Homepagina » Buitenland » Is dit verdrag nog erger dan TTIP? “Nog meer dan bij andere verdragen houdt de EU de bevolking dom”
Is dit verdrag nog erger dan TTIP? "Nog meer dan bij andere verdragen houdt de EU de bevolking dom"

Is dit verdrag nog erger dan TTIP? “Nog meer dan bij andere verdragen houdt de EU de bevolking dom”

Terwijl bijna heel de wereld zich druk maakt over TTIP, is via WikiLeaks en de Franse krant Libération informatie uitgelekt over het dienstenverdrag TISA. Dat internationale verdrag brengt publieke diensten als onderwijs, zorg en openbaar vervoer in gevaar, zo waarschuwen critici.

TISA staat voor Trade in Services Agreement en het idee voor dit verdrag is afkomstig uit de Verenigde Staten. Uit de gelekte documenten blijkt dat het recht van overheden om zelf hun beleid te bepalen op het gebied van zorg, water en openbaar vervoer ernstig in de knel komt als ze meedoen aan TISA.

Volgens TISA moeten overheidsbedrijven die publieke diensten aanbieden zich gedragen als commerciële bedrijven. Geprivatiseerde bedrijven zoals de spoorwegen mogen volgens TISA nooit meer worden genationaliseerd.

Op eigen houtje

De SP vindt dat de Europese Unie à la minute uit de onderhandelingen over het verdrag moet stappen. Europarlementariër Anne-Marie Mineur (SP) is de geheimzinnigheid zat over het plan om een interne dienstenmarkt te vormen voor 50 landen.

“We zien het voortdurend: de Europese Commissie trekt zich niets aan van de wensen van de bevolking, maar gooit op eigen houtje alle publieke zaken in de uitverkoop,” zei ze. “Pas als de onderhandelingen helemaal klaar zijn, mag de buitenwereld er van weten. Nog meer dan bij andere verdragen houdt de Europese Commissie de bevolking dom.”

Missen als kiespijn

Het recht van landen om zelf hun beleid te mogen bepalen komt in de knel doordat de handelspartners zeggenschap moeten krijgen over nationaal beleid. “Het kan niet zo zijn dat Panama mag meepraten als wij onze banken redden, of dat de VS zich ermee bemoeit als wij de veiligheidsnormen voor gaswinning aanpassen,” zei Mineur.

Ook het Amerikaanse voorstel om overheidsbedrijven te dwingen zich te gedragen als commerciële bedrijven stuit op weerstand. “Kijk naar ProRail,” aldus de Europarlementariër. “We zitten er bepaald niet op te wachten dat dat bedrijf zich alleen nog maar laat leiden door commerciële overwegingen. Dergelijke Amerikaanse toestanden kunnen we missen als kiespijn.”

[SP, Common Dreams]


Vond je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Vazalstaat

  We zijn na ww2 gewoon van bezetter gewisseld, de amerikanen gaan ons straks opofferen tegen de russen.
  Waarom moeten wij de gevolgen dragen van hun buitenland beleid huh? Ze roven ons helemaal leeg via het imf. Wij krijgen straks dezelfde behandeling als de grieken. Brussel is een kloon van washington.

  30 likes
  • @ferrimassi
   Of………beide (Wash.+Br) worden gestuurd door krachten, die de mensheid niet welgezind zijn.
   Want ook de Amerikanen zuchten onder een onzichtbaar juk.
   (woon hier al 25 jaar)

   14 likes
   • De doorsnee amerikaan zal ook geen invloed hebben dat geloof ik ook wel. Zal daar ook de schuld zeker niet neerleggen. De burgers van het westen zitten allemaal in hetzelfde bootje. Ze zijn wel de motor van dit apparaat. Het amerikaanse militaire complex en centrale bankensysteem. Zonder medewerking van de burgers van dat land zou het binnen een week in elkaar storten. Verandering zal uit die hoek moeten komen vrees ik.
    Daarom hoop ik dat trump echt is, al vrees ik dat het ijdele hoop is.

    5 likes
    • Om Trump voor president wordt al jaren gevraagd, die weet wél van wanten, en raad eens hij heeft zich ook nog daadwerkelijk kandidaat gesteld, wie had het ooit durven hopen?!

     3 likes
  • Ferimassi.

   Je maakt een geweldige fout. Het is namelijk Wilhelmina die een staatsgreep heeft gepleegd. Na de oorlog was zij koningin af, dus gewoon een burger. Dit kwam door het Decreet no 1 van Adolf Hitler. Heeft zonder herkroning en volksraadpleging gewoon de troon bestegen zonder enig recht aan haar zijde. Daarnaast heeft zij ook het volk nog eens verraden en is ze gevlucht terwijl de Nederlandse soldaten nog aan het front vochten tegen de Duitsers.

   Verder moet je begrijpen dat bijna alle landen in de wereld eigendom zijn van de Paus en de Britse koninklijke familie. Ons zogenaamd koningshuis zijn niet meer dan een soort zetbazen. Die in opdracht werken van de Heilige Drie Eenheid.

   Leer je pappenheimers in plaats van de leugens die je leert en leest.

   13 likes
   • De paus en royals verbleken bij het centrale bankensysteem. De heersende klasse is toch echt niet van de christelijke persuasie. De royals zijn al zeker sinds de 17de eeuw onder de plak van zogenaamde hofjoden. Dmv van oorlogen en schulden zijn ze in handen gevallen van het rothschild cartel en consorten. Hetzelfde gaat op voor het vaticaan.
    Zetbazen zijn het zeker, maar niet voor de heilige drie-eenheid.

    4 likes
 2. Het begin echt fasisch trekken te krijgen!

  26 likes
  • Fascistische trekken zeg je? Het is gewoon fascistisch. Dat is het al sinds de oprichting van de EU met aan het hoofd een aantal dictators. Zij voeren niets anders uit dan de plannen die Hitler al had, met hier en daar wat nieuwe moderne aanvullingen onder druk van de Fascistische staat genaamd de Verenigde Staten van Amerika.

   21 likes
 3. AKTIE!!!
  Verspreid deze info zoveel mogelijk. Ook naar MSM.
  Dank je wel, 9forNews voor jullie speurwerk.

  14 likes
 4. Ik ben zo sch*tziek van de USA 🙁
  Ze vernietigen alles, maar dan ook echt alles. Hun eigen land eerst. Zonder enige scrupules offeren ze hun eigen bevolking op. En alsof dat nog niet genoeg is gaan ze overzee.
  En die achterlijke, arrogante club lobbyisten die in Brussel zit vindt alles een strak plan.
  *&^(^&%^%$#&%^&(*^)*(_)(*_&^*&^%

  14 likes
 5. Link van Alternatieve MEDIA Nederland

  Gisteren om 11:24 ·
  *FEMA kampen zijn gevestigd door heel Amerika, Canada en Alaska. FEMA wordt wel gezien als het machtigste bestuurssysteem van Amerika. Sommigen noemen het wel “het geheime bestuur” van Amerika. Er zijn inmiddels in opdracht van FEMA meer dan 800 detentiekampen gebouwd en ingericht. Verschillende bronnen melden dat de “Elite” hier de vijanden van de staat wil opsluiten. In een publicatie onder de titel “Camps for Citizens” verteld de auteur Jonathan Turley dat de voormalige Amerikaanse minister van Justitie John Ashcroft destijds een plan heeft opgesteld dat de mogelijkheid biedt, toekomstige tegenstanders van de staat zonder vorm van proces op te sluiten en hen hun burgerrechten te ontnemen.
  http://www.franklinterhorst.nl/FEMA%20kampen.htm
  *FEMA kampen komen/zijn ook in nederland. Zonder dat wij het echt doorhebben, wordt ook in Europa gewerkt aan het uitrollen van de NAZI agenda. Zoals al een keer omschreven is Europa mede opgericht door oud NAZI’s en kunnen we bijvoorbeeld niet ontkennen dat wijlen prins Bernhard – initiator van de Bilderberggroep – ook NAZI roots heeft. Hij werkte bijvoorbeeld voor IG-Farben; het bedrijf dat Zyklon-B leverde aan de NAZI’s maar ook mede financier van de oorlogsmachine van Adolf Hitler was…
  http://stopdebankiers.eu/zijn-er-ook-in-nederland-fema-kam…/
  *Link met waar de fema kamps zitten…
  https://pineut.wordpress.com/tag/fema/
  *Het staat voor : Federal Emergency Management Agency.
  Het is eigenlijk niets anders als de schaduw regering, noem het maar de geheime regering.
  De Poppenspelers achter de schermen. Dit bureau heeft bevoegdheden en gezag dat veel verder gaat dan enig ander bureau in Amerika.
  FEMA maakt de regels, niet Barack Obama of welke andere president dan ook.
  Het is een van de grootste misverstanden van de laatste honderd jaren te denken dat Amerika bestuurt
  wordt door een president. Dat was nooit zo en dat zal voorlopig ook niet zo zijn!
  De FEMA staat ver boven de bevoegdheden van de President. En ze kunnen heel erg veel!!
  Als ze dat willen.
  Aangenomen wetten kunnen door FEMA zomaar terzijde geschoven worden.
  http://www.wijwordenwakker.org/content.asp…
  *Fema kamps in de VS inwerking…
  http://www.wanttoknow.nl/ho…/fema-kamps-in-de-vs-in-werking/
  *David Crowley is in zijn eigen huis gevonden, vermoord samen met zijn vrouw en kind. De politie sprak met enige twijfel over een soort ‘murder/suicide’. Maar het is eigenlijk heel simpel.. Voor de zelfmoord zijn geen bewijzen gevonden en het blijkt dat David Crowley’s vrouw en dochter in ieder geval vermoord zijn. Je zult je afvragen wie David Crowley is… David Crowley (29) was scriptschrijver, regisseur en legerveteraan
  http://www.wanttoknow.nl/…/producent-fema-camps-film-vermo…/
  Fema kamp in Nederland?
  https://m.youtube.com/watch?v=ER_F4F_uO5A

  5 likes
  • Ook wakker geworden, Pat?

   4 likes
   • @ reality check

    ike wakker? 35 jaar al,toen ik 10 was na een trauma door close encounters type 3
    die met kunstmatig leven een geavanceerde symbiotische Technology door de gemeente thuin zat te wroeten in de nacht van 6 Dec. 1980.

    Nadat zat ik levenlang met vragen die ik niet had moeten hebben op die leeftijd,dus tot hoe verre ben ik dan wakker?.

    2 likes
 6. Als volksvertegenwoordiger kun je de EU de schuld geven.
  Steek de hand in eigen boezem, zou ik zo zeggen.
  Het is natuurlijk onze 2e Kamer die heeft ingestemd met de rampzalige situatie waarin ons land nu verkeert.
  Diegenen die ons land hebben ondergebracht bij de EU, die zitten in Den Haag.
  Zij hebben misbruik gemaakt van de macht die het volk hen heeft gegund.
  Tijd voor onze volksvertegenwoordiging om in de EU een standpunt in te nemen, door te laten weten dat Nederland wil samenwerken met Europese landen. Maar dat het volk niet langer de dictaten van de EU accepteert.

  6 likes
 7. Als ik me niet vergis,waren dit soort kaalplukovereenkomsten nou nét het druppeltje dat in duitsland het emmertje deed overlopen 76jaar geleden.

  5 likes
 8. De maatschappij is een samenzwering van de bovenlaag tegen de onderlaag. Nobelprijs blz. 94.

  5 likes
 9. als dat erdoor komt, dan mogen die overbetaalde politici opkrassen. kunnen we evengoed mee op de volgende president van usa stemmen

  4 likes
 10. Het wordt hier en in de VS net als in Venezuela.
  https://www.youtube.com/watch?v=zIx1vw5A9rI
  Alles dankzij het socialisme de politieke stroming die als een tiener is die zal ontpoppen tot echte communist.

  3 likes
 11. Kan me niets meer schelen. Dit hele neoliberale bolwerk gaat naar de kl*te. Kan eerlijk gezegd niet meer wachten tot de derde wereldoorlog uitbreekt en de moslims het overnemen. Dood aan al die neoliberalen, de kogel is nog te goed voor ze. Ik ben voor een eigen nationaal socialistische staat zonder zuilen, zelfs op Europese schaal, maar als dit is wat de eurofielen ervan maken gun ik ze de ergste ziekte denkbaar. En niet op de passief aggressieve manier zoals ze mij de zelfmoord indrukken, maar gewoon snel. Zo ben ik dan weer wel

  0 likes
 12. @ loki

  Ik zal je nog meer vertellen: Willem de Derde had syphilis en hij was al erg oud. Zijn vrouw heeft ‘het’ toen gedaan met een stal beheerder, Jkhr. De Ranitz. Die leed aan een erfelijke aandoening (toondoofheid). Wilhelmina werd geboren en zij bleek ook toondoof. Als je nog steeds denkt dat ze van koningklijke afkomst zijn, waarom hebben haar nazaten die toondoofte dan niet? Ik kende een nazaat van De Ranitz en hij was ook toondoof. Het zijn doodnormale burgers.

  1 likes
 13. Ook bij veel andere zaken worden we achterlijk gehouden, denk bijvoorbeeld alleen maar hoe rampenbestrijding wordt aangevallen en gecensureerd.

  1 likes
 14. Internationale commercie is toch uitgevonden door Nederland (VOC)? What goes around comes around.

  0 likes
 15. Wereldwijd zionisme in actie.
  Op deze site mag je dat zo benoemen, maar b.v. niet op de Mossad site van Xandernieuws.punt.nl, daar wordt iedere kritiek op zionistisch Israël gelijk verwijderd, heb ik gemerkt toen ik een reactie plaatste !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het Europees Parlement is een eurofiel rariteitenkabinet. Waarom een stem op CDA of VVD een stem voor een EU-superstaat is

Het Europees Parlement is een eurofiel rariteitenkabinet. Waarom een stem op CDA of VVD een stem voor een EU-superstaat is

De Europese verkiezingen staan weer voor de ...

Na de Europese verkiezingen zal men het politieke landschap hier niet meer herkennen. Steve Bannon over de aanstaande aardverschuiving

Na de Europese verkiezingen zal men het politieke landschap hier niet meer herkennen. Steve Bannon over de aanstaande aardverschuiving

Sietske Bergsma schrijft op haar blog The ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 2 mei 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.