Homepagina » Buitenland » Is dit vliegtuigonderdeel van de vermiste rampvlucht MH370?
Is dit vliegtuigonderdeel van de vermiste rampvlucht MH370?

Is dit vliegtuigonderdeel van de vermiste rampvlucht MH370?

Een aangespoeld stuk van een vliegtuigvleugel op het Franse eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar, leidt tot speculaties over de verdwenen vlucht MH370. Eén van de gevonden brokstukken lijkt sprekend op een klep van een vliegtuigvleugel.

Sommige experts zijn overtuigd dat het gaat om een klep van een Boeing 777. Mocht het daadwerkelijk gaan om brokstukken van dat type vliegtuig, dan is de MH370 het enige vliegtuig dat in aanmerking komt. Er is geen andere 777 verdwenen of neergestort in het gebied.

Het vliegtuig van Malaysia Airlines verdween vorig jaar maart boven de Indische Oceaan, met 239 mensen aan boord. De brokstukken liggen op zo’n 4000 kilometer van de plek waar vorig jaar is gezocht naar het wrak.

Koffer

De nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH370 reageren terughoudend op het nieuws. Ze zijn anderhalf jaar zoet gehouden met speculaties, maar steeds bleek het weer loos alarm. De komende dagen moet duidelijk worden of het daadwerkelijk om resten van het vliegtuig gaat.

Op het eiland is ook een koffer gevonden, zo meldt een verslaggever van een lokaal tv-station op Twitter. De koffer zou ongeveer op dezelfde plek zijn gevonden als het stuk vliegtuigvleugel. Maleisië heeft een onderzoeksteam naar het eiland gestuurd om de resten te onderzoeken. Vond je dit artikel informatief? Denk er dan aan het te delen op Facebook.

[NOS]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jeetje
jeetje
6 jaren geleden

Als ik 1 van de nabestaanden zou zijn zou ik ook niets meer aannemen van deze gasten. Beter, ik zou niets meer met hun te maken willen hebben!

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Ik denk dat het me begint te dagen wat er gebeurt is! Het vliegtuig is op het zuidelijk halfrond van de routes afgegaan nadat de GPS uit ging (vanwege Flat Earth).
Iemand heeft misschien geprobeert om naar de pool cikel te gaan, hopend dat het leger het vliegtuig met burgers niet zou neerhalen?

redbull
redbull
6 jaren geleden

Hoe krijg je het voor elkaar om in dit tijdperk zo middeleeuws te denken

Helly
Helly
6 jaren geleden

Ik vraag me af hoe na ruim een jaar in zeewater een brokstuk er uit zou zien? Schelpdieren en algen groeien normaal gesproken snel. Ik ben geen kenner dus wellicht iemand anders dit kan vertellen?

x

Check Also

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...

mh17

MH17-strafzaak is ‘een showproces’: ‘Bijna misdadig hoe het JIT opereert’

Op maandag is in de extra beveiligde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

96
0
We lezen graag je reactie!x