Gezondheid

VIDEO: Waarom je het recht hebt om te weten wat er in je voedsel zit

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rachel Parent is een jonge Canadese activiste die pleit voor een verplicht label voor genetisch gemodificeerd voedsel. De 15-jarige Rachel richtte enkele jaren geleden haar eigen stichting op: Kids Right to Know.

Ze vindt dat mensen het recht hebben om te weten wat ze eten. Parent concludeert op basis van haar onderzoek dat gmo’s en pesticiden, die op grote schaal worden gebruikt in de landbouwindustrie, onze gezondheid negatief beïnvloeden.

“Ten eerste is er geen wetenschappelijk bewijs dat genetisch gemodificeerde organismen (gmo’s) veilig zijn voor Canadezen,” aldus Parent. “En ten tweede worden de producten alleen getest door de mensen die ze zelf maken.”

“Health Canada noch de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FDA laten onafhankelijk onderzoek uitvoeren,” voegde Parent toe. Al meer dan een jaar lobbyde ze om in contact te komen met de Canadese minister van Volksgezondheid Rona Ambrose. En met succes.

De tiener probeerde de minister er afgelopen week tijdens een gesprek van te overtuigen dat de federale overheid een verplicht label voor gmo’s moet overwegen. Rachel werd niet weggestuurd, sterker nog: het gesprek liep zelfs uit.

De minister zei na afloop echter de er geen wetenschappelijk bewijs is waaruit blijkt dat gmo’s ongezond zijn en dus zal de overheid een label niet verplichten. Wel mag Parent haar informatie overhandigen aan wetenschappers van de Canadese gezondheidsdienst Health Canada.

Parent werkt bovendien samen met parlementslid Murray Rankin, die inmiddels een motie heeft ingediend voor het verplicht labelen van genetisch aangepast voedsel.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IIS
IIS
8 jaren geleden

Rechten? Wie heeft er als mens nog rechten? Het is toch vreten wat de machtige corpotaristen (o.a. Monsanto met gif en wurgcontracten) voor het grote publiek hebben bedacht en verder is het gewoon kop houden. Monsanto en ongetwijfeld zullen er meer bedrijven zijn die via allerlei patenten de macht toe-eigenen op ons voedsel en is evenzo zorgelijk dan niet weten wat er in het voedsel zit verwerkt of waar het uit bestaat. Laat men eerst het patenteren aanpakken van zaden en zoveel ander voedsel en dan eens zien of het nog nodig is je druk te maken om inhoudsstoffen.

Verder blijf TED X een podium om kritisch naar te blijven kijken, aan de éne hand lijkt het of ze voor ons praten en het opnemen voor ons, maar zodra bijv. een Bill Gates medeoplichter-medeoprichter van Microsoft quasi onschuldig ogend bij Premier Rutte aanschuift en hij vervolgens later duidelijk maakt dat de overheid min of meer de opdracht krijgt geld te roven van NL burgers die hard werken en hebben gespaard, en hij ook nog eens op de stoel van de farmaceuten plaats neemt die de discussies rond vaccin weghonen, dan krijgt TED X van mij zeker niet de voordeel van de twijfel en lijkt dit podium meer op massa beïnvloeding door af ten toe iets goeds te vertellen en daarmee te suggereren dat alles wat ze zegt wel oké is. Laat je niet blind, doof en stom maken door deze TED X en blijf vooral je eigen mening en ideeën vormen. TED X sucks!

Lyra
Lyra
8 jaren geleden

Indigo child !!

trackback
BOINNK!!! | Diverse berichten verzameld door Elize
8 jaren geleden
Huisheks
Huisheks
8 jaren geleden

Wij kunnen commentaren leveren tot wij groen, geel en paars zijn, veranderen doet het niks.
Dan zit er maar 1 ding op; niks meer van die rotzooi kopen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x