Buitenland

President Assad onthult hoe Amerika de nazi’s aan de macht hielp

Help mee door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De Verenigde Staten financierden de nazipartij, zodat Adolf Hitler in 1933 aan de macht kon komen. Dat zei de Syrische president Bashar Assad eerder deze week in een speech die vertaald is door het Middle East Media Research Institute (MEMRI).

“De meesten van ons weten niet dat de opkomst van het nazisme tussen de twee wereldoorlogen te danken is aan Amerikaanse steun,” zei Assad. “De vraag die iedereen bezighoudt is: hoe konden de nazi’s opkomen en een leger bouwen ondanks de Duitse ineenstorting en Europese restricties? Dat kon gebeuren dankzij Amerikaanse steun; geld, leningen en investeringen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De president noemde Ford als voorbeeld en wees erop dat de Amerikanen tijdens de oorlog bleven doorgaan met investeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zege kapen

Het is bekend dat tenminste één Amerikaanse bank, de Union Banking Corporation, Duitsers financierde die banden hadden met Hitler. Directeur van die bank was Prescott Bush, de grootvader van George W. Bush. De krant The Guardian schreef hierover in 2004 een artikel getiteld ‘Hoe de opa van Bush Hitler aan de macht hielp’. Ook Fox News schreef erover.

De VS wilden dat de nazi’s en communisten elkaar zouden vernietigen om zo controle te krijgen over een verzwakt Europa, lichtte Assad toe. Hij wees erop dat de VS tijdens het Russische tegenoffensief begin jaren veertig niet ten strijde trokken tegen de nazi’s. “Toen ze beseften dat de Russen dicht bij de overwinning waren, besloten ze een aanval te lanceren, om de zege te kapen.”

Processen van Neurenberg

De Syrische president wees er verder op dat de Processen van Neurenberg gehouden werden voor nazikopstukken die niet wilden overlopen naar Amerika. Nazileiders die wel wilden samenwerken, werden in Amerika met open armen ontvangen.

De eerste Amerikaanse raketten werden gemaakt door nazi’s, de NAVO is opgericht door Duitse officieren, de gouverneur van de Duitse centrale bank was een naaste van Hitler, somde Assad op.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 184 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
3 maanden geleden

Hij heeft gelijk,zo is het gegaan.

Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
Don Roemer (Voor de NCTV mijn volledige naam)
3 maanden geleden

Dus dat…..
Geen verrassing, wel een openbaring.
En gezien de huidige situatie, waarin de geschiedenis zich in twee-punt-nul vorm aan het herhalen is, een meer dan plausibele openbaring!

Roadrunner
Roadrunner
3 maanden geleden

en we laten het weer gebeuren!

Niet bang
Niet bang
3 maanden geleden

Het grote schaakspel, waar de pionnen( het volk) als eerst worden opgeofferd. Maar als de pionnen nou gewoon niet meer meedoen!

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x