Wetenschap

Deze wetenschapper speurt bij een kernreactor naar parallelle universa

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Belgische en Franse wetenschappers zijn bij een kernreactor op zoek naar tekenen van een parallel universum. Dat schrijft het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Physics World. Volgens de multiversumtheorie is ons heelal niet alleen en zweven er ook andere heelallen rond.

Ons universum wordt gekenmerkt door vier dimensies, te weten lengte, breedte, diepte en tijd. Er kan ook nog een ruimte zijn met vijf of meer dimensies, waar ons vierdimensionale heelal zich samen met andere 4D-heelallen in bevindt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Geteleporteerd
Belgische wetenschapper speurt bij kernreactor naar parallelle universa
Michaël Sarrazin (Unamur)

Hoewel deeltjes uit een ander 4D-heelal ons niet kunnen bereiken, hebben de Belgische wetenschapper Michaël Sarrazin en zijn collega’s toch een manier bedacht om ze te meten.

Ze laten een kernreactor continu neutronen produceren. Als die neutronen op atoomkernen in de reactor botsen, moet een klein deel ervan in een naburig 4D-heelal belanden. Ontsnapte neutronen kunnen vervolgens weer vanuit het parallelle heelal terugkeren naar het onze. En die kunnen worden opgevangen door een detector. Eigenlijk zijn die neutronen dan door de wand van de kernreactor geteleporteerd.

Groter project

Het team van Sarrazin stelde een detector op naast een Franse kernreactor. Na enkele dagen bleken er een aantal neutronen te zijn opgevangen. Die gelden echter nog niet als bewijs voor parallelle universa en hogere dimensies.

Volgend jaar willen de wetenschappers een groter project opzetten. Het onderzoek van Sarrazin en zijn collega’s is gepubliceerd in Physics Letters B.

[Kijk]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De wetenschap heeft het Higgsbosondeeltje = god-deeltje gevonden en wanneer je dit deeltje te veel energie geeft kan het het universum vernietigen; als dit gebeurt zijn er ‘godszijdank’ nog altijd parallelle universa.

Ph
Ph
7 jaren geleden

“Het team van Sarrazin stelde een detector op naast een Franse kernreactor. Na enkele dagen bleken er een aantal neutronen te zijn opgevangen.”

Dat betekend gewoon dat die kernreactor zo lek als een zift is, trouwens is het algemeen geweten dat kerncentrales weldegelijk een kleine hoeveelheid straling door laten.
Dus in the end heeft dat niets met zgn parallelle universum’s te maken!!

Berenbotje
Berenbotje
7 jaren geleden

Wat wil men doen met al dat geneuzel? Probeer eens iets te vinden dat de mens van z’n geboorte tot z’n dood gelukkig maakt. Een paralelle universum doet dat niet.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x