Mens en Dier

Ziekenhuisbaas gecensureerd na kritiek op avondklok: ‘Moet niet veel gekker worden’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De baas van het OLVG-ziekenhuis, Maurice van den Bosch, heeft zich op social media kritisch uitgesproken over de avondklok. Het OMT zegt dat de avondklok nodig is om verspreiding van de Britse variant van het coronavirus tegen te gaan. Volgens Van den Bosch is over ‘het oprukken’ van deze nieuwe virusvariant nog maar weinig bekend.

Dalende trend

“Recente data uit het Verenigd Koninkrijk tonen nu een dalende trend,” schrijft hij, toevoegende dat hij zich aansluit bij een oproep van Jet Bussemaker, de voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, om meer te kijken naar de impact van de crisis op andere sectoren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Al snel werd het bericht verwijderd door LinkedIn omdat het in strijd zou zijn met de ‘communityrichtlijnen’. Uiteindelijk besloot het sociale medium het bericht weer online te zetten. “Niet eerder meegemaakt,” zei Van den Bosch. “LinkedIn heeft mijn bericht verwijderd.”

Doodeng

Opiniemaker Marianne Zwagerman twittert: “Serieus LinkedIn? Ziekenhuisdirecteuren nu ook al censureren? Het moet niet veel gekker worden. Dit wegdrukken van tegengeluid is onacceptabel en doodeng.”

Ook Joep de Groot, bestuursvoorzitter van CZ, mengde zich in de discussie. “Als er geen genuanceerde vragen en oproep tot debat meer plaats kunnen vinden, lopen we het risico van kokervisie en komen wellicht de belangen van andere sectoren onvoldoende aan bod,” schreef hij.

4.9 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
3 jaren geleden

Maar een oplossing mat ons allen de straat op

Een vaste burcht.
Een vaste burcht.
3 jaren geleden

Waar gaat dit eindigen? Wordt wakker!!!

Jan
Jan
3 jaren geleden

Tja, LinkedIn is van Microsoft/Bill dus daar vindt je geen waarheid. Maar goed dat hij wat zegt, nu nog de rest van de medici als ze een geweten hebben.

Marion
Marion
3 jaren geleden

De leugen regeert. Moet toch denken aan 1940-1945.

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x