CoronaBuitenland

Pfizer hoopte gebruik van foetuscellen voor coronavaccin geheim te houden

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Pfizer-klokkenluider Melissa McAtee vraagt aandacht voor het feit dat de vaccinmaker cellijnen van een geaborteerde baby gebruikte bij het testen en de ontwikkeling van zijn coronavaccin. Pfizer hoopte dit geheim te kunnen houden, blijkt uit interne e-mails.

Een vriendin van de klokkenluider wilde zich vanwege religieuze overtuigingen niet laten vaccineren, maar haar verzoek werd geweigerd omdat beweerd werd dat ‘het Pfizer-vaccin geen geaborteerde foetale cellen’ bevat. Ook veel andere mensen werden met dit antwoord afgepoeierd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Zoveel mogelijk voorkomen

McAtee deelt op X een e-mail van Vanessa Gelman van Pfizer, die op 9 februari 2021 schreef dat Pfizer zoveel mogelijk wil voorkomen dat informatie over de foetale cellen naar buiten komt. Ze wilden geen slapende honden wakker maken.

Enkele dagen daarvoor, op 4 februari 2021, had Vanessa een e-mail gekregen van collega Advait Badkar, die een specifieke vraag had gekregen: heeft Pfizer tijdens de vaccintesten gebruikgemaakt van een cellijn van een geaborteerde foetus?

pfizer

Niet benoemen

Vanessa antwoordde dat ‘we zoveel mogelijk proberen om de foetale cellijnen niet te benoemen’. Maar als het echt niet anders kan, adviseert ze Badkar een voorgekookte tekst door te sturen, waarin staat: ‘Eén of meerdere cellijnen waarvan de oorsprong kan worden herleid naar menselijk foetaal weefsel is of zijn gebruikt bij laboratoriumtesten tijdens het vaccinatieprogramma’. Ze wilde dan ook van hem weten wie de vraag had gesteld.

Uit een e-mail van een andere Pfizer-medewerker blijkt dat het hier gaat om zogeheten HEK 293T-cellen, een cellijn van menselijke oorsprong die veel gebruikt wordt in biomedisch onderzoek. Ze worden ook wel ‘onsterfelijke cellijnen’ genoemd. Het betreft embryonale niercellen afkomstig van een foetus.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
maikel
maikel
6 maanden geleden

wat is dit voor een ziek volk??

Állítsa le a Világirányítást
Állítsa le a Világirányítást
6 maanden geleden

Keep it coming .. 💪🏼

marcel ringia
marcel ringia
6 maanden geleden

Vera Sharav had het vanaf dag 1 door, zij heeft de holocaust overleefd.

Baardstaart
Baardstaart
6 maanden geleden

Het wordt steeds zieker in de farmawereld…

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x