Gezondheid

Als je dit hebt gelezen zul je nooit meer een blikje cola drinken

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Britse apotheker Niraj Naik heeft op haar blog een schokkende infographic geplaatst over wat een blikje cola in een uur tijd met je lichaam doet.

Na 10 minuten worden 10 theelepels suiker opgenomen in het lichaam. Dat staat al gelijk aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid suiker. Na 20 minuten stijgt je bloedsuikerspiegel sterk waarna een insulinepiek volgt. De lever zet vrijwel alle suiker om in vet. Het witte vergif wordt het wel genoemd, geraffineerde suiker. En het zit in heel veel levensmiddelen.

Na 40 minuten is de cafeïne opgenomen, waarna de pupillen verwijden en de bloeddruk stijgt, waardoor de lever nog meer suiker in de bloedsomloop loost. De adenosine-receptoren in je brein zijn geblokkeerd waardoor sufheid wordt voorkomen.

Na 45 minuten stijgt de productie van dopamine in de hersenen. Heroïne heeft een vergelijkbaar effect. Het fosforzuur bindt zich aan calcium, magnesium en zink in je darmen. Na ongeveer 60 minuten gaat de urineafdrijvende werking van cafeïne hand in hand met de sugar crash, waar je prikkelbaar of traag van wordt. Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

can-of-coke

Wat een blikje cola in een uur met het lichaam doet
Wat een blikje cola in een uur met het lichaam doet

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
6 jaren geleden

Over korte tijd zullen mensen als Naik worden gedagvaard door Cocacola wegens smaad, laster e.d.. Dan wordt zo iemand als voorbeeld gesteld. Bedenken ze een claim van een paar miljoen en slepen haar voor de rechter. Of zo’n zaak kans van slagen heeft maakt niets uit. Dreigen met dagvaarden is genoeg, want de gedaagde moet betalen om zich te verweren (ook in Nederland) en bovendien dure advocaten betalen. Kost zo een paar maal tienduizend euro. En die krijg je nooit terug, ook niet als je van Cocacola wint. Bovendien kan de advocaat van Cocacola zo’n zaak tot aan de Hoge raad volhouden en er tien jaar over doen. Dat maakt zo’n dame helemaal kapot. In ieder geval zal niemand het ooit nog in het hoofd halen iets kritisch over Cocacola – of welk bedrijf dan ook – te zeggen of schrijven.

Zo zal de nieuwe machtsuitoefening in het Westen eruit gaan zien. Dreigen met giga claims.

En ook sites als deze die berichten over mensen als Naik zullen voor de rechter worden gesleept.

Iedereen die iets te melden heeft over schadelijk handelen van bedrijven monddood gemaakt.

Dat is de toekomst.

En zeg er niks over, want je wordt net als Varoufakis vervolgd voor boos kijken naar EU-ambtenaren.

Neo
Neo
6 jaren geleden

Dit is toch al een tijdje bekend? Fijn dat iemand nu een JPG-tje ervan maakt.

Blowen heeft ook zo’n gunstige invloed op de dopamine-prosductie/gevoeligheid, trouwens. Fijn spul hoor, wiet. Suiker met heroine vergelijken vind ik dus maar een beetje kort door de bocht.

Johan
Johan
6 jaren geleden

Mijn conclusie is dan geen coca cola drinken.

math
math
6 jaren geleden

Een Britse apotheker, en wat verkoopt ze zelf in haar apotheek . De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x