Homepagina » Buitenland » Dit land trekt zich niets aan van corona
land
Foto: Kathmandu (Robert Brands CC BY-ND 2.0)

Dit land trekt zich niets aan van corona

Om het virus eronder te krijgen, moeten we luisteren naar de gezondheidsautoriteiten, thuisblijven en winkels gesloten houden. Als de cijfers er niet goed uitzien, dan houden mensen zich dus niet aan de regels. Tot zover de overheidslijn.

Laten we eens kijken naar Nepal. Het land kopieerde in eerste instantie de corona-aanpak van andere landen en ging in lockdown. Die werd in juli opgeheven, waarna Nepal besloot om terug te gaan naar normaal. Wat waren de gevolgen van deze radicale benadering? Het land doet het qua coronacijfers geweldig.

Verbaasd

‘Gezondheidsfunctionarissen’ zijn verbaasd, maar is dat nog een verrassing? “Het is alsof er niets gebeurd is,” citeert The Guardian gezondheidsexpert Sameer Mani Dixit. “De discotheken staan vol. Scholen en universiteiten openen de deuren. Sportstadions zitten vol. Het lijkt alsof er helemaal geen corona is. Het gaat tegen alle logica in.”

Op Worldometer, een website die coronadata verzamelt, is te zien dat het aantal ‘coronagevallen’ in Nepal keldert. Ook worden er nauwelijks nog coronadoden geregistreerd. In het land zijn tot nu toe iets meer dan 2000 mensen met corona overleden, op een bevolking van ruim 30 miljoen inwoners. In totaal raakten 273.000 mensen besmet met corona, waarvan 270.000 al hersteld zijn.

Geen verklaring

“Het aantal gevallen gaat zeker omlaag. Er worden maar heel weinig mensen opgenomen in het ziekenhuis,” bevestigde Basu Dev Pandey, voormalig directeur van de afdeling epidemiologie en ziektecontrole van de Nepalese overheid.

Eerder kon de corona-adviseur van president Biden al niet verklaren waarom Californië, waar alles dicht is, het niet beter doet dan Florida, waar de beperkingen zijn opgeheven. “We weten niet precies hoe en waarom het doet wat het doet,” zei Andy Slavitt over het virus.

Of zoals huisarts Jan Vingerhoets zegt: “Dit gaat al lang niet meer over een virus.”


[Principia Scientific]

4.9 44 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rudolf
Rudolf
12 dagen geleden

Zie je wel dat heb ik altijd gezegd lockdowns werken tegendraads dus ik zeg alles open gooien en 1.5 samenleving weg ermee vrijheid ✌✌✌✌❤❤❤

Jap
Jap
Reactie op  Rudolf
12 dagen geleden

Lockdowns werken niet tegendraads. Het werkt zoals het bedoeld is. Het regime heeft binnen een jaar een dictatuur gevestigd en alle mensen het grootste deel van de tijd opgehokt.

Johanson
Johanson
Reactie op  Jap
11 dagen geleden

Mooi gezegd jap om maar te zwijgen over de bevolking die moet inkrimpen

johan
johan
Reactie op  Johanson
10 dagen geleden

vind ik ook ik denk dat de wereld te klein is voor 20 miljard mensen

joost v.d. v.
joost v.d. v.
Reactie op  Rudolf
12 dagen geleden

dat hadden ze al veel eerder moeten doen.iedereen moet weer ,,gewoon,, gaan doen en vooral NIET laten vaccineren!

Jerrel
Jerrel
12 dagen geleden

Weer een bewijs dat het virus helemaal niet rondgaat.

Rob
Rob
Reactie op  Jerrel
11 dagen geleden

“Het lijkt alsof er helemaal geen corona is”.

Dat is er ook niet. In ieder geval niet zoals men doet voorkomen. Alles wordt steeds meer corona ‘genoemd’ maar IS geen corona. Griep wordt corona genoemd, verkoudheid wordt corona genoemd, als je je verslikt en je moet hoesten wordt het corona genoemd, als je moet niezen omdat je een kriebel in je neus hebt wordt corona genoemd, enz. Er IS geen corona, ALLES wordt alleen maar STEEDS MEER zo GENOEMD. Straks wordt hoofdpijn ook corona genoemd, jeuk aan je kont wordt straks corona genoemd, enz. Uiteindelijk noemen ze alles corona. Dat heeft maar één doel: totale en volledige controle over elk aspect van het leven. Bedenk daarbij dat het leven niet alleen de mens betreft. Ze kunnen al het leven al genetisch manipuleren. Nou, het leven, de vorm dan.

het nieuwe normaal ??
het nieuwe normaal ??
Reactie op  Jerrel
11 dagen geleden

ach ja, geef iets een naam en het wordt veeeeeel meer.
Wij geven tegenwoordig ook stormpjes een naam, dan lijkt het nog wat.
maar 30 jaar geleden hadden wij ze ook al.
dus niets mis.

rop
rop
12 dagen geleden

Het gaat tegen alle logica in, dus tegen de logica van de corona virus, nou hier in Nederland gaan ze tegen alle logica in en doen net of er een pandemie heerst, nogmaals het een een pandemie cijfer virus en deze overtreft de juistheid van deze milde virus, die ze willen laten overkomen als een corona pandemie virus, met de cijfer berekend, en daar in Nepal bewijst dat het anders som is, we hebben te maken met een nepvirus, onderhouden door een stel maniakken maar word gezien als een pandemie virus, wie is hier nu echt de pandemie?

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  rop
9 dagen geleden

We hadden in Nederland tussen 1918 en 1919 een echte “epedemie”. Het woord “pandemie” bestond toen nog helemaal niet. “Spaanse griep” genoemd, omdat men daar toen nog geen goede naam voor had. Door die epedemie stierven er 20 tot 100 miljoen mensen als ratten. Hele generaties zijn “uitgeroeid” door die Spaanse griep. Maar je moet je goed bedenken dat de medische wetenschap toen nog niet zo goed was ontwikkeld dan nu. Zo’n “uitbraak” als in 1918 – 1919 zal nooit weer gebeuren, omdat we nu veel meer weten over hygiëne en gezondheid……

Arnie
Arnie
12 dagen geleden

Corona zit vooral tussen de oren, en zolang mensen bang worden gemaakt gaat het ook niet goed met de gezondheid.
Moet je eens tegen je collega zeggen dat ie er slecht uitziet, binnen 2 uur meld ie zich ziek bij de baas….

doornbos
doornbos
Reactie op  Arnie
12 dagen geleden

Corona is een geloof.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  doornbos
12 dagen geleden

Daar geloof ik niets van. Het is een programma van het kwade, en dat geloof ik wel.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  doornbos
11 dagen geleden

Eerder een sektegeloof. Bij demo’s zie je ze ook telkens oproepen om de 1,5 meter na te leven, anders moeten ze stoppen. Dit is gewoon de angst van degene die het beleid voert die dat op de demonstranten projecteert.

covid 30
covid 30
Reactie op  Arnie
11 dagen geleden

ein volk in angst ist ein volk unter controlle
adolf hitler

Schnappy
Schnappy
12 dagen geleden

Dit is absoluut en simpelweg de waarheid maar het gaat hier in Nederland of andere rijke landen uiteindelijk ook niet om het Coronavirus maar puur om een totale reset! Alleen wordt dat natuurlijk zo niet aangegeven of besproke. Voor mij is er daarom ook maar 1 moglijkheid waar ik op kan stemmen en dat is op de FvD en ik raad iedereen aan dat te doen om weer in een normaal leven te komen!

Thoughtful
Thoughtful
Reactie op  Schnappy
12 dagen geleden

Nee dank u, ik beslis liever ZELF over de invulling van m’n leven.

Adriaan.
Adriaan.
12 dagen geleden

Zo dat is mooi, alles weer open en geen beroving van vrijheden meer. Laat ze zien dat we zelf nadenken en onze vrijheid terug nemen. En weg met die mondkap. Het is geen gezicht met zo een ding op je kop. En ze helpen nog steeds niets.

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  Adriaan.
11 dagen geleden

Alle maatregelen helpen totaal niets.

Edward
Edward
12 dagen geleden

Het gaat over geld, macht en controle. Het gaat over de vorming van een totalitair regime onder een zelfbenoemde machtselite.
Maar er zijn nog veel (gehypnotiseerde) mensen die denken dat het over een echte pandemie gaat.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Edward
11 dagen geleden

Waarom die mensen dan niet zelf op onderzoek gaan en cijfers opzoeken (ze zullen toch ook wel eens naar het ziekenhuis gaan?), dan valt het toch wel op dat er geen ziekenauto’s af en aan rijden?

rrr
rrr
12 dagen geleden

Einstein over oneindigheid: “De menselijke domheid is oneindig en het universum is oneindig, maar van dat laatste ben ik er niet zeker van”. Deze uitspraak is goed van toepassing op alle gezondheidsautoriteiten, politici en journalisten die menen dat zonder maar enkele wetenschappelijke onderbouwing diverse absurde regels noodzakelijk zijn …

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
Reactie op  rrr
11 dagen geleden

Dat blijkt wel, een hoogleraar wordt gevraagd hoe lang hij nog wil praten terwijl een pabostudentje de dienst uitmaakt.
omgekeerde wereld

Ruud Steunassen
Ruud Steunassen
Reactie op  Rob Bentvelzen
11 dagen geleden

Een arrogante rechter die niet eens de naam van een van de partijen goed uit kan spreken, misschien zelfs weigert die goed uit te spreken, is niet serieus te nemen, want die is partijdig en heeft al een oordeel klaar.

AnnoNimbus
AnnoNimbus
Reactie op  Rob Bentvelzen
9 dagen geleden

Hij maakt niet de dienst uit. De touwtjes lopen naar boven toe, kijk naar die touwtjes en vind de gene die de dienst uitmaakt/maken.

Lucky
Lucky
12 dagen geleden

Natuurlijk gaat het niet meer over het virus. Pinokkio en zijn Great Reset zijn het echte virus en een levensgevaarlijke ziekte. Eerst wil hij het volk blijven onderdrukken en dan zijn zieke opdracht uitvoeren. Deze man is gelijk Ted Bundy een echte psychopaat. Als hij goed had gewild had hij ook niet zo achterlijk gedaan met zijn absurde avondklok. Het is een smerige volksverradende machtswellusteling.

R.M.M.
R.M.M.
Reactie op  Lucky
12 dagen geleden

Weet je dat het uitleveren van jouw bevolking aan een vreemde mogendheid de doodstraf staat?
Ook in Nederland, heb ik begrepen

Vlinder
Vlinder
12 dagen geleden

Gezond verstand dus in nepal! Kan rutte en de jonge dus een hoop van leren.

Koen De Vriendt
Koen De Vriendt
Reactie op  Vlinder
12 dagen geleden

is is alleen effectief verstand en domheid.

er bestaat niet zoiets als ongezond verstand.

ze zijn gewoon dom.

EMBÉ
EMBÉ
Reactie op  Vlinder
12 dagen geleden

Idd gezond verstand en dat ze de great reset protocollen van Schwab naast zich neer hebben gelegd.

Fairy
Fairy
Reactie op  Vlinder
12 dagen geleden

Ik denk dat ik weet waarheen ik emigreer. Super mooi en puur land met lieve mensen!

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Fairy
11 dagen geleden

@Fairy, wat dacht je van bijna-buurland Bhutan met een zeer hoog bruto nationaal geluk.

trix
trix
Reactie op  Ron Swart
11 dagen geleden

Vergeet dat maar… Butan laat geen toeristen binnen…

x

Check Also

corona

Nederlanders ‘hartstikke dood’ na coronaprik: ‘Ben in shock’

Enkele dagen geleden was er in de ...

griepgevallen

Nul griepgevallen vastgesteld deze winter: ‘Wat een poppenkast leven we in’

Een opmerkelijk bericht in de media: er ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

65
0
We lezen graag je reactie!x