Homepagina » Buitenland » Deze Iraakse militieleider onthult hoe Amerika ISIS wil gebruiken voor eigen projecten in het Midden-Oosten
Deze Iraakse militieleider onthult hoe Amerika ISIS wil gebruiken voor eigen projecten in Irak

Deze Iraakse militieleider onthult hoe Amerika ISIS wil gebruiken voor eigen projecten in het Midden-Oosten

De Verenigde Staten zijn geenszins van plan de crisis in het Midden-Oosten op te lossen en een einde te maken aan de Islamitische Staat. Het land wil de jihadisten gebruiken voor eigen projecten in Irak. Dat heeft Qais Khazali, een leider van de sjiitische troepen in Irak, gezegd.

“Wij menen dat de VS de crisis niet wil oplossen, maar beheersen,” vertelde Khazali tijdens een interview aan Reuters. Volgens hem wil Washington de Islamitische Staat niet vernietigen. De VS wil ISIS gebruiken om haar eigen projecten in Irak en de regio uit te kunnen voeren. De Amerikanen willen Irak opnieuw opdelen, aldus de legerleider.

Khazali zei dat de VS de Iraakse minister-president Haiber al-Abadi onder druk heeft gezet om het aantal sjiitische troepen in de strijd tegen ISIS in de provincie Anbar te beperken. De leider van de sjiitische militie, die in 2007 gevangen werd genomen wegens het doden van Amerikaanse troepen, maar in 2010 werd vrijgelaten, zei dat een samenwerking tussen Washington en de sjiitische militie onwaarschijnlijk is.

“De Amerikanen vertrouwen ons niet omdat we ons tegen ze hebben verzet tijdens de bezetting,” legde Khazali uit. In juni zei hij nog dat de VS verantwoordelijk is voor de opkomst van ISIS.

Een jaar geleden viel de Islamitische Staat grote delen van Syrië en Irak binnen. Een derde van Irak is inmiddels in handen van de jihadisten. De terreurbeweging heeft de controle over twee provinciehoofdsteden en de stad Fallujah. Vond je dit een interessant artikel? Verspreid deze informatie dan door te delen op Facebook.

[RT]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • japie schreef:

  De mensen in die regio moeten het heft eens in eigen handen gaan nemen in plaats van steeds te blijven vingerwijzen naar anderen. Laat er maar een “sterke ARAB” regio ontstaan, zou voor iedereen beter zijn. Net zoiets als de EU met al z’n tegenstellingen van binnenin.

  12 likes
  • Arwijn schreef:

   Dit proberen ze ook! Diegene die zich verzetten worden aangevallen met Drones, diegene die zich niet verzetten worden een deel van het NWO plan.

   7 likes
 • pilske schreef:

  Gewoon heel erg wat die Psychopatenclub doet,..mijn gedachten zijn bij de goed en welwillende mensen daar die graag een normaal en vredelievend leven willen leiden,…echt heel erg waar macht en succes naar toe kunnen leiden, geschifte psychopaten het is gewoon te erg voor woorden, bah!!

  19 likes
 • Kalki schreef:

  Het is oorlog en ook Nederland is daar debet aan.

  15 likes
 • Neo schreef:

  Ik geloof deze woestijnbaard meteen!

  12 likes
 • nunki schreef:

  Onzin. Dick Cheney vertelde mij ooit in Saudie Arabië, waar ik op uitnodiging was van de familie Sanada. Dit was ruim voor mijn akkefietje met Dick. Hij vertelde na de nodige whiskeys, en wat later de grote glazen Wodka, dat het plan van de Amerikanen was, dat de moslims zichzelf zouden gaan uitroeien. De verschillende stromingen tegen elkaar opstoken. Hij vertelde me toen ook dat Turkije een verradersrol zou gaan vervullen. Dat de Turken zouden gaan proberen om misbruik te maken van de chaos die is gemaakt. Ik vertelde Dick dat het een eikel was, met hoogmoeds waanzin. Hij lachte gemeen naar me. Hij siste onder mijn vertrek nog dat Europa een papieren tijger was, en dat we het wel zouden gaan merken. Dit alles is een jaar of 25 gebeurd.

  3 likes
  • Elise49 schreef:

   Europa is het haasje. Bekijk het filmpje van Misha(beer mascotte Olympische spelen Rusland).De haas is EU, De wolf is Turkije.(ashina clan) De beer neemt huilend afscheid van de haas en de wolf.
   Ben erg benieuwd naar het voorprogramma WK 2018 Rusland.

   2 likes
 • x

  Check Also

  trump

  Trump doet wat niemand mogelijk achtte: 3 historische vredesdeals in 29 dagen

  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten ...

  coronacrisis

  Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

  Dag in dag uit zie je dezelfde ...

  >