Buitenland

Deze nieuwe Europese wet ‘maakt het internet pas echt gevaarlijk’

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!

De Europese Unie wil al onze digitale communicatie gaan afluisteren. Alle e-mails, chats, gedeelde foto’s en video’s, echt alles van iedereen.

De Europese Commissie heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend om bepaalde vormen van criminaliteit tegen te gaan door alle digitale berichten van alle EU-burgers te scannen. De wet vereist dat alle berichten op online communicatiediensten in de EU worden gecontroleerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Concreet betekent dit dat al je e-mails, al je berichtjes en al je video- en spraakoproepen automatisch gescand zullen worden om te kijken of er eventueel iets ‘illegaals’ in voorkomt.

In theorie kan de sensor ‘af’ gaan als iemand bijvoorbeeld het woord ‘demonstratie’ gebruikt:

(Video verwijderd? Klik hier...)

Afluistermachine voor de Europese overheid

De scan vindt direct op je eigen computer, mobieltje of tablet plaats, nog voordat het (eventueel versleuteld) verstuurd wordt. Je apparaat wordt daarmee een afluistermachine voor de Europese overheid.

Jurist en universitair docent Danny Mekic wijst erop dat de Commissie Nederland onder druk heeft gezet vóór te stemmen door illegale en misleidende advertenties op X te plaatsen. “Ongehoord.”

Deze advertenties zijn alleen geplaatst in landen die niet voor de wet wilden stemmen, waaronder Nederland dus.

Overgrote meerderheid is tégen

De advertenties zijn in strijd met het beleid van X en de Digital Services Act, waar nota bene de Commissie zelf toezicht op moet houden en de laatste dagen veel boze brieven over stuurt naar Musk, aldus Mekic.

Volgens de advertenties is een meerderheid van de EU-burgers voor de wet, maar uit peilingen blijkt juist dat de overgrote meerderheid tégen is.

Volstrekt onacceptabel

Deze beïnvloedingstactiek hoort niet thuis in een democratie en is volstrekt onacceptabel in een democratische rechtsstaat, benadrukt Mekic. “Als deze wet er komt, kan niemand meer vertrouwd en veilig digitaal communiceren. Ook kinderen niet.”

Columnist Marianne Zwagerman zegt over deze nieuwe wet: “Onder het mom van criminaliteitsbestrijding doet de EU een grove inbreuk op onze grondrechten door het briefgeheim te overtreden en mee te lezen in onze meest intieme één-op-één communicatie. Daarmee maakt deze wet het internet pas echt gevaarlijk.”

4.9 197 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
6 maanden geleden

Laat ze oprotten. Ze zijn bang voor de gewone mensen.

Bella
Bella
6 maanden geleden

zo onderhand ben je gewoon een gevangene in je eigen land en huis. krankzinnig dit.

De waarheid
De waarheid
6 maanden geleden

Geen telefoon meer

Brioche
Brioche
6 maanden geleden

Je zou zeggen lager, gemener, valser etc.kunnen de mensen niet zakken. Een veelvoud van wat er in de tweede wereldoorlog gebeurde. Uit de EU, uit de NAVO ,uit de WHO, uit de VN etc nu meteen en veeg Den Haag schoon van dat gespuis. DOEN ANDERS IS HET TE LAAT.

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x