Homepagina » Gezondheid » Meisje (7) geneest van autisme door E621 te vermijden
Meisje geneest van autisme door e621 te vermijden

Meisje (7) geneest van autisme door E621 te vermijden

Een Amerikaanse biochemicus denkt een manier te hebben gevonden om autisme te genezen. Het draait volgens haar allemaal om mononatriumglutamaat (MSG) of E621. De smaakversterker wordt niet alleen gebruikt in de Chinese keuken, maar zit inmiddels in 5 procent van al het bewerkte voedsel, vaak zonder dat we het weten. In slechts 1 procent van de gevallen staat het ingrediënt daadwerkelijk op het etiket vermeld.

Als je smaakversterker, soja-eiwit, wei-eiwit, pectine of maïszetmeel op de verpakking ziet staan, consumeer je in feite MSG, aldus dr. Katherine Reid. Bekijk hier een overzicht van de vele verschillende manieren waarop MSG of E621 op de verpakking van levensmiddelen wordt vermeld.

Volgens Reid zijn veel ontwikkelingsstoornissen zoals autisme mogelijk gelinkt aan de inname van glutamaat. “We hebben glutamaatreceptoren in ons lichaam en 50 procent van ons zenuwstelsel wordt gestimuleerd door glutamaat, dus er is een gedoseerde hoeveelheid nodig om te functioneren,” vertelde Reid. “Het draait allemaal om balans. Er zijn ontzettend veel wetenschappelijke studies die vele ziektes in verband brengen met een onbalans in de verhouding glutamaat tot neurotransmitters in het menselijk lichaam. Het gaat daarbij niet alleen om autisme, maar een aantal verschillende neurologische aandoeningen – er is een connectie met deze onbalans.”

Volgens de San Francisco Chronicle is er geen wetenschappelijk bewijs voor de beweringen van Reid. Twee artsen zeggen in de krant dat dergelijke onderzoeken naar MSG niet bestaan. Neem nu Brooke, de 7-jarige dochter van Reid. Toen ze twee jaar oud was vertoonde ze tekenen van autisme: woede-uitbarstingen, repetitief gedrag, communicatieproblemen en spijsverteringsproblemen.

Reid nam eerst het dieet onder de loep. Ze dacht dat gluten en zuivelproducten de boosdoener waren, tot ze las over mononatriumglutamaat en de rol ervan in ons lichaam. Bij een teveel van deze smaakversterker raakt het zenuwstelsel verstoord. Ze ontdekte ook dat glutamine in E621 die onbalans kan versterken.

Ze gaf Brooke alleen nog maar voedsel zonder E621 en sindsdien zijn de symptomen ‘geheel verdwenen’. De smaakversterker wordt tegenwoordig zelfs al gevonden in tandpasta.

“Ik probeerde het bij haar en bij mezelf. Brooke begon beter te communiceren en te praten. Ze werd socialer en haar repetitieve gedrag verdween al snel nadat we waren begonnen met het nieuwe dieet,” legde Reid uit. “Ik voelde me ook een stuk gezonder. Ik had minder last van hoofdpijn en allergieën.”

Reid zegt dat 74 van de 75 autistische kinderen waar ze mee heeft gewerkt verbeteringen lieten zien na de dieetverandering. Ze hoopt dat haar ervaringen invloed zullen hebben op de manier waarop we aankijken tegen autisme.

[Fox News]
5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
125 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Naar mijn mening is dit totale onzin. ADHD, ADD, Autisme en andere varianten zijn gerelateerd aan de Frequentie van tijdperken! Ieder tijdperk heeft zijn frequentie waardoor mensen die overgevoelig zijn voor frequenties een aandoening krijgen als 1 van de bovenstaande of zelf Kanker of andere ziektes die ook gerelateerd zijn aan frequenties. Nu we in een nieuw tijdperk leven zeggen de geleerde dat ADHD niet bestaat waar ze wellicht gelijk in hebben maar dan moeten ze zeggen (Niet meer bestaat) en dat ze uitleg geven aan dit verschijnsel.

Autisme heeft dus naar mijn mening totaal 0 met E nummers of voeding te maken.

Om iets duidelijker te zijn LEVEN WIJ IN EEN FREQUENTIE die ons nu een groter bewustzijn geeft, die bewustzijn krijgen wij niet van Sint Nicolaas.

De Mens is een GMO product die gestuurd word door een frequentie die uw en mijn DNA veranderd waardoor we in een hogere reçunatie komen en meer breincapaciteit krijgen. De echte realiteit is geheel anders als wij die hier kennen.

Wij leven in een grote Bilderberg, illuminati, Vrijmetselaars en Vaticaan illusie die op het punt staat “georganiseerd” te exploderen. Pas dan krijgen we te maken met de echte realiteit!!

Dit is mijn gedachte en misschien kunnen jullie er iets mee.

Haunebu
Haunebu
Reactie op  Pascal
7 jaren geleden

Ja en nee.

Objectief gezien geef ik je grotendeels gelijk.
Subjectief niet.
Deze voedingsperikelen zorgen voor een verstoring van de harmonie tussen ziel en lichaam om te verhinderen dat de frequentie verhoogd/veranderd wordt. Tezamen met de hersenspoeling door misleidende religies, wetenschap en media die zelfzucht, materialisme, leugens en geweld propageert wordt de mensheid er vanaf gehouden spiritueel (niet in de zin van een bepaalde religie) te groeien.
Veel mensen laten zich erdoor gigantisch misleiden met als gevolg dat de maatschappij verder verhard.

Een van mijn theorieën is dat er een overgang aan zit te komen en er een soort van scheiding plaats gaat vinden tussen goede en kwade zielen.
In principe de aloude strijd tussen goed en kwaad. Iedereen heeft een engeltje en een duiveltje op zijn schouder, het engeltje dat de zelfloze liefde vertegenwoordigt en het duiveltje die het egoïstische kwaad vertegenwoordigt.
Yin en Yang, met iedere beslissing die een ziel maakt heeft hij de keus naar welk engeltje hij luistert.
Het doel van de illuminatie of hoe je ze ook wilt noemen is zo veel mogelijk zielen naar het duiveltje te laten luisteren. In Star Wars wordt het “The dark side” genoemd.

Sander
Sander
Reactie op  Haunebu
7 jaren geleden

Even een + gegeven hoor, ik heb gelukkig hardop kunnen lachen van je opmerking, bedankt.

Pascal
Pascal
Reactie op  Haunebu
7 jaren geleden

Dank je voor je reactie!

Ik ga me er eens in verdiepen maar ik denk toch dat voeding los staat van Frequentie. Ik denk wel dat met een frequentie het DNA kan aanpassen zodat de mens heel makkelijk te beïnvloeden is, wat dan ook gebeurd is in het tijdperk vissen.

Haunebu
Haunebu
Reactie op  Pascal
7 jaren geleden

@Pascal,
Het begint al bij het zout. Wat is zout? Juist, kristallen.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Kristaloscillator
Good salt, good vibes,
Bad salt, bad vibes.

Pascal
Pascal
Reactie op  Haunebu
7 jaren geleden

@Haunebu

Het is misschien leuk bedacht en ik sta open voor meer maar met het zout gaat het mij net even te ver.

Ik weet dat wij een geheel andere realiteit hebben als daarboven maar met dat zout laat ik het even.

Misschien gaat dat nog komen.

doler
doler
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

voeding beïnvloed de frequentie en dat begint al tijdens de zwangerschap, mensen staan er niet bij stil wat daar al gebeurd

zouterloos
zouterloos
Reactie op  doler
5 jaren geleden

Zo zout heb ik het nog nooit gegeten…

Piet Paulusma
Piet Paulusma
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Volgens mij moet je je alu-hoedje maar even weer snel opzetten kerel.

jesse
jesse
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Beste pascal
Wat ben jij dom zeg. Voeding kan wel degelijk autisme beinvloeden.
Ik denk dat je te veel new age boeken leest.
Gr
Jesse

rico
rico
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

de meeste aandoeningen zijn louter een vakje waar de genen met dezelfde symptomen uit gemakzucht in gestoken worden. dus dit kan goed zijn hoor.

richard
richard
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Die mening mag je dragen beste kerel,
laat ik even voorop stellen dat ik het volkomen met je eens ben wat betreft ontvankelijkheid
voor frequenties.
Maar om de hele theorie aan de kant te wuiven puur omdat je niet verder wilt kijken dan 1 aspect is wel erg kort door de bocht,daarbij heeft ze dit getest op hoeveel kinderen!?
Waaruit wel degelijk naar voren komt wat ik al heel lang vermoed namelijk er zijn toch aandoeningen erbij gekomen in de 20ste eeuw en ik geloof dat er verschillende factoren zijn
die bijgedragen hebben in een toename van onverklaarbare aandoeningen!
Het mag toch geen geheim meer zijn dat er wordt gemanipuleert met voedsel om de drang ernaar te vergroten,maar waar niet naar is gekeken is wat deze vrouw heeft gedaan en dat is
kijken naar de verstrekkende gevolgen van het aanpassen van je dieet en letten op wat je eet..

Silber eye
Silber eye
7 jaren geleden

Evenals suiker zal deze smaakversterker nooit van het toneel verdwijnen, verreweg de meeste overheden hebben lak aan de gezondheid van hun schatplichtigen, alleen omzet dus het snelle geld vind men belangrijker dan de volksgezondheid.
De mensen welke door dit beleid ten grave worden gedragen worden door de Nederlandse rekenkamer, CBS, departement volksgezondheid etc en andere volksverlakkers geëtiketteerd gewogen en te ligt bevonden als mens.
Jammer, jammer dat enkel 50% zijn stem heeft uitgebracht tegen deze bestiale volksmanagers!

sjon
sjon
7 jaren geleden

lekker veel veggie kruiden door het eten werkt veel beter dan all die e troep

bikobama
bikobama
7 jaren geleden

Dan had ze dus geen autisme.

Vajito
Vajito
Reactie op  bikobama
4 jaren geleden

goeie respons!

FOod we eat nowadays is very poissoning our body’s ! and for some people * HUN ZIEL*

Kunsmatige E stoffen hebben denk ik wel degelijk negatief effect op mensen en ziektes die tegenwoordig ontstaan bij mensen!

Waarom dit is!! ILLU deside but i dislike it! so becareful with your food!
Overal waar TE voorstaat is not good! tezout is dus ook fout.

Soms moet je bewuster worden van zaken en er zelf mee te maken hebben voordat je beseft wat het met je doet!

COngratz to the girl if this E621 anti diet works for her be happy for her!!!
ANyway the autorities wont tell you whats good or bad but they do know what it could do!

M.M.Glasbergen
M.M.Glasbergen
7 jaren geleden

Sorry, maar pectine? … Dat is een heel ander soort stof dan monosodiumglutamaat…

Sander
Sander
7 jaren geleden

Ze weten het mooi te brengen. Maar was ik lees is dat dit meisje van 2 nooit gediagnosticeerd is met autisme, maar waren er ‘tekenen’ Dus hoe kan je ergens van genezen als je het nooit gehad hebt? Beetje over de top allemaal en geeft ook valse hoop.

Annie
Annie
Reactie op  Sander
6 jaren geleden

Heel goed opgemerkt.
Autisme is een aangeboren afwijkingen in de hersenen.
Je kunt het wel verzachten voor je kids Door allerlei hulpmiddelen en Door bewust met voeding om te gaan.
Maar het geneest echt niet hoor Door E 621 weg te nemen.
Heb me altijd schuldig gevoelt wat heb ik toch verkeerd gedaan.
Heel gezond geleefd tijdens de zwangerschap
Geen alcohol niet roken geen rauw vlees ,zalm geen katte bak uitgemest niet in de verflucht en ga zo maar Door.
Krijg heel vaak om me heen te horen dat het een mode verschijnsel is en dat tegenwoordig iedereen Adhd en Autisme heeft.
Nou vette pech voor ons want na 2.6 jaar onderzoek bij onze kids heeft dus uitgewezen dat de oudste Adhd heeft en de tweeling Autistisch zijn.
Heb al vanaf ze baby waren gevoelt dat er wat was en toen kregen ze alleen Soja melk ivm de luchtwegen.
Door de huidige druk van de maatschappij heeft deze doelgroep het zwaar en Den Haag maakt het er niet makkelijker op.
Want als je anders bent ben je het niet waard om in te investeren;
Nou Bullshitt!!
Deze kinderen hebben hele bijzonder gaves waar andere nog veel van kunnen leren.
Je moet alleen wat meer tijd en geduld in stoppen en dan kunnen ze op langere termijn perfect functioneren.
Maar ik blijf voor ze knokken zolang ik leef!!!.

621
621
Reactie op  Annie
4 jaren geleden

Bij mijn zoon gaan ze tics bijna weg als ik slecht voedsel weg laat ga ik naar burger King dan beginnen tics na het eeten van smaakversterker

621
621
Reactie op  Annie
4 jaren geleden

Het helpt wel een beetje en alle beetjes zijn mooi mee genomen in combinatie met magnesium en b6

frederik
frederik
Reactie op  Annie
2 jaren geleden

neem eens contact op met ReAttach.

Jeroen
Jeroen
Reactie op  Sander
6 jaren geleden

Dit is gewoon dike onzin. Ik heb zelf ook autisme. Je kunt er niet van gezenden. Die Amerikanen denken dat alles een ziekte is. Zo denken ze ook dat homoseksualiteit een ziekte is. Dit is gewoon niet waar en dikke onzin. Als je dit gelooft weet je echt niet hoe het menselijk brein werkt

Marleen
Marleen
Reactie op  Sander
4 jaren geleden

Weer een hoopvol bericht voor ouders met een autistisch kind wat gewoon niet waar is.

*zucht*

Word ik best moe van.

Groetjes Moeder van een kernautist

Jos leenders
Jos leenders
Reactie op  Sander
2 jaren geleden

Hallo allemaal,dat het alleen de E621 is kan ik niet bevestigen maar dat het met de voeding te maken heeft is mij zeer duidelijk geworden.
Mijn zoon was altijd moe,om het minste of geringste boos en niet tot rede te brengen,niet spraakzaam en wilde nooit iets met ons doen omdat hij direct in een bepaalde houding(negatief)ging staan.
Wij besloten na verhalen van anderen het te proberen maar dat valt niet mee(maar is voor je kind zeer de moeite waard omdat hij een totaal ander persoon word die blij assertief en vol levenslust blijkt te zitten)
Bijna overal zit kleurstof Enummers of suikers in dus het was een heel gepuzel.
Na een maand of 2 zag ik een totaal ander kind met elke dag een smile op zijn gezicht….maar je moet er echt streng in zijn dus verslap er niet in na de 2vmaanden maar probeer er een levenswijze van te maken.
Mensen die denken dat het niet werkt zijn niet streng genoeg in het volhouden en constand kijken wat je eet en drinkt.
Ps.doe het niet voor jezelf maar voor je kind!!
Dit is overigens mijn ervaring en mening,ik hoef hier dus ook geen reactie op.
Mvg,
Jos

Rebbel
Rebbel
7 jaren geleden

Sorry hoor, maar als je de lijst bekijkt wat dr. Katherine Reid vrij geeft is echt niet alles MSG (E621) Om precies te zijn zijn het er maar 6..

RIëtte
RIëtte
Reactie op  Rebbel
7 jaren geleden

Hallo Rebbel, welke 6 zijn dat dan?

mariska
mariska
7 jaren geleden

Autisme is een neuro disorder….geen ziekte….dus er valt niks te genezen…daarbij krijgt mijn zoon al jaren sondevoeding….en heeft ernstig kernautisme….dieEnrs en andere dingen zijn een lompe conclusie..en idd tekenen van is nog geen autisme of beter gezegd asd…maar allemaal bedankt voor de prachtige commetaren…….heel amusant

Ferry
Ferry
Reactie op  mariska
6 jaren geleden

Dag,
Mijn zoon is 5 jaar en heeft sinds hij 2 jaar is de diagnose dat hij de zware vorm van autisme heeft.
Nou wereld stort in elkaar, niet te genezen volgens de artsen in nederland. Nou ik zie genoeg reacties van ouders die daar mee eens zijn. Maar ik heb met mij eigen ogen gezien dat autisme echt te genezen is. Mijn zoon en wij volgen nu een therapie in turkije en echt onze zoon was binnen 5 dagen al veranderd. Het eet patroon is echt belangrijk hij eet niks meer kant en klaar of uit de blik geen suiker snoep chips ga zo maar door. Dat geeft allemaal verkeerde prikkels voor het kind. Ik kan zo wel doorgaan maar in turkije zeggen ze gewoon autisme is 100 procent te genezen als de kind voor ze 4 aan die therapie begint. Kijk eens via google naar de site van iloder izmir staat ook in het engels. Mensen wij zijn nu 1 maand bezig met deze therapie en wij hebben sinds een week weer een normaal leven.
Mocht er vragen zijn hoor ik het wel.
Groet,
Ferry

remco borger
remco borger
Reactie op  Ferry
6 jaren geleden

@Ferry,

Wij hebben een zoon die gezond geboren is echter na zo’n ander half twee jaar begon de “ellende”.
Wij denken aan de inentingen, maar “verkeerde” voeding sluit ik ook niet uit.
Hij is nu negen en hij wordt bestemplt met psychomotorische retardatie en ADD.
Hij heeft een geestelijke ontwikkeling van 4,5 jaar en een emotionele ontwikkeling van 3. Hij praat als een kind van 3 en lezen en schrijven komt zeer langzaam op gang.
En wij zoeken ook een oplossing, het kan ons niet schelen waar eht vandaan komt al het ons zoontje maar helpt.

We horen graag van jullie en jullie ervaringen.

Groetjes Remco en Julia

Leo van Vliet
Leo van Vliet
Reactie op  remco borger
6 jaren geleden

Hallo Remco en Julia,
Wij hebben jaren geleden bij een homeopaat gelopen in Eindhoven zijn naam was Tinus Smit nu is de goede man 4 jaar geleden overleden maar hij had hele goede resultaten met ADHD, autisme enz. Met name na de inentingen van jonge kinderen.
Ik denk dat het medisch centrum waar hij praktiseerde zijn werk voortzet dus die zouden je verder kunnen helpen, ook kan je zijn naam googlen.
Succes.
Leo

Ayla
Ayla
Reactie op  Leo van Vliet
6 jaren geleden

Inderdaad Leo inentingen zijn de boosdoeners van vele ziek die in de bijbel van DSM….http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=P1267

sandra
sandra
Reactie op  remco borger
6 jaren geleden

Ga naar een goede homeopaat bij jullie in de buurt. Je zal versteld staan met wat daarmee mogelijk is. Sterkte!

Mariatje
Mariatje
Reactie op  remco borger
5 jaren geleden

Inentingen kunnen ontstoord worden naar het schijnt. Wil het ook laten doen, problemen sinds ik 20 jaar geleden me op volwassen leeftijd heb laten inenten tegen polio.
Autisme en andere aandoeningen lijken me een lastige kwestie. En de vraag is of het altijd wel autisme is of dat een kind ontregeld is en daardoor klachten ontwikkelt. Zelf met andere klachten goede ervaringen met de korrelkuurtjes van Alfons Ven. Merkte tijdens het gebruik van de korrels dat ik ineens levendiger werd met praten, met mijn armen bewoog, terwijl ik eerder niet zo expressief was. Geloof dat ie ook kuurtjes heeft voor mensen met autisme.

Darryl
Darryl
Reactie op  Ferry
6 jaren geleden

Een goede eetpatroon is over het algemeen al belangrijk.

Voornamelijk verwerkt voedsel moet vermeden worden: Vrijwel alle verpakte etenswaren in de supermarkt. Dus maw, een groot deel van het eten is troep.
Te veel suiker, zout en andere “lege” ingrediënten.

Dit levert een aanzienlijke bijdrage aan de vele soorten ziektes die tegenwoordig zo “hip” zijn.

Martin
Martin
Reactie op  Ferry
6 jaren geleden

Wat een flauwekul, mijn zoontje is nu 6 jaar, op zijn 1,5 was het eigenlijk al duidelijk dat hij autisme had. Hij had toen nog niets gegeten dan verse groenten. Die genezen zijn van een dieetje hebben geen autisme gehad. Hij is nu 6 jaar, brood eet hij goed en spaghetti, voor de rest lust hij alleen nog potjes baby-voeding.
Dit heeft vooral te maken met de structuur van het eten, heel langzaam begint hij nu ook andijvie stamppot te eten. Het komt allemaal wel maar het duurt gewoon lang. Gelukkig drinkt hij goed en eet hij graag fruit en yoghurt, dus we hebben nog niet zoveel te klagen. Hij kan ook nog niet praten maar begint langzaam aan de taal wel beter te begrijpen.

ramon
ramon
Reactie op  Martin
4 jaren geleden

Een kind van 6 dat slechts babypotjes krijgt, heeft een gebrek aan zelfdenkende ouders.

yasmin
yasmin
Reactie op  Ferry
5 jaren geleden

Hoi ferry, ik ben ook van plan om naar iloder te gaan voor mijn zoon wasbenieuwd naar je ervaring wil graag in contact komen met jou alvast bedankt

Willem
Willem
7 jaren geleden

Dit is wel gebaseerd op heel dun bewijs …. wellicht heeft het met andere aspecten te maken waardoor haar dochter minder boos reageert en beter is gaan communiceren. en 74 van de 75 waar ze mee werkt reageren goed op vermijding van E621, ik zie niet hoe ze deze data heeft verzameld en of hiervoor bewijs is op te voeren…
Ik vind het -als vader van een ASS zoon- wel een interessant gegeven, maar zou op dit gebied ook wel meer wetenschappelijk onderzoek willen zien

Roos
Roos
7 jaren geleden

Is het erg dom van me als ik me dan afvraag of Chinezen relatief vaker autisme hebben?

x

Check Also

ua nfn gfs scaled

“Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”

We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet ...

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

125
0
We lezen graag je reactie!x