Binnenland

Rode Kruis trekt aan alarmbel over toenemende voedselnood in… Rotterdam

Help ons door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Het Rode Kruis maakt zich zorgen over de toenemende voedselnood in Rotterdam en heeft een burgerbrief naar de gemeenteraad gestuurd. “De voedselnood is niet alleen gecompliceerd, maar neemt ook toe,” schrijft het Rode Kruis in de brief.

De organisatie deelt iedere maand 3500 boodschappenkaarten uit in Rotterdam aan mensen die niet genoeg geld hebben om voldoende voedsel te kopen en niet bij de Voedselbank terecht kunnen. Desondanks ziet het Rode Kruis de problemen toenemen. De organisatie kijkt naar manieren om de hulp op te schalen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Wachtlijst

Het Centraal Planbureau vreest dat volgend jaar zo’n één miljoen Nederlanders onder de armoedegrens leven als het kabinet niet ingrijpt. Het Rode Kruis ziet dat steeds meer mensen niet langer in hun bestaanszekerheid kunnen voorzien en daardoor voedselnood ervaren.

Meerdere voedselinitiatieven hebben een wachtlijst en andere organisaties melden zich bij het Rode Kruis omdat zij niet genoeg (financiële) capaciteit hebben om aan de vraag te voldoen.

Problematiek in werkelijkheid nog groter

De hulporganisatie verwacht dat de vraag verder zal toenemen als de overheidsregelingen aflopen. Bovendien zoeken niet alle mensen in voedselnood hulp, dus de problematiek is in werkelijkheid nog groter.

Het Rode Kruis vraagt onder meer om structurele oplossingen in Rotterdam, zodat mensen in hun bestaanszekerheid kunnen voorzien. Ook wil de organisatie voedselhulp voor iedereen die in de stad voedselnood ervaart. Dit vraagt om extra financiële ondersteuning.


4.9 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
5 maanden geleden

Gaaf landje hè Rutte.
Stop met de miljarden aan je nazi vriendje in Oekraïne.
Zolang dit tuig in de 2e kamer en het kabinet zit, ziet het er voor Nederland droevig uit.
Enkelen daargelaten.

Vlrdngr
Vlrdngr
5 maanden geleden

Diepe armoede van het gewone volk is precies waar onze VVD66 regering naartoe wil. Dit alles natuurlijk in opdracht van het WEF. Dit blijkt uit echt elk besluit dat in Den Haag genomen wordt.

Thoughtful
Thoughtful
5 maanden geleden

Jammer Rotterdam, er moeten nog 42 F16’s geleverd worden aan azovstan en hun verkiezingen moeten ook nog betaald worden.

Puntje puntje.........
Puntje puntje.........
5 maanden geleden

De geldverslindende, zogenaamde oorlog in de Oekraïne is belangrijker!

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x