Homepagina » Binnenland » Diederik Gommers: ‘Nee, IC-capaciteit niet drastisch vergroten’
gommers
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY 3.0

Diederik Gommers: ‘Nee, IC-capaciteit niet drastisch vergroten’

De Haagse politiek zegt diep geschokt te zijn door de compleet vastgelopen coronazorg in de stad. Ingrid Wolf van Haaglanden Medisch Centrum (HMC) sloeg groot alarm. “Dit is een regelrechte nachtmerrie.” De bestuursvoorzitter van HMC zei dat ambulances rondjes moeten rijden met patiënten omdat ze hen in de Haagse regio niet meer kwijt kunnen.

Het ANP meldde dat de druk op ziekenhuizen zo groot is geworden dat Nederland sinds vrijdag weer gebruikmaakt van de hulp van Duitsland. Een coronapatiënt die op de IC van het Flevoziekenhuis in Almere lag, is met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in het Duitse Münster. Later op de dag volgde een tweede patiënt.

Over de situatie in zorgregio Noordwest, waar Almere onder valt, zegt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS): “Het is daar heel vol, het water staat ze aan de lippen.”

Dit weekend worden waarschijnlijk ook enkele patiënten vanuit de zorgregio’s Zuidwest en Midden naar Duitsland overgebracht. De IC’s behandelden vrijdag 948 mensen, waarvan 472 met corona. De IC-afdelingen hebben momenteel capaciteit voor 1073 patiënten. Dat betekent dat er nog plek is voor iets meer dan 100 mensen.

Wat vindt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, van de situatie? Hij deed eerder deze maand enkele opmerkelijke uitspraken tijdens de jaarlijkse Lof der Geneeskunst (vanaf 1:11:20). Op de vraag of de capaciteit op de IC’s drastisch vergroot moet worden, antwoordde hij: “Nee, want er is niks zo erg dat als wij straks IC-bedden hebben en allerlei personeel opgeleid, en er geen patiënten zijn. Dan verveel je je dood. Dat hou je niet lang vol.”

Wat klopt hier niet?

“Nu hebben we prachtig werk, dat hebben we aan heel Nederland mogen laten zien. We hebben ook echt heel mooi werk, maar het is alleen maar mooi – in ons geval – als er patiënten liggen. Niet als we niks te doen hebben.”

IC-baas Diederik Gommers zegt dus begin oktober, terwijl de coronacijfers volgens de media fors stijgen, dat de capaciteit op de IC’s niet drastisch vergroot moet worden omdat hij niet wil dat zorgmedewerkers zich dood vervelen. Diezelfde maand puilen de IC’s volgens ziekenhuizen zodanig uit dat moet worden uitgeweken naar Duitsland. Wel pleit diezelfde Gommers in de media voor een harde lockdown vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Wat klopt hier niet?

Of heeft Gommers het misschien te druk met zijn tv-optredens en het plaatsen van selfies op Instagram? De IC-chef zegt dat er niet opgeschaald hoeft te worden en vervolgens zegt de Haagse politiek diep geschokt te zijn door de compleet vastgelopen coronazorg.

Overigens is het aantal ziekenhuisbedden in de periode 2009-2017 met ruim 15 procent afgenomen. In de periode 2015-2017, dus in twee jaar tijd, daalde het aantal IC-bedden met liefst 7 procent.

4.3 32 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Larabalou
Larabalou
1 maand geleden

Geen geld aan de zorg te besteden maar wel aan nutteloze vaccinaties.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Larabalou
1 maand geleden

En een goed gesprek met Rihanna om haar fonds met honderd miljoen te vullen.

Willem
Willem
1 maand geleden

Het maakt niets meer uit,volgende week is alles voorbij en worden we opgesloten en langzaam maar zeker uitgemoord, psychisch en fysiek en de daders kunnen er gewoon mee doorgaan, lopen vrolijk over straat en niemand doet ze wat. Dinsdag wordt de noodwet er door de rest van de volksverrader doorheen gedrukt en WA zet er zijn handtekening onder en dezelfde avond zitten we nog vast, dan komt er heel veel politie met pistolen op straat en ze zullen je in elkaar trappen of afschieten alsof we honden zijn, het is nu echt gedaan, De meesten hier kunnen het zich niet voorstellen en denken dat het nooit zo kan gebeuren, dachten ze voor de 2eWO ook, het leven ging gewoon zijn alledaagse gangetje en in een klap werd het een hel. Nu weer net zo.

Gūnter
Gūnter
Reactie op  Willem
1 maand geleden

“Terwijl zij zeggen ‘Het is vrede en rust’, zal er plotseling een verderf over hen komen…”
Zoek maar op waar dat staat.

Catharina
Catharina
Reactie op  Gūnter
1 maand geleden

Helemaal waar willem…het tij gaat keren, wie een kuil graaft voor een ander klettert er uiteindelijk zelf in

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Eindelijk iemand die het snapt wat er komen gaat. Veel “wakkere” mensen zien niet dat DIT is wat er komt en hebben hun hoop gevestigd op de volgende verkiezingen. Nou mensen.. die komen niet! ! En bereid je maar voor op tijden die zijn weerga niet kent. Nee ik ben geen complot denker, ik ben een realist die nog gezond voor zichzelf kan denken.

Catharina
Catharina
Reactie op  Jeroen
1 maand geleden

Idd jeroen, er komen geen nieuwe verkiezingen

Hans
Hans
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Dat is het scenatio dat gaat gebeuren.

Pieter
Pieter
1 maand geleden

Leugens. Kijk nergens meer van op.

Ivan
Ivan
1 maand geleden

Sorry burgers en politici ben er zelf gister geweest en er was niets nada aan de hand, geen covid19 patiënten, zoals ‘t altijd was geweest ondanks de covid19 maatregelen. 🙄

mikkie
mikkie
Reactie op  Ivan
1 maand geleden

Kun je dit even bij Jinek en OP1 vertellen?

Hoge Noorden
Hoge Noorden
Reactie op  Ivan
1 maand geleden

Welk ziekenhuis doelt u op?

Willem
Willem
1 maand geleden

De koning van Thailand benoemde ooit zijn poedel tot maarschalk en liet iedere soldaat naar het hondje salueren en ze deden het. Moesten ze ook wel omdat ze anders eindigden als de Franse leraar Samuel Paty. Zien jullie de overeenkomsten met de mondkapjes enz?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Sluiers, wennen aan de sharia en islam.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Koning Rama X van Thailand doet me denken aan keizer Nero.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Ron Swart
1 maand geleden

Zonde voor keizer Nero

Willem
Willem
1 maand geleden

En wat deed jij om de oorlog van 2020 te stoppen? Ik was een echte verzetsheld, ik keek de Jensen show.

Harrie
Harrie
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Ik denk dat je hier veel mensen zult vinden die iets gedaan hebben, sommige ook gearresteerd. Ik kon er gisteren helaas niet bij zijn, 3000 maakte een hart, volgens de Nos waren er een handjevol, gelukkig laten foto’s zien hoeveel er echt waren.

Wat heeft u gedaan! Als ik kan ben ik bij de demonstraties.

vladi
vladi
Reactie op  Harrie
1 maand geleden

demonstreren en protesteren is conformeren aan de door de overheid aangereikte en zeer beperkte middelen om je fundamenteel recht te behalen wat eigenlijk al in je bezit is.

fff

Margie
Margie
1 maand geleden

De één zijn brood is de ander zijn dood.
Vervelend dood vervelend…
verdienmodel

Alice
Alice
1 maand geleden

Welkom in de Corona-HOAX.

Harrie
Harrie
1 maand geleden

Er zijn niet te weinig bedden, het probleem is dat veel verpleegkundigen via een PCR test een false positive uitslag krijgen en naar huis worden gestuurd. Dat terwijl er zoveel deskundigen uitleggen dat de PCR test ongeschikt is voor diagnose, en met de extreem hoge ct waarde en op basis van 1 ipv 3 monsters waardoor een tsunami aan false positives, maar de media smult er van dus legt overheid geen strobreed in de weg.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 maand geleden

Wat er niet klopt? Deze man kan duidelijk zijn eigen leugens niet meer onthouden.

x

Check Also

van dissel

Belgische Van Dissel in 2019: zo maak je mensen bang voor een virus (must-see)

Marc Van Ranst, de ‘Belgische Jaap van ...

politie

Politie demonstreert in Valencia voor vrijheid en tegen mondkapjes: ‘Stop de leugens’

Politieagenten hebben zaterdag in Valencia gedemonstreerd tegen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

51
0
We lezen graag je reactie!x