Homepagina » Binnenland » Den Haag zet LEGER in tegen wanhopige boeren. ‘Rutte laat wederom zijn ware aard zien’
den haag
Foto: Defensie CC0 1.0

Den Haag zet LEGER in tegen wanhopige boeren. ‘Rutte laat wederom zijn ware aard zien’

Een anti-racismedemonstratie? Geen probleem. De agenten knielen gezellig mee. 1,5 meter afstand houden is niet nodig. Een demonstratie tegen de coronamaatregelen? Die slaan we met harde hand neer. Een boerenprotest? Dan zetten we het leger in. Dat gebeurde gisteravond opnieuw toen boeren, bouwers en kermisexploitanten afreisden naar Den Haag.

Defensie stuurde op verzoek van de gemeente Den Haag liefst 25 vrachtwagens met ongeveer 60 militairen om de binnenstad af te zetten. Boeren van de Farmers Defence Force waren met trekkers bij het Binnenhof aan het protesteren. Zij keren zich tegen de plannen van het kabinet om de stikstofuitstoot terug te dringen. Hierover is op de laatste dag van de Tweede Kamer voor het zomerreces gedebatteerd.

Minister Schouten van Landbouw is van plan veevoer met minder eiwitten verplicht te stellen. Daardoor zou de uitstoot van stikstof dalen. Boeren zeggen dat voedsel met minder eiwitten slecht is voor de gezondheid van hun dieren. Vandaag protesteren ze opnieuw, op het Malieveld en bij provinciehuizen.


Veel mensen steunen de boeren en vinden het onverkwikkelijk dat Den Haag het leger inzet. Peter Vlemmix van Ongehoord Nederland stelt:


Ware aard

Journalist en filosoof Mattijs Glas zegt: “Als uw woonwijk of strand door kansenparels wordt gestraatterroriseerd heeft u het nakijken. Als er een tiental trekkers in Den Haag arriveert is HET LEGER er binnen een uur. Dat u even weet wie de politiek het meest belangrijk vindt: niét de burgers maar zichzelf.”

“Leger inzetten tegen het eigen volk. Hoe noem je zo’n overheid?” vraagt Roel du Pree. “Nederland, waar de politie knielt voor racistisch werkschuw BLM-tuig, en de overheid het leger inzet tegen hardwerkende boeren.”

Rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek twittert: “Het boerenprotest verdient 110% onze steun. De boeren lijden onder een overheid die hun bestaan direct bedreigt. En wat doet onze overheid als er wordt geprotesteerd tegen haar beleid? Niet luisteren, niet praten, maar het LEGER inzetten. Rutte laat wederom zijn ware aard zien.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • salvar schreef:

  natuurlijk , gevaarlijk hoor die boeren.
  zijn ze bewapend nee ze komen op voor hun boterham en wij de burgers eten van hen anders is er niets.
  nu weet je gelijk dat rutte de demon er niet voor jou is althans de hardwerkende nederlander (zolang we dat nog zijn).
  nu weet je gelijk dat de politie je vijand is.
  nu weet je gelijk dat het leger je vijand is.
  nu weet je gelijk dat rutte je vijand is en het hele zootje aan de top.
  nu weet je dat wij nu echt voor onze vrijheid moeten opkomen anders sluiten ze zometeen alle steden af het tuig van het leger de hersenloze.

  86 likes
  • Willem schreef:

   En er staat “Minister Schouten van Landbouw is van plan ” nee ze heeft het al gedaan gisterenavond, gewoon alles er doorheen gedrukt en nu gaat ze lekker op vakantie

   15 likes
   • Madeloes schreef:

    Ook de stikstofcrises is een grote hoax mensen…opgezet met een zeer kwalijk doel: ingrijpen in de voedselvoorziening.

    dit schrijft Frans Heslinga op faxebook

    ‘Als mensen nu een gaan begrijpen dat 3% van het gehele aardoppervlak bewoonbaar is voor mensen dan is er helemaal geen stikstof probleem. De boeren worden opzettelijk bedrogen en ze worden verwijderd om een ander zeer kwalijk doel ‘

    24 likes
   • johan schreef:

    Altijd al zo geweest, zolang het volk bezig is met vakantie te gaan en te ontspannen, drukken ze er in Den Haag nog even ‘ongemakkelijke maatregelen er door heen. Slim.. o nee.. sluw….

    10 likes
  • Oskaar schreef:

   Bij die “arme boeren”klotst het geld tegen de plinten omhoog dankzij megasubsidies en ze produceren vooral voor de export
   Ons voedsel wordt tegen afbraakprijzen geïmporteerd uit derde wereld landen

   2 likes
 • helga zuijdam schreef:

  Dit laat niet het ware gezicht zien van Rutte…. dit laat de ware aard zien van het nederlandse klootjesvolk. Nee, we staan niet op voor de boeren, nee we zijn niet tegen de coronawet. nee we laten lekker alles op zijn beloop. de – het zal mijn tijd wel uitdienen mentaliteit -. Waar zijn de jongens van stavast….. nergens meer te vinden ? Diegenen die wel karakter hadden zijn allang geëmigreerd…want met zulke slapjanussen is niks meer aan te vangen, dus blijf je met de domme apen zitten. geef ze allemaal maar een banaan, want nederland is officieel een bananenrepubliejk geworden

  31 likes
  • Gladiator schreef:

   @helga zuijdam,

   Beste,

   Hetgeen u hier zegt is natuurlijk wel zo echter, wat zijn de activiteiten welke uzelf al ACTIEF heeft ondernomen……en ben eerlijk, schrijven telt er niet bij…..

   Ik weet dat het moeilijk is maar alles wat makkelijk is zet geen zoden aan de dijk!!

   Dan kort een reactie hierop deze boeren.
   Ik weet geen flikker af van landbouw en veeteelt echter daar gaat het niet om. De actie welke de boeren nu aan het doen zijn zou met zekerheid effect hebben MITS deze goed gecoördineerd zou zijn/worden.

   Het is oh zo gemakkelijk te regelen om dit land elke week 1 dag op een steeds wisselend tijdstip plat te gooien.

   Had dit plan al 5 jaar liggen echter verder als schrijvende platformactievoerders is het niet kunnen komen.

   Allemaal bang voor…………ja voor wat dan, hemeltje in Godsnaam, voor wat!?

   Slaap zacht allemaal, uw regering waakt over u….

   Gladiator

   16 likes
 • Rayoflight schreef:

  Nederland is een totalitaire staat. Dacht dat boeren tegen stikstof gel*l aan het demonstreren waren.

  “Minister Schouten van Landbouw is van plan veevoer met minder eiwitten verplicht te stellen.”

  Had het even niet gevolgd. Waar slaat dit op ? Iedereen met gezond verstand kan aanvoelen dat dit tot bij dieren ziekte leidt.

  27 likes
  • Jets schreef:

   Helemaal niet!! Eiwitten voeden aan dieren? Man, het zijn herkauwers, geiten en schapen eten gras, koeien ook.

   Denk eens aan de uitbraak van de gekke koeien ziekte ….

   Basic knowledge 101. Biologie leert dat we geen vreemde stoffen in het voerdsel van dieren doen.
   Kunstmest is ook zo’n griezel.

   4 likes
   • GeenNL schreef:

    Hallo Jets, dat dacht ik ook, maar volgens mij mogen er na zogenaamde BSE besmettingen geen bewerkte dierlijke eiwitten meer gevoerd worden, misschien nog wel voor alleseters, zoals varkens(?).

    En als ik lees wat BSE zou kunnen zijn, dan vraag ik mij af of het BSE verhaal wel klopt en het niet een zoveelste fake verhaal is.

    3 likes
   • Lieve schreef:

    Minder eiwitten geven aan koeien wil gewoon zeggen dat er minder eiwitrijke grondstoffen in het voer van de koeien mag zit. Dat wil vooral zeggen minder soya of minder koolzaad. In gras zit er ook eiwit maar niet genoeg. Jets, gekke koeienziekte heeft hier totaal niets mee te maken, dat had een andere oorzaak!

    1 likes
    • Jets schreef:

     Waar denkt u dat de soja vandaan komt? Hint: Brazilië.
     Het was kort na de introductie van “Magnum ijs”, toen ik een documentaire zag over soja en waar Unilever het vandaan haalde. Voor mij was dat “einde Magnum”.

     Koolzaad: praat me daar niet van.

     Waarom al die toevoegingen in ons voedsel? Suikers, is een mooi voorbeeld van. Ik zou allen willen aanraden de volgende keer dat u boodschappen gaat halen, om de labels de lezen …

     Het is CRIMINEEL om met voedselveiligheid “te spelen”.
     (dit is nog netjes uitgedrukt).

     3 likes
 • GeenNL schreef:

  Weet niet of mensen het begrijpen of doorhebben, maar het is oorlog tegen de autochtone bevolking in Europa en is men (Rothschild en leden van de Bilderberggroep) met behulp van landverraders, waarvan wij denken dat het onze volksvertegenwoordigers zijn, bezig Nederland te vernietigen.

  Off topic: 150 jaar geleden zijn er herstelbetalingen geweest voor slaven en hun zwarte slavenhandelaren en is er door de toenmalige koning Willem I en regering meerdere malen excuses gemaakt.

  21 likes
  • GeenNL schreef:

   Correctie aangaande slavernijverleden waar Nederland bij was betrokken. Het was Willem III (koning Gorilla) die uiteindelijk zorgde voor het beëindigen van de slavernij op Nederlandse bodem. Het transport uit Afrika van slaven was reeds eerder door koning Willem I verboden.

   4 likes
 • Marcus1968 schreef:

  De verdeel en heers-tactiek; Het lijkt erop dat we hier fascisme, of ‘staatskapitalime’ naar Chinees model krijgen.

  19 likes
 • remi schreef:

  https://www.tristatecity.nl/
  het is heel simpel Nederland moet 1 grote stad worden, de boeren mogen oprotten, dat is het idee er achter.
  mega farms worden nu neergezet in de oekrain, waar we toen tegen gestemd hadden, lekker buiten de Europese regelgeving om, hm heerlijk, monsatan spuit troep en gmo eten, goed voor het overgebleven mens vee.

  13 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Het volk stemt telkenmale Groen Christelijk Neoliberaal.
  Dan krijg je Groen Christelijk Neoliberaal.

  En het Groene bestaat uit het klimafaat en Stikstoffaat. Stikstoffaat waarbij de Boeren de klos zijn.

  12 likes
 • Walter schreef:

  Als iedereen deze informatie zoveel mogelijk deelt. Dan gaan de medelanders die nog steeds geloven in Rutte hopelijk de ogen open. En zorgen zo ervoor dat VVD geen enkele stem meer krijgt.

  11 likes
 • Arwijn schreef:

  Dit is fucked up!

  10 likes
 • Rob Klaasen schreef:

  Tja overtrokken reactie van de regering en dat nog wel in een democratie schande , en dat de leger bevelhebbers zich hier voor lenen is onbegrijpelijk .

  10 likes
 • Peter schreef:

  Het probleem van boeren is eigenlijk niet de schuld van politiek Den Haag maar van de grote supermarkt ketens. Dáár kunnen ze beter gaan staan met de trekkers. Immers, boeren zijn in het verleden gedwongen om zó achterlijk goedkoop te produceren dat dat eigenlijk niet kon. Om toch het hoofd boven water te houden onder een dergelijke druk, zijn boerenbedrijven dan maar megalomaan geworden, vooral de veehouderij. Duitsland en andere Europese landen zijn grote afnemers van Nederlands vlees, maar niet van de stront. Daardoor heeft Duitsland nauwelijks een stikstof probleem maar wij wél. De prijzenoorlogen van supermarkten zijn daar uiteindelijk de oorzaak van. Grote producenten van bijvoorbeeld zuivel, dwongen boeren om te gaan leveren onder de kostprijs, en boeren hadden destijds massaal NEE moeten zeggen tegen die waanzin, wat niet gebeurd is. Omdat elke boer bang was alleen te komen staan hebben ze het allemaal maar geslikt, en nu is er dan een groter probleem, wat eigenlijk al heel lang eraan zat te komen. Hier zie je nog eens hoe belangrijk ORGANISATIE is, wat de elite zelf ook doet. Dat is de kracht van de macht. Kleinschalig gaan produceren is nu de uitweg, dat kan alleen als er correct voor wordt betaald.
  Dus ja consument, dan is dat lapje in het schapje maar een stuk duurder, maar ook lekkerder.

  9 likes
 • frans schreef:

  “Leger inzetten tegen het eigen volk. Hoe noem je zo’n overheid?” Tja wat heeft zich voorgedaan in de 2e wereld oorlog hier.
  Rutte gehoorzaamd aan zijn agenda, hij is er vast op genageld omdat hij belooft heeft trouw te zijn ah duister, de diepe staat etc. hij is het zich niet bewust omdat hij onbewust gehouden wordt. En de wortel die hem wordt voorgehouden is het gouden pluche in Brussel. De wortel is al rot.

  9 likes
 • rob schreef:

  De boeren kunnen beter hun boeren activiteiten geheel maar eens een jaar stil leggen misschien heeft dat een beter effect en stoppen met productie ,,dan gaat ze wel anders piepen in den Haag

  8 likes
 • piet schreef:

  Dit heeft niets meer te maken met leiding geven.

  6 likes
 • Ron Jaspers schreef:

  Allemaal 0nderdeel van de communistische N.W.O. agenda.Hiervoor moet eerst 90% van de wereld bevolking uitgemoord worden,de overige 10% dient als slaven voor de satanische globalistische elite.

  6 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Alsof het Nederlandse leger indruk maakt. Die lopen liever de polonaise met een biertje en als het eng wordt gaan we naar huis, als u begrijpt waar het omgaat?

  5 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  Den Haag liefst 25 vrachtwagens met ongeveer 60 militairen om de binnenstad af te zetten

  60 nederlanders ??????? die te laag zijn opgeleid om te begrijpen ; de eed die zij hebben uitgesproken..

  het zelfde als een hond die een pavolv cursus heeft genoten.. zit blijf attaque doen ze maar beseffen wat ze doen ho maar..

  4 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  Hou op zeg, met dat populistische medelijden inzake de boeren.
  Boeren zijn gewoon ondernemers, die geen bemoeienis dulden van de overheid; totdat er financiële steun in het geding is.
  Anno 2020 zijn er amper nog keuterboeren – sterker nog: 1 op de 5 miljonairs in Nederland is boer.
  De arbeidersklasse kan echter wel een stuk omhoog gewaardeerd worden, zodat de politieke, sociale en economische macht bij hen komt te liggen.

  2 likes
  • GeenNL schreef:

   @’t Roode Vaan

   Jaloezie kan leiden tot een vertroebeld beeld en schijnbaar hebben vooral (oud) communisten en socialisten daar last van. En boeren, daar kunnen we nog veel van leren, ook hoe je kunt groeien door hard te werken en je niet op de kop te laten piesen door mislukte nietsnutten en corrupte politici die beweren het beter te weten en als een vaan wat in de wind wapperen.

   Boeren zijn gedwongen mee te doen in de golf van financieringen/subsidiëring die beschikbaar wordt gesteld vanuit de EU/NL en is het niet de boer die dit heeft gefaciliteerd, maar de overheden en politiek. De overheid creëert met subsidiëren machtsongelijkheid en kunnen boeren niet achterblijven door geen gebruik te maken van deze ‘diensten’. Het totaal idiote daarbij is dat eerst boeren worden gesteund en dan vervolgens worden gesloopt en dat alles met geld geroofd van de belastingbetaler.

   17 likes
   • 't Roode Vaan schreef:

    Kijk maar eens naar die varkensflats in met name Brabant.
    Geen medelijden met die boeren, maar met die arme varkens boven op elkaar.
    Voor de vleesexport waar de boeren dankzij de EU flink van profiteren.

    3 likes
  • &Co schreef:

   @roode vaan

   “Hou op zeg, met dat populistische medelijden inzake de boeren”

   En wie ben jij om dat hier zo te bevelen? Verder alles goed daar boven in de vaan?

   10 likes
   • 't Roode Vaan schreef:

    Moet ik eerst toestemming vragen om een andere mening te ventileren?
    Dacht het niet!
    AMADA = Alle Macht a/d Arbeidersklasse
    Laat die boeren maar naar Canada gaan.
    Plaats genoeg …..

    1 likes
    • Rob schreef:

     Roode Waan, het zijn wel de boeren die voor je voedsel zorgen. En die wil jij het land uit hebben? Weet je wat je er dan voor terug krijgt? Slecht geproduceerd voedsel van kapitalistische mega bedrijven, zoals bv chloor kippen uit Oekraïne. Het voedsel is in deze tijd al weinig voedzaam en dan wil je degenen eruit schoppen die je voedsel produceren om nog veel slechter vreten op tafel te krijgen? De politiek is in naam van de globalistische agenda hier de boeren al decennia aan het terroriseren en nu zijn ze bezig om ze helemaal kapot te maken. De politiek heeft de boeren door de jaren heen opgezadeld met allerlei regels, wetten, investeringen enz om de boeren langzaamaan richting afgrond te sturen, waar ze n voor staan. Je moet niet naar de boeren wijzen, de politiek als dienaren van de globalistische agenda is overal verantwoordelijk voor.

     12 likes
     • 't Roode Vaan schreef:

      Er werken talloze arbeiders in de voedselindustrie; zij kunnen makkelijk het voortraject meenemen – daar heb je geen boeren voor nodig.
      De arbeidersklasse zorgt dan voor een duurzame landbouw en milieuvriendelijke veeteelt zonder de uitbuitende rol van de boerenstand.
      Er zal geproduceerd worden naar behoefte, niet om winstbejag.

      1 likes
    • CHiXiStigma schreef:

     Nee, liever niet, ga jij maar, oh wacht, daar is niemand om je uitkering te betalen. Heb je die rijke boeren toch nodig, anders vreten jullie socialisten straks niets meer.

     10 likes
     • 't Roode Vaan schreef:

      Dit is ‘t plan.
      Boeren naar Canada.
      Wij confiskeren alle bezit van de boeren.
      Arbeiders kunnen ruim leven van dat kapitaal.
      Trouwens; anarcho-communisme NL <—– LINKS

      1 likes
 • anoniem schreef:

  Sta achter boeren, de staat probeert de mening van het volk te manipuleren

  2 likes
 • Jeroen schreef:

  80 % is export van de boeren. Ook zitten ze in waterschap pompen belangrijk water weg . Ben klaar met de boeren woon in den haag sta elke keer vast omdat ze niet normaal kunnen actie voeren.

  0 likes
  • GeenNL schreef:

   @Jeroen

   Als boeren kapot zijn gemaakt is het vastzitten voor jou ook afgelopen en kun je op dak gaan zitten. Of dacht je werkelijk dat de overheid zich ook maar voor een seconde druk maakt om jouw voortbestaan, in een voor iedereen gesloopt Nederland?

   Schijnbaar heeft Jeroen en vele andere kortzichtigen niet goed door in welke waardeloze en deplorabele toestand het land is gebracht door de corrupte en misdadige politiek en overheid en dat de boeren uiteindelijk ook voor ons de straat opgaan. En jij zit je te beklagen omdat je door boerenprotesten af en toe vast zit, maar ‘s avonds wel z’n boerenkool met rookworst op tafel wil?

   1 likes
   • Jeroen schreef:

    Ben niet kortzichtig vriend. Boeren zitten vooral in vlees . Nogmaals 80% export . Onze landbouw grond is dus niet voor ons . Misschien wat meer in lezen. Ook veroorzaken ze water te kort plus ze verdienen aan subsidies. Gr jeroen

    1 likes
   • Jeroen schreef:

    Ben trouwens vetarisch. Nee geen soja rotzooi gewoon gevarieerd eten.

    0 likes
 • Sjazon schreef:

  Is een goede oefening voor de politie, hoe betogers te beteugelen. Voor wat er nog komen kan. Want er gaat nog heel veel protest komen. Over van alles en nog wat. Terecht en onterecht. Groots en klein. Dat kan iedereen wel bedenken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  berlijn

  Organisator coronaprotest Berlijn: ‘Het vrijheidsvirus verspreidt zich over Europa’

  Attentie, attentie, het vrijheidsvirus heeft Berlijn bereikt, ...

  berlijn

  Berlijn: wat de mainstream media je niet vertellen over het massaprotest

  Dit was het beeld in Berlijn, waar ...

  >