Innovatie

Deze ‘onmogelijke’ raketaandrijving werkt echt en kan in een paar uur de maan bereiken

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De EM Drive werkt en kan ruimtereizen een heel stuk korter maken, zo hebben wetenschappers bevestigd. Interplanetaire reizen komen op deze manier een heel stuk dichterbij. Door middel van elektromagnetische voortstuwing zouden we in vier uur naar de maan kunnen reizen.

De EM Drive is bijna 15 jaar geleden ontwikkeld door de Britse uitvinder Roger Shawyer, die indertijd belachelijk werd gemaakt omdat men dacht dat zijn uitvinding nooit zou kunnen werken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Het apparaat gebruikt zonne-energie om microgolven te produceren die in een afgesloten ruimte heen en weer bewegen. Dit houdt in dat de motor in theorie oneindig kan blijven draaien zonder raketbrandstof te hoeven gebruiken.

Star Trek

Het apparaat, dat volgens sommigen doet denken aan de Impulse Drive uit Star Trek, stelt wetenschappers voor een raadsel omdat het in strijd is met de wet van behoud van impuls: de krachten in de afgesloten ruimte zouden elkaar moeten opheffen.

In de afgelopen jaren heeft NASA gezegd te denken dat de EM Drive werkt en deze week heeft professor Martin Tajmar van de Technische Universiteit Dresden laten zien dat het apparaat stuwkracht genereert.

Revolutionariseren

De motor is in staat om duizenden keren zoveel stuwkracht te genereren dan een standaardraket en kan je binnen 70 dagen naar Mars en binnen 18 maanden naar Pluto brengen. Een reisje naar Alpha Centauri, dat nu tienduizenden jaren zou kunnen duren, zal met de EM Drive in minder dan 100 jaar achter de rug zijn.

Professor Tajmar zei dat de EM Drive zeker in staat kan zijn om de ruimtevaart te revolutionariseren. Shaywer zei daarnaast dat hij over enkele maanden een studie in een wetenschappelijk tijdschrift gaat publiceren, waaruit zal blijken dat het apparaat werkt.

Subatomische deeltjes

Wetenschappers hebben nog steeds geen idee hoe het precies werkt. NASA suggereerde dat het iets te maken kan hebben met het manipuleren van subatomische deeltjes in de lege ruimte. Vond je dit een boeiend artikel? Denk er dan aan het te delen op Facebook.

[Telegraph]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
new atheist world order
new atheist world order
8 jaren geleden

gaat dan vooralsnog om het principe niet een werkende bruikbare aandrijving. wel een begin natuurlijk.

Lampje
Lampje
8 jaren geleden

Dit werkt op zonneenergie, maar wat als je al ver voorbij de zon bent gereist?
Heb je dan nog genoeg energie voor het reizen naar een andere zon?

MMmm wel interessant dat wel…

zappfinger
zappfinger
8 jaren geleden

Dat is veel te lang. Insiders van het Secret Space Program (o.a. Corey Goode) vertellen dat ze al in 3 minuten naar de maan kunnen reizen…We worden weer dom gehouden…

Ronald
Ronald
8 jaren geleden

eNdEmiOn
29 juli 2015 04:02 op 04:02

Dat vliegtuigen verdwijnen vd radar, hoe kom je daarbij? Dat vind ik een erg onaannemelijke statement. Maar dat heb je natuurlijk tot in de puntjes nagelopen of is dat ook enkel iets dat je in een filmpje van dezelfde dubieuze aard als al die andere waar je geregeld naar linkt of heb je het wellicht gewoon over een gebied buiten het bereik van de gangbare radar stations die sites als flightradar24 van informatie voorzien?

ik hoop dat je verder beseft dat een eigenwijze aard echt geen eigenschap om trots op te zijn is.

Hallo eNdeMion , ik wilde nog even oa je vraag beantwoorden en het is allemaal niet zo simpel als het blijkt te zijn anders was dit op het moment niet zo,n explosief onderwerp waar vele het niet meer eens zijn met wat ons verteld is , dus gewoon zelf onderzoeken toch of klakkeloos aannemen wat ons verteld wordt ?

Daarom heb ik het woord eigenwijs op mezelf toe moeten passen door van mijn eigen wijsheid uit te gaan, wat dit woord ook eigenlijk vertegenwoordigd.
Eigenwijsheid is dus niet goed of slecht het is wat je denken ervan maakt en het is wel duidelijk dat jij het een slechte eigenschap vind, dat mag jij vinden en we hoeven het toch niet eens te zijn op onze zoektocht in vele gevallen naar de echte waarheid.

Nogmaals mijn deceptie in het leven die ik heb ervaren heb als vele anderen dat bijna niets de waarheid is dus moet je alles in twijfel trekken en dat doe ik dus, net als vele anderen.
Kan toch niets mis mee zijn en het is goed om alles in twijfel te trekken wat niet met je gevoel of kennis strookt en ik en vele anderen krijgen dit niet meer rond !

In het hele Flat earth gebeuren zijn er zoveel zaken die met elkaar te maken hebben en die totaal onlogisch zijn en grote vraagtekens oproepen, moeten we die dan maar onder het tapijt vegen ik vind van niet !!

Flat earth Clues Part 9 Magic Show…….ALL CREDIT TO MARK SARGENT!!
https://www.youtube.com/watch?v=VmmjUhukRhU

Hier heb je bewijs van de afwijkende vlieg patronen en dit is een van de zaken die je aan het denken zetten en ik vind het opmerkelijk want er is veel meer aan de hand wat wel te denken geeft en exact in deze puzzel valt .

Dit is door iedereen zelf te controleren en op zijn minst opmerkelijk en ik heb dit maar hier geplaatst nu omdat ik weer een tegenstelling tegen kom.

Onmogelijke raket werking werkt nu wel en kan in een paar uur naar de Maan?!

Ook erg opmerkelijk is dat Nasa nu net uitkomt met vele nieuwe zaken en een nieuwe compositie van de aarde nu dit onderwerp de flat earth zo actueel en explosief besproken is?

Hoop dat je er iets aan hebt , mvgr

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x