Innovatie

89-jarige man ontwikkelt vogelvriendelijke windmolen zonder wieken

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een veel gehoord argument tegen windmolens is dat ze schadelijk kunnen zijn voor vogels en vleermuizen.

Er zijn ook vogel- en vleermuisvriendelijke windturbines, zoals een nieuw apparaat van Catching Wind Power (CWP). Het wordt binnenkort getest, verbeterd en geproduceerd door Sigma Design.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Uitvinder van de nieuwe windturbine is de 89-jarige Raymond Green. Deze unieke generator, die in alle soorten en maten te verkrijgen zal zijn, heeft veel voordelen ten opzichte van traditionele turbines.

Geen geluid

Traditionele turbines met drie wieken slaan vogels uit de lucht omdat de dieren de bladen niet kunnen zien als ze met 120 tot 300 kilometer per uur ronddraaien, zo is op de website van Green te lezen. Zijn ontwerp bevat geen externe bewegende delen die de vogels kunnen raken.

De wieken worden bevestigd achter de windzak, zodat de vogels er niet bij kunnen. Bovendien maken de nieuwe turbines nagenoeg geen geluid.

Oorlogsveteraan

De aanstromende lucht wordt samengeperst waardoor de turbine meer kracht kan leveren. Veteraan Green koos voor Sigma Design omdat het bedrijf in handen is van een oorlogsveteraan. “Er zijn zo veel invalide en werkloze oorlogsveteranen dat ik heb besloten om te helpen,” zei hij. “Ik zocht op internet en vond iemand die mijn ontwerp kon introduceren aan het publiek.”

Gaan we dergelijke turbines ook in het Nederlandse landschap zien? Waarschijnlijk niet, want de provincie Noord-Holland wil voor het einde van dit jaar een algeheel verbod op nieuwe turbines op het vaste land. Daarmee wordt een streep getrokken door zo’n 20 nieuwe windmolenprojecten.

Volgens de provincie passen de moderne, grote en krachtige turbines niet meer in het landschap. In juli kwam er al een vergunningenstop van zes maanden.

Bron: Treehugger.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
11 jaren geleden

nice, maar het zal wel weer niet passen in het landschapsbeeld voor velen zeker???

Roswell Grey
Roswell Grey
11 jaren geleden

Ik denk dat velen het niet zullen waarderen en het zullen beschouwen als een condoom aan aan paaltje. Pun not intended.

Persoonlijk beschouw ik windmolens niet als landschapsvervuiling – maar bij staat er dan ook niet eentje in de achtertuin.

Het echte probleem is echter dat ze gewoon onrendabel en onbetrouwbaar zijn. Ze doen het alleen als de windkracht tussen 4 en 8 licht en dat is ruim de helft van de tijd niet het geval. Je kunt de stroom ook niet opslaan. Ze draaien uiteindelijk op subsidie en niet op wind. En dan nog slagschaduwen…

Energie dient betrouwbaar, constant en goedkoop te zijn. Laten we hopen dat SaLuSa zijn/haar belofte van vrije energie inlost…

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Het zou netjes zijn de tekst aan te passen. Het is namelijk allang bewezen dat ze niet schadelijk KUNNEN zijn, maar Schadelijk ZIJN voor vogels en vleermuizen. Maar het is mooi om te zien hoe alarmisten zich zorgen maken om de dierenwereld, behalve wanneer dit niet strookt met de term groene energie, dan maken de dieren niet meer uit.

Daarnaast het feit dat windmolens maar 8% halen van de gecorrespondeerde maximum capaciteit en je weet dat dit tientallen miljarden zijn die nooit meer terug komen. Tel daarbij op dat wind maar zoveel energie heeft en elke windmolen de energie voor de windmolen erachter drastisch omlaag haalt, alsmede het feit dat nu al is aangetoond dat windmolens de temperatuur achter de parken in 10 jaar tijd 1 graad hebben doen oplopen. Dan moet je jezelf afgaan vragen waarom men niet wil zien dat de oplossing erger is dan de kwaal. Maar neemt niet weg dat ik elke echt groen initiatief toejuig. Let wel echt groen en werkend.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
11 jaren geleden

Trouwens als ik kijk naar het idee, lijkt het dat het direct is gekopieerd van het aandrijfsysteem van de oude Blackbird. Het oude spionage vliegtuig dat de VS had tot de jaren 70. Ook daar werd gebruik gemaakt van dit systeem om de wind-inname te maximaliseren. Dus misschien hangen hier wel wat patent haakjes aan, hoewel dat patent ondertussen al verlopen hoort te zijn. Blijft de vraag indien het echt efficiënt is, waarom is de luchtmacht dan van dit idee op de langere termijn afgestapt.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x