Binnenland

Deze jurist wil ministerie van Onderwijs afschaffen: ‘Scholen moet je zien als soort propagandakamp’

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Mijn kinderen gaan naar school omdat ik word opgesloten als ik ze niet naar school breng. Dat zei jurist, belastingadviseur en BVNL-politicus Toine Manders in de studio van Café Weltschmerz in gesprek met Pieter Stuurman.

Als ouder word je dus gedwongen iedere ochtend om half 9 je kind te droppen bij een door de staat aangewezen school. Daar staan docenten voor de klas die iedere maand een salaris krijgen van de staat. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Veel duurder

Ze worden ook gedwongen om een curriculum te volgen dat wordt vastgesteld door 20.000 ambtenaren die werken bij het ministerie van Onderwijs. En dat wordt gezien als een prachtige dienst die onze overheid ons levert, zei Manders.

‘Gratis onderwijs’, waar we dus zelf voor betalen via belastingen waardoor het veel duurder is dan het anders zou zijn, voegde hij toe.

Propagandakamp

“Scholen moet je zien als een soort propagandakamp. Ze nemen onze kinderen van ons af en die wordt van alles verteld door staatsdienaren, die een salaris van de staat krijgen. Dan wordt het gepresenteerd als iets waarvoor we dankbaar moeten zijn.”

Je hebt helemaal geen keuze om er geen gebruik van te maken. Ik word in een hok opgesloten als ik er geen gebruik van maak, zei Manders nog.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 153 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Karel
Karel
4 maanden geleden

Schoolplicht=staatsgestuurd conditioneringsinstituut. Pruisisch en Napoleontisch, rockefelleriaans, om het volk eronder te houden.

Annette
Annette
4 maanden geleden

Toine Manders van BVNL vertelt het helemaal goed. Scholen zijn tegenwoordig niets anders dan propagandakampen.

Kinderen zijn kwetsbare wezentjes, die ongelooflijk te beïnvloeden zijn. Daar is het huidige onderwijs ook precies op gericht.

Zelf ben ik in de vijftiger jaren opgegroeid en, althans naar mijn mening, was het onderwijs TOEN van een hoge kwaliteit.

Op de Lagere School leerde je alle basiszaken, die je in je latere leven hard nodig had: Nederlandse taal, rekenen, schrijven, geschiedenis (daar kan je nu natuurlijk wel vraagtekens bij zetten) en aardrijkskunde.

Na de Lagere School kwam ik op de MULO terecht. In die 4 jaar kreeg ik om te beginnen, naast de Nederlandse taal, ook Frans, Duits en Engels. Niets geen pretpakketten in die tijd.

Al met al heb ik met mijn MULO diploma nooit problemen gehad om een baan te vinden.

Maar NU, anno 2023, gaat het sowieso op die zogeheten basisschool al hartstikke mis.

In plaats van kinderen een goede basis te geven wat betreft alle zaken, die ik hierboven genoemd heb, worden hun jonge hersentjes vergiftigd met de GROOTSTE bullshit aller tijden.

WOKE, transgender en hoe die ongelooflijke nonsens verder nog mag heten, is, althans in mijn ogen, het grootste GIF aller tijden.

Als kinderen tegenwoordig van de basisschool afkomen, heeft een groot aantal al achterstand wat betreft taal, lezen en rekenen. Een grote SCHANDE!

Ik denk zelf, dat, als je de financiële mogelijkheden hebt, je het beste je kinderen naar de Renaissance School kunt sturen. DAAR volgen ze nog het ouderwetse systeem van lesgeven.

Daarnaast zijn er inmiddels door het hele land wel initiatieven om een groepje kinderen, onder leiding van een onderwijskracht, goed les te geven.

Eén ding begrijp ik niet helemaal van Toine Manders: Ik was in de veronderstelling, dat er een LEERPLICHT bestaat, maar dat dat niet noodzakelijkerwijs op een school hoeft plaats te vinden.

Maar…. het kan best zijn, dat die wet inmiddels is aangepast. Uiteindelijk is het inmiddels zó. dat wetten heel gemakkelijk veranderd kunnen worden.

noam
noam
4 maanden geleden

Gewoon 16 uur per maand ziek melden. Of staatsvrije school. Of thuisonderwijs. Maar maak jij daar je kind gelukkig mee. Ik denk dat onze scholen niet zo slecht zijn. Ga het dialoog aan met een docent, kijk wat hun normen en waarden zijn. Een school is eigenlijk 8 scholen in een. Ieder docent volgt zijn eigen agenda en daar vind je ook weer die nederlandse koppigheid. Daarom worden docenten in opleiding al via de pabo aangepakt. Er komen langzaam aan steeds achterlijke docenten helaas.

Maar anders begin aan thuis onderwijs maar worden je kinderen daar gelukkig van.

Leer ze door de bullshit heen kijken, leer ze dat 95 irrelevante bullshit. Dan maakt t niet eens uit op welle school ze zitten. Het is een weerspiegeling van onze samenleving en dan kun je daar je eigen kind helemaal buiten plaatsen of ze leten daar misbruik van te maken. Als ze eenmaal het spel begrijpen zijn ze t kind kwijt. Als je ze leert hoe jezelf denkt dat zijn ze t kind kwijt. Daar bedoel ik niet mee dat ze volwassen moeten worden. Maar leer ze dat t leven plezier en lol is en altijd vanuit je gevoel te handelen. Wat kleuters doen, waar wij volwassenen veel van kunnen leuren. Die hebben niet de aangeleerde beperkingen die wij volwassenen hebben. Ja er is een hoop mis maar was je eigen onderwijs beter. In mijn tijd werd je als andersdenkende meteen naar speciaal onderwijs gestuurd en mocht je naar logopedie en remedial teaching en weet ik t allemaal. Dat is nu wel anders. En welk type onderwijs is wel perfect. Ik ken het niet, vrije school met hun sekte achtige jaargetijden is ook niet alles en die schermen zich ool af. Ga je naar een vrije middelbare school kijken hebben ze speciale kijkavonden voor kinderen die van een vrije basisschool komen. Toch weer een beperking creeeren. Jij als ouder bent hun beschermer en aan jou de taak om ze op deze samenleving voor te bereiden en als jezelf wel het spel meespeelt met bijbehorende beperkingen dan zou je eigenlijk niet moeten oordelen over de beperkingen die school met zich meedraagt. Leer je kind de principes waar jezelf voor staat. Stel geen eisen aan ze behalve dat ze gelukkig zijn. We zijn maar 1x op deze planeet en aan bullshit kunnen we in het hiernamaals (wat dat ook moge ziin) onze tijd verspillen

Locke
Locke
4 maanden geleden

Bijkomend worden de geesten van jongeren vergiftigt en als dociel slaafse denker tot staatshandwerk van de pedo geboetseerd. Deze praktijken hebben al een generatie jeugd op het verkeerde spoor gezet.
Tijd dat de ouders zich weer kunnen gaan ontfermen over hun eigen kinderen en niet een Duivelse hoerenjas als vadertje staat.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x