Homepagina » Exclusief » VIDEO: Waarom je het recht hebt om te weten wat er in je voedsel zit
VIDEO: Waarom je het recht hebt om te weten wat er in je voedsel zit

VIDEO: Waarom je het recht hebt om te weten wat er in je voedsel zit

Rachel Parent is een jonge Canadese activiste die pleit voor een verplicht label voor genetisch gemodificeerd voedsel. De 15-jarige Rachel richtte enkele jaren geleden haar eigen stichting op: Kids Right to Know.

Ze vindt dat mensen het recht hebben om te weten wat ze eten. Parent concludeert op basis van haar onderzoek dat gmo’s en pesticiden, die op grote schaal worden gebruikt in de landbouwindustrie, onze gezondheid negatief beïnvloeden.

“Ten eerste is er geen wetenschappelijk bewijs dat genetisch gemodificeerde organismen (gmo’s) veilig zijn voor Canadezen,” aldus Parent. “En ten tweede worden de producten alleen getest door de mensen die ze zelf maken.”

VIDEO: Waarom je het recht hebt om te weten wat er in je voedsel zit

Rachel in gesprek met minister Rona Ambrose (Global News)

“Health Canada noch de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteit FDA laten onafhankelijk onderzoek uitvoeren,” voegde Parent toe. Al meer dan een jaar lobbyde ze om in contact te komen met de Canadese minister van Volksgezondheid Rona Ambrose. En met succes.

De tiener probeerde de minister er afgelopen week tijdens een gesprek van te overtuigen dat de federale overheid een verplicht label voor gmo’s moet overwegen. Rachel werd niet weggestuurd, sterker nog: het gesprek liep zelfs uit.

De minister zei na afloop echter de er geen wetenschappelijk bewijs is waaruit blijkt dat gmo’s ongezond zijn en dus zal de overheid een label niet verplichten. Wel mag Parent haar informatie overhandigen aan wetenschappers van de Canadese gezondheidsdienst Health Canada.

Parent werkt bovendien samen met parlementslid Murray Rankin, die inmiddels een motie heeft ingediend voor het verplicht labelen van genetisch aangepast voedsel.Vond je dit belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

 1. Rechten? Wie heeft er als mens nog rechten? Het is toch vreten wat de machtige corpotaristen (o.a. Monsanto met gif en wurgcontracten) voor het grote publiek hebben bedacht en verder is het gewoon kop houden. Monsanto en ongetwijfeld zullen er meer bedrijven zijn die via allerlei patenten de macht toe-eigenen op ons voedsel en is evenzo zorgelijk dan niet weten wat er in het voedsel zit verwerkt of waar het uit bestaat. Laat men eerst het patenteren aanpakken van zaden en zoveel ander voedsel en dan eens zien of het nog nodig is je druk te maken om inhoudsstoffen.

  Verder blijf TED X een podium om kritisch naar te blijven kijken, aan de éne hand lijkt het of ze voor ons praten en het opnemen voor ons, maar zodra bijv. een Bill Gates medeoplichter-medeoprichter van Microsoft quasi onschuldig ogend bij Premier Rutte aanschuift en hij vervolgens later duidelijk maakt dat de overheid min of meer de opdracht krijgt geld te roven van NL burgers die hard werken en hebben gespaard, en hij ook nog eens op de stoel van de farmaceuten plaats neemt die de discussies rond vaccin weghonen, dan krijgt TED X van mij zeker niet de voordeel van de twijfel en lijkt dit podium meer op massa beïnvloeding door af ten toe iets goeds te vertellen en daarmee te suggereren dat alles wat ze zegt wel oké is. Laat je niet blind, doof en stom maken door deze TED X en blijf vooral je eigen mening en ideeën vormen. TED X sucks!

  2 likes
  • PS…Voor de goede orde, Bill Gates was vele malen spreker bij TED X. Het is en blijft een dubieuze man, die onderdeel is van de zionisten die graag zien dat iedereen gelijke arm en slaaf wordt en daarmee de fascistische zionisten nog meer macht krijgen dan ze nu al hebben. Natuurlijk is deze macht een utopie, alleen dat beseffen ze nog niet, natuurlijk wel zodra Rusland zich gaat mengen in het totaal absurde idee dat niet iedereen gelijke arm en slaaf zou moeten worden, doch gelijke rijk en gelukkig moet zijn. De Russen zijn een goede tegenhanger

   Het aandeel in de markt voor maiszaad in Oekraïne is nu 18procent. Het staat daarmee in de top-drie. De regio Oost-Europa en Zwarte Zee volgen Latijns Amerika en de Verenigde Staten op als groeiregio´s voor voedselproductie, verwacht het bedrijf. Van de investeringen in Europa van een half miljard euro gaat de helft naar Oekraine en Rusland. Van de rest gaat een groot deel naar Roemenië. Oekraïne en Rusland hebben nu acht miljoen hectare mais. Dat was drie jaar geleden nog 3,5 miljoen hectare. Monsanto verwacht dat dit naar 13 miljoen gaat. bericht van 2 sep 2013

   Inmiddels weten we dat de Russen behoorlijk onslaafs zijn en zich niets laten vertellen. Rusland: per juli 2014 alle GMO in de ban..!!

   10 likes
 2. Indigo child !!

  3 likes
 3. Wij kunnen commentaren leveren tot wij groen, geel en paars zijn, veranderen doet het niks.
  Dan zit er maar 1 ding op; niks meer van die rotzooi kopen..

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ik heb één keer contact gehad met een buitenaards wezen. Oud-minister van Defensie vertelt alles wat hij weet

Ik heb één keer contact gehad met een buitenaards wezen. Oud-minister van Defensie vertelt alles wat hij weet

Pas geleden hield de Canadese oud-minister van ...

Dokters en experts roepen op tot uitstel 5G vanwege gezondheidsrisico's. Hoe gevaarlijk is deze nieuwe technologie?

Dokters en experts roepen op tot uitstel 5G vanwege gezondheidsrisico’s. Hoe gevaarlijk is deze nieuwe technologie?

5G, de vijfde generatie draadloze technologie, zal ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.