Buitenland

Deze Iraakse militieleider onthult hoe Amerika ISIS wil gebruiken voor eigen projecten in het Midden-Oosten

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten zijn geenszins van plan de crisis in het Midden-Oosten op te lossen en een einde te maken aan de Islamitische Staat. Het land wil de jihadisten gebruiken voor eigen projecten in Irak. Dat heeft Qais Khazali, een leider van de sjiitische troepen in Irak, gezegd.

“Wij menen dat de VS de crisis niet wil oplossen, maar beheersen,” vertelde Khazali tijdens een interview aan Reuters. Volgens hem wil Washington de Islamitische Staat niet vernietigen. De VS wil ISIS gebruiken om haar eigen projecten in Irak en de regio uit te kunnen voeren. De Amerikanen willen Irak opnieuw opdelen, aldus de legerleider.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Khazali zei dat de VS de Iraakse minister-president Haiber al-Abadi onder druk heeft gezet om het aantal sjiitische troepen in de strijd tegen ISIS in de provincie Anbar te beperken. De leider van de sjiitische militie, die in 2007 gevangen werd genomen wegens het doden van Amerikaanse troepen, maar in 2010 werd vrijgelaten, zei dat een samenwerking tussen Washington en de sjiitische militie onwaarschijnlijk is.

“De Amerikanen vertrouwen ons niet omdat we ons tegen ze hebben verzet tijdens de bezetting,” legde Khazali uit. In juni zei hij nog dat de VS verantwoordelijk is voor de opkomst van ISIS.

Een jaar geleden viel de Islamitische Staat grote delen van Syrië en Irak binnen. Een derde van Irak is inmiddels in handen van de jihadisten. De terreurbeweging heeft de controle over twee provinciehoofdsteden en de stad Fallujah. Vond je dit een interessant artikel? Verspreid deze informatie dan door te delen op Facebook.

[RT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Het is oorlog en ook Nederland is daar debet aan.

japie
japie
8 jaren geleden

De mensen in die regio moeten het heft eens in eigen handen gaan nemen in plaats van steeds te blijven vingerwijzen naar anderen. Laat er maar een “sterke ARAB” regio ontstaan, zou voor iedereen beter zijn. Net zoiets als de EU met al z’n tegenstellingen van binnenin.

Neo
Neo
8 jaren geleden

Ik geloof deze woestijnbaard meteen!

pilske
pilske
8 jaren geleden

Gewoon heel erg wat die Psychopatenclub doet,..mijn gedachten zijn bij de goed en welwillende mensen daar die graag een normaal en vredelievend leven willen leiden,…echt heel erg waar macht en succes naar toe kunnen leiden, geschifte psychopaten het is gewoon te erg voor woorden, bah!!

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x