Homepagina » Het Complot » Professor achter Sandy Hook-complottheorie vreest voor baan
Professor achter Sandy Hook-complottheorie vreest voor baan

Professor achter Sandy Hook-complottheorie vreest voor baan

In de Verenigde Staten is een hoogleraar onder vuur komen te liggen die beweert dat de schietpartij op een basisschool in Newton nooit heeft plaatsgevonden.

James Tracy van de Florida State University zei dat de universiteit een onderzoek heeft ingesteld en later deze week met hem om tafel wil.

Tracy denkt dat de FAU onder druk staat van haar financiers, die twijfelen of ze geld moeten geven aan een universiteit die het nieuws haalde vanwege een complotdenkende professor.

Façade

Volgens Tracy worden er mensen op de universiteit afgestuurd die zeggen dat hij geen les zou mogen geven en dat hij een slecht persoon is. Of hij zal worden ontslagen weet hij niet. Dat laat hij over aan het bestuur van de universiteit. De FAU weigert commentaar te geven omdat het gaat om een ‘persoonlijke kwestie’.

Op 20 december jongstleden publiceerde Tracy een stuk over Newtown waarin hij vraagtekens zet bij de verslaggeving van de media. “Achter deze zorgvuldig georkestreerde façade schuilen veel onduidelijkheden die niet volledig kunnen worden verklaard door de voor de tv gemaakte verhaallijn waarin een stumperige jongeman, die om onverklaarbare redenen zijn moeder om het leven bracht, de harde schijf van zijn computer vernietigt, toegang krijgt tot een zwaarbewaakt complex en in minder dan vijf minuten op vakkundige wijze 26 individuen executeert,” schreef hij. “Enkel in een tijdperk van universele misleiding wordt het publiek gevraagd dit zonder verder onderzoek of commentaar te accepteren.”

Pas enkele dagen later werd zijn publicatie opgemerkt door de reguliere pers. Inmiddels hebben meer dan 800 nieuwsbronnen over zijn theorie geschreven.

Union High School

“Je kunt je afvragen of de schietpartij op de Sandy Hook basisschool wel heeft plaatsgevonden, in ieder geval zoals de autoriteiten en de media hebben beschreven,” schreef hij verder.

Tracy weet niet of hij zijn baan kan behouden, maar maakte wel het volgende duidelijk: “Wat voor instituut zou dit zijn als ze me uiteindelijk willen ontslaan? Als ze niet opstaan voor de vrijheid van meningsuiting weet ik niet of ik hier nog wel wil zijn.”

De hoogleraar heeft zich op woensdag ook uitgesproken over de schietpartij op de Union High School in Taft afgelopen week. Hij denkt dat de schietpartij in Californië is georkestreerd door de overheid.

Bron: Rawstory.com Foto: Michelle Friswell

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

54 reacties

 1. In een democratie mag je denken wat je wil dus waarom je gedachten niet uitspreken??Het niet doen is namelijk de democratie ontkennen.Dus welke geesten zijn er ziek??de FAU !!!!!!!!!!!!!!!!!

  0 likes
 2. Ook op de universiteiten worden mensen wakker!
  Echt fantastisch dat deze man dit duidelijk heeft gemaakt en dat al 800 nieuwsbronnen erover berichten.
  Als hij ontslagen zou worden kan ik alleen maar zeggen dat ze degene die hem zou ontslaan moeten kielhalen!

  0 likes
 3. [quote name=”biffje”]Ook op de universiteiten worden mensen wakker!
  Echt fantastisch dat deze man dit duidelijk heeft gemaakt en dat al 800 nieuwsbronnen erover berichten.
  Als hij ontslagen zou worden kan ik alleen maar zeggen dat ze degene die hem zou ontslaan moeten kielhalen![/quote]
  Haha die biff heb jij een vloot schepen??Ik heb je geplust.Tenslotte heeft ie verscheidene nieuwsbronnen weten te bereiken zo van WAKKER WORDENNNNNNN.

  0 likes
 4. [quote name=”Hunting wolf”]In een democratie mag je denken wat je wil dus waarom je gedachten niet uitspreken??Het niet doen is namelijk de democratie ontkennen.Dus welke geesten zijn er ziek??de FAU !!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
  Als hij goed werk aflevert zou hij niet ontslagen mogen worden wat mij betreft.

  Maar persoonlijk vind ik de geest van de persoon die twijfelt of het een hoax is of niet nog veel zieker.

  0 likes
 5. Met deze ontwikkelingen ga je zien dat er een deel waarheid of dat hij helemaal gelijk heeft. De Pastoor die de Holocaust heeft ontkent moet ook weer voorkomen. Als je bewijs heb tegen de Holocaust ben je ook strafbaar. Een wereld vol verplichtingen en leugens zodat wij met ze alle in een illusie blijven leven.

  0 likes
 6. Alles is een complot tegenwoordig. Als ik de lijn doortrek dan vrees ik dat de eerste en tweede wereldoorlog ook niet heeft plaatsgevonden. Amerika is nog steeds niet ontdekt, en in Scandinavië wonen er nog altijd Vikings. Eigenlijk is alles dat niet in het linkse plaatje past een complot…

  0 likes
 7. wat is democratie?
  volgens mij als je niet lastig wordt.
  er worden er teveel wakker en dat mag niet en dan bestaat democratie niet meer en wordt je kapot gemaakt of je verlies je baan en zal waarschijnlijk nooit meer aan het werk komen.
  het zo gek nog niet wat tracy beweert,we leven tenslotte in een illusie.

  ik vind het wel raar dat dit te vaak gebeurt,zoals in duitsland,noorwegen,amerika etc.
  er moet volgens mij iets aan de hand zijn waar wij nog niet de vinger op kunnen leggen,maar het komt en dan zal je verstelt staan hoe je gehersenspoeld bent.

  0 likes
 8. [quote name=”Ivo Mariën”]Alles is een complot tegenwoordig. Als ik de lijn doortrek dan vrees ik dat de eerste en tweede wereldoorlog ook niet heeft plaatsgevonden. Amerika is nog steeds niet ontdekt, en in Scandinavië wonen er nog altijd Vikings. Eigenlijk is alles dat niet in het linkse plaatje past een complot…[/quote] Als je in een illusie leeft is inderdaad alles een complot. ach met de tijd gaan er wel koppen rollen.

  0 likes
 9. Het mag een wonder heten dat hij nog leeft

  0 likes
 10. waarom kunnen de mensen toch niet eens inzien dat er nergens een democratie is….

  0 likes
 11. [quote name=”Pascal”]Met deze ontwikkelingen ga je zien dat er een deel waarheid of dat hij helemaal gelijk heeft. De Pastoor die de Holocaust heeft ontkent moet ook weer voorkomen. Als je bewijs heb tegen de Holocaust ben je ook strafbaar. Een wereld vol verplichtingen en leugens zodat wij met ze alle in een illusie blijven leven.[/quote]

  Raar gedoe is dat inderdaad dat je niet eens de holocaust mag ontkennen,

  we hadden toch vrijheid van meningsuiting??

  0 likes
 12. [quote name=”Ivo Mariën”]Alles is een complot tegenwoordig. Als ik de lijn doortrek dan vrees ik dat de eerste en tweede wereldoorlog ook niet heeft plaatsgevonden. Amerika is nog steeds niet ontdekt, en in Scandinavië wonen er nog altijd Vikings. Eigenlijk is alles dat niet in het linkse plaatje past een complot…[/quote]

  Dan heb je nog een grote ontdekkingsreis te maken Ivo… good luck 🙂

  0 likes
 13. [quote name=”Hunting wolf”][quote name=”biffje”]Ook op de universiteiten worden mensen wakker!
  Echt fantastisch dat deze man dit duidelijk heeft gemaakt en dat al 800 nieuwsbronnen erover berichten.
  Als hij ontslagen zou worden kan ik alleen maar zeggen dat ze degene die hem zou ontslaan moeten kielhalen![/quote]
  Haha die biff heb jij een vloot schepen??Ik heb je geplust.Tenslotte heeft ie verscheidene nieuwsbronnen weten te bereiken zo van WAKKER WORDENNNNNNN.[/quote]

  Nee man ik heb eerlijk gezegd een hekel aan varen! Maar het bekt zo lekker, ‘kielhalen’.
  Bovendien ben ik ook wel van vergeven enzo en liefde, maar op een gegeven moment is het ook een keertje genoeg en moeten al die uitbuiters, onderdrukkers, profiteurs, bedriegers en parasieten gewoon eens worden opgepakt en worden gestraft.
  Kielhalen hoeft van mij niet perse,

  de gevangenis is ook goed

  0 likes
 14. er zijn mensen die vrezen voor hun leven omdat ze het licht op de waarheid laten schijnen. de vele moorden en ‘zelfmoorden’ onder hen rechtvaardigen deze vrees (JFK, John Lennon, Michael Jackson, Freddie Mercury, Aaron Swartz e.v.a.). je baan verliezen als hoogleraar? slechts een klein offer t.b.v. de mensheid, maar ondanks dat: petje af voor de man.

  0 likes
 15. [quote name=”Bifi”][quote name=”Pascal”]Met deze ontwikkelingen ga je zien dat er een deel waarheid of dat hij helemaal gelijk heeft. De Pastoor die de Holocaust heeft ontkent moet ook weer voorkomen. Als je bewijs heb tegen de Holocaust ben je ook strafbaar. Een wereld vol verplichtingen en leugens zodat wij met ze alle in een illusie blijven leven.[/quote]

  Raar gedoe is dat inderdaad dat je niet eens de holocaust mag ontkennen,

  we hadden toch vrijheid van meningsuiting??[/quote] Ga maar eens kijken op youtube bij de filmpjes van Fred Leuchter over de Holocaust.

  0 likes
 16. “In de Verenigde Staten is een hoogleraar onder vuur komen te liggen die beweert dat de schietpartij op een basisschool in Newton nooit heeft plaatsgevonden. “
  Niet waar : hij heeft gezegd dat het officiële verhaal niet klopt, dat is heel iets anders.

  0 likes
 17. Ik denk dat deze video over Sandy Hook vandaag over een miljoen weergaven komt in een week tijd.

  Tenzij ie wordt gecensureerd.

  http://www.youtube.com/watch?v=Wx9GxXYKx_8

  0 likes
 18. De reden dat ik zeker ben dat dit artikel nergens op slaat is omdat één van de slachtoffertjes Emilie Parker is. Het gezin is mormoons net als ik. Wie de mormonen kent weet dat ze heel streng christen zijn en dat men zelfs niet liegen mag voor bestwil. Voor de kleinste overtreding wordt iemand uit de kerk gezet. Zelfs voor feiten die duizend keer minder erg zijn als een complot. Het kind heeft eveneens een mormoonse begrafenis gekregen in hun thuisstad Salt Lake City.

  0 likes
 19. [quote name=”Pascal”]Met deze ontwikkelingen ga je zien dat er een deel waarheid of dat hij helemaal gelijk heeft. De Pastoor die de Holocaust heeft ontkent moet ook weer voorkomen. Als je bewijs heb tegen de Holocaust ben je ook strafbaar. Een wereld vol verplichtingen en leugens zodat wij met ze alle in een illusie blijven leven.[/quote]

  Leugens houden geen stand, ook niet als gevangenisstraffen deze overeind moeten houden. Dat het verhaal van de ‘holocaust’ stinkt is algemeen bekent. Het feit dat onderzoek naar de holocaust verboden is, danwel bijzonder moeilijk word gemaakt is voor mij voldoende om aan te nemen dat het verhaal in mijn geschiedenisboeken niet geheel correct is.
  Zelfde m.o. zien we bij Sandy Hook. Zelfde belanghebbende…

  ik steun James Tracy !

  0 likes
 20. Eigen mening uitspreken is ok, maar mag je dat ook als proffesional ? Serieus , je bent met vak collega,s die zich met serieuse onderwerpen bezich moeten houden om als geloofwaardig gehouden te kunnen worden .

  0 likes
 21. “Je kunt je afvragen of de schietpartij op de Sandy Hook basisschool wel heeft plaatsgevonden, in ieder geval zoals de autoriteiten en de media hebben beschreven,”

  Waarom blijven mensen dit maar zien als totale ontkenning?

  Hij heeft helemaal niet gezegd dat de schietpartij nooit heeft plaats gevonden, alleen dat hij het officiële verhaal niet gelooft van de media…….

  0 likes
 22. [quote name=”Ivo Mariën”]Alles is een complot tegenwoordig. Als ik de lijn doortrek dan vrees ik dat de eerste en tweede wereldoorlog ook niet heeft plaatsgevonden. Amerika is nog steeds niet ontdekt, en in Scandinavië wonen er nog altijd Vikings. Eigenlijk is alles dat niet in het linkse plaatje past een complot…[/quote]

  Tja, op een site van vomplotdenkers kom je complotten tegen, lijkt me nogal logisch 🙂
  Als je je daaraan ergert: gewoon alleen lezen wat je aanspreekt.

  0 likes
 23. Beste Ivo,

  Zou jij reageren zoals Robbie Parker als je net een kind verloren hebt in dergelijke opstandigheden ? Dus net niet bulderend van het lachen om je daarna in een rol in te leven ? het Sandy Hook verhaal klopt langs geen kanten! Bekijk de half uur durende video maar. Daar komen ook nog ouders in voor die constant lachen. Geschift ! Of de helicopterbeelden waarbij slechts 1 ambulance te zien is en iedereen op het gemak rondwandelt terwijl het een komen en gaan zou moeten zijn van ambulances! Of de aanmaakdata van sites ter nagedachtenis terwijl op dat moment nog niet geweten was wie de slachtoffers waren. Mem kan je canailles wijs maken en 99 procent van de bevolking trapt er dan ook nog in. Of de gekke hoofdbewegingen van de dokter … Jongens toch. Of de ouders die schokkende bewegingen maken zonder tranen te produceren … De nabijgelegen crisisacteur school …

  0 likes
 24. En waar is de man die achternagezeten werd door politie in het bos ? Duidelijk te zien op camerabeelden. Hij wordt gevat maar niemand verneemt er nog iets over …

  0 likes
 25. [quote name=”rhiannon”]er zijn mensen die vrezen voor hun leven omdat ze het licht op de waarheid laten schijnen. de vele moorden en ‘zelfmoorden’ onder hen rechtvaardigen deze vrees (JFK, John Lennon, Michael Jackson, Freddie Mercury, Aaron Swartz e.v.a.). je baan verliezen als hoogleraar? slechts een klein offer t.b.v. de mensheid, maar ondanks dat: petje af voor de man.[/quote]

  Ook bij deze (zelf)moorden kunnen volgens sommige theorieën vraagtekens gezet worden.

  0 likes
 26. [quote name=”365Y”]Eigen mening uitspreken is ok, maar mag je dat ook als proffesional ? Serieus , je bent met vak collega,s die zich met serieuse onderwerpen bezich moeten houden om als geloofwaardig gehouden te kunnen worden .[/quote]

  En wat als je er achter komt dat het gene wat jou is aangeleerd niet klopt… Zou jij verkondigen dat de wereld plat is als je zou weten dat het niet zo is?

  0 likes
 27. [quote name=”Ivo Mariën”]Alles is een complot tegenwoordig. Als ik de lijn doortrek dan vrees ik dat de eerste en tweede wereldoorlog ook niet heeft plaatsgevonden. Amerika is nog steeds niet ontdekt, en in Scandinavië wonen er nog altijd Vikings. Eigenlijk is alles dat niet in het linkse plaatje past een complot…[/quote]

  Klopt dat alles vaak complot is. Maar de vraag is welk complot waar is (zie bijv 9-11 , officiële lezing is ook complottheorie).
  WO’s hebben plaatsgevonden , maar het hoe en waarom wellicht niet helemaal zoals in de geschiedenisboeken beschreven (steun vanuit VS voor nazi’s , kopstukken na de oorlog naar de VS via operatie paperclip , etc)

  0 likes
 28. [quote name=”Wesley”]Als hij goed werk aflevert zou hij niet ontslagen mogen worden wat mij betreft.[/quote]
  Heb je het stuk van James Tracy gelezen? Ik wel. En ondanks dat er natuurlijk iets op is aan te merken, is het een zeer goe geschreven en degelijk stuk. Hij beweert overigens niet dat Sandy Hook een false flag is, hij oppert het alleen nadat hij heeft uiteengezet hoe vreemd de gang van zaken is geweest rond Sandy Hook. Maar goed, of James nu gelijk heeft of niet, het zou werkelijk waanzinnig zijn dat hij door kritische kanttekeningen te plaatsen bij een gebeurtenis zijn baan zou verliezen. Als hij geslachtofferd wordt zou dat voor mij zijn verhaal juist kracht bijzetten. Immers, als iemands kop wordt ingedrukt zonder dat diegene een misdaad eheft gepleegd, dan moet er blijkbaar een leugen gemaskeerd worden. En het volk zal het in hun blinde emotionele staat wel blind accepteren.

  0 likes
 29. [quote name=”365Y”]Eigen mening uitspreken is ok, maar mag je dat ook als proffesional ? Serieus , je bent met vak collega,s die zich met serieuse onderwerpen bezich moeten houden om als geloofwaardig gehouden te kunnen worden .[/quote]
  Heb je zijn verhaal gelezen? Hij onderbouwt het echt wel op fatsoenlijke wijze. Het is toch bizar dat je mond gesnoerd wordt omdat je moet vrezen voor vakgenoten die hun naam ‘hoog’ houden belangrijker vinden dan de waarheid achterhalen. Als James nu een onzinverhaal had afgestoken ala, maar dat is helemaal niet het geval. Zijn vakbroeders zouden zich eens achter hun oren moet krabben. Hoe zuiver zijn ze zelf? Waar zijn de inhoudelijke reacties op het betoog van James? Dat is toch veel interessanter dan omwille van de status quo een kritische mening de kop in te drukken? Ik ben erg benieuwd hoe dit afloopt. Als de man geslachtofferd wordt zal dat de hypocrisie van de betreffende machthebbers bevestigen. Een integere meningsuiting vraagt om een integere reactie en geen doofpotpoging.

  0 likes
 30. [quote name=”Ivo Mariën”]De reden dat ik zeker ben dat dit artikel nergens op slaat is omdat één van de slachtoffertjes Emilie Parker is. Het gezin is mormoons net als ik. Wie de mormonen kent weet dat ze heel streng christen zijn en dat men zelfs niet liegen mag voor bestwil. Voor de kleinste overtreding wordt iemand uit de kerk gezet. Zelfs voor feiten die duizend keer minder erg zijn als een complot. Het kind heeft eveneens een mormoonse begrafenis gekregen in hun thuisstad Salt Lake City.[/quote]
  Toch zijn er hele rare dingen gebeurd bij Sandy Hook. De professor zet dat in zeer weloverwogen bewoordingen heel scherp neer. Zonder het stuk gelezen te hebben roepen dat het nergens op slaat dat….uh….slaat nergens op. Doe eens de moeite het te lezen voordat je het wegwuift. Of is het je gelovige achtergrond die je ertoe beweegt geen zonderzoek te doen en gelijk een oordeel te vellen dat in je straatje past?

  0 likes
 31. Het drama van Sandy Hook heeft wèl plaatsgevonden, alleen was de regering de opdrachtgever.

  0 likes
 32. Hij brengt zijn werkgever, de wetenschap en de Amerikaanse maatschappij in diskrediet met zijn volledig ongefundeerde uitlatingen. Ik weet niet of een man van zijn positie zich moet uitlaten over politiek, zeker als het om 26 doden gaan. Een ontslag is m.i. dus zeker gerechtvaardigd.

  0 likes
 33. Er zijn zoveel vragen onbeantwoord:De Moeder van de dader zou werken op de school, zelfs de verpleegster die er al 15 jaar werkte kende haar goed en zei dat het een prima juf was,iemand waar je je kind aan kon toevertrouwen, Wat blijk:de Moeder van de dader heeft nog nooit op deze school gewerkt.
  Er was spraken van een 2 handwapens en een semi automatisch geweer,later zouden er vier handwapens zijn gebruikt en het geweer werd gevonden in de achterbak van een Honda, die niet de auto was van de Moeder of de Dader, het kenteken stond op de naam van een pedofiel, bekend bij de politie.De wapens zouden van de Moeder komen, later bleek dat de Moeder voor deze wapens geen verguning had,vreemd?of niet?De lijkschouwer beweerd op het nieuwsinterview dat de slachtoffers allen verwondingen hadden die veroorzaakt waren door een semi-automatisch geweer??maar er waren toch vier handwapens gebruikt?wie waren de twee mannen die in het bos vluchte en werden opgepakt?Waarom loopt de vader Parker met zo`n glimlach naar de microfoon om vervolgens een act op te gaan voeren, waarom gaven de ouders van Grace( een van de slachtoffers)bijna blij en lachend een interview en zagen ze er helemaal niet kapot van verdriet uit, eerder opgelucht bijna,zou je denken.Al deze vragen zijn er,helaas zonder antwoord.Ik raag mij af als een reporter van cnn zelf die filmpjes eens zou bekijken, wat ze daar dan over zouden zeggen,want wat ik zag vond ik helemaal niet normaal overkomen,toen Friso het ongeluk had gehad en in coma lag,kon je zelfs het verdriet en pijn heel goed op het gezicht van Beatrix zien,ze werd toch geacht zich te kunnen beheersen en hun emotie de baas te zijn, deze mensen zonder tranen, zonder iets in zich dat je medeleven aanspreekt of je beroerd, ze kunnen niet echt zijn, dus noem het complotten of welke naam dan ook,er zijn teveel vragen open, het word te snel overheen geleefd,O, ja, waarom mochten de ouders de slachtoffers niet zien?nog een vraag?

  0 likes
 34. wie vreest niet voor zijn baan in deze tijd?

  0 likes
 35. [quote name=”van Eijk”][quote name=”365Y”]Eigen mening uitspreken is ok, maar mag je dat ook als proffesional ? Serieus , je bent met vak collega,s die zich met serieuse onderwerpen bezich moeten houden om als geloofwaardig gehouden te kunnen worden .[/quote]

  En wat als je er achter komt dat het gene wat jou is aangeleerd niet klopt… Zou jij verkondigen dat de wereld plat is als je zou weten dat het niet zo is?[/quote]

  Dat is nou juist nog een probleem , miz , uiteindelijk moeten we kijken hoe serieus we de hooggeleerden , moeten geloven op wat zij (niet) zeggen . Waar moet dit naartoe als er geen vaste waarden hebben om aan vast te houden . Uiteindelijk zouden we onszelf moeten afvragen “wie” het hoogste dient maw , onze motieven (eigenliefde) in alle situatie bij herhaling steeds weer goed, dus opnieuw bekijken .

  0 likes
 36. [quote name=”Ivo Mariën”]Alles is een complot tegenwoordig. Als ik de lijn doortrek dan vrees ik dat de eerste en tweede wereldoorlog ook niet heeft plaatsgevonden. Amerika is nog steeds niet ontdekt, en in Scandinavië wonen er nog altijd Vikings. Eigenlijk is alles dat niet in het linkse plaatje past een complot…[/quote]
  Dat heeft helemaal niks met links of rechts te maken. Ik ben links maar geloof toch echt niet in ieder complot. Net zo min dat ik in dit complot geloof. Eigenlijk geloof ik maar zelden een complot. Bij enkelen heb ik alleen mijn twijfels.

  0 likes
 37. [quote name=”Ivo Mariën”]De reden dat ik zeker ben dat dit artikel nergens op slaat is omdat één van de slachtoffertjes Emilie Parker is. Het gezin is mormoons net als ik. Wie de mormonen kent weet dat ze heel streng christen zijn en dat men zelfs niet liegen mag voor bestwil. Voor de kleinste overtreding wordt iemand uit de kerk gezet. Zelfs voor feiten die duizend keer minder erg zijn als een complot. Het kind heeft eveneens een mormoonse begrafenis gekregen in hun thuisstad Salt Lake City.[/quote]
  Mogen Mormonen niet liegen? Dan vraag ik me af wat Mitt Romney in de politiek doet. En hij deed niks anders dan liegen.

  0 likes
 38. [quote name=”wolfje”]wie vreest niet voor zijn baan in deze tijd?[/quote]
  Pieker niet het komt toch anders!!!De mensheid wordt de verdrukking vanzelf zat,en richt de aarde vroeg of laat naar andere behoefte,s in.Zonder vervuiling etc.en vol met liefde, omdat iedereen die zuiver is erbij hoort.Het is aan ons om de wekker te laten aflopen.RINGGGGGGGGGGGG.

  0 likes
 39. [quote name=”days of our lives”]Hij brengt zijn werkgever, de wetenschap en de Amerikaanse maatschappij in diskrediet met zijn volledig ongefundeerde uitlatingen. Ik weet niet of een man van zijn positie zich moet uitlaten over politiek, zeker als het om 26 doden gaan. Een ontslag is m.i. dus zeker gerechtvaardigd.[/quote]
  Hij beschuldigt nergens iets of iemand. James zet alleen vraagtekens bij het gebeurde en doet dat met een goed verhaal. Iemand In diskrediet brengen betekent overigens zorgen dat iedereen het vertrouwen in iemand verliest. Er hangt een beetje een negatieve ondertoon aan deze uitdrukking, maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn om dan maar je mond te houden. Als je onrecht ziet is het morele plicht dat aan de kaak te stellen. Dat iets bij velen een gevoelig onderwerp is, zou daar niets aan af mogen doen. Als iemand zich geraakt voelt door wat een ander van zijn integriteit zegt of doet, dan is het in de eerste plaats belangrijk dat degene die de emotie voelt bij zichzelf te rade gaat en niet direct zijn pijlen richt op de degene die de aanleiding vormde. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen emoties. Ze zijn door jezelf voortgebracht, een ander kan daar niets aan doen.

  Tot slot vraag ik me af wat je van de vrijheid van meningsuiting vindt? Afschaffen?

  0 likes
 40. [quote name=”days of our lives”]Hij brengt zijn werkgever, de wetenschap en de Amerikaanse maatschappij in diskrediet met zijn volledig ongefundeerde uitlatingen. Ik weet niet of een man van zijn positie zich moet uitlaten over politiek, zeker als het om 26 doden gaan. Een ontslag is m.i. dus zeker gerechtvaardigd.[/quote]

  Dit gebeurde ook in de 2de wereldoorlog en daar bent u dus een voorstander van want je mag er niets van vinden, ik vind dit wel een rare beredenering van u om te stellen dat niemand iets mag zeggen en alles klakkeloos moeten aannemen!!!!
  En je zoals een democratie behoort te zijn je mond dicht moet houden als je ergens iets van vind.
  Het zouden u kinderen moeten zijn dan zou u zeker geen vragen stellen toch!!!

  0 likes
 41. [quote name=”Vonzie”][quote name=”Ivo Mariën”]Alles is een complot tegenwoordig. Als ik de lijn doortrek dan vrees ik dat de eerste en tweede wereldoorlog ook niet heeft plaatsgevonden. Amerika is nog steeds niet ontdekt, en in Scandinavië wonen er nog altijd Vikings. Eigenlijk is alles dat niet in het linkse plaatje past een complot…[/quote]
  Dat heeft helemaal niks met links of rechts te maken. Ik ben links maar geloof toch echt niet in ieder complot. Net zo min dat ik in dit complot geloof. Eigenlijk geloof ik maar zelden een complot. Bij enkelen heb ik alleen mijn twijfels.[/quote]
  zonder complotten,dan is het een saai leven!!!

  0 likes
 42. [quote name=”lida”]
  Waarom loopt de vader Parker met zo`n glimlach naar de microfoon om vervolgens een act op te gaan voeren, waarom gaven de ouders van Grace( een van de slachtoffers)bijna blij en lachend een interview en zagen ze er helemaal niet kapot van verdriet uit, eerder opgelucht bijna,zou je denken.

  toen Friso het ongeluk had gehad en in coma lag,kon je zelfs het verdriet en pijn heel goed op het gezicht van Beatrix zien,ze werd toch geacht zich te kunnen beheersen en hun emotie de baas te zijn, deze mensen zonder tranen, zonder iets in zich dat je medeleven aanspreekt of je beroerd, ze kunnen niet echt zijn[/quote]
  Menselijke emoties drukken zich niet altijd op een, voor anderen, ‘logische’ manier uit. Dat de vader stond te lachen zegt helemaal niks over zijn verdriet. Lachen is een van de manieren van het lichaam om met spanning om te gaan. Het is een afweermechanisme en het komt regelmatig voor bij mensen die onder grote spanning staan.
  Ik ben mijn moeder op een heel heftige manier kwijtgeraakt. Ook wij als gezinsleden moesten rond die dagen soms vreselijk lachen, ook op ongepaste momenten. Dat zegt niks over onze pijn en ons verdriet.
  Dan haal je aan dat Beatrix teveel emoties liet zien. Ik kan dat niet goed rijmen. Hoe moeten mensen zich volgens jou dan gedragen? Is daar een bepaald protocol voor, want anders zijn hun emoties niet echt? Dan weer laten ze te weinig emoties zien, dan weer te veel.

  Het lijkt mij persoonlijk afschuwelijk dat de hele wereld zich bemoeit met of je wel of niet genoeg je verdriet laat zien. Daarop beoordeeld worden kan iemand beschadigen want het kan bovenop het verlies ook nog eens een fors schuldgevoel veroorzaken.

  0 likes
 43. [quote name=”days of our lives”]Hij brengt zijn werkgever, de wetenschap en de Amerikaanse maatschappij in diskrediet met zijn volledig ongefundeerde uitlatingen. Ik weet niet of een man van zijn positie zich moet uitlaten over politiek, zeker als het om 26 doden gaan. Een ontslag is m.i. dus zeker gerechtvaardigd.[/quote]

  Ben ik met je eens.
  Ik ben absoluut voor vrije meningsuiting. Iedereen moet kunnen zeggen wat hij denkt. Tevens vind ik ook dat een werkgever zich moet kunnen distantiëren van de uitlatingen van zijn werknemers. In dit geval gaat het om een universiteit. Ik kan me heel goed voorstellen dat de universiteit afstand wil doen van iemand die zulke controversiële uitspraken doet. Ook dat is hun goed recht. Dit gaat niet ten koste van de wet op de vrijheid van meningsuiting, want in de media moet hij kunnen zeggen wat hij wil.
  Dat daar zakelijke consequenties aan vast kunnen zitten is een tweede.
  Stel dat iemand als chirurg werkzaam is in een ziekenhuis en hij doet racistische, discriminerende of seksistische uitlatingen. In dat geval is het ook logisch dat de persoon zijn baan kwijt zal raken. Hij mag zijn mening best hebben, maar als hij zijn werkgever in diskrediet brengt is het niet meer dan begrijpelijk dat een ontslag overwogen wordt.
  Deze man brengt de geloofwaardigheid van de universiteit in diskrediet en heeft behoorlijk kwetsende uitlatingen gedaan. Hij mag dat doen, en de universiteit mag zich daarvan distantiëren.

  0 likes
 44. Project Orion, beschreven in Wiliam Coooper’s “behold a pale horse” geeft in 1991 al aan dat de Amerikaanse bevolking middels falseflag schietpartijen op scholen ontwapend gaat worden.

  Dit is wat er aan de hand is momenteel

  0 likes
 45. [quote name=”Moondust”][quote name=”365Y”]Eigen mening uitspreken is ok, maar mag je dat ook als proffesional ? Serieus , je bent met vak collega,s die zich met serieuse onderwerpen bezich moeten houden om als geloofwaardig gehouden te kunnen worden .[/quote]
  Heb je zijn verhaal gelezen? Hij onderbouwt het echt wel op fatsoenlijke wijze. Het is toch bizar dat je mond gesnoerd wordt omdat je moet vrezen voor vakgenoten die hun naam ‘hoog’ houden belangrijker vinden dan de waarheid achterhalen.[/quote]

  Dit “ongewenste” gedrag van een professor heeft te maken met de manier waarop mensen naar “aanvaarde intelectuele status” kijken . De vraag wat belangrijker is zou voor een logich denkende … humanist … de toetssteen moeten worden betreffende het feit of iemand al dan niet, wat betrefd het stellen van vragen , sanctie of desnoods zijn ontslag verdient .

  0 likes
 46. [quote name=”roy”]Dit gebeurde ook in de 2de wereldoorlog en daar bent u dus een voorstander van want je mag er niets van vinden, ik vind dit wel een rare beredenering van u om te stellen dat niemand iets mag zeggen en alles klakkeloos moeten aannemen!!!!
  En je zoals een democratie behoort te zijn je mond dicht moet houden als je ergens iets van vind.
  Het zouden u kinderen moeten zijn dan zou u zeker geen vragen stellen toch!!![/quote]

  Ik heb het niet over de tweede wereldoorlog gehad en ik vind deze vergelijking schandalig. Jij vindt dat ik dat niet mag zeggen (dus geen gebruik mag maken van mijn recht van spreken) en daarmee doe je hetzelfde.

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Het moet wel altijd zinnig zijn in het maatschappelijk debat. Deze man heeft diverse theorieën, nl. dat de schietpartij niet is gebeurd, dat deze door de overheid is geënsceneerd (met acteurs e.d.) en dat de overheid de berichtgeving hierover gecontroleerd naar buiten heeft doen gaan. Kies je theorie uit zou ik zeggen. Ze zijn wel allemaal ongefundeerd en dus volledig uit de lucht gegrepen. Dan hebben we het niet over vrijheid van meningsuiting, maar over opruiing en negatieve beeldvorming van de overheid.

  Hij probeert een bom te leggen onder de democratie en maatschappelijke normen en waarden en dat is iets wat inderdaad eerder is gebeurd. Ik heb het recht om te vinden dat hij te ver is gegaan.

  0 likes
 47. [quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”]Hij brengt zijn werkgever, de wetenschap en de Amerikaanse maatschappij in diskrediet met zijn volledig ongefundeerde uitlatingen. Ik weet niet of een man van zijn positie zich moet uitlaten over politiek, zeker als het om 26 doden gaan. Een ontslag is m.i. dus zeker gerechtvaardigd.[/quote]
  Hij beschuldigt nergens iets of iemand. James zet alleen vraagtekens bij het gebeurde en doet dat met een goed verhaal. Iemand In diskrediet brengen betekent overigens zorgen dat iedereen het vertrouwen in iemand verliest. Er hangt een beetje een negatieve ondertoon aan deze uitdrukking, maar dat mag natuurlijk geen excuus zijn om dan maar je mond te houden. Als je onrecht ziet is het morele plicht dat aan de kaak te stellen. Dat iets bij velen een gevoelig onderwerp is, zou daar niets aan af mogen doen. Als iemand zich geraakt voelt door wat een ander van zijn integriteit zegt of doet, dan is het in de eerste plaats belangrijk dat degene die de emotie voelt bij zichzelf te rade gaat en niet direct zijn pijlen richt op de degene die de aanleiding vormde. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen emoties. Ze zijn door jezelf voortgebracht, een ander kan daar niets aan doen.

  Tot slot vraag ik me af wat je van de vrijheid van meningsuiting vindt? Afschaffen?[/quote]

  Je moet je afvragen of er sprake is van onrecht. De schietpartij is rampzalig, maar de betrokkenheid van de overheid daarbij is onbewezen en onwaarschijnlijk. Door zulke ideeën in de wereld te brengen ben je m.i. niet bezig met het uiten van je mening, maar met opruiing, want zijn mening moet ergens op zijn gebaseerd en dat is het niet. Ik heb het recht om daar op mijn beurt een mening over te hebben en om die reden is je laatste vraag niet relevant.

  0 likes
 48. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”]Ik weet niet of een man van zijn positie zich moet uitlaten over politiek, zeker als het om 26 doden gaan. Een ontslag is m.i. dus zeker gerechtvaardigd.[/quote]
  Hij beschuldigt nergens iets of iemand. James zet alleen vraagtekens bij het gebeurde en doet dat met een goed verhaal. ……

  Tot slot vraag ik me af wat je van de vrijheid van meningsuiting vindt? Afschaffen?[/quote]

  Door zulke ideeën in de wereld te brengen ben je m.i. niet bezig met het uiten van je mening, maar met opruiing, want zijn mening moet ergens op zijn gebaseerd en dat is het niet. Ik heb het recht om daar op mijn beurt een mening over te hebben en om die reden is je laatste vraag niet relevant.[/quote]

  Meningen gaan meestal uit van een ingenomen standpunt en is niet hetzelfde als vragen stellen , want dit laatste is wat hier gaande is . Om de een of andere reden het idee te opperen van opruiing slaat de plank helemaal mis .

  0 likes
 49. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”wolfje”]wie vreest niet voor zijn baan in deze tijd?[/quote]
  Pieker niet het komt toch anders!!!De mensheid wordt de verdrukking vanzelf zat,en richt de aarde vroeg of laat naar andere behoefte,s in.Zonder vervuiling etc.en vol met liefde, omdat iedereen die zuiver is erbij hoort.Het is aan ons om de wekker te laten aflopen.RINGGGGGGGGGGGG.[/quote]

  Hey Hunting wolf.

  Kunnen we dan niet beter in plaats van een wekker, een grote Haan op steroïden de boel uit hun coma laten kraaien! 😛

  0 likes
 50. [quote name=”365Y”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Moondust”][quote name=”days of our lives”]Ik weet niet of een man van zijn positie zich moet uitlaten over politiek, zeker als het om 26 doden gaan. Een ontslag is m.i. dus zeker gerechtvaardigd.[/quote]
  Hij beschuldigt nergens iets of iemand. James zet alleen vraagtekens bij het gebeurde en doet dat met een goed verhaal. ……

  Tot slot vraag ik me af wat je van de vrijheid van meningsuiting vindt? Afschaffen?[/quote]

  Door zulke ideeën in de wereld te brengen ben je m.i. niet bezig met het uiten van je mening, maar met opruiing, want zijn mening moet ergens op zijn gebaseerd en dat is het niet. Ik heb het recht om daar op mijn beurt een mening over te hebben en om die reden is je laatste vraag niet relevant.[/quote]

  Meningen gaan meestal uit van een ingenomen standpunt en is niet hetzelfde als vragen stellen , want dit laatste is wat hier gaande is . Om de een of andere reden het idee te opperen van opruiing slaat de plank helemaal mis .[/quote]

  Vragen stellen, dus hypotheses, moeten ondersteund worden met enig bewijs of sterke aanwijzingen. Dat is niet het geval in dezen. Omdat de kern van zijn betoog een algemeen wantrouwen naar de staat inhoudt, is er wel sprake van opruiing.

  Buitengewone kwesties vereisen buitengewoon bewijs. Deze “wetenschapper” draagt niets aan wat zijn stellingen (die jij inmiddels bijstelt tot “vragen” hoewel dat uit de originele bronnen absoluut niet blijkt) kan ondersteunen. Als individu mag hij het zeggen, maar als wetenschapper een flater van wereldformaat. Dan heb je niets op een universiteit te zoeken.

  0 likes
 51. [quote name=”days of our lives”]Buitengewone kwesties vereisen buitengewoon bewijs. Deze “wetenschapper” draagt niets aan wat zijn stellingen (die jij inmiddels bijstelt tot “vragen” hoewel dat uit de originele bronnen absoluut niet blijkt) kan ondersteunen. Als individu mag hij het zeggen, maar als wetenschapper een flater van wereldformaat. Dan heb je niets op een universiteit te zoeken.[/quote]

  Uit naam van de hele universiteit het woord doen word wat lastig , maar als iemand het over andere dingen heeft dan de universiteit onderwijst, en er dus geen conflict met de functie van de school bestaat, kan hij op deze gronden ook niet ontslagen, of een sanctie krijgen .

  In de wet staan natuurlijk wel regels dingen die voor de beschaving zorgdraagt , maar dit soort vragen kunnen bewijzen of de Staat misschien moet veranderen.

  0 likes
 52. [quote name=”365Y”][quote name=”days of our lives”]Buitengewone kwesties vereisen buitengewoon bewijs. Deze “wetenschapper” draagt niets aan wat zijn stellingen (die jij inmiddels bijstelt tot “vragen” hoewel dat uit de originele bronnen absoluut niet blijkt) kan ondersteunen. Als individu mag hij het zeggen, maar als wetenschapper een flater van wereldformaat. Dan heb je niets op een universiteit te zoeken.[/quote]

  Uit naam van de hele universiteit het woord doen word wat lastig , maar als iemand het over andere dingen heeft dan de universiteit onderwijst, en er dus geen conflict met de functie van de school bestaat, kan hij op deze gronden ook niet ontslagen, of een sanctie krijgen .

  In de wet staan natuurlijk wel regels dingen die voor de beschaving zorgdraagt , maar dit soort vragen kunnen bewijzen of de Staat misschien moet veranderen.[/quote]

  Opruiing is strafbaar en je hebt een punt dat niet helemaal duidelijk is of het ook zo is. Ik denk wel dat het gesprek wat tussen die universiteit en de beste man gaat plaatsvinden, zal gaan over het aanzien van de universiteit wat ernstig is geschaad (feit) en zijn rol daarin (feit). Een premier kan bijvoorbeeld ook niet alles zomaar zeggen en moet zijn woorden zorgvuldig afwegen, want voor een kabinetscrisis hoeft er weinig te gebeuren, maar je schaadt er als premier jouw aanzien mee en die van de politiek (al moet ik zeggen dat ik het vallen van de laatste kabinetten erg heb toegejuicht maar het gaat om het principe). Daarna zeggen dat het op persoonlijke titel was en je het niet zo hebt bedoeld is dan een beetje mosterd na de maaltijd, en sowieso lever je daarmee alle geloofwaardigheid in.

  0 likes
 53. [quote name=”days of our lives
  Opruiing is strafbaar en je hebt een punt dat niet helemaal duidelijk is of het ook zo is. Ik denk wel dat het gesprek wat tussen die universiteit en de beste man gaat plaatsvinden, zal gaan over het aanzien van de universiteit wat ernstig is geschaad (feit) en zijn rol daarin (feit). Een premier kan bijvoorbeeld ook niet alles zomaar zeggen en moet zijn woorden zorgvuldig afwegen, want voor een kabinetscrisis hoeft er weinig te gebeuren, maar je schaadt er als premier jouw aanzien mee en die van de politiek (al moet ik zeggen dat ik het vallen van de laatste kabinetten erg heb toegejuicht maar het gaat om het principe). Daarna zeggen dat het op persoonlijke titel was en je het niet zo hebt bedoeld is dan een beetje mosterd na de maaltijd, en sowieso lever je daarmee alle geloofwaardigheid in.[/quote]

  Ik denk dat wanneer de universiteit het nodig acht, uitlegt hoe de vork in de steel zit betreffende allerlij vreemde opvattingen, zij er zelf goed aan doet, te bewijzen een zekere vorm van het vrije woord van op afstand god kan weten te beoordelen, en tevens te verklaren dat een andere onderwerp, niets onder doet aan de kennis, en onderwijs kwaliteiten die gepaard gaan met de motivatie van de hoogleraar. Miz word het tijd dat status, beroep, functionaliteiten , op individueel vermogen worden afgerekend en nooit collectief , scholen zijn verzamelplekken van onderbouwde stellingen die leerlingen trachten en moeten doorgronden, en stel dat alle onderwijsstof, slechts door één of alle leraren tezamen onderwezen zouden zijn, wie bepaald dan wat zeg, vooruitgang voor iedereen is, uiteindelijk de waarheid toch ? Politiek is het vrije woord van het volk .. ( als je dat wilt geloven ) Groeps egos worden gemaakt om samen gelijk een eenheid naar de buitenwereld te lijken, helaas kun je niet naar de regels van onze rechtsorde als beschaving, daarvoor een sanctie/ontslagen worden ..

  0 likes
 54. Stel nou….dat over een jaar blijkt dat het inderdaad een grote set-up was om het wapenbezit aan banden te leggen. Stel dat dat een feit zou zijn. Hoe wordt er dan gedacht over de woorden van James Tracy? Opruiing? Terecht ontslagen?

  Hoe we verkiezen ergens naar te kijken bepaalt wat we ervan vinden. Dat is bij mij gaan dagen toen iemand tegen me zei. Het westen ziet bepaalde mensen als terroristen, zo worden ze ook gepresenteerd in de media. Maar in het land van herkomst worden diezelfde mensen vaak gezien als te aanbidden vrijheidsstrijders. Wat is nou de waarheid? Allebei, zie ik nu, het hangt volledig af van het perspectief van waaruit je het bekijkt. Ik ervaar meer en meer dat ik helemaal geen keuze meer wens te maken tussen deze uitersten. Ik zie dat iets in feite alles kan zijn. En daarmee lost elk probleem gewoon voor mijn ogen op. Osama Binladen is voor mij enkel een mens waar ik weleens wat over heb gehoord en gelezen. Niets meer en niets minder. Geen enkele reden om je mee te laten slepen door de verhalen van anderen. We moeten zoveel elke dag. het lijkt wel of iedereen op het hardst roept dat je hem/haar moet geloven. We worden ermee doodgegooid. En de massa tuint er elke dag weer in. De waarheid is veel simpeler, namelijk JOUW ervaring. En daar akn niemand je iets zinnigs over vertellen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Schokkend: Meer dan 124 miljoen kinderen dreigen vroeg te sterven

Er is een ware crisis gaande, die ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

twitter

Twitter-hack: ‘Dit is pas het begin’. Hackers wilden pedofilie bij elite aankaarten

Vannacht is het Twitter-account van PVV-leider Geert ...

coronavaccin

Meer dan HELFT proefpersonen krijgt last van bijwerkingen na coronavaccin

Tijdens een klinisch onderzoek naar een veelbelovend ...