Mens en Dier

VIDEO: “Ieder jaar worden 17.000 tot 20.000 Nederlanders omgebracht door medicijngebruik”

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Forensisch arts Selma Eikelenboom had onlangs in RTL Late Night een verontrustende boodschap. Ze zei dat er in Nederland jaarlijks 17.000 tot 20.000 doden vallen door medicijngebruik of medische fouten met medicijnen.

Eikelenboom, die wordt ingeschakeld om misdrijven nader te onderzoeken, verbaast zich over het gebrek aan kennis van de autoriteiten. Volgens haar blijkt uit onderzoeken dat het aantal doden door medicijngebruik erg hoog is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Keiharde cijfers

In een Amerikaans onderzoek wordt geschat dat er in de VS 225.000 doden per jaar vallen door medische handelingen. Er bestaan daarnaast schattingen waaruit blijkt dat er in de EU jaarlijks 200.000 mensen overlijden door medicijnen.

“Ieder jaar worden een kwart miljoen Amerikanen omgebracht door medicijngebruik,” zegt Eikelenboom. “Niemand maakt zich er druk om. Dat zijn gewoon keiharde cijfers.”

Orde van de dag

“Aan die paar moorden wordt een hele hoop aandacht besteed, maar de grote lijnen zijn we als maatschappij gewoon uit het oog verloren,” gaat ze verder. “We gaan gewoon over tot de orde van de dag.”

“In Nederland zit één op de 10 mensen aan de psychoactieve medicatie,” zegt Eikelenboom. Ze voegt toe dat er zaken zijn waarin ze moet getuigen omdat moeders onder invloed van medicijnen hun kinderen ombrengen. “Het is makkelijker om van de heroïne af te komen dan van een antidepressivum.”

[RTL Late Night]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rene
Rene
7 jaren geleden

En mevr Schippers van bollsgezondheid hoor je niet ja hou de farmaci een hand boven het hoofd is ook begrijpelijk want doet ze niet is haar carriere minder aantrekkelijk.

captain gorgeous
captain gorgeous
7 jaren geleden

Ach, gun big pharma ook z’n zakcentje. Werken ze hard voor. En psychoactieve medicatie is gewoon heerlijk alsje jezelf niet in de ogen kunt kijken.

faith
faith
7 jaren geleden

Zit ze nu echt verontrustend haar verbazing te uiten of vertelt ze trots waartoe de cabal in staat is en hoever ze al gevorderd zijn? Want RTL is een cabal spreekbuis. Verwarring alom.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Eikelenboom, die wordt ingeschakeld om misdrijven nader te onderzoeken, verbaast zich over het gebrek aan kennis van de autoriteiten.”

Ze kan zich beter verbazen over het gebrek aan ethiek van die autoriteiten! Want ‘ze’ zijn echt niet achterlijk, WIJ zijn achterlijk, dat we dit allemaal nog steeds accepteren!

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x