf zullen er niet onder lijden, maar onze (klein)kinderen wel. Daarom onze zorg.
     Werken, TV kijken en chatten is echt geen invulling van een leven, ik denk dat U zelf Uw leven nog moet invullen.

     3 likes
     • Pollie schreef:

      Ik had het tegen Gladiator, die zit eenzaam en alleen thuis plannen te smeden om de wereld te verbeteren. Ik ben blij dat jij wel een leven hebt

      0 likes
   • Henk Azie schreef:

    Beste Gladiator, Ik denk dat we van dezelfde jaargang zijn en geschiedenis als hoofdvak hadden.

    2 likes
  • Henk Azie schreef:

   Sorry, woord vergeten:

   Dus mensen hebben tijd en aandacht voor hun leef omgeving, Moet dus zijn Dus mensen hebben geen tijd en aandacht voor hun leef omgeving,

   5 likes
 • Nehemia schreef:

  Facebook is gewoon een vretend datamonster van de CIA verpakt als een wolf in schaapskleren. Het massabedrog gaat heel diep.

  Julian Assange fired off a tweet Friday afternoon reminding people of the time Mark Zuckerberg called his users “Dumb f*cks” because they trusted him with their private information.

  Zuck: Yeah so if you ever need info about anyone at Harvard

  Zuck: Just ask.

  Zuck: I have over 4,000 emails, pictures, addresses, SNS

  [Redacted Friend’s Name]: What? How’d you manage that one?

  Zuck: People just submitted it.

  Zuck: I don’t know why.

  Zuck: They “trust me”

  Zuck: Dumb f*cks.

  https://www.zerohedge.com/news/2018-03-25/dumb-f-ks-julian-assange-reminds-us-what-mark-zuckerberg-thinks-facebook-users

  Facebook Has Been Storing Logs Of Phone Calls, Text Messages For Years: Report
  https://www.zerohedge.com/news/2018-03-25/facebook-has-been-storing-logs-phone-calls-text-messages-years-report

  14 likes
 • Maurice schreef:

  Misschien handig om zelf het voorbeeld te geven en jullie social media stoppen?

  11 likes
  • Henk Azie schreef:

   Ha Maurice, Er is toch wel een verschil tussen deze website en fb. FB is een social medium net zoals skype etc. en deze website is volgens mij meer een opinie forum met alternatief ( lees meer betrouwbaar) nieuws.
   Google,Yahoo etc zijn data verzamelaars; ik begrijp mensen met gmail account niet, al hun email gaat naar derden, en nog wel met hun toestemming.
   Alternatief voor Google zijn bv Yandex, DuckDuckgo, ze zijn ook niet alles maar dan op zoek gebied en op privacy scoren ze een stuk beter.

   4 likes
 • Maarten V schreef:

  Delete het gehele internet dan meteen. Niet alleen Facebook, ook Instagram, Youtube, Google en al de andere sociale Media die daar veel geld aan verdienen zondigen er zich aan. Zelfs de cookies van deze site en andere informatieve sites verzamelen tot op zekere hoogte informatie van ons. Overigens als je nu je uitschrijft van de sociale media zullen die gegevens die ze na jaren van je verzameld hebben ook niet gelijktijdig verdwijnen hoor.
  Kortom een onbegonnen zaak.

  Ik blijf Facebook, het heeft heel wat meer voordelen da,n nadelen.
  Uiteraard moet de gebruiker voorzichtig zijn. Ik ga bijvoorbeeld mijn hele privéleven over het “kommer-en-kwel” niet uiteenzetten en zeker geen gal spuwen op de sociale media.
  Privé-foto’s zijn in mijn geval schaars. Mijn tekstjes zijn eerder leuke anekdotes en interessante gedachtekronkels.

  Met de privé-instellingen van Facebook en adblocker in de browser, virus- en mallware-scanners en een goede cookiecleaner en firewall kun je al heel wat dingen tegenhouden. Niet alles uiteraard. En de goede dingen zijn vaak niet gratis. Tja. Het is een commerce als het ander.

  Tenzij je een crimineel bent of een extremist heb je er weinig voor te vrezen denk ik.

  7 likes
 • John schreef:

  Delete je FB account en blokkeer FB gerelateerde sites door de domeinen
  te blokkeren die hier genoemd worden:

  https://github.com/jmdugan/blocklists/blob/master/corporations/facebook/all

  Daar staat een lijst met bijna 1450 FB sites die gebruikt worden om gebruikers te volgen
  en andere dingetjes te doen om, ehmmmmm, de gebruikers-ervaring te verbeteren.
  Vorige week stonden er nog ‘maar’ 900 sites op …

  Je kunt je PC zo configureren dat er geen verbinding met die sites gemaakt kan worden.
  Met bv Linux kan je de host-file gebruiken, Windows zal ook zoiets hebben.

  Whatsapp en instagram zijn vervolgens ook niet bereikbaar.
  Maar die kan je weer uit de lijst halen natuurlijk.
  Als genoeg mensen dit blokkeren een half jaartje volhouden dan is FB kapot want niet genoeg advertentie inkomsten meer …

  Volgend jaar omstreeks deze tijd zal een zelfde soort privacy-schandaal Microsoft treffen.
  Er lopen een aantal heel interessante onderzoeken naar het ‘delen’ van prive-informatie tussen Microsoft en geheime diensten, en … wie nog meer ?
  Daarnaast zitten er een aantal achterdeurtjes in Windows die je PC veranderen in spionage gereedschap.
  En daar betaal je dan 250 Euro voor, alleen om spionage software te mogen HUREN.
  En bij een volgende versie moet je weer een nieuwe PC kopen want de ‘oude’ is te traag.

  Stap dus nu over op Linux.
  Het is gratis, snel, veilig en draait op PC’s uit de vorige eeuw.
  Als je al een paar jaar windows hebt gebruikt is de overstap een makkie.

  3 likes
 • calibus schreef:

  Facebook is niet uniek, overal waar de mensenmassa zich aan vastkleeft, krijg je de vorm erin te zien. Mensen moeten ook eens ophouden politici, MSM, elites, Illuminati etc. te bekritiseren, want ook deze zijn gevormd door de mensenmassa. Het is het versplinterde bewustzijn van de mens, waardoor conflicten/oorlogen, genocides, rassenhaat etc uit zijn voortgekomen.

  Als het eenheidsbewustzijn zich herstelt, dan pas valt deze hele valse heerschappij als een kaartenhuis in elkaar. Ik zie dat niet gebeuren, hoewel een deel wel steeds bewuster wordt…..

  4 likes
 • formidabele schreef:

  Van meet af aan heb ik Facebook nooit vertrouwd op zijn ‘woord’, ben ervoor om alleen op berichten en sites zijn berichten zo te antwoorden en niet via Facebook of andere zgn. sociale media?

  3 likes
 • Pollie schreef:

  En vergeet het door de Mercer-familie gefinancierde Cambridge Analytica niet. Dat is het bedrijf dat de gegevens van die 50 miljoen accounts misbruikte en dus uiteindelijk #DeleteFacebook in werking heeft gezet

  2 likes
 • flardinga schreef:

  Heb er na veel vragen jaren geleden heel even op gezeten maar had al na heel korte tijd door dat niets voor mij was, en ik mis het helemaal niet, voel mij lekker vrij, maar ja echt vrij dat zijn we natuurlijk al lang niet meer, en het maakt niet uit waar je woont, alle overheden en bedrijven weten zoveel van ons, wel blij als een facebook uit elkaar zou gaan vallen en minder macht, moet het nog zien trouwens, en wie weet duikt een ander er weer in.

  2 likes
 • Annelinde schreef:

  Houdt vooral Facebook aan zou ik zeggen; al dat gepaniekzaai die deels best wel terecht is trouwens staat in het niets bij het wereldwijde netwerk wat Facebook is. Je zou complottheoretisch kunnen zeggen dat men juist wil dat mensen Facebook opzeggen om juist dit te door/verbreken. Versplintering is het gevolg. mijn advies houdt het aan en verdiep je in andere mogelijkheden opdat je altijd ontwikkelingen kunt terugkoppelen als dat nodig is.

  1 likes
 • dna schreef:

  Twitter? Hahahaha, het is gewoon allemaal afleidende troep van de realiteit net als tvleugens en roddelbladen.

  1 likes
 • John schreef:

  Mensen:
  Vind Q,
  Jerome Corsi
  Er is sinds kort ook een Q Europe
  Er wordt veel ontrafeld.

  1 likes
 • Chantal schreef:

  En Watsapp dan? Dat is toch ook van Facebook hoor daar niemand over.

  1 likes
 • Johan schreef:

  FAKEBOOK!

  1 likes
 • x

  Check Also

  politiecommissaris

  Politiecommissaris doet mee met coronaprotest: ‘Nooit sprake geweest van epidemie’

  Zondag kwamen duizenden mensen bijeen in Dortmund ...

  pandemie

  Covid-1984: ‘Ze hebben deze pandemie jaren van tevoren gepland’

  De reactie op de pandemie – de ...

  >