Homepagina » Binnenland » Den Haag zet LEGER in tegen wanhopige boeren. ‘Rutte laat wederom zijn ware aard zien’
den haag
Foto: Defensie CC0 1.0

Den Haag zet LEGER in tegen wanhopige boeren. ‘Rutte laat wederom zijn ware aard zien’

Een anti-racismedemonstratie? Geen probleem. De agenten knielen gezellig mee. 1,5 meter afstand houden is niet nodig. Een demonstratie tegen de coronamaatregelen? Die slaan we met harde hand neer. Een boerenprotest? Dan zetten we het leger in. Dat gebeurde gisteravond opnieuw toen boeren, bouwers en kermisexploitanten afreisden naar Den Haag.

Defensie stuurde op verzoek van de gemeente Den Haag liefst 25 vrachtwagens met ongeveer 60 militairen om de binnenstad af te zetten. Boeren van de Farmers Defence Force waren met trekkers bij het Binnenhof aan het protesteren. Zij keren zich tegen de plannen van het kabinet om de stikstofuitstoot terug te dringen. Hierover is op de laatste dag van de Tweede Kamer voor het zomerreces gedebatteerd.

Minister Schouten van Landbouw is van plan veevoer met minder eiwitten verplicht te stellen. Daardoor zou de uitstoot van stikstof dalen. Boeren zeggen dat voedsel met minder eiwitten slecht is voor de gezondheid van hun dieren. Vandaag protesteren ze opnieuw, op het Malieveld en bij provinciehuizen.


Veel mensen steunen de boeren en vinden het onverkwikkelijk dat Den Haag het leger inzet. Peter Vlemmix van Ongehoord Nederland stelt:


Ware aard

Journalist en filosoof Mattijs Glas zegt: “Als uw woonwijk of strand door kansenparels wordt gestraatterroriseerd heeft u het nakijken. Als er een tiental trekkers in Den Haag arriveert is HET LEGER er binnen een uur. Dat u even weet wie de politiek het meest belangrijk vindt: niét de burgers maar zichzelf.”

“Leger inzetten tegen het eigen volk. Hoe noem je zo’n overheid?” vraagt Roel du Pree. “Nederland, waar de politie knielt voor racistisch werkschuw BLM-tuig, en de overheid het leger inzet tegen hardwerkende boeren.”

Rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek twittert: “Het boerenprotest verdient 110% onze steun. De boeren lijden onder een overheid die hun bestaan direct bedreigt. En wat doet onze overheid als er wordt geprotesteerd tegen haar beleid? Niet luisteren, niet praten, maar het LEGER inzetten. Rutte laat wederom zijn ware aard zien.”

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Walter
Walter
9 maanden geleden

Als iedereen deze informatie zoveel mogelijk deelt. Dan gaan de medelanders die nog steeds geloven in Rutte hopelijk de ogen open. En zorgen zo ervoor dat VVD geen enkele stem meer krijgt.

Arwijn
Arwijn
9 maanden geleden

Dit is fucked up!

helga zuijdam
helga zuijdam
9 maanden geleden

Dit laat niet het ware gezicht zien van Rutte…. dit laat de ware aard zien van het nederlandse klootjesvolk. Nee, we staan niet op voor de boeren, nee we zijn niet tegen de coronawet. nee we laten lekker alles op zijn beloop. de – het zal mijn tijd wel uitdienen mentaliteit -. Waar zijn de jongens van stavast….. nergens meer te vinden ? Diegenen die wel karakter hadden zijn allang geëmigreerd…want met zulke slapjanussen is niks meer aan te vangen, dus blijf je met de domme apen zitten. geef ze allemaal maar een banaan, want nederland is officieel een bananenrepubliejk geworden

Gladiator
Gladiator
Reactie op  helga zuijdam
9 maanden geleden

@helga zuijdam,

Beste,

Hetgeen u hier zegt is natuurlijk wel zo echter, wat zijn de activiteiten welke uzelf al ACTIEF heeft ondernomen……en ben eerlijk, schrijven telt er niet bij…..

Ik weet dat het moeilijk is maar alles wat makkelijk is zet geen zoden aan de dijk!!

Dan kort een reactie hierop deze boeren.
Ik weet geen flikker af van landbouw en veeteelt echter daar gaat het niet om. De actie welke de boeren nu aan het doen zijn zou met zekerheid effect hebben MITS deze goed gecoördineerd zou zijn/worden.

Het is oh zo gemakkelijk te regelen om dit land elke week 1 dag op een steeds wisselend tijdstip plat te gooien.

Had dit plan al 5 jaar liggen echter verder als schrijvende platformactievoerders is het niet kunnen komen.

Allemaal bang voor…………ja voor wat dan, hemeltje in Godsnaam, voor wat!?

Slaap zacht allemaal, uw regering waakt over u….

Gladiator

GeenNL
GeenNL
9 maanden geleden

Weet niet of mensen het begrijpen of doorhebben, maar het is oorlog tegen de autochtone bevolking in Europa en is men (Rothschild en leden van de Bilderberggroep) met behulp van landverraders, waarvan wij denken dat het onze volksvertegenwoordigers zijn, bezig Nederland te vernietigen.

Off topic: 150 jaar geleden zijn er herstelbetalingen geweest voor slaven en hun zwarte slavenhandelaren en is er door de toenmalige koning Willem I en regering meerdere malen excuses gemaakt.

GeenNL
GeenNL
Reactie op  GeenNL
9 maanden geleden

Correctie aangaande slavernijverleden waar Nederland bij was betrokken. Het was Willem III (koning Gorilla) die uiteindelijk zorgde voor het beëindigen van de slavernij op Nederlandse bodem. Het transport uit Afrika van slaven was reeds eerder door koning Willem I verboden.

Peter
Peter
9 maanden geleden

Het probleem van boeren is eigenlijk niet de schuld van politiek Den Haag maar van de grote supermarkt ketens. Dáár kunnen ze beter gaan staan met de trekkers. Immers, boeren zijn in het verleden gedwongen om zó achterlijk goedkoop te produceren dat dat eigenlijk niet kon. Om toch het hoofd boven water te houden onder een dergelijke druk, zijn boerenbedrijven dan maar megalomaan geworden, vooral de veehouderij. Duitsland en andere Europese landen zijn grote afnemers van Nederlands vlees, maar niet van de stront. Daardoor heeft Duitsland nauwelijks een stikstof probleem maar wij wél. De prijzenoorlogen van supermarkten zijn daar uiteindelijk de oorzaak van. Grote producenten van bijvoorbeeld zuivel, dwongen boeren om te gaan leveren onder de kostprijs, en boeren hadden destijds massaal NEE moeten zeggen tegen die waanzin, wat niet gebeurd is. Omdat elke boer bang was alleen te komen staan hebben ze het allemaal maar geslikt, en nu is er dan een groter probleem, wat eigenlijk al heel lang eraan zat te komen. Hier zie je nog eens hoe belangrijk ORGANISATIE is, wat de elite zelf ook doet. Dat is de kracht van de macht. Kleinschalig gaan produceren is nu de uitweg, dat kan alleen als er correct voor wordt betaald.
Dus ja consument, dan is dat lapje in het schapje maar een stuk duurder, maar ook lekkerder.

salvar
salvar
9 maanden geleden

natuurlijk , gevaarlijk hoor die boeren.
zijn ze bewapend nee ze komen op voor hun boterham en wij de burgers eten van hen anders is er niets.
nu weet je gelijk dat rutte de demon er niet voor jou is althans de hardwerkende nederlander (zolang we dat nog zijn).
nu weet je gelijk dat de politie je vijand is.
nu weet je gelijk dat het leger je vijand is.
nu weet je gelijk dat rutte je vijand is en het hele zootje aan de top.
nu weet je dat wij nu echt voor onze vrijheid moeten opkomen anders sluiten ze zometeen alle steden af het tuig van het leger de hersenloze.

Willem
Willem
Reactie op  salvar
9 maanden geleden

En er staat “Minister Schouten van Landbouw is van plan ” nee ze heeft het al gedaan gisterenavond, gewoon alles er doorheen gedrukt en nu gaat ze lekker op vakantie

Madeloes
Madeloes
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Ook de stikstofcrises is een grote hoax mensen…opgezet met een zeer kwalijk doel: ingrijpen in de voedselvoorziening.

dit schrijft Frans Heslinga op faxebook

‘Als mensen nu een gaan begrijpen dat 3% van het gehele aardoppervlak bewoonbaar is voor mensen dan is er helemaal geen stikstof probleem. De boeren worden opzettelijk bedrogen en ze worden verwijderd om een ander zeer kwalijk doel ‘

johan
johan
Reactie op  Willem
9 maanden geleden

Altijd al zo geweest, zolang het volk bezig is met vakantie te gaan en te ontspannen, drukken ze er in Den Haag nog even ‘ongemakkelijke maatregelen er door heen. Slim.. o nee.. sluw….

Oskaar
Oskaar
Reactie op  salvar
9 maanden geleden

Bij die “arme boeren”klotst het geld tegen de plinten omhoog dankzij megasubsidies en ze produceren vooral voor de export
Ons voedsel wordt tegen afbraakprijzen geïmporteerd uit derde wereld landen

vladi
vladi
Reactie op  Oskaar
9 maanden geleden

en wie importeerd ons voedsel tegen afbraakprijzen uit derde wereld landen?

bedankt alweer voor uw tomeloze inzet en intelligente zienswijzes.

fff

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Oskaar
9 maanden geleden

Precies. Mensen lezen niet goed

ProAsfalt
ProAsfalt
9 maanden geleden

Het volk stemt telkenmale Groen Christelijk Neoliberaal.
Dan krijg je Groen Christelijk Neoliberaal.

En het Groene bestaat uit het klimafaat en Stikstoffaat. Stikstoffaat waarbij de Boeren de klos zijn.

piet
piet
9 maanden geleden

Dit heeft niets meer te maken met leiding geven.

Rob Klaasen
Rob Klaasen
9 maanden geleden

Tja overtrokken reactie van de regering en dat nog wel in een democratie schande , en dat de leger bevelhebbers zich hier voor lenen is onbegrijpelijk .

rob
rob
9 maanden geleden

De boeren kunnen beter hun boeren activiteiten geheel maar eens een jaar stil leggen misschien heeft dat een beter effect en stoppen met productie ,,dan gaat ze wel anders piepen in den Haag

Lieve
Lieve
Reactie op  rob
9 maanden geleden

Rob, goed idee maar dat kan niet en daar wordt misbruik van gemaakt.

x

Check Also

van haga

‘Dit is zonder meer de beste speech van Wybren van Haga van het afgelopen jaar’

Een strijdvaardige Wybren van Haga meldde zich ...

osterhaus

Ab Osterhaus wekt woede: ‘Absoluut niet terug naar normaal als iedereen gevaccineerd is’

Onlangs zond het AD in samenwerking met ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

48
0
We lezen graag je reactie!x