Binnenland

Deze vlaggen komen er dit jaar bij het Binnenhof te hangen: ‘Totaal ongepast’

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!

Bij de Hofvijver hangen op dit moment 13 Oekraïense vlaggen, waarmee steun wordt uitgesproken voor Oekraïne in de oorlog tegen Rusland.

“Heel omstreden natuurlijk,” zegt FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. “We zien de laatste jaren steeds vaker dat hier politieke ideologieën worden uitgedragen door middel van die sterke symboliek die van die vlaggen uitgaat.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Het is werkelijk één en al politieke ideologie

Van Meijeren heeft bij de gemeente Den Haag nagevraagd welke vlaggen er dit jaar komen te hangen. “Toen ik dat lijstje zag, werden al mijn vermoedens bevestigd. Het is een aaneenschakeling van regenboogvlaggen, transgendervlaggen, EU-vlaggen, NAVO-vlaggen, nog meer regenboogvlaggen, nog meer transgendervlaggen, het is werkelijk één en al politieke ideologie.”

“Forum voor Democratie vindt dit totaal ongepast. Dat juist in de politieke hoofdstad van Nederland zulke omstreden en controversiële vlaggen wapperen,” benadrukt Van Meijeren, die ook Haags gemeenteraadslid is.

FVD wil dat dat stopt

Door als gemeente in de publieke ruimte zulke uitgesproken politieke statements te maken, zeg je eigenlijk dat iedereen die daar anders over denkt niet welkom is, merkt het Kamerlid op.

“FVD wil dat dat stopt,” aldus Van Meijeren, die een verzoek gaat indienen om aan de Hofvijver weer gewoon de 12 provincievlaggen te laten wapperen en geen politieke statements meer te maken.

4.7 209 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paulien
Paulien
9 maanden geleden

Er zijn ook mensen die weten hoe het zit en tegen dit soort manipulatie zijn. Ondertussen worden deze mensen wel gedwongen om mee te betalen aan dit soort onzin.

T.M.
T.M.
9 maanden geleden

’t Is zo achterlijk allemaal

Adrianus
Adrianus
9 maanden geleden

Het kom hierop neer: Nederland doet er niet meer toe. Alles en iedereen buiten de NORMALE nederlander kan de pot op.

Evert
Evert
9 maanden geleden

Ik mis de vlaggen van Afghanistan, Irak en Syrië. Ik mis de steun aan die landen die de NAVO heeft kapotgeschoten. 2 miljoen doden na 9/11 door de oorlogen van Amerika. Zou het FvD dat verzoek kunnen doen? Meer vlaggen van landen die het moeilijk hebben om ze zo te steunen? Dat een positief tegenvoorstel.

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x