Binnenland

‘Hollandse Stalin’: democratie moet misschien maar worden afgeschaft

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Schrijfster Susan Smit stuurde zondag een opmerkelijke tweet de wereld in. Ik ben op een punt in mijn denken aanbeland waar de democratie misschien wel niet volstaat om de grote problemen van onze tijd op te lossen, zegt ze.

De gekozenen ondermijnen haar van binnenuit en een groot deel van de kiezers stellen hen daartoe in staat omdat ze haar waarde niet zien, beweert Smit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---


Ze krijgt felle kritiek. “En wat heeft Susan Smit bedacht na die lange denkweg? Nou, dat de democratie misschien maar moet worden afgeschaft omdat die van binnenuit wordt ondermijnd en dat dat kan omdat er op die ondermijnende partijen gestemd is door burgers die de waarde van de democratie niet zien. Het dedain. Het verhevene. Schoonheid dekt niet alles,” reageert gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Wat een gekkenhuis

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger voegt toe: “Wat een gekkenhuis komen we in terecht.”

“Oh oh, links wil een sterke m/v/x omdat de kiezers niet doen wat zij willen. Nou, Hollandse Stalin, liefst genderfluïde, grijp je kans!” schrijft Telegraaf-verslaggever Wierd Duk.

Dictatuur

Dit idee is overigens niet nieuw. Arts en advocaat Lucas Bergkamp verwijst naar artikelen in HP/De Tijd en de Groene Amsterdammer waarin Milieudefensie en wetenschappers ervoor pleiten om de democratie onder curatele te stellen of een dictatuur uit te roepen.

“De media drukken het kritiekloos af, geen woord van de politiek. Maar als een boer roept dat een minister in het centrum van de belangstelling staat, is de democratie in gevaar,” aldus Bergkamp.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
5 maanden geleden

Ze beweert regelmatig met trots een ‘Heks’ te zijn!

Jerome
Jerome
5 maanden geleden

Ik denk dat ik het wel eens ben dat de democratie afgeschaft moet worden. Tijd voor een libertarische samenleving. Een samenleving waarin eigendomsrecht vanzelfsprekend is en er geen dwingende overheid bestaat die iedereen terroriseert en oorlogje speelt van ons belasting geld.

Henk.B
Henk.B
5 maanden geleden

Er is al 10 jaar geen echte democratie in Nederland, niet waar Herr Schwab en Rutte.

René
René
5 maanden geleden

We hebben allang geen democratie meer, dus schaf dat laatste beetje ook maar af, tevens ook meteen de overheid, de EU en al die andere machten afschaffen. Wij hebben hen niet nodig, zij ons wel en dat moet maar eens anders.

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x