Mens en Dier

Premier Rutte ‘heeft meer tijd nodig’ om over verzoek tot ontslag na te denken

Help mee door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Juridisch adviseur Karim Aachboun verzocht premier Mark Rutte op 4 oktober per brief om af te treden wegens misleiding bij de aangifte tegen de Belastingdienst in de toeslagenaffaire. “Ik stuur u deze brief met het verzoek om uw ontslag bij Zijne Majesteit de Koning aan te bieden,” schreef Aachboun.

Hij gaf Rutte tot 11 oktober de tijd om te reageren. Er kwam namens de premier een reactie binnen van het ministerie van Algemene Zaken. Rutte geeft aan meer tijd nodig te hebben om over zijn sommatie na te denken. “In dit verband ben ik met een redelijke termijn daarvoor reeds akkoord gegaan, bij gebreke waarvan er rechtsmaatregelen zullen volgen,” aldus Aachboun in een nieuwe brief.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
De eerste en enige keer

De juridisch adviseur heeft op 13 oktober jongstleden Ruttes ondervraging onder ede als getuige door de parlementaire enquêtecommissie meegekregen. In het verhoor kwam een vertrouwelijk memo aan premier Rutte ter sprake dat van Shell zou komen.

“We kunnen dat memo niet terugvinden. We hebben alle archieven omgedraaid,” zei de premier onder ede. “Het zou ook de eerste en enige keer zijn geweest waarop ik een vertrouwelijk memo krijg alleen voor mij.” De commissie heeft het memo wel.

Aangifte wegens meineed

Aachboun: “Deze verklaring is aantoonbaar feitelijk onjuist. U heeft bij het ICL (Israel Chemicals Limited) project ook een vertrouwelijk memo gekregen. Het vertrouwelijk memo van Shell was dus aantoonbaar niet de ‘enige keer’. In dit verband wordt overwogen om een aangifte tegen u te doen wegens meineed.”

Eerder oordeelde de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed al in een kritisch rapport dat sms-berichten van Rutte jarenlang niet goed genoeg zijn opgeslagen in archieven door zijn ministerie van Algemene Zaken. De manier waarop de berichten zijn bewaard, leidde tot gegevensverlies, concludeerde de inspectie.

4.9 187 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

Overbrengen naar Scheveningen.

Heeft hij tijd genoeg om na te denken.

Mar
Mar
1 jaar geleden

effe met claus overleggen of dit het goede moment is

Wilma
Wilma
1 jaar geleden

Oprutten moet die duivel. Constante schending van onze, de eigen bevolking, rechten, dictatuur, armoede en oorlog in de hand om de bevolking te minimaliseren.

Secura
Secura
1 jaar geleden

Bij dit figuur kun je wel aan het reageren blijven. Fout na fout… leugen na leugen

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x