BuitenlandCorona

Dit land trekt zich niets aan van corona

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Om het virus eronder te krijgen, moeten we luisteren naar de gezondheidsautoriteiten, thuisblijven en winkels gesloten houden. Als de cijfers er niet goed uitzien, dan houden mensen zich dus niet aan de regels. Tot zover de overheidslijn.

Laten we eens kijken naar Nepal. Het land kopieerde in eerste instantie de corona-aanpak van andere landen en ging in lockdown. Die werd in juli opgeheven, waarna Nepal besloot om terug te gaan naar normaal. Wat waren de gevolgen van deze radicale benadering? Het land doet het qua coronacijfers geweldig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Verbaasd

‘Gezondheidsfunctionarissen’ zijn verbaasd, maar is dat nog een verrassing? “Het is alsof er niets gebeurd is,” citeert The Guardian gezondheidsexpert Sameer Mani Dixit. “De discotheken staan vol. Scholen en universiteiten openen de deuren. Sportstadions zitten vol. Het lijkt alsof er helemaal geen corona is. Het gaat tegen alle logica in.”

Op Worldometer, een website die coronadata verzamelt, is te zien dat het aantal ‘coronagevallen’ in Nepal keldert. Ook worden er nauwelijks nog coronadoden geregistreerd. In het land zijn tot nu toe iets meer dan 2000 mensen met corona overleden, op een bevolking van ruim 30 miljoen inwoners. In totaal raakten 273.000 mensen besmet met corona, waarvan 270.000 al hersteld zijn.

Geen verklaring

“Het aantal gevallen gaat zeker omlaag. Er worden maar heel weinig mensen opgenomen in het ziekenhuis,” bevestigde Basu Dev Pandey, voormalig directeur van de afdeling epidemiologie en ziektecontrole van de Nepalese overheid.

Eerder kon de corona-adviseur van president Biden al niet verklaren waarom Californië, waar alles dicht is, het niet beter doet dan Florida, waar de beperkingen zijn opgeheven. “We weten niet precies hoe en waarom het doet wat het doet,” zei Andy Slavitt over het virus.

Of zoals huisarts Jan Vingerhoets zegt: “Dit gaat al lang niet meer over een virus.”


[Principia Scientific]

4.9 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rudolf
Rudolf
3 jaren geleden

Zie je wel dat heb ik altijd gezegd lockdowns werken tegendraads dus ik zeg alles open gooien en 1.5 samenleving weg ermee vrijheid ✌✌✌✌❤❤❤

Jerrel
Jerrel
3 jaren geleden

Weer een bewijs dat het virus helemaal niet rondgaat.

rop
rop
3 jaren geleden

Het gaat tegen alle logica in, dus tegen de logica van de corona virus, nou hier in Nederland gaan ze tegen alle logica in en doen net of er een pandemie heerst, nogmaals het een een pandemie cijfer virus en deze overtreft de juistheid van deze milde virus, die ze willen laten overkomen als een corona pandemie virus, met de cijfer berekend, en daar in Nepal bewijst dat het anders som is, we hebben te maken met een nepvirus, onderhouden door een stel maniakken maar word gezien als een pandemie virus, wie is hier nu echt de pandemie?

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Corona zit vooral tussen de oren, en zolang mensen bang worden gemaakt gaat het ook niet goed met de gezondheid.
Moet je eens tegen je collega zeggen dat ie er slecht uitziet, binnen 2 uur meld ie zich ziek bij de baas….

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x