CoronaBinnenland

RIVM op 19 juli: de herhaalprik is alléén voor mensen vanaf 60 jaar

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!

Naar verwachting kan vanaf half september iedere 12-plusser een herhaalprik tegen corona krijgen, schrijft zorgminister Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de minister is de herhaalprik nodig om ‘de bescherming tegen de ziekte en sterfte op peil te houden’.

Het OMT adviseerde het kabinet over te gaan tot een volgende prikronde. Voor 60-plussers kan dit al de vijfde coronaprik zijn. Het kabinet verwacht in het najaar een nieuwe coronagolf.

Geen herhaalprik nodig

Opmerkelijk genoeg valt op de website van het RIVM te lezen: “De herhaalprik tegen corona is alleen voor mensen vanaf 60 jaar (en mensen die dit jaar 60 worden), bewoners van verpleeghuizen, bepaalde mensen met een afweerstoornis en mensen met het downsyndroom.”

En verder: “Volwassenen van 18 tot en met 59 jaar, die niet tot deze groepen behoren, zijn voldoende beschermd tegen ernstige ziekte door corona na de basisserie en een boosterprik. Volgens de Gezondheidsraad hebben zij daarom geen herhaalprik nodig.”

Aansprakelijk

Die herhaalprik komt er nu dus toch voor 60-minners. Eind vorige maand zei minister Kuipers tijdens het vragenuurtje nog: “Het RIVM is tot op de dag van vandaag nog steeds van mening dat een herhaalprik voor alle 18-plussers nu niet geïndiceerd is. Dat is los van de mensen die een specifieke medische behandeling hebben.”

“Het vaccin als herhaalprik voor 60-minners zonder medische indicatie is tot nu toe niet goedgekeurd. Dus als ik het ervoor in zou zetten, doen we dat off-label. Dat betekent dan ook dat ik aansprakelijk ben als er eventuele bijwerkingen zijn,” aldus Kuipers.

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.8 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koddebeier
Koddebeier
5 maanden geleden

Daar zijn er nog niet genoeg van geruimd.

Avax
Avax
5 maanden geleden

Oh nu moet iedereen denken “oh en wij??wij willen ook!” Geen hond wil die zooi nog!

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

En de massa zal wel weer massaal in de rij staan om het wonder der wonderprikjes te laten injecteren en de artsen doen er maar al te graag aan mee, die dus volledig schijt hebben aan de door hen afgelegde eed: gij zult patiënten geen schade berokkenen.

Muis 010
Muis 010
5 maanden geleden

De 60+ moeten als 1ste prikken ze hopen dat ze pension dan niet halen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

157
0
We lezen graag je reactie!x