Blog

Dit is de woningmarkt in Groningen

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ben jij de mogelijkheden aan het overwegen om een woning te kopen in de provincie Groningen? Een spannende en belangrijke stap waarbij je alle mogelijke informatie tot je beschikking wilt hebben. Hier vind je algemene informatie over deze provincie en de woningmarkt aldaar.

Er wordt een beeld gegeven van de verwachte ontwikkelingen als je hier een huis wilt gaan kopen. Juist omdat het kopen van een woning, waar dan ook, niet zonder risico’s is, geven we je een aantal algemene adviezen voor het doen van de juiste aankoop.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Als je in plaats van een koopwoning liever eerst kiest voor een huurwoning in Groningen kiest dan is het goed om te weten dat er daar voldoende aanbod is. Op platforms zoals Verhuur portaal in Nederland kun je veel verschillende huuraccommodaties vinden. Die site laat je woningen eenvoudig vergelijken op belangrijke zaken zoals prijs, onderhoud, ruimte en het aantal kamers.

De woningmarkt voor koopwoningen blijft onvoorstelbaar, dus een huurwoning geeft je, in ieder geval tijdelijk een optie om rustig de koopmarkt in de omgeving te verkennen zonder direct risico’s te lopen. Uiteindelijk is kopen vaak de voorkeursoptie, dus nu verder over de woningmarkt in Groningen.

Verwachte trends op de Groningse markt

Al jaren draaide de Groningse woningmarkt mee op de algemene Nederlandse ontwikkeling waarbij de verkoop van huizen lange tijd geen grenzen leek te kennen. Weliswaar met iets vertraging zijn ook hier de huizenprijzen gaan stijgen, al wisselt dit in de provincie nog erg per regio.

Enerzijds is de stad Groningen een echte uitschieter, waar de prijzen soms die in de Randstad benaderen. Anderzijds zijn er delen van de provincie die al lange tijd een soort leegloop kennen, omdat er economisch minder mogelijkheden zijn. Uiteraard heeft dat invloed op de woningprijzen, maar voor jou levert dat dan weer meer ruimte voor je geld op.

Inmiddels lijkt er een nieuwe balans te ontstaan op de woningmarkt, waarbij de huizenprijzen in Nederland langzaam dalen. Dit is ook terug te zien in de provincie, waardoor het nu voor kopers ook weer aantrekkelijk wordt om in Groningen te gaan kopen.

Feit is dus wel dat de Groningse woningmarkt een enorme diversiteit kent; van appartementen in de stad Groningen tot ruimtelijke boerderijen en woningen op het echte platteland.

Drie tips voor de aanschaf van een eerste woning

De eerste aanschaf van een woning is een bijzondere stap. Het gaat om een aanzienlijke investering, die je niet vaak in je leven zult doen. Het is daarom cruciaal dat je zoveel mogelijk voorbereidingen treft en de tijd neemt om de juiste beslissingen te nemen.

Dit zijn drie tips die je op de juiste weg helpen:

  • Doe online het nodige onderzoek. Het is verstandig om eerst het nodige onderzoek op het internet te doen. Je krijgt zo snel een beeld van het type woningen die in jouw gewenste regio in Groningen te koop staan. Op het internet is ook veel algemene informatie te vinden over de aankoopprocedure.
  • Kies bewust voor de hypotheek. Kies niet direct voor het maximale bedrag, omdat je je lasten ook onder onverwachte omstandigheden wilt kunnen betalen.
  • Wees kritisch als het om je eisen gaat. Weet dat je als starter nu eenmaal doorgaans niet meteen alles kunt krijgen wat je wilt. Afhankelijk van je budget kan het noodzakelijk zijn dat je je eisen in de loop der tijd bijstelt.
Commerciële aanschaf van woningen

Heb je juist interesse in de aanschaf van (een) koopwoning(en) voor commerciële doeleinden? Met name Groningen stad biedt daarvoor uitgelezen kansen. De stad kenmerkt zich namelijk vooral als studentenstad. Dat betekent dat er aan hen eenvoudig opgedeelde woningen kunnen worden verhuurd.

Daarbij is het wel verstandig om in aanmerking te nemen dat er grote veranderingen op de Nederlandse woningmarkt verwacht worden, juist om een crisis te voorkomen. Wees daarom alert op eventuele wijzigingen van de wetgeving en hou aankondigingen hiervan in de gaten.

De Groningse woningmarkt maakt interessante ontwikkelingen door. Waar de huizenprijzen lange tijd onbeperkt leken te stijgen, komt er nu een balans. Tenslotte beschik je nu over een aantal belangrijke adviezen die helpen om de juiste keuzes te maken bij de aanschaf van een eerste woning.

Dus als je erover denkt om hier een appartement of ander onroerend goed te kopen, is dit een geweldige tijd om het te doen.

4.2 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x