Gezondheid

De smartphone beschadigt je brein, en kinderen krijgen er een bochel van

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De hele dag naar je smartphonescherm turen kan niet gezond zijn, maar toch maken we ons er allemaal schuldig aan. Een derde van de mensen grijpt meer dan 25 keer per dag naar de mobiele telefoon.

Uit onderzoek blijkt dat onze hersenen daar wel degelijk schade aan ondervinden. Volgens de Amerikaan Nicholas Carr, auteur van het boek Het ondiepe, beschadigt een smartphone ons brein door ons denkpatroon voortdurend te doorbreken.

“Als je denkpatroon constant verstoord wordt, is het veel moeilijker om je ergens lang op te concentreren of om ergens diep over na te denken,” zegt hij. “Op die manier oefent technologie invloed uit op ons geheugen. Eigenlijk wordt je een constante informatiestroom voorgeschoteld die zich even nestelt in je kortetermijngeheugen, maar omdat je die informatie tijdelijk nodig hebt, bereikt het minder snel je langetermijngeheugen.”

Daarnaast krijgt de gerenommeerde Australische chiropractor dr. James Carter steeds meer ‘appnek’-patiënten in zijn praktijk. Hij waarschuwt dat steeds meer kinderen een bochel krijgen doordat ze urenlang over hun mobieltje gebogen zitten.

Carter constateert een alarmerende toename in het aantal patiënten. De helft daarvan zijn scholieren. De klachten worden veroorzaakt door een overbelasting van de nekwervels.

Smartphone-gebruikers kijken gemiddeld vier uur per dag op hun mobiel. Dat betekent dat de nekwervels 1400 uur per jaar overbelast worden. Ook kan een verkeerde belasting van de nek van invloed zijn op de hormonen, wat kan leiden tot psychische problemen. De schade kan voor tieners beperkt worden door voldoende lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl.

Boekentip: Het ondiepe: Hoe onze hersenen omgaan met het internet

[Metro, AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x