Buitenland

‘Trump-aanhangers’ bestormen (naar verluidt) het Capitool

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woensdag is het Amerikaanse Capitool naar verluidt ‘bestormd’ door Trump-aanhangers. Op dat moment werd daar de verkiezingsuitslag bekrachtigd. Het blijft vooralsnog een mysterie hoe één van de zwaarst beveiligde gebouwen op aarde kon worden bestormd door enkele honderden Trump-aanhangers.

Zelfs de mainstream media verbaasden zich hierover. Zo schreef MSNBC-presentator Chris Hayes: “Ik kan maar niet begrijpen hoe weinig mensen er zijn! Enkele honderden? Duizend. Het is heel gek dat de politie hier niet beter op voorbereid was.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png


Diverse media maakten melding van ‘pijpbommen’, maar niet van explosies. In een ander artikel werden ‘relschoppers’ ervan beschuldigd ‘chemicaliën in te zetten’. Dit leidde ertoe dat politici opriepen tot het afzetten van Trump.


Sommigen gingen nog een stap verder en openden de aanval op Republikeinse congresleden die vraagtekens zetten bij de verkiezingsuitslag. Joe Biden sprak van een ‘chaos die grenst aan opruiing’. De burgemeester van Washington D.C. stelde een avondklok in en ook werd de Nationale Garde ingeroepen.

Risico op geweld

Hebben enkele ad hoc betogers echt het Congres stilgelegd of was dit gepland? Donald Trump riep de betogers in een korte video op social media op om naar huis te gaan ‘in liefde en vrede’, waarna Twitter de video verwijderde en zijn account blokkeerde ‘vanwege een risico op geweld’. Hij werd ook door Facebook en Instagram geblokkeerd.

Oud-president Obama beschuldigde Trump van het ‘aanzetten’ tot geweld:


Er zijn ook beelden opgedoken die laten zien dat betogers op sommige plekken weinig moeite hoefden te doen om langs de politie te komen:


Ondertussen zou Trumps kabinet de president willen afzetten onder het 25e amendement omdat hij ‘mentaal instabiel’ zou zijn.

[OffGuardian]

4.8 17 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
3 jaren geleden

Zie aanvullend xandernieuwsnet. Die heeft interessante beelden.

koddebeier
koddebeier
3 jaren geleden

Het wordt tijd dat de Republikeinse staten zich afscheiden VS !!

Marleen
Marleen
3 jaren geleden

Allemaal georchestreerd naar mijn gevoel. Wie gelooft de media nu nog !

Geoffrey
Geoffrey
3 jaren geleden

Gisteren de hele dag de demonstraties gevolgd op: RIGHT SIDE BROADCASTING NETWORK op youtube en je kon gewoon zien dat dit de bedoeling was.

Kan je je nog herinneren dat de undercovers in NL uit de ME busjes kwamen….

Weet je het nog dat in 2017 RUTTE spierballentaal sprak richting Erdogan, waarbij Rutte vlak voor de verkiezingen heel veel stemmen van rechts jatte en nadat hij verkozen werd, weer poeslief was richting Erdogan en hem zelfs via de EUnog wat extra terroristengeld gaf….

En zo gebeurde dit dus gisteren ook in Washington. Wederom worden we er in geluisd en ze worden steeds beter en slimmer….

Het zijn de almachtige bankiers die al sinds de slag van Waterloo waarbij Napoleon natuurlijk verloor, maar het nieuws in ENGELAND werd gebracht alsof de engelsen verloren hadden, waardoor de hele engelse economie naar het nulpunt kelderde….

ROTHSCHILD familie kocht alle aandelen op met geleend geld en 2 maanden later werd bekend dat NAPOLEON wel verloren had, waardoor de economie van ENGELAND weer naar het oude niveau ging…. alleen nu was alles in het bezit van de ROTHSCHILDS en zo hebben ze dat elke keer opnieuw gedaan bij ieder land en regime.

EN ZO LIEVE MENSEN werkt het spel op micro en macro niveau

Back to top button
121
0
We lezen graag je reactie!x