Binnenland

Dit is de echte reden waarom de energieprijzen exploderen

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Er zijn mensen die denken dat de energiecrisis door de oorlog in Oekraïne komt. Europarlementariër Rob Roos (JA21) wijst er in een Twitterdraad op dat de energiecrisis al veel eerder is begonnen, namelijk in de zomer van 2021.

De vraag naar gas steeg toen doordat wind op zee in Europa en waterkracht in Brazilië veel minder energie produceerden dan de jaren daarvoor. Het gevolg: een tekort.

In Europa is de winning van fossiele energie afgebouwd. Duitsland had intussen 11 van de 17 kerncentrales gesloten, weet Roos.

Het leven wordt onbetaalbaar

“De tekorten komen dus door het afbouwen van betrouwbare fossiele brandstoffen en kernenergie en de toename van de investeringen in onbetrouwbare zonne- en windenergie,” stelt het Europarlementslid. Die tekorten ontstonden ver voor de oorlog in Oekraïne.

“Prijzen van energie waren de afgelopen jaren ook al fors gestegen. Want zonne- en windenergie zijn niet goedkoop als alle kosten eerlijk worden meegerekend. Dat gebeurt alleen niet,” legt Roos uit.

“Haalbaar en betaalbaar is een leugen geweest. Energieprijzen stijgen en daarmee stijgen alle kosten, want energie is de voeding van machines. Het werkt in alle productieprocessen door. Niet alleen de energierekening zal stijgen, maar werkelijk alles. Het leven wordt onbetaalbaar,” waarschuwt hij.

Brussel heeft zichzelf in de voet geschoten

Dat terwijl politici als Rutte, Hoekstra, Jetten, Segers en Klaver wel duizend keer hebben gezegd dat de energietransitie ‘haalbaar en betaalbaar’ zou zijn.

De sancties tegen Rusland maken alles alleen maar erger. In het zesde sanctiepakket heeft de EU besloten om vrijwel geen olie meer te importeren. De sancties raken de EU-burgers harder dan Poetin, benadrukt Roos. “Brussel heeft zichzelf in de voet geschoten. Burgers betalen de prijs.”

Wat moeten we dan wel doen?

De EU gaat ondertussen vrolijk op dezelfde voet verder. In plaats van 40 procent hernieuwbare energie in 2030 willen ze 45 procent. Maar zonne- en windenergie brachten ons juist in de problemen, zegt Roos.

Wat moeten we volgens hem dan wel doen? “Op korte termijn onze kolencentrales heropenen en ons Gronings gas gebruiken. En voor de lange termijn: nu investeren in nieuwe, schone kerncentrales. Die kunnen wel betaalbare energie garanderen.”

4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 maand geleden

De echte reden NGO’s en GROEN.

jean
jean
1 maand geleden

Roep dit al jaren èn de zelfgenoegzame dwazen hebben het nog niet door.
De linksfascistische neonazi dictatuur wordt werkelijkheid
Wat hitler niet is gelukt staat nu te gebeuren.
De eu is een linksfascistische neonazi bende onder regie van duitsers
We worden in europa geregeerd door linksfascistische neonazis met
behulp van hun gestapo.
Het hele systeem hangt aan elkaar van pedofielen,
linksfascistische neonazi
s leugenaars bedriegers en dieven
Èn de corrupte linksfascistische rechterlijke macht en de media en bankwezen doen mee.
Hitler lenin stalin en pol pot zouden jaloers zijn

B.watervogel
B.watervogel
1 maand geleden

En die 2 miljoen opvreters die ze voor 2030 binnenhalen hebben het ook altijd koud maar hebben van deze fake regering niks te vrezen. Die halen ze binnen voor omvolking en om ons Nederlandse of liever Hollandse volk kapot te maken. Alles word voor ze geregeld dus ook de energielasten. Ze zouden zich eigenlijk moeten schamen dat ze tussen ons gaan zitten. Wie gaat er naar een land om daar beter van te worden met hulp van een fake regering en maakt daardoor de oorspronkelijke bewoners kapot. Nee, dat zou ik in ieder geval nooit doen.

Piet
Piet
1 maand geleden

OOk hier geldt hetzelfde als menig ander onderwerp, er zijn alternatieven, alleen kennen we die nog niet ( Haarp) . De Elite wil zorgen dat ook energie onbetaalbaar wordt , vervolgens wordt de bevolking gedwongen om het energieaanbod van de Elite , Gates wou de energietransitie beheren, te aanvaarden. Alles onderwerpen van The Great Reset. Hoe krijg ik alle macht over de bevolking.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

120
0
We lezen graag je reactie!x