Binnenland

Deze ‘brutale’ D66’er is betrokken (geweest) bij de Denktank Desinformatie: ‘Het is gewoon maatschappelijk gif’

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Steeds meer mensen beginnen zich uit te spreken tegen de schimmige Denktank Desinformatie van de overheid, die tijdens corona werd ingezet om kritische stemmen te smoren.

Arts Jona Walk spreekt van censuur. “De denktank bepaalt samen met overheidsinstanties welke standpunten onwenselijk zijn, waarna deze door Big Tech-bedrijven worden weggedrukt uit het publieke domein.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Ook heeft het niets te maken met de waarheid. Iedereen met een kritische blik ziet inmiddels dat deze club ook vele stellingen heeft geponeerd die onjuist waren,” benadrukt Walk, die stelt dat hun acties juist schadelijk zijn.

“De macht om te bepalen wat waarheid is, mag niet liggen bij de overheid of een selecte groep experts die hen dient. En de macht om dissidenten stil te krijgen al helemaal niet.”

Viraliteit uit berichten halen

Onder meer D66’er Edo Haveman is betrokken (geweest) bij de denktank, als Facebook-beleidsbaas. Hij is ook lobbyist voor Facebook. Haveman was voorheen beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van D66.

Bij de denktank vertelde Facebook toen al dat het bezig was met het verwijderen van informatie en het onderdrukken van groepen. Later deed Facebook een aanbod om de viraliteit uit berichten te halen.

Leden van de denktank reageerden op berichten met ‘desinformatie’ of ‘misinformatie’ op sociale media of elders en namen deze signalen mee in de communicatie naar hun eigen doelgroepen. Indien nodig werd ‘misinformatie’ minder prominent geplaatst en werd ‘desinformatie’ geblokkeerd.

Gesprek met Ollongren

Facebook gaf in de denktank aan bezig te zijn met het tegengaan van ‘misinformatie’. Zo werden berichten met ‘aantoonbaar onjuiste informatie’ verwijderd en verschenen er geen suggesties meer voor ‘antivax-groepen’.

Haveman had in mei 2020 een gesprek met toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Ollongren (D66) over het bestrijden van ‘desinformatie’ over corona, zo blijkt uit Wob-documenten die zijn geanalyseerd door Cees van den Bos.

Weer dat verdomde D66

Haveman lobbyde zeer agressief voor Facebook voor een datacentrum in Zeewolde. Volgens betrokkenen stelde hij zich onder meer in een ontmoeting met toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer ‘on-Hollands’ brutaal en ‘pushy’ op, schreef NRC.

“Weer dat verdomde D66,” reageert neuroloog Jan Bonte. “Dit is gewoon maatschappelijk gif.”

4.8 143 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman
Herman
1 jaar geleden

Dictatuur66😡😡😡😡

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ben ook geshadow- banned op You tube omdat ik tegen het overheids narratief inging…

Martin
Martin
1 jaar geleden

Het D66 van tegenwoordig zet zich in voor pedofilie en tegen democratie. De ooit zo mooie club t.b.v. verbetering van het democratische proces wordt heden ten dage gekaapt door zedendelinquenten, milieuterroristen en dictators in de dop.

Het wordt tijd dat we de club in de lijst van georganiseerde misdaad gaan zetten.
Van Houwelingen was vooruitziend, dat er ooit tribunalen zouden komen

Kalaschni
Kalaschni
1 jaar geleden

D”66 dé partij die zich inzet om Nederland naar de HEL te leiden.

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x