Binnenland

Diederik Gommers: ‘Nee, IC-capaciteit niet drastisch vergroten’

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Haagse politiek zegt diep geschokt te zijn door de compleet vastgelopen coronazorg in de stad. Ingrid Wolf van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) sloeg groot alarm. “Dit is een regelrechte nachtmerrie.” De bestuursvoorzitter van HMC zei dat ambulances rondjes moeten rijden met patiënten omdat ze hen in de Haagse regio niet meer kwijt kunnen.

Het ANP meldde dat de druk op ziekenhuizen zo groot is geworden dat Nederland sinds vrijdag weer gebruikmaakt van de hulp van Duitsland. Een coronapatiënt die op de IC van het Flevoziekenhuis in Almere lag, is met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in het Duitse Münster. Later op de dag volgde een tweede patiënt.

Over de situatie in zorgregio Noordwest, waar Almere onder valt, zegt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS): “Het is daar heel vol, het water staat ze aan de lippen.”

Dit weekend worden waarschijnlijk ook enkele patiënten vanuit de zorgregio’s Zuidwest en Midden naar Duitsland overgebracht. De IC’s behandelden vrijdag 948 mensen, waarvan 472 met corona. De IC-afdelingen hebben momenteel capaciteit voor 1073 patiënten. Dat betekent dat er nog plek is voor iets meer dan 100 mensen.

Wat vindt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, van de situatie? Hij deed eerder deze maand enkele opmerkelijke uitspraken tijdens de jaarlijkse Lof der Geneeskunst (vanaf 1:11:20). Op de vraag of de capaciteit op de IC’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

Wat klopt hier niet?

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben.”

IC-baas Diederik Gommers zegt dus begin oktober, terwijl de coronacijfers volgens de media fors stijgen, dat de capaciteit op de IC’s niet drastisch vergroot moet worden omdat hij niet wil dat zorgmedewerkers zich dood vervelen. Diezelfde maand puilen de IC’s volgens ziekenhuizen zodanig uit dat moet worden uitgeweken naar Duitsland. Wel pleit diezelfde Gommers in de media voor een harde lockdown vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Wat klopt hier niet?

Of heeft Gommers het misschien te druk met zijn tv-optredens en het plaatsen van selfies op Instagram? De IC-chef zegt dat er niet opgeschaald hoeft te worden en vervolgens zegt de Haagse politiek diep geschokt te zijn door de compleet vastgelopen coronazorg.

Overigens is het aantal ziekenhuisbedden in de periode 2009-2017 met ruim 15 procent afgenomen. In de periode 2015-2017, dus in twee jaar tijd, daalde het aantal IC-bedden met liefst 7 procent.

4.2 33 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
52 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Larabalou
Larabalou
2 jaren geleden

Geen geld aan de zorg te besteden maar wel aan nutteloze vaccinaties.

Willem
Willem
2 jaren geleden

Het maakt niets meer uit,volgende week is alles voorbij en worden we opgesloten en langzaam maar zeker uitgemoord, psychisch en fysiek en de daders kunnen er gewoon mee doorgaan, lopen vrolijk over straat en niemand doet ze wat. Dinsdag wordt de noodwet er door de rest van de volksverrader doorheen gedrukt en WA zet er zijn handtekening onder en dezelfde avond zitten we nog vast, dan komt er heel veel politie met pistolen op straat en ze zullen je in elkaar trappen of afschieten alsof we honden zijn, het is nu echt gedaan, De meesten hier kunnen het zich niet voorstellen en denken dat het nooit zo kan gebeuren, dachten ze voor de 2eWO ook, het leven ging gewoon zijn alledaagse gangetje en in een klap werd het een hel. Nu weer net zo.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Leugens. Kijk nergens meer van op.

Ivan
Ivan
2 jaren geleden

Sorry burgers en politici ben er zelf gister geweest en er was niets nada aan de hand, geen covid19 patiënten, zoals ’t altijd was geweest ondanks de covid19 maatregelen. ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

52
0
We lezen graag je reactie!x