Financieel

“Nederlandse mediabedrijven worden gekoloniseerd door superrijken”

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het geld dat in Nederland wordt verdiend in de media- en entertainmentsector verdwijnt steeds meer in de zakken van superrijken in het buitenland. VPRO-baas Lennart van der Meulen vindt dat het tijd is voor actie.

“Het geld dat Nederlanders aan media en entertainment besteden verdwijnt in de zakken van grote bedrijven en hun rijke aandeelhouders,” zegt Van der Meulen. “Nederland is kinderlijk naïef geweest in de uitverkoop van culturele bedrijven.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Geen enkel media- of entertainmentbedrijf is nog echt Nederlands. RTL is eigendom van Bertelsmann, SBS is van Sanoma, Polygam is van Universal en Eyeworks en IDTV van Warner. Hun content wordt middels ingewikkelde logaritmen verspreid door Google en Facebook.

ID&T is opgekocht door de Amerikaanse miljardair Robert Sillerman van SFX. Kabelbedrijven UPC en Ziggo fuseren binnenkort en daarmee komt het geld dat Nederlanders maandelijks naar die bedrijven overmaken in de zakken van een paar rijke Amerikanen.

De Nederlandse kranten maken tientallen miljoenen over naar de Belg Christian van Thillo van De Persgroep. RTL betaalt ieder jaar 100 miljoen euro aan de Duitse familie Bertelsmann. De Nederlandse dochterondernemingen hebben vaak grote schulden om de overname te financieren. Het is niet bekend hoeveel ze verdienen, want de cijfers verdwijnen in de geconsolideerde balans.

Van der Meulen vindt dat muzikanten en journalisten zich beter moeten organiseren. Als YouTube of iTunes niet willen betalen gaat het beeld gewoon op zwart. Ze moeten een statement maken, want dat is hard nodig, aldus de VPRO-baas.

Leestip: Nederland winwingewest

[Quote]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eindhoven
eindhoven
9 jaren geleden

het schijnt dat achter die grote amerikaanse bedrijven nederlanders zitten om maar een voorbeeld te noemen apple en microsoft

Rini
Rini
9 jaren geleden

Ik weet het zo net nog niet met die groepje die de banken aan willen paken.
Ik denk dat het zo zit dat men nu aan de gewone mens wil laten zien dat er mensen van de tv er op uit gaan om de banken de wacht aan te zeggen,maar tevens de grote schooiers van de banken en de bazen van de tv,de touwtjes in handen hebben ook nu,zodat de gewone tv kijker dit ziet en zegt,pfffff gelukig dat die mensen dat doe van de tv die hebben meer invloed dan wij 🙂 🙂 🙂
Dus waar komt het dan opneer??????
Dat de gewone mens(waar ze uit endelijk bang van zijn) lekke achter over gaat zitten en deze mensen van de tv het uitaten zoeken,dus heeft men weer meer tijd om te rotzooien.
Dus wat krijg je dat ??????? Dat het gekontroleerd gebeurd,zodat die schooiers weer de touwtjes in handen blijven houden,net als dat ze mensen opzetten om tegaan staken,maar dan op de manier zo hun het willen.
Wakker worden,de banken zijn van de joden de tvstations ook,dus denk nou niet dat dat mens een kuil graaft voor zich zelf en dat nog verkondige ook op hun eigen tvstation.

duitinzakje
duitinzakje
9 jaren geleden

En dat zegt iemand van de VPRO, de oproerige zender die vanaf de jaren zestig Nederland ongeveer heeft ingeruild voor de global community. ´Het Gat van Nederland´ stak de draak met ongeveer alles wat Nederland Nederland maakte.

Ook zal ik nooit die hypocriete Ad ´s Gravensande vergeten die in zo´n schijndebat de eenvoudige jongen die durfde op te komen voor het land van zijn ouders, grootouders en verre verre voorouders, totaal afmaakte en een immigrantenkind applaus gaf toen die zei ´dat zijn vader al elf jaar hier woonde en belasting betaalde.´

Met name de cultureel marxisten hebben ideologisch de weg vrijgemaakt voor hun grootkapialistische superrijke broeders. Laat me toch niet lachen zeg. De VPRO plengt krokodillentranen.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Ik stel voor dat de VPRO eens uitvoerig aandacht gaat besteden aan de rol van de banken en de hervorming van het geldsysteem. De VPRO heeft (had?) een aantal uitstekende reporters die in staat zijn om middels een sprekende documentaire de achtergronden van het nieuws te laten zien. Ongecensureerd graag, geen klakkeloze kopieën van nieuwsagentschappen en geen propaganda.
Wellicht kan de VPRO zijn waardering uit het verleden herstellen en nieuwe tevens kijkers trekken door aandacht te besteden aan andere onderwerpen, zoals de laatste resultaten van de Mars-verkenner, de rol van de USA bij de opstand Oekraïne, het dichtdraaien van de gaskraan in Oekraïne, worden de belangen van het Nederlandse volk wel behartigt in de Tweede Kamer, hoe zit dat nou met ISIS – is dat gefinancierd door USA en EU of wie drijven er handel met ISIS etc..
Ik stel voor dat VPRO dat interactief doet. D.w.z. dat VPRO ruimte laat voor een rol van alternatieve media in die documentaires.
VPRO …. durf je nek weer eens uit steken. Zoals je in de jaren van 1970 deed.
Laat de dagbladen weer eens schrikken.
Wees vindingrijk in jullie journalistiek. Daar waren jullie goed in.

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x