Homepagina » Gezondheid » Meisje (7) geneest van autisme door E621 te vermijden
Meisje geneest van autisme door e621 te vermijden

Meisje (7) geneest van autisme door E621 te vermijden

Een Amerikaanse biochemicus denkt een manier te hebben gevonden om autisme te genezen. Het draait volgens haar allemaal om mononatriumglutamaat (MSG) of E621. De smaakversterker wordt niet alleen gebruikt in de Chinese keuken, maar zit inmiddels in 5 procent van al het bewerkte voedsel, vaak zonder dat we het weten. In slechts 1 procent van de gevallen staat het ingrediënt daadwerkelijk op het etiket vermeld.

Als je smaakversterker, soja-eiwit, wei-eiwit, pectine of maïszetmeel op de verpakking ziet staan, consumeer je in feite MSG, aldus dr. Katherine Reid. Bekijk hier een overzicht van de vele verschillende manieren waarop MSG of E621 op de verpakking van levensmiddelen wordt vermeld.

Volgens Reid zijn veel ontwikkelingsstoornissen zoals autisme mogelijk gelinkt aan de inname van glutamaat. “We hebben glutamaatreceptoren in ons lichaam en 50 procent van ons zenuwstelsel wordt gestimuleerd door glutamaat, dus er is een gedoseerde hoeveelheid nodig om te functioneren,” vertelde Reid. “Het draait allemaal om balans. Er zijn ontzettend veel wetenschappelijke studies die vele ziektes in verband brengen met een onbalans in de verhouding glutamaat tot neurotransmitters in het menselijk lichaam. Het gaat daarbij niet alleen om autisme, maar een aantal verschillende neurologische aandoeningen – er is een connectie met deze onbalans.”

Volgens de San Francisco Chronicle is er geen wetenschappelijk bewijs voor de beweringen van Reid. Twee artsen zeggen in de krant dat dergelijke onderzoeken naar MSG niet bestaan. Neem nu Brooke, de 7-jarige dochter van Reid. Toen ze twee jaar oud was vertoonde ze tekenen van autisme: woede-uitbarstingen, repetitief gedrag, communicatieproblemen en spijsverteringsproblemen.

Reid nam eerst het dieet onder de loep. Ze dacht dat gluten en zuivelproducten de boosdoener waren, tot ze las over mononatriumglutamaat en de rol ervan in ons lichaam. Bij een teveel van deze smaakversterker raakt het zenuwstelsel verstoord. Ze ontdekte ook dat glutamine in E621 die onbalans kan versterken.

Ze gaf Brooke alleen nog maar voedsel zonder E621 en sindsdien zijn de symptomen ‘geheel verdwenen’. De smaakversterker wordt tegenwoordig zelfs al gevonden in tandpasta.

“Ik probeerde het bij haar en bij mezelf. Brooke begon beter te communiceren en te praten. Ze werd socialer en haar repetitieve gedrag verdween al snel nadat we waren begonnen met het nieuwe dieet,” legde Reid uit. “Ik voelde me ook een stuk gezonder. Ik had minder last van hoofdpijn en allergieën.”

Reid zegt dat 74 van de 75 autistische kinderen waar ze mee heeft gewerkt verbeteringen lieten zien na de dieetverandering. Ze hoopt dat haar ervaringen invloed zullen hebben op de manier waarop we aankijken tegen autisme.

[Fox News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Sander schreef:

  Ze weten het mooi te brengen. Maar was ik lees is dat dit meisje van 2 nooit gediagnosticeerd is met autisme, maar waren er ‘tekenen’ Dus hoe kan je ergens van genezen als je het nooit gehad hebt? Beetje over de top allemaal en geeft ook valse hoop.

  93 likes
  • Annie schreef:

   Heel goed opgemerkt.
   Autisme is een aangeboren afwijkingen in de hersenen.
   Je kunt het wel verzachten voor je kids Door allerlei hulpmiddelen en Door bewust met voeding om te gaan.
   Maar het geneest echt niet hoor Door E 621 weg te nemen.
   Heb me altijd schuldig gevoelt wat heb ik toch verkeerd gedaan.
   Heel gezond geleefd tijdens de zwangerschap
   Geen alcohol niet roken geen rauw vlees ,zalm geen katte bak uitgemest niet in de verflucht en ga zo maar Door.
   Krijg heel vaak om me heen te horen dat het een mode verschijnsel is en dat tegenwoordig iedereen Adhd en Autisme heeft.
   Nou vette pech voor ons want na 2.6 jaar onderzoek bij onze kids heeft dus uitgewezen dat de oudste Adhd heeft en de tweeling Autistisch zijn.
   Heb al vanaf ze baby waren gevoelt dat er wat was en toen kregen ze alleen Soja melk ivm de luchtwegen.
   Door de huidige druk van de maatschappij heeft deze doelgroep het zwaar en Den Haag maakt het er niet makkelijker op.
   Want als je anders bent ben je het niet waard om in te investeren;
   Nou Bullshitt!!
   Deze kinderen hebben hele bijzonder gaves waar andere nog veel van kunnen leren.
   Je moet alleen wat meer tijd en geduld in stoppen en dan kunnen ze op langere termijn perfect functioneren.
   Maar ik blijf voor ze knokken zolang ik leef!!!.

   92 likes
  • Jeroen schreef:

   Dit is gewoon dike onzin. Ik heb zelf ook autisme. Je kunt er niet van gezenden. Die Amerikanen denken dat alles een ziekte is. Zo denken ze ook dat homoseksualiteit een ziekte is. Dit is gewoon niet waar en dikke onzin. Als je dit gelooft weet je echt niet hoe het menselijk brein werkt

   26 likes
  • Jos leenders schreef:

   Hallo allemaal,dat het alleen de E621 is kan ik niet bevestigen maar dat het met de voeding te maken heeft is mij zeer duidelijk geworden.
   Mijn zoon was altijd moe,om het minste of geringste boos en niet tot rede te brengen,niet spraakzaam en wilde nooit iets met ons doen omdat hij direct in een bepaalde houding(negatief)ging staan.
   Wij besloten na verhalen van anderen het te proberen maar dat valt niet mee(maar is voor je kind zeer de moeite waard omdat hij een totaal ander persoon word die blij assertief en vol levenslust blijkt te zitten)
   Bijna overal zit kleurstof Enummers of suikers in dus het was een heel gepuzel.
   Na een maand of 2 zag ik een totaal ander kind met elke dag een smile op zijn gezicht….maar je moet er echt streng in zijn dus verslap er niet in na de 2vmaanden maar probeer er een levenswijze van te maken.
   Mensen die denken dat het niet werkt zijn niet streng genoeg in het volhouden en constand kijken wat je eet en drinkt.
   Ps.doe het niet voor jezelf maar voor je kind!!
   Dit is overigens mijn ervaring en mening,ik hoef hier dus ook geen reactie op.
   Mvg,
   Jos

   5 likes
  • Marleen schreef:

   Weer een hoopvol bericht voor ouders met een autistisch kind wat gewoon niet waar is.

   *zucht*

   Word ik best moe van.

   Groetjes Moeder van een kernautist

   4 likes
 • Pascal schreef:

  Naar mijn mening is dit totale onzin. ADHD, ADD, Autisme en andere varianten zijn gerelateerd aan de Frequentie van tijdperken! Ieder tijdperk heeft zijn frequentie waardoor mensen die overgevoelig zijn voor frequenties een aandoening krijgen als 1 van de bovenstaande of zelf Kanker of andere ziektes die ook gerelateerd zijn aan frequenties. Nu we in een nieuw tijdperk leven zeggen de geleerde dat ADHD niet bestaat waar ze wellicht gelijk in hebben maar dan moeten ze zeggen (Niet meer bestaat) en dat ze uitleg geven aan dit verschijnsel.

  Autisme heeft dus naar mijn mening totaal 0 met E nummers of voeding te maken.

  Om iets duidelijker te zijn LEVEN WIJ IN EEN FREQUENTIE die ons nu een groter bewustzijn geeft, die bewustzijn krijgen wij niet van Sint Nicolaas.

  De Mens is een GMO product die gestuurd word door een frequentie die uw en mijn DNA veranderd waardoor we in een hogere reçunatie komen en meer breincapaciteit krijgen. De echte realiteit is geheel anders als wij die hier kennen.

  Wij leven in een grote Bilderberg, illuminati, Vrijmetselaars en Vaticaan illusie die op het punt staat “georganiseerd” te exploderen. Pas dan krijgen we te maken met de echte realiteit!!

  Dit is mijn gedachte en misschien kunnen jullie er iets mee.

  79 likes
  • Haunebu schreef:

   Ja en nee.

   Objectief gezien geef ik je grotendeels gelijk.
   Subjectief niet.
   Deze voedingsperikelen zorgen voor een verstoring van de harmonie tussen ziel en lichaam om te verhinderen dat de frequentie verhoogd/veranderd wordt. Tezamen met de hersenspoeling door misleidende religies, wetenschap en media die zelfzucht, materialisme, leugens en geweld propageert wordt de mensheid er vanaf gehouden spiritueel (niet in de zin van een bepaalde religie) te groeien.
   Veel mensen laten zich erdoor gigantisch misleiden met als gevolg dat de maatschappij verder verhard.

   Een van mijn theorieën is dat er een overgang aan zit te komen en er een soort van scheiding plaats gaat vinden tussen goede en kwade zielen.
   In principe de aloude strijd tussen goed en kwaad. Iedereen heeft een engeltje en een duiveltje op zijn schouder, het engeltje dat de zelfloze liefde vertegenwoordigt en het duiveltje die het egoïstische kwaad vertegenwoordigt.
   Yin en Yang, met iedere beslissing die een ziel maakt heeft hij de keus naar welk engeltje hij luistert.
   Het doel van de illuminatie of hoe je ze ook wilt noemen is zo veel mogelijk zielen naar het duiveltje te laten luisteren. In Star Wars wordt het “The dark side” genoemd.

   52 likes
  • jesse schreef:

   Beste pascal
   Wat ben jij dom zeg. Voeding kan wel degelijk autisme beinvloeden.
   Ik denk dat je te veel new age boeken leest.
   Gr
   Jesse

   14 likes
  • Piet Paulusma schreef:

   Volgens mij moet je je alu-hoedje maar even weer snel opzetten kerel.

   8 likes
  • rico schreef:

   de meeste aandoeningen zijn louter een vakje waar de genen met dezelfde symptomen uit gemakzucht in gestoken worden. dus dit kan goed zijn hoor.

   0 likes
  • richard schreef:

   Die mening mag je dragen beste kerel,
   laat ik even voorop stellen dat ik het volkomen met je eens ben wat betreft ontvankelijkheid
   voor frequenties.
   Maar om de hele theorie aan de kant te wuiven puur omdat je niet verder wilt kijken dan 1 aspect is wel erg kort door de bocht,daarbij heeft ze dit getest op hoeveel kinderen!?
   Waaruit wel degelijk naar voren komt wat ik al heel lang vermoed namelijk er zijn toch aandoeningen erbij gekomen in de 20ste eeuw en ik geloof dat er verschillende factoren zijn
   die bijgedragen hebben in een toename van onverklaarbare aandoeningen!
   Het mag toch geen geheim meer zijn dat er wordt gemanipuleert met voedsel om de drang ernaar te vergroten,maar waar niet naar is gekeken is wat deze vrouw heeft gedaan en dat is
   kijken naar de verstrekkende gevolgen van het aanpassen van je dieet en letten op wat je eet..

   0 likes
 • mariska schreef:

  Autisme is een neuro disorder….geen ziekte….dus er valt niks te genezen…daarbij krijgt mijn zoon al jaren sondevoeding….en heeft ernstig kernautisme….dieEnrs en andere dingen zijn een lompe conclusie..en idd tekenen van is nog geen autisme of beter gezegd asd…maar allemaal bedankt voor de prachtige commetaren…….heel amusant

  41 likes
  • Ferry schreef:

   Dag,
   Mijn zoon is 5 jaar en heeft sinds hij 2 jaar is de diagnose dat hij de zware vorm van autisme heeft.
   Nou wereld stort in elkaar, niet te genezen volgens de artsen in nederland. Nou ik zie genoeg reacties van ouders die daar mee eens zijn. Maar ik heb met mij eigen ogen gezien dat autisme echt te genezen is. Mijn zoon en wij volgen nu een therapie in turkije en echt onze zoon was binnen 5 dagen al veranderd. Het eet patroon is echt belangrijk hij eet niks meer kant en klaar of uit de blik geen suiker snoep chips ga zo maar door. Dat geeft allemaal verkeerde prikkels voor het kind. Ik kan zo wel doorgaan maar in turkije zeggen ze gewoon autisme is 100 procent te genezen als de kind voor ze 4 aan die therapie begint. Kijk eens via google naar de site van iloder izmir staat ook in het engels. Mensen wij zijn nu 1 maand bezig met deze therapie en wij hebben sinds een week weer een normaal leven.
   Mocht er vragen zijn hoor ik het wel.
   Groet,
   Ferry

   40 likes
   • remco borger schreef:

    @Ferry,

    Wij hebben een zoon die gezond geboren is echter na zo’n ander half twee jaar begon de “ellende”.
    Wij denken aan de inentingen, maar “verkeerde” voeding sluit ik ook niet uit.
    Hij is nu negen en hij wordt bestemplt met psychomotorische retardatie en ADD.
    Hij heeft een geestelijke ontwikkeling van 4,5 jaar en een emotionele ontwikkeling van 3. Hij praat als een kind van 3 en lezen en schrijven komt zeer langzaam op gang.
    En wij zoeken ook een oplossing, het kan ons niet schelen waar eht vandaan komt al het ons zoontje maar helpt.

    We horen graag van jullie en jullie ervaringen.

    Groetjes Remco en Julia

    11 likes
    • Leo van Vliet schreef:

     Hallo Remco en Julia,
     Wij hebben jaren geleden bij een homeopaat gelopen in Eindhoven zijn naam was Tinus Smit nu is de goede man 4 jaar geleden overleden maar hij had hele goede resultaten met ADHD, autisme enz. Met name na de inentingen van jonge kinderen.
     Ik denk dat het medisch centrum waar hij praktiseerde zijn werk voortzet dus die zouden je verder kunnen helpen, ook kan je zijn naam googlen.
     Succes.
     Leo

     9 likes
    • sandra schreef:

     Ga naar een goede homeopaat bij jullie in de buurt. Je zal versteld staan met wat daarmee mogelijk is. Sterkte!

     3 likes
    • Mariatje schreef:

     Inentingen kunnen ontstoord worden naar het schijnt. Wil het ook laten doen, problemen sinds ik 20 jaar geleden me op volwassen leeftijd heb laten inenten tegen polio.
     Autisme en andere aandoeningen lijken me een lastige kwestie. En de vraag is of het altijd wel autisme is of dat een kind ontregeld is en daardoor klachten ontwikkelt. Zelf met andere klachten goede ervaringen met de korrelkuurtjes van Alfons Ven. Merkte tijdens het gebruik van de korrels dat ik ineens levendiger werd met praten, met mijn armen bewoog, terwijl ik eerder niet zo expressief was. Geloof dat ie ook kuurtjes heeft voor mensen met autisme.

     3 likes
   • Martin schreef:

    Wat een flauwekul, mijn zoontje is nu 6 jaar, op zijn 1,5 was het eigenlijk al duidelijk dat hij autisme had. Hij had toen nog niets gegeten dan verse groenten. Die genezen zijn van een dieetje hebben geen autisme gehad. Hij is nu 6 jaar, brood eet hij goed en spaghetti, voor de rest lust hij alleen nog potjes baby-voeding.
    Dit heeft vooral te maken met de structuur van het eten, heel langzaam begint hij nu ook andijvie stamppot te eten. Het komt allemaal wel maar het duurt gewoon lang. Gelukkig drinkt hij goed en eet hij graag fruit en yoghurt, dus we hebben nog niet zoveel te klagen. Hij kan ook nog niet praten maar begint langzaam aan de taal wel beter te begrijpen.

    10 likes
   • Darryl schreef:

    Een goede eetpatroon is over het algemeen al belangrijk.

    Voornamelijk verwerkt voedsel moet vermeden worden: Vrijwel alle verpakte etenswaren in de supermarkt. Dus maw, een groot deel van het eten is troep.
    Te veel suiker, zout en andere “lege” ingrediënten.

    Dit levert een aanzienlijke bijdrage aan de vele soorten ziektes die tegenwoordig zo “hip” zijn.

    8 likes
   • yasmin schreef:

    Hoi ferry, ik ben ook van plan om naar iloder te gaan voor mijn zoon wasbenieuwd naar je ervaring wil graag in contact komen met jou alvast bedankt

    3 likes
 • bikobama schreef:

  Dan had ze dus geen autisme.

  62 likes
  • Vajito schreef:

   goeie respons!

   FOod we eat nowadays is very poissoning our body’s ! and for some people * HUN ZIEL*

   Kunsmatige E stoffen hebben denk ik wel degelijk negatief effect op mensen en ziektes die tegenwoordig ontstaan bij mensen!

   Waarom dit is!! ILLU deside but i dislike it! so becareful with your food!
   Overal waar TE voorstaat is not good! tezout is dus ook fout.

   Soms moet je bewuster worden van zaken en er zelf mee te maken hebben voordat je beseft wat het met je doet!

   COngratz to the girl if this E621 anti diet works for her be happy for her!!!
   ANyway the autorities wont tell you whats good or bad but they do know what it could do!

   0 likes
 • Nietsje schreef:

  Interessant, alleen jammer, dat de lijst niet vertaald is in het Nederlands, dwz de vertaling van de “echte” namen, die dus ook op de verpakkingen van onze Nederlandse producten staan vermeld. Een vertaling zou welkom zijn.

  2 likes
  • EeuwigeDader schreef:

   Ilona oftewel Eeuwigslachtoffer, zoekt en gij zult verbaast staan.
   http://www.e621.nl/

   2 likes
   • Ilona schreef:

    Slachtoffer? Kom niet aan met E nummers want ik als wetenschapper heb hier onderzoek naar gedaan. Het staat niet in verband met autisme! Blijf vooral doorgaan naar het zoeken van een verklaring hoor,maar ga dan echt gedegen onderzoek zoek doen,huur een lab en nodig een paar autisten uit en doe echt onderzoek. En kom niet aan met een internet pagina die nergens op gebaseerd is. Ik ben geen slachtoffer,verre van dat! En velen van ons hebben een normaal leven gewoon gestudeerd en een gezin. Die zal je niet horen klagen. De grootste klagers zijn de mensen die totaal weten wat het is en de ouders van deze kinderen omdat ze door de vele bezuinigingen verstoten worden van hulp. En pilletjes is ook zo’n discussie om niks. Waarom willen ze dat aan ons geven omdat we aan de maatstaven moeten voldoen van deze achterlijke maatschappij.Plus dat er geld verdiend moet worden. Terwijl de oplossing voor deze problemen eigenlijk simpel zijn op te lossen. Ik wandel er niet in mee als mensen me niet accepteren jammer dan,maar ik kan mezelf niet veranderen. En hierbij krijg je gelijk het antwoord waarom er zoveel diagnoses zijn: De wetenschap gaat vooruit dat is punt een 1. Punt twee is dat deze idiote sociale maatschappij steeds sneller gaat en er steeds meer verwacht word,dan zie je mensen zoals ik uitvallen. De so called ‘zwakken’ gaan als eerst onderuit. Plus het onderwijs is zwaar onder de maat,waar is de structuur? Nergens meer en dat is ook een van de redenen dat het zo slecht gaat met Nederland. En er zijn nog veel meer redenen te benoemen.

    40 likes
    • Filosofie schreef:

     Ilona, jij hebt echt volkomen gelijk, bro!
     Ik heb zelf ook een vorm van autisme. (Een lichte vorm)
     En wat jij allemaal vertelt is waar! Kijk maar naar de maatschappij van paar generaties terug. Vroeger was er duidelijkheid. Moeders zorgde vroeger voor de kinderen en deden zelfs het huishouden, terwijl de vaders werktte voor de kost, maar tegenwoordig werken beide ouders en doen ook beide de huishouders. De maatschappij wat jij juist noemt wordt steeds sneller en veel eisende. Als sommige een soort van afwijken van de norm of niet voldoen aan de eisen krijgen al meteen de stempel: ‘Autisme’ of ‘Adhd’ Ik vind het zelf ook belachelijk, want vroeger kregen de kinderen in de lagere school nauwelijks de diagnose/label. En ik zie autisme en Adhd ook niet als een geestenziekte, maar eerder als een gave.

     Als het een ziekte was was er genezing, maar dat is bij autisme en adhd niet het geval. En ziekte wordt vaak veroorzaakt door virussen en bactieren. En dat is bij autisme en adhd ook niet het geval.

     En als het een ziekte is hadden ze ook geen goeie kwaliteiten. Mensen met autisme /adhd zijn erg creatief, hebben een goed intuïtie, zijn nieuwsgierig, hebben een levendig persoonlijkheid/innelijk en functioneren meer met hun rechtenhersenhelft. Een gebied bij de hersen die meer op creativiteit is gericht.

     1 likes
   • Nietsje schreef:

    Dankjewel, Ilona, heb het gelezen. Mijn nichtje heeft inderdaad van tijd tot tijd gezwollen lippen en zal in de toekomst toch meer letten op de stof 621, tenminste als het op de verpakking te lezen is.
    Ik ben geïnteresseerd, omdat mijn zoon, vermoedelijk aanleg heeft voor ADHD. Ritalin is uitgesloten, begin ik niet aan, vanwege de verschrikkelijke verhalen van een buurvrouw, met een zoon, die, eenmaal volwassen, zijn moeder verwijten maakte, over de Ritalin inname als kind. Hij heeft psychoses. Helaas zullen ze hun gebrek aan concentratie en chaotisch karakter (paspoort/rijbewijs, telefoon, sleutels kwijt) op een andere manier moeten compenseren. Als moeder maak ik maar daar ongelofelijk veel zorgen over, omdat de maatschappij hier geen rekening mee houdt. Wat moet ik doen???? Velen wijten deze gedragsstoornissen aan het eten. Wanneer dit het geval zou zijn, zou ik hier zoveel mogelijk rekening mee willen houden, want wil uiteindelijk het allerbeste voor mijn kind.

    2 likes
    • Ilona schreef:

     Wat moet je doen? Nou gezond eten en dan liefst biologisch en sporten om veel energie kwijt te raken. Het bied mij rust,neemt niet weg dat de problemen weg zijn. Ik heb het beide ASS en ADHD. Het gaat vaak samen ,maar niet altijd. Tegenwoordig gebruik ik een drukvest als ik weer eens overloop van de prikkels en dat werkt prima. Medicijnen zorgt er voor dat je beter kan filteren,maar het heeft een keerzijde en dat is dat je bepaald goede eigenschappen kwijt raakt. Met name de creativiteit. Ik eet biologisch, sport en gebruik dat vest en ik functioneer prima. Zorg er voor dat je kind iets doet wat hem goed ligt in zijn vrije tijd,daar kom je mee tot rust. En eet niet of zo weinig mogelijk uit een pakje. Daar zit troep in. En de groente en fruit in de supermarkt is gewoon niet goed omdat er nog maar weinig voedingswaarde in zit. Structureer goed de dag ,dat heeft ieder kind nodig. Veel succes. 🙂

     9 likes
    • Basta! schreef:

     Nietsje: Er is met voeding een hoop te doen. De voeding in de winkel is echt niet betrouwbaar (het overgrote deel dan) neem gerust eens contact met me op. Mijn bedrijf heet Bast Driedorp en is in Nijkerk gevestigd.

     1 likes
 • Jenna Tieman schreef:

  Autisme is een aangeboren neurologische aandoening die niet te genezen valt.

  Dat gedrag kan veranderen door gezonder te eten (E621 ofwel Vetsin is inderdaad niet zo gezond, net als suiker en vele andere onnodige toevoegingen aan ons eten) is allang bekend. Kinderen met ADHD zijn werkelijk rustiger als ze een zogenaamd “allergisch nul-dieet” krijgen.

  Dit kind had dus zeker geen autisme want daar kan je niet van genezen. Vermoedelijk heeft het kind ADHD of aanverwante stoornis en zal een allergisch nul-dieet haar zeker helpen om haar hormonenspiegels in balans te krijgen waardoor haar gedrag een stuk prettiger wordt.

  De bewering dat autisme te genezen is vind ik behoorlijk beledigend naar al die mensen met autisme toe. Autisme is ook overigens geen stoornis maar gewoon een natuurlijke variant van de menselijke hersenen waardoor men meer details kan zien. Het stoornis-gedeelte ontstaat pas omdat veel zogenaamd “normale” mensen weigeren om mensen die net even wat anders zijn te waarderen daarvoor.

  Een betere bron dan bovenstaande onzin voor autisme vind ik Professor Temple Grandin die meerdere boeken over autisme geschreven heeft. Ook zijn er meerdere documentaires over haar.

  51 likes
  • ramon schreef:

   je beledigd voelen is een keuze….

   2 likes
   • Filosofie schreef:

    Klopt, Ramon.

    Maar als je iemand met autisme door de samenleving uitgekotst wordt, veel gepest wordt, en telkens te horen krijgt dat je niet normaal bent, niks kan en niet goed genoeg bent dan kan het best kwetsend zijn. Het zorg zelf dat de meeste mensen met autisme een laag zelfbeeld hebben en een soort van bindingsangst ontwikkelen. En volgens mij kiezen mensen met autisme het zelf niet om zo behandeld te worden als een of ander shit die niks voor de samenleving kan betekenen.

    2 likes
 • Silber eye schreef:

  Evenals suiker zal deze smaakversterker nooit van het toneel verdwijnen, verreweg de meeste overheden hebben lak aan de gezondheid van hun schatplichtigen, alleen omzet dus het snelle geld vind men belangrijker dan de volksgezondheid.
  De mensen welke door dit beleid ten grave worden gedragen worden door de Nederlandse rekenkamer, CBS, departement volksgezondheid etc en andere volksverlakkers geëtiketteerd gewogen en te ligt bevonden als mens.
  Jammer, jammer dat enkel 50% zijn stem heeft uitgebracht tegen deze bestiale volksmanagers!

  43 likes
 • Ilona schreef:

  Dit is echt onzin. Ik eet alleen oer eten en het is echt niet weg het autisme. Het heeft niks met eten te maken….pfff Word hier erg moe van! Er is al wetenschappelijk bewijs dat autisme ontstaat in de baarmoeder. Ze weten nog steeds niet wat het is en waardoor het word veroorzaakt. Nou ik weet het wel, de hersenstructuur is totaal anders en het is een andere manier van denken. Man, man ,man hou op met te denken dat het een ziekte is…WANT DAT IS HET NIET!! Mensen moeten maar eens ophouden om te denken dat iedereen hetzelfde is ,want dat is namelijk niet zo! Ik hoef niet te genezen hoor ben gelukkig zoals ik ben. En als jullie maar blijven doorgaan met het zoeken naar de oplossing doen jullie iedere autist onrecht aan of mag ik je domme N-ter hersens hebben ,dan is toch alles opgelost? PFF. Houd er mee op!

  41 likes
 • Trudi schreef:

  Met autisme wordt je geboren, je kunt er mee leren omgaan, maar het is geen ziekte en genezen gaat niet. Als je met gezonde voeding lekker in je vel zit, kan je beter met autisme omgaan.
  Dit meisje had geen autisme, en de betreffende ouder heeft blijkbaar geen idee wat autisme nu precies is..

  33 likes
  • Moon schreef:

   helemaal mee eens 1 titel van deze artikel is een misleiding. misschien kunnen bepaalde kenmerken van autisme verminderd worden door juiste dieet maar het gaat nooit over.

   6 likes
  • Erno schreef:

   “Toen ze twee jaar oud was vertoonde ze tekenen van autisme: woede-uitbarstingen, repetitief gedrag, communicatieproblemen en spijsverteringsproblemen”

   Kinderen repeteren ALLES. 100x filmpje kijken. 80x trap op en af. Etc.
   En woede uitbarstingeg? Even super nanny bellen.
   (nb: ik zeg niet dat super nannies autistische kinderen kunnen helpen, ik zeg dat deze mevrouw waarschijnlijk haar kind niet goed kon opvoeden.)

   Al deze onwetenschappelijke ongefundeerde conclusies van de universiteit van WC-Eend. Het is zo, omdat ik het zo heb meegemaakt. En dus is het voor iedereen zo. Feit.
   Hoeveel energie wordt er niet verspild aan dit soort waanideeën.

   Ik denk dat er

   1 likes
 • Roos schreef:

  Is het erg dom van me als ik me dan afvraag of Chinezen relatief vaker autisme hebben?

  32 likes
 • Ike schreef:

  Ik heb zelf een vorm van ASS en mijn 2 jongste kinderen idem.
  Bij mij o.a heeft een aanpassing in het dieet wat verbetering gegeven bij bepaalde situaties maar dit betekend nog niet dat ik geen ASS meer heb.
  Ik vind het tevens schandalig dat men aangeeft dat het meisje is genezen.
  ASS is GEEN ziekte. Wij zijn NIET ziek. Het is onderdeel van wie wij zijn. Wij beleven dingen net even anders, begrijpen dingen anders, gaan met bepaalde situaties anders om. En zelfs dat kan je niet op één lijn leggen want het is en blijft een heel persoonlijke situatie, dus compleet verschillend tussen de ene persoon met ASS en de andere. Ik heb veel hulp gehaald uit het boek Aspergirl van Rudy Simone, die heel duidelijk een beschrijving geeft over haar persoonlijke situatie met Asperger. Ik heb zelf Asperger in combi met ADHD en ben vaker tegen bepaalde media/artikelen aangelopen waarbij men een vorm van ASS omschrijft als een ziekte of als een handicap, zo is.. en zo beleven wij dat dus NIET!!!

  25 likes
 • Pieter schreef:

  Ik heb veel ervaring met mensen met “autisme” en de blik van dit meisje zegt genoeg. Daarnaast is het zo dat ouders vaak met hun kind van hot naar her leuren omdat “hun” kind niet voldoet aan de verwachtingen. Jezelf voor de gek houden dat er sprake kan zijn van “genezing” is vluchtgedrag. Autisme bevindt zich vooral in het onvermogen van de mensen omheen de persoon met “autisme” om om te gaan met wat ze niet begrijpen. Vooral de “normalen” hebben moeite met of last van datgene wat ze autisme plegen te noemen. De enige heling is acceptatie. Niet-autisten vinden zichzelf altijd zo meevoelend en toch kunnen ze zich blijkbaar niet inleven in wat er omgaat bij de “autist”. Niemand weet eigenlijk precies wat autisme is, noch wat de oorzaak is. Zoals niemand weet wat niet-autisme is, noch wat de oorzaak daarvan is (hoewel dat laatste nooit echt wordt onderzocht).

  Als volwassene met zo’n diagnose is het altijd fascinerend om alle onzin te lezen die de “normalen” schrijven over wat zij graag “autisme” noemen :-). Omdat iemand niet meteen begrijpelijk is meent de dominante meerderheid het recht te hebben zo’n 1% van de totale bevolking weg te zetten als: jullie zijn “anders” en dus zijn jullie “ziek” en hebben wij het recht om jullie te gaan “behandelen” want wij bepalen dat alleen “normaliteit” de enige gewenste weg is die leidt naar geluk en een voldoening gevend bestaan …

  Je “hebt” geen autisme, je hebt een diagnose. Je kunt een gebroken voet “hebben” en bij iedereen verloopt de heling dan bijna op dezelfde wijze. In het geval van “autisme” valt er niets te genezen want het gaat niet om een geestesziekte die er bij iedereen hetzelfde uitziet en dus op dezelfde wijze te “behandelen” zou zijn. Diagnostiek vindt plaats op basis van de interpretatie van uiterlijk zichtbaar gedrag doordat een psychiater het beeld dat hij/zij van iemand heeft vergelijkt met wat hij/zij als normaal beschouwt. Geen bloedonderzoek, geen hersenscan, maar puur speculatie.

  De diversiteit tussen mensen met die diagnose is enorm groot en niet alle “autisten” zijn hetzelfde. Zelf weet je niet beter dan dat je bent zoals je bent, wat dat ook betekenen mag. Alleen op het moment dat er anderen in de buurt zijn ontstaat die notie van dat “anders” zijn. Het lijkt dan ook wel alsof “normalen” denken dat zij zelf ook allemaal hetzelfde zijn en dat hun notie van bestaan zichtbaar zou kunnen worden gemaakt waarna de notie van zijn van de “autist” hiermee vergeleken zou kunnen worden. Dat is natuurlijk een grote illusie.

  Het is vergelijkbaar met het gedrag naar allochtonen toe: we spreken allemaal dezelfde taal, alleen de cultuur wordt als anders ervaren en daardoor kunnen er misverstanden ontstaan. Je gaat iemand uit een andere cultuur, die vaak ook in de minderheid is, toch ook niet willen “behandelen”? Zit een persoon met de diagnose autisme erop te wachten om te worden behandeld door iemand die wel eens zal komen vertellen hoe je hoort te leven of te zijn? Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de diagnose autisme vooral te maken krijgen met secundaire problematieken die ontstaan als gevolg van onbegrip waarbij niet het autisme de primaire oorzaak is van hun gevoelens van ongeluk. Iets of iemand moeten zijn die je nooit of te nimmer zult kunnen zijn leidt gegarandeerd tot frustraties en ongeluk.

  Het grote verschil, als je uit bent op het ervaren van verschillen, tussen mensen met en zonder autisme heeft te maken met de mate waarin iemand mee kan gaan met het emotionele toneelspel zoals dat wordt opgevoerd door de dominante meerderheid. Als je van nature niet intuïtief aanvoelt hoe je al die spelletjes van liegen en bedriegen moet meespelen vanuit een irrationele drang om erbij te horen, dan val je al op vroege leeftijd snel op. Je bent bv. op een feest en iemand draagt een oerlelijke jurk. Niet-autisten zullen dan al gauw niet de volledige waarheid uiten. De politiek is een subliem voorbeeld van hoe de niet-autistische wereld functioneert: je zegt nooit precies de volledige waarheid en je spreekt in raadsels en vaagheden.

  De niet-autistische wereld verwacht dat je een identiteit ontwikkelt, een persoonlijkheid, wat niet meer is dan een setje verhalen over jezelf waarmee je je identificeert. Als je als het ware geen persoonlijkheid hebt, geen groot ego, dan val je op en dan bestaat de kans dat je als onvolwaardig wordt behandeld. Daarnaast zijn de agressieve wedstrijdmentaliteit van niet-autisten en de drang naar onderstrepen van vermeende verschillen bij hen sterke gedragsmotivatoren, gebaseerd op de illusie van het bestaan van een “ik” tegenover een “jij” waarbij constant vergelijken plaatsvindt. Als “ik” en “jij” van nature echter samenvallen, dan val je op.

  Daarnaast spelen hardnekkige vooroordelen ten aanzien van autisme een grote rol voor wat de beeldvorming naar deze mensen toe betreft. Autisten zouden geen emoties hebben, verstandelijk gehandicapt zijn, per definitie ongelukkig of niet in mensen geïnteresseerd.

  Als het over autisme gaat, dan worden vooral zaken vermeld die een prioriteit vormen voor de dominante meerderheid, terwijl er niet vaak een podium bestaat voor de zaken die echt betekenis hebben voor de mensen met autisme zelf. Uit de aangeleerde slachtofferrol stappen is een grote stap voorwaarts en zo kan je als als “autist” de vraag blijven stellen: wat is er mis met mij volgens anderen, of je kunt de vraag stellen: wat is er goed met mij volgens mijzelf en hoe wordt dat nog beter?

  14 likes
  • gerard schreef:

   Als iedereen op aarde autistisch was ging het er eerlijker aan toe en was het een beter wereld. Mijn motto is ook al ben ik de enige met een bepaalde gedachte, ik heb gelijk. Niet autisten zijn zulke schapen bah.

   4 likes
  • Hilde Verbeke schreef:

   Bedankt voor uw input. Ik ben het in grote mate eens met u , alhoewel ik nog aan het leren ben over wat autisme nu juist inhoudt.

   Ik vind het raar dat er in deze discussie geen onderscheid gemaakt wordt tussen kern-autisme (dat niet “te veranderen” valt — Moet dit ?) en “kenmerken uit het autistisch spectrum” (waar volgens mij voeding wel een invloed kan hebben op de mate waarop deze kenmerken zich manifesteren). In ieder geval ben ik nu ook een boek aan het lezen over de invloed van verschillende stoffen op deze “autistische trekjes” en ga ik zeker eens nagaan in hoeverre de stof E621 een invloed heeft of niet, door het een tijdje sterk te mijden.

   Ik snap niet waarom iedereen zich zo druk maakt. Men kan toch zelf een opinie vormen en eventueel het eens proberen om het effect te zien. Iedereen heeft recht op een eigen mening.

   3 likes
  • Michèle schreef:

   Pieter, wat heb je dit allemaal prachtig verwoord! U woorden hangen constant in m’n hoofd als moeder van een autistisch meisje van 10 jaar! Dit is nu net wat ik tegen iedereen wil zeggen! Zo, denk ik erover. Allen kan ik het niet zo verwoorden. Gewoon prachtig!

   2 likes
  • Martin schreef:

   Ik ben het slechts gedeeltelijk met u eens.

   Ik heb een zoontje van 6 jaar en heb echt wel geaccepteerd dat hij autisme heeft, maar het gaat ook vooral om de zwaarte van het autisme. En er zijn wel degelijk zaken waar ook wij ons heel ongerust over maken, en dat het niet te genezen is klopt, maar we zullen er toch voor moeten zorgen dat hij zichzelf enigszins kan redden als wij er niet meer zijn en dat is volgens mij een normale ongerustheid en heeft niets te maken met acceptatie of vluchtgedrag.
   Zijn gedrag valt wel mee, we hebben hier thuis een goed ritme, en woedeaanvallen of huilbuien heeft hij maar zelden (en wat de omgeving ervan denkt interesseert mij totaal niets) . De andere zaken zoals spelen etc. gaat goed. Het eten gaat langzaam aan beter. Zindelijkheid is hij nog niet aan toe. Zelfredzaamheid gaat langzaam vooruit. Praten (hij is nu 6 jaar) nog totaal niet. Al denken we wel dat hij de taal langzaam wat beter begint te begrijpen.
   Het is niet zeker dat Milan ooit gaat praten. Het is dus een heel verschil wat voor autisme en hoe zwaar, en dat is bij alle autistische mensen anders (zoals u ook al zei). Ook wij proberen van alles, wel met hulp van specialisten, en dit is vooral om hem zoveel mogelijk hulpmiddelen te geven zodat hij zich toch duidelijk kan maken. Want ik moet er toch niet aan denken dat niemand hem begrijpt als wij er niet meer zijn. En dat heeft dus niets te maken met het willen genezen.

   1 likes
 • Ilona schreef:

  O ja en dan nog de vaccinaties ik heb ze nooit gehad. Niet uit religie,maar omdat me ouders gewoon de keuze hadden gemaakt om het niet te doen. Ze vonden het dus onzin. En ik heb autisme,dus het is totaal kolder. Op deze site staan veel interessante zaken,maar ook onzin omdat het nergens op gebaseerd is. Ik eet me hele leven al eten die zelf gekweekt is. Dus de E nummers krijg ik niet binnen. Nog ter info: de mensen maakt ook deel uit van de evolutie dus ook wij veranderen. Nogmaals niet iedereen is hetzelfde. Succes met jullie verdere onderzoek.

  19 likes
  • Ayla schreef:

   Misschien zijn je ouders wel gevaccineerd en daar krijg je ook wat van mee.. ik heb al mijn kinderen niet laten inenten (ik zelf ben ook niet gevaccineerd en mijn moeder ook niet ) en gelukkig alle 8 zijn ze gezond de kleinkinderen zijn wel ingeënt en daar is wel adhd ontstaan..rare eczemen…..

   3 likes
  • ramon schreef:

   evolutie is slechts een theorie, die nooit bewezen is…..

   1 likes
 • Roos Doos schreef:

  Roos…Dom weet ik niet, maar als je goed leest dan geldt het ook voor tandepasta…

  1 likes
 • Amy schreef:

  Ik vind dit de grootste onzin die ik ooit gehoord heb! Zelf heb ik een lichte vorm van autisme en dit is aangeboren dat los je niet zomaar even op door een e nummertje te vermijden.

  Schandalig gewoon en wat is er mis met autisme? de meeste mensen met autisme functioneren prima in de huidige maatschappij.

  15 likes
  • Edwin schreef:

   Ik ben het met je eens, autisme is een van de dingen die je maakt wie je bent toch? Niks mis mee.
   Ik heb veel lezingen over autisme bijgewoond en weet hierdoor dat het aangeboren is, het is er al voordat men in aanraking komt met processed food.

   Ik twijfel dan ook aan het waarheidsgehalte. Het feit is wel dat wat we eten niet echt voedsel meer is.

   5 likes
   • Amy schreef:

    Klopt, ik zie het als iets positiefs en vraag me dan ook niet af wat als ik nou “normaal” was geweest.

    Het is zeker waar dat we tegenwoordig niet meer weten wat er in ons eten zit, maar het is ook zo dat veel mensen het waarschijnlijk niet uitmaakt, anders zou er vast meer aandacht voor zijn.

    1 likes
 • Susan schreef:

  Serieus zijn er nog steeds mensen die dit geloven. Kom op mensen. Autisme onstaat in de baarmoeder. En is niet te genezen. Ook niet met van die stomme e nummers ed. Ik word hier zo moe van. Acceptatie dat is het beste woord wat er is met autisme!!!

  19 likes
 • Frank Bemelman schreef:

  Zelden zo’n zootje onzin bij elkaar gezien. Schandalig gewoon, want iedereen weet dat er iets veel beters is tegen autisme. Kokosvet in je haar smeren en op woensdag glutenvrije pannekoeken eten. Werkt veel beter dan dat E621 zeewierextract uit je dieeet schrappen. Probeer het nou maar, je zal het zien.

  18 likes
 • Justin Dekker schreef:

  Echt te idioot voor woorden dat dit soort onzin zomaar verspreidt mag worden. Het is bangmakerij. Totaal niet onderbouwd en aan alle kanten onderuit te halen. Autisme is geen eens een ziekte, dus wat is er te genezen??
  Ik maak me eerder grote zorgen dat dit soort troep zomaar verspreid mag worden, want is het pure bangmakerij.

  Voor alles geldt: Met mate! Maar het ontwijken van E-nummers wat autisme geneest? Kom op zeg.

  15 likes
 • rinsje schreef:

  In het voorbeeld spreekt ze over een kind van twee met woedeaanvallen en communicatieproblemen. Dat is nogal normaal voor een kind van twee en link ik niet gelijk aan autisme. Ook normaal dus dat het later overgaat, het kind komt in een nieuw ontwikkelingsstadium als het ouder wordt en heeft meer sociale vaardigheden ontwikkelt.

  14 likes
 • Bertrolli schreef:

  Waarom alles weiden aan E621.
  Vrijwel alle E nummers zijn grote troep, evenals suiker en plantaardige oliën. En natuurlijk alles biologisch kopen want het consumeren van landbouwgiffen is ook niet bevorderlijk voor je lichaam.

  4 likes
  • henk schreef:

   Je vergeet dierlijke producten dat zijn de ergste.. geraffineerde suiker is niet eens zo erg, maar je moet gewoon geen gerafineerde meuk eten, dus ook geen olie inderdaad.

   Whole food plant-based..

   6 likes
  • cruella schreef:

   Mischien stoppen met eten en drinken, gaat alles van over….. worden we met zn alle heel gezond “normaal” en gelukkig van… pfff wat een onzin…

   3 likes
 • sjon schreef:

  lekker veel veggie kruiden door het eten werkt veel beter dan all die e troep

  12 likes
 • Willem schreef:

  Dit is wel gebaseerd op heel dun bewijs …. wellicht heeft het met andere aspecten te maken waardoor haar dochter minder boos reageert en beter is gaan communiceren. en 74 van de 75 waar ze mee werkt reageren goed op vermijding van E621, ik zie niet hoe ze deze data heeft verzameld en of hiervoor bewijs is op te voeren…
  Ik vind het -als vader van een ASS zoon- wel een interessant gegeven, maar zou op dit gebied ook wel meer wetenschappelijk onderzoek willen zien

  12 likes
 • M.M.Glasbergen schreef:

  Sorry, maar pectine? … Dat is een heel ander soort stof dan monosodiumglutamaat…

  11 likes
 • Rebbel schreef:

  Sorry hoor, maar als je de lijst bekijkt wat dr. Katherine Reid vrij geeft is echt niet alles MSG (E621) Om precies te zijn zijn het er maar 6..

  9 likes
 • oerknal schreef:

  Beste mensen,

  En met name ouders van kinderen die autisme zouden hebben;
  Autisme is een psychiatrische leugen, een product.
  Mijn moeder nam mij mee naar de huisarts, omdat ik ”gedragsproblemen” vertoonde; Ik was moeilijk in gewenste vorm te krijgen.

  De dokter stuurde ons naar een psychiater, die met zijn diplomatische uitstraling wel kon zeggen dat ik degelijk autisme had.

  Dat verklaarde alles en mijn moeder stond in voor een behandeling.
  Behandelingsgroepen, opnames ter observatie, medicatie testen.
  Fuck you, inmiddels, 22 jaar en ik woon op mezelf, en kijk terug naar een verleden, van stigmatisering, legale drogeringen en schandalige manipulatie.

  Is er in uw bloedlijn al eerder autisme geconstateerd? Nietr bij de velen die ik sprak, mijn punt; zorg niet dat uw degene bent die dit creeert.

  Hier een van mijn bronnen, ouders doen er goed aan zich te informeren, voordat ze klakkeloos iets van een pro overnemen.
  https://www.youtube.com/watch?v=6MZvPw3IX9o

  8 likes
  • Ayla schreef:

   Autisme ppd nos adhd en meer van die psychiatrische ziektes.. zijn niet in het bloed te vinden zijn veelal bedenksels van de big pharma.. om maar geld te verdienen ik zie het zo kinderen worden gevaccineerd lopen daarbij schade op zoals adhd en andere bedenksels….daar hebben ze weer medicijnen voor en zo worden ze rijk en rijker over de hoofden van onze kinderen…

   2 likes
  • Martin schreef:

   Dan zaten ze er bij jou langs, dat is heel erg, maar er zijn wel degelijk mensen met autisme

   0 likes
  • ramon schreef:

   Waren er maar meer zo wakker als u!!

   0 likes
 • Denis ... schreef:

  Euh ….
  Zeg eens eerlijk!!!
  95% waag ik te zeggen van wat er in de supermarkten ligt is chemisch bewerkt of er zijn chemicaliën aan toegevoegd, ook de schoonmaak en was producten meegerekend!!
  Dus wat koop je in zo’n chemicaliën shop?
  Juist gif!
  Het zijn eenvoudigweg geen stoffen die ons lichaam nodig heeft!
  Als je ziet van welke materialen sommige machines gemaakt zijn om de chemische stof(fen) te verwerken zonder aangetast te worden…
  YEAH FOOD … BIG BUSINESS!!!

  9 likes
 • Beste mensen,

  Ik heb autisme en ik bedoel dat ik geen autisme meer wil en IK WIL LEVEN ALS EEN PERSOON DIE NIET ELKE KEER PROBLEMEN KRIJGT. IK WIL LEVEN MET VRIENDEN! Die ik niet heb.

  Met vriend.ijke groet,
  Armando Bravenboer

  9 likes
 • Tam schreef:

  Dan hebben we geen artsen meer nodig als iedereen het zo goed weet.
  Wat zullen we gezond worden.

  6 likes
 • Elzenlander schreef:

  Nog nooit zo’n nonsens gehoord. Autisme is aangeboren. Bij ons zit het al generaties in de familie, als ik de verhalen van oudere familieleden beluister, en in die tijd (praten we over ongeveer 1900) waren er zeker geen E-nummers, en al helemaal geen ve-tsin, want daar gaat het over.

  Plus dat het verhaal aan alle kanten rammelt.

  5 likes
 • F.Bilgic schreef:

  Ik zie nergens terug dat het kind gediagnosticeerd is met autisme. Waarom gelijk bestempelen? En sowieso is autisme geen ziekte, dus het kan ook niet genezen. Het is iets dat aangeboren is. Waarom accepteren we gewoon niet dat ze anders zijn? Ik geloof er wel in dat voeding zeker invloed heeft op ons, maar niet dat het iets, wat aangeboren is, kan ”genezen.”

  2 likes
  • Crista schreef:

   De autisme zelf wordt inderdaad niet genezen. Want als dat zo was zou het dieet maar voor een bepaalde tijd moeten zijn. Maar de juiste voeding kan wel degelijk ADD/autistische trekjes sterk verminderen. Er zijn genoeg geneesmiddelen die gedrag beinvloeden, meestal door te werken op het Centrale zenuwstelsel. Dan is het toch ook niet meer dan logisch dat de voeding die je dagelijks tot je neemt hier ook een grote invloed op kan hebben.

   3 likes
 • Ernst, "Asperger" Anepool schreef:

  Autisme is GEEN ziekte, geen Stoornis, maar een buitengewone ontwikkeling van het brein, waarbij alle prikkels in het bewuste gedeele van het brein aankomen, en niet zoals bij de “gewone” mensen grotendeels gefilterd worden, zoals ook VVDers alle gevolgen van hun beleid wegfilteren.

  Okee de reaiteit als Autist is best heftig, maar zou je nou echt als zo’n halve zombe al je creativiteit en brede interesses kwijt willen, zou je gedegradeerd tot een gewoon mens willen worden, die maar een beetje achter de wortel van het consumeerderen van de industrie aanhobbelt?

  Iedereen die zijn kinderen probeert “gewoon” te maken zou eigenlijk opgepakt mogen worden wegens psychologische kindermishandeling>

  Want de-facto bestaan er niet eens gewone mensen, kijk maar eens hoe autistiform ze zich gaan gedragen als ze een burn-out krijgen, opeens bijven ze nog erger hangen in rituele handelingen, dat ze eenmaal in de burn-out niet eens meer hun bed uitkomen, zo laag word hun zelfbeeld.

  Gewoon stoppen met Autisme als iets minderwardigs of zelfs ziekte zien bij je kids (en andere mensen) zorgt ervoor dat ze in zichzelf blijven geloven als waardevol mens en zullen de negatieve kanten die voornamelijk te herleiden zijn tot door overmatige stress veroorzaakte machteloosheid die bij iedereen woedeverschijnselen opwekt, als je je kind dan ook nog gaat verbieden kwaad te worden maak je hem ook nog eens machteloos over zijn eigen emotie…

  Kortom stop eens met die kindermishandeling om ze normaal te willen maken, en accepteer gewoon dat ze anders tegen de wereld ankijken, want vaak kijken ze ene heel stuk objectiever naade wereld dan hun ouders, die soms zelfs denken dat Autisme te genezen zou zijn, alsof je een 6de vinger kunt laten weggaan door je voeding aan te passen of een gedragtherapie te volgen, vergeet het maar.

  Eens en Autist, altijd een Autist.
  EN dat is iets om trots op te zijn, beter uniek dan normaal-ziek…

  4 likes
 • Mentinho Bassaro schreef:

  De algemene aanname is dat “autisme” slechter of ongewenster is dan “normaliteit”.

  Zou “autisme” niet ook een soort verslaving kunnen zijn waarvan je gewend bent om te denken dat je het nodig hebt om te overleven? Net als iedere andere verslaving zou dit een gehechtheid kunnen zijn aan een ego waarvan de identiteit is ontstaan door ogenschijnlijk steeds terugkerende ervaringen die bijna steeds identiek aanvoelen doordat je ze steeds op een bepaalde, overeenkomstige manier uitlegt. Daardoor kom je, net als bij een ‘gewone’ verslaving, in een vicieuze cirkel terecht. De eindeloze zoektocht die vervolgens kan optreden is een poging om af te komen van die identiteit (namelijk de overtuiging dat je niet goed genoeg bent zoals je bent). Een mooi proces kan zich vervolgens ontvouwen door te onderkennen dat je niet je verslaving of je gedachten bent.

  De mondiale drang naar zichzelf verliezen in afleidingen die gewoonte, verslaving of gewenning worden (om maar niet met zichzelf te worden geconfronteerd) veroorzaakt vaak een schuldgevoel omdat men heeft geleerd dat iemand verantwoordelijk is voor het eigen gedrag. We leren namelijk al op vrij jonge leeftijd dat er een “ik” is dat losstaat van de rest en dat ‘beter’ moet worden of niet goed genoeg is en moet veranderen. Neurowetenschappers hebben echter ontdekt dat wij niet de keuzemakers zijn van onze keuzes en ook niet de schepper van onze gedachten. We zijn veeleer een soort stimulus-respons-machine die reageert op dingen die op ons pad komen waarbij we later denken zelf iets te hebben gekozen. Als je beseft dat er eigenlijk geen “ik” is (er bestaat alleen een “ik”-verhaal dat een identificatie is met bepaalde overtuigingen omtrent het “zelf”), dan hoef je ook geen gedrag te vertonen om het mogelijk ongewenste “ik” weg te maken of te verdoven. Er hoeft dan ook geen drang meer te zijn om een eventueel wel gewenst (‘succesvol’) “ik” alsmaar te voeden. Wat een rust …

  3 likes
 • Ayla schreef:

  Hoi Armando Bravenboer,

  Wat is een normaal mens…..niet dat ik je aanval in tegendeel.. maar het standaard woord een normaal mens…Denk zelfs dat jij een bijzonder mens bent heel uniek en daar is er maar eentje van en dat ben JIJ

  Fijne dag nog bijzonder mens

  3 likes
 • Dunya schreef:

  Ik ben allergisch voor koeienmelk en ik drink al mijn hele leven alpro soya is dat ook slecht ?

  2 likes
 • Malle Joop schreef:

  Wat een onzin in het kwadraat.

  2 likes
 • lin schreef:

  Wat een belachelijke onzin zeg

  2 likes
 • corine schreef:

  Geloof er dus niets van.wat een onzin zeg!!

  2 likes
 • Freba schreef:

  Wat er over ook geschreven wordt. Een ding is zeker; na een portie ” Chinees” doe ik de hele nacht geen oog dicht.
  Sommigen Menselijke Rassen hebben er totaal geen last van; andere wel. Dat geeft weer aan dat niet alle bewoners op deze aardkloot hetzelfde zijn.

  2 likes
 • Ik heb zelf pdd-Noss. Een stoornis van autisme. Ik vind het heel fijn om eindlijke een oplossing t krijgen voor mijn autisme, want ik worde gek van mijn autisme. Elke dag weer me hoofd zit vol. Heel erg bedankt!
  MENSEN PLEASEEEE IK WIL ALTIJD AL VAN MIJN AUTISME AF. HET HEEFT OOK GOEDEKANTEN MAAR IK WIL LEVEN ALS EEN NORMAAL PERSOON!
  Dat is mij. Beslissing dank u

  2 likes
 • Loki1987 schreef:

  Autisme is een neukfout
  Je hebt het of je het het niet

  2 likes
 • Ax schreef:

  Volgens mijn ex zijn alle mannen autistisch

  2 likes
 • Sabrina schreef:

  Het is genetisch bepaald en dàt geef je door met de DNA en het zijn de chromosonen 16;4 en 1 deletie op arm van chromosoon 15.Dus erf je het van je ouders,(over-)grootouders!!Allemaal bullshit en dikke zever die medicatie.Ze kunnen functioneren zoals een ander.Mijn zoon heeft autismespectrumstoornis en daar komt nog bij een taalstoornis,ik heb diezelfde fouten op de chromosonen en héb dat niet.

  1 likes
 • Ivander schreef:

  Autisme is een identiteit voor sommige mensen. Ik wil niet dat mijn kijk op de realiteit veranderd, want ik zie mensen als individuen en dat zijn ze technisch gezien op bepaald gebied ook. Alleen is een tijdperk typeren voor de mensen erom heen. Mensen waren in de jaren 70 meer bezig met het vormen van een eenheid en in de jaren tachtig werd het meer individueel een ontwikkeling qua gedachtengan muziek hypes enzovoort. De omgeving is geneigd te wijzen. Naar de mensen die de outsiders, de eenlingen en de solitude mensen worden genoemd. Kijk naar de geschiedenis. Mensen die geassocieerd worden met schizofrenie, autisme, adhd en andere ontwikkelings en psychiatrische stoornisen. Die hebben de wereld opgebouwd. Hun bijdragen geleverd. Die mensen werden op de brandstapel gegooid. Ze waren anders. Ze waren net als ik. Progressief qua denkpatroon. Veranderingen introduceren die van pas komen. Zonder Isaac en albert leefde we heel anders. Zijn hebben de moderne fysica geintroduceerd. Autisme is een neurologisch profiel waarmee je geboren wordt. Je kunt het zoals justin zegt niet veranderen. Je kunt klachten verminderen door aanpassingen te veranderen in dieet. Been there done that. Melk verwijderen suiker gebruik reduceren. Drukke omgevingen vermijden en je vastbijten in theoretische materie. Je afzonderen van mensen en sociaal contact vermijden is slechts een methode die compulsief gebruikt wordt door mensen met een autisme verwante stoornis die orde willen in hun hoofd en omgeving zodat zij selectief informatie kunnen absorberen. Autisme is en blijft een pervasieve ontwikkelingsstoornis. Zo kan het zijn dan mensen met een vorm van Autisme een seriele informatie verwerking hebben, maar er zijn uiteraard ook mensen met een paralelle informatie ontwikkeling. Hypersensitiviteit is dan ook vaak de bottleneck en anders is het de interpretatie wel. Mensen met autisme worden ook wel “jong in hun hoofd” genoemd. Dit hoeft niet altijd waar te zijn, Over het algemeen komt er wel wat meer bij kijken dan een paar stofjes die je moet vermijden want het is een biologische/genetische afwijking. Heeft niets met stofwisseling te maken. Het “Autisme Gen” wordt hoe dan ook aan schizofrenie en schizoaffectitviteit gelinkt. Niet te verwarren met Schizoide persoonlijkheidsstoornis of schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Op de hersenscans zie je ook dat mensen met uitsluitend Asperger een hoge hersenactiviteit kunnen hebben ten opzichte van een neurotypisch persoon terwijl de opdracht was aan niets te denken. Tijdens de slaap, maar ook wanneer er gevraagd wordt om te ontspannen onder een MRI scan. Zo heb je ook Aspergers die verdeeld kunnen worden aan de hand van hun neurlogisch profiel. Dat de ze een ander deel van de hersenen anders of minder/vaker gebruiken. Bijvoorbeeld dat zijn met een rekensom minder hun Pre-frontale cortex en occipitale cortex gebruiken. Bij de een is hersenactiviteit in de thalamus veel hoger dan bij de ander. Dus daaruit kun je concluderen dat elke Asperger de hersenen op een andere manier gebruiken. Dus filosofisch gezien bestaat het dan eigenlijk niet, want mensen zijn altijd anders. Hebben meestal de zelfde dingen en verschijnselen, maar we zijn praktisch gezien het zelfde. Daarom wil ik niet dat het veranderd. Ook al was die mogelijkheid er. Ik wil niet neurotypsich zijn.

  1 likes
 • Henk Verdienen schreef:

  Dit geloof ik wel. Deze stof zorgt voor hersenbeschadigingen en over een paar jaar als dit allemaal echt publiek wordt dan zullen er koppen rollen bij de ontwerpers.

  0 likes
 • J.A. schreef:

  De volgende bewering zal nu zijn? Bent u autistisch, dan is het uw eigen schuld. Moet je maar gezonder leven.

  DNA ach wat je niet ziet… zal wel niet?

  (sarcastisch bedoeld)

  1 likes
 • Gerdien schreef:

  Ik wordt een beetje moe van deze berichten… Zelf heb ik heel lang een raw-food-dieet gevolgd vanwege diverse klachten. Behalve mijn stoelgang is er niets verbeterd… Ik ben dus wel een voorstander van gezond eten, pakjes en zakjes vrij, maar er wordt echt zwaar overdreven, en mensen worden doodgegooid met dit soort berichten.. Voeding lijkt wel de religie van 2015 :-S

  1 likes
 • ed schreef:

  En ik maar denken dat ze een snelweg bedoelden.
  veel aluhoedjes hier

  1 likes
 • martijn schreef:

  MURDERED HOLSTIC DOCTORS HAD DISCOVERED AUTISM/CANCER-CAUSING ENZYME INTERTIONALLY BEING ADDED TO ALL VACCINES http://www.fourwinds10.net/siterun_data/health/vaccinations/news.php?q=1448291116

  1 likes
 • P schreef:

  Autisme is geen ziekte. Autisme is een aandoening.

  1 likes
 • B schreef:

  A12 en E19 vermijden kan ook al wel s helpen

  1 likes
 • Rich schreef:

  Een heel groot l*lkoek verhaal. Niemand kan genezen van autisme. Je kunt er wel beter mee leren omgaan. Maar ook dat is maar beperkt tot mensen die een heel lichte vorm hebben van autisme. Het is enorm respectloos naar mensen met een autismestoornis en naar hun ouders en andere familieleden om het bovemstaande verhaal te brengen. Mensen worden geboren met een autismestoornis. En tot nog toe is het niet bekend wat nu de oorzaak is. Wellicht dat er meerdere oorzaken aan te wijzen zijn. Genetische overerving lijkt er in ieder geval 1 van te zijn.

  Dus een ieder die dit bovenstaande nog altijd ziet als “waarheid” ga je schamen en ga jezelf eens scholen.

  1 likes
 • Pieter schreef:

  De neiging van “normalen” om hun eigen staat van zijn op te dringen als de enige mogelijkheid die leidt tot geluk is een bekend fenomeen. Angst voor iets dat ook maar een millimeter afwijkt van datgene wat wordt gezien als het gewenste pad is ook zeer bekend. Om dan maar tot de conclusie te komen dat wij “ziek” zijn, dat is voorbarig. Zijn we daarmee ook ineens ongelukkig per definitie? Dat hoeft helemaal niet. Anderen bepalen namens jou dat jouw bestaan in feite ongewenst is omdat ze het niet begrijpen en dus volgt de conclusie dat er iets moet worden behandeld of genezen. In dit geval weet ik waar ik over praat vanuit eigen ervaring uit de eerste hand: er valt hier niets te genezen omdat er geen sprake is van ziek zijn. Ik voel mij niet bepaald ziek of gestoord :-). Natuurlijk leren we dat ziekte-idee wel napraten van de “normalen” en daardoor wordt het een soort absolute waarheid.

  Dat iemand in jouw beleving ineens “socialer” wordt is slechts een indruk. Iemand is niet jouw indruk. Goed kunnen praten en iemand de indruk geven sociaal te zijn doet niets af aan het feit dat iemand evengoed toch ontzettend autistisch is en blijft. Dat zit aan de binnenkant, niet aan de buitenkant. Je kunt een aapje ook aan tafel thee laten drinken in mensenkleding: het ziet er menselijk uit, maar het blijft een aapje :-). Mensen begrijpen niet echt wat autisme werkelijk is, ook niet als ze dat woord kennen of vaak gebruiken.

  1 likes
 • Anoniem schreef:

  Autisme word je mee geboren dat kan je nooit genezen, wel kan voeding invloed hebben.ik gaf mijn dochter geen suiker meer ze werd daar nm hyperactief van.

  0 likes
 • Conny maan schreef:

  Sorry maar ik kan hier zo boos en verdrietig van worden.
  Of ze de waarheid in pacht hebben.
  E nummers zijn we pas later gaan gebruiken en mensen met een neurologische aandoening zijn er al eeuwen .
  Alleen gedrag kan worden beïnvloed Door voedsel maar niet de aandoening.

  0 likes
 • […] Een Amerikaanse biochemicus denkt een manier te hebben gevonden om autisme te genezen. Het draait volgens haar allemaal om mononatriumglutamaat of E621.  […]

 • […] Reid zijn veel ontwikkelingsstoornissen waaronder autisme mogelijk gelinkt aan de inname van glutamaat. De zevenjarige dochter Brooke van de biochemicus was vroeger autistisch: woede-uitbarstingen, […]

 • Michèle schreef:

  Hallo, mijn dochtertje heeft autisme is tien jaar. Ik zei tegen haar dat men een dieetoplossing heeft gevonden tegen autisme en dat ze zou kunnen genezen! Gewoon omdat ik een reactie van haar verwachte. Want ik geloof er geen bal van. Zei ‘ ooo… nee… ik wil niet veranderen, want ik weet niet of het goed zal zijn als ik ben zoals jullie’ en dan is er misschien geen weg terug om terug autitisch te zijn! Wauw, wat een antwoord voor zo’n jong meisje! Ik zette haar ooit op dieet geen suiker, zuivelproducten enz…. en idd ze was veel rustiger maar is dat bij elk kind? Dat het gedrag een beetje kan veranderen, dat geloof ik want ik heb het zelf toen ondervonden. Maar genezen nooit. Autisme is geen ziekte, toch!

  0 likes
 • emmy schreef:

  je bent wat je eet
  en al die chemicalien en bewerkt voedsel zijn ballast

  0 likes
 • emmy schreef:

  je bent wat je eet
  en al die chemicalien en bewerkt voedsel zijn ballast

  0 likes
 • jeroen ronde schreef:

  wat een onzin verhaal. en dan bestaat er ook een stofje in ons voedsel zeker die we moeten vermijden om homosexueeel te worden.

  0 likes
 • Christgalactic schreef:

  E 621?? Wie kan in godsnaam aantonen dat dit nodig zou zijn voor ons welzijn? Het dient enkel om de economie gerelateerd aan schaarste te laten draaien. De wereld van schaarste waar slachtoffer nodig zijn. Gelukkig kan het allemaal anders.

  Namaste

  0 likes
 • Ronny schreef:

  Beset Mensen het is tyd dat je de ogen opent bekijk lezingen van Hans molenberg en desirre Rover de ware daders van autisme is big farma ze geven baby’s vanaf 10 weken tot Hun 18 maanden vacinaties cocktails en ze weten hoegenaand niet hoe het werkt het boek dodelijke medicijnen van Peter gotse bewijst nog meer met welke moordenaars al decenia lang maken ze onze generatie stuk

  0 likes
 • x

  Check Also

  “Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”

  We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet ...

  hormoongif

  Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

  Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

  >