Homepagina » Binnenland » Onrust over vaccinatiekader Gezondheidsraad: ‘Enge ontwikkeling!’
vaccinatie
Foto: CC0

Onrust over vaccinatiekader Gezondheidsraad: ‘Enge ontwikkeling!’

Een vaccinatiekader dat is ontwikkeld door de Gezondheidsraad zorgt voor nogal wat onrust. Het demissionaire kabinet is op dit moment niet van plan drang toe te passen bij vaccinatie, maar het is wel mogelijk dat instellingen en bedrijven vaccinbewijzen gaan inzetten om ‘de gezondheid van bezoekers te beschermen’.

Op grond van de wet kunnen private partijen vragen om een vaccinbewijs, maar volgens de Gezondheidsraad moeten zij daarbij wel altijd een belangenafweging maken. Zo moeten ze kunnen aantonen dat het vaccinbewijs ‘een gerechtvaardigd doel dient, noodzakelijk is om dat doel te bereiken, dat de voordelen opwegen tegen de nadelen en er geen minder ingrijpende manier is om het doel te bereiken’.

Voor deze afweging heeft de raad een heus vaccinatiekader ontwikkeld, dat hier te vinden is. De mogelijkheden op de zogeheten interventieladder lopen uiteen van informatie bieden (adviseren) tot geen keuzevrijheid, oftewel dwang. Daartussenin vallen allerlei methodes die kunnen worden ingezet om mensen ertoe aan te zetten om zich te laten vaccineren.

Verhoging van zorgpremie of inkomensbelasting

Het begint laagdrempelig met het verstrekken van ‘betrouwbare wetenschappelijk onderbouwde informatie’ of het ‘aanzetten tot reflectie met als doel mensen te overreden’. Hierna volgen de zogeheten nudges, dus vaccinatieaanbod op plekken zoals treinstations of winkelcentra, mensen herinneren aan afspraken door middel van sms’jes of e-mail, of vaccins aanbieden op plekken waar je er niet omheen kunt, bijvoorbeeld een ‘gezamenlijk vaccinatiemoment op het werk’.

Nog iets hoger op de interventieladder vinden we de financiële prikkels, dus bijvoorbeeld een cadeautje in de vorm van een geldbedrag of korting op de zorgpremie, of psychologische prikkels zoals ‘vleierij’. En omgekeerd: verhoging van zorgpremie of inkomensbelasting als je je niet laat vaccineren.

Misselijk

Als dat niet het gewenste effect sorteert, kun je overgaan tot sterke drang: geen toegang tot bepaalde ruimten of voorzieningen zonder vaccinatiebewijs of zelfs een directe vaccinatieplicht.

Veel mensen krijgen een vieze smaak in de mond van het vaccinatiekader. “Zum Kotzen!” reageert Ronald. Simone schrijft: “Persoonlijk word ik hier een beetje misselijk van. In wat voor bizarre wereld leven we?”

4.8 43 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nathalie
Nathalie
2 maanden geleden

Walgelijk!!! Hoe heeft het zover kunnen komen zeg! Mensen gewoon uitsluiten daar gaat het straks naar toe?? Dat is niet mijn Nederland!

Geen variatie
Geen variatie
Reactie op  Nathalie
2 maanden geleden

En het ergste is dat er nu al tig ondernemers meegaan in de gedachte om bijvoorbeeld alleen geteste mensen binnen te laten.
Zij werken dus mee aan dit “nieuwe” normaal. De nieuwe landverraders!
Toon ruggengraat en laat iedereen binnen die dat wil.
Geen klachten, geen test toch? volgens Rutte.
En het blijft niet bij een testbewijs,
Vaccinatiepaspoort volgt.
Compleet gestoord deze genocide!
Mensen wordt wakker!!!!!!!!

Tom
Tom
Reactie op  Geen variatie
2 maanden geleden

Jep, het is al zover. Ik wilde een ontheffing bij mijn werkgever voor het mondkapje op medische gronden. Nee kon niet vanwege de ”veiligheid” naar andere medewerkers. Dus men ziet dus iedereen al als een ”gevaar” voor elkaar. Einde beschaving.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

He Tom mocht je beroerd gaan voelen door de mondkap (wat ik me ten zeerste kan voorstellen als astma patiënt, maar ook als je gezonde longen hebt) dan zit er niks anders op dan je ziek te melden bij deze werkgever. Daarnaast zijn er bij burgerfront.nl formulieren te downloaden waarbij je de werkgever contractueel kan binden mocht er lichamelijke schade optreden je deze op hem gaat verhalen. De overheid heeft namelijk geen schadeloosheidstelsel m.b.t. letsel opgesteld naast deze quasi maatregel die gewoon, ondanks alle poeha, gewoon de grondwet en EVRM schendt. Check je arb. contract op aanvullende (kledingsvoorwaarden) en praat eventueel met een adviseur/jurist/bedrijfsarts.

Dwarsligger
Dwarsligger
Reactie op  Tom
2 maanden geleden

Yep, hier zelfde verhaal. Weken bij 30+ graden met zo’n verstikkende muilkorf op. Knettergek!

Edward
Edward
Reactie op  Nathalie
2 maanden geleden

Een test- en/of vaccinatiebewijzen als oplossing om meer vrijheden te krijgen, een bewijs dat je geen risico bent voor je medeburgers. Wanneer dit is ingevoerd kan men niet meer spreken over een vrije samenleving. Er is vanaf dat moment namelijk sprake van een voorwaardelijk vrije samenleving. Een point-of-no-return is dan bereikt. Vrijheid dus onder voorwaarde van iemands bepaalde medische status die bepaald gaat worden door de keuze of iemand zich wil laten onderwerpen aan een onbetrouwbare test of het accepteren van een schadelijke injectie. Het is zeer beangstigend dat er mensen zijn die serieus nadenken over deze vorm van samenleven.

Met name allerlei brancheorganisaties (reis, horeca, theater) gaan hierin voorop en zijn daarmee kennelijk voorstander van een samenleving waar mensen op medische gronden worden uitgesloten. Er is feitelijk sprake van medische discriminatie, immers mensen met een andere medische status worden anders behandeld. Het morele kompas is bij bestuurders volledig op hol geslagen.

vladi
vladi
Reactie op  Nathalie
2 maanden geleden

ik heb zojuist de gezondheidsraad gebeld.
als journalist kun je 2 mob. nummers bellen,beide nemen niet op.
ik heb hedwig nog iets verrot gescholden op haar voicemail omdat ze vroeg in haar voicemail tekst haar te mailen of te appen.
ga naar gezondheidsraad en laat je stem horen waarvoor die bedoelt is.

fff

Je Grootje
Je Grootje
Reactie op  vladi
2 maanden geleden

Typisch weer

King of light
King of light
Reactie op  Nathalie
2 maanden geleden

Dat iemand gevaccineerd is, bewijst niet dat iemand gezonder is dan iemand die niet gevaccineerd is. Dat wordt een hekel punt. Want hoeveel oudjes zijn besmet geraakt door het vaccin en ziek geworden of zelfs zijn overleden door vaccinatie. Zo een vaccinatiebewijs zegt dus helemaal niets, maar alleen dat je mee doet aan GEN-therapie.

Lucie
Lucie
Reactie op  King of light
2 maanden geleden

Door een griep injectie ben je flink besmettelijk voor een ander zodra je symptomen van algehele malaise krijgt en dit is met het covid vaccin niet anders.
Heb veel ervaring met mensen die na inenting ziek werden en mij besmetten,ik vermijd deze mensen als de pest sinds ik dit weet.
Dat er in de verpleeghuizen nu veel mensen overlijden komt doordat ze met een griepvirus besmet worden en deze fragiele mensen kunnen dat er niet meer bij hebben.

Rob
Rob
Reactie op  Nathalie
2 maanden geleden

Het is één grote vaccinatiedruk als je het bericht zo leest. Niets meer en niets minder. Uiteindelijk is en blijft het dwang. Ze willen het alleen niet doen voorkomen alsof het dwang is. Zebeginnen gewoon met zachte dwang en eindigen met agressieve dwang. Hoe heeft het zover kunnen komen? Omdat het volk het allemaal accepteert. De door de mand gevallen misdaad verslaggever Peter R. de Vries, voorstander van de globalistische agenda, vindt het een goed idee om ongevaccineerde mensen uit te sluiten. Hij staat zelf alleen niet vooraan om zich te laten vaccineren. Hoe weet je dat? Omdat hij nog leeft, niet stuiptrekt, niet verlamd is geraakt etc. Dus heeft hij zelf de vaccinatie nog niet ondergaan. Maar wel een grote bek hebben.

https://www.mediacourant.nl/2021/02/peter-r-de-vries-zonder-vaccinatie-albert-heijn-niet-in-geen-gek-idee/

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

@Rob, ook Peter R. de Vries is gezwicht voor ‘n paar zilverlingen en heeft zijn integriteit – heeft hij die ooit gehad? – aan de wilgen gehangen.

Rob
Rob
Reactie op  Ron Swart
2 maanden geleden

Ja, daarom zeg ik ook ‘door de mand gevallen’. Misschien niet de beste verwoording maar ik bedoel hetzelfde. Zo zijn er velen die voor een paar grijpstuivers hun ziel hebben verkocht. We hebben ook individuen die ooit een rolletje in een paar films hebben gehad en daarna eigenlijk niks meer hebben gedaan. Sommigen hebben ook van die zinloze tv programma’s gekregen en maken ook deel uit van de agenda.

Tim
Tim
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen drang en dwang. Drang is het aansporen tot een bepaalde actie. Alleen bij dwang is er geen keuzevrijheid

Rob
Rob
Reactie op  Tim
2 maanden geleden

Het is allang bekend wat de bedoeling is en dat is de NWO, na de Great Reset. Dat is het uiteindelijke doel. Daarvoor bestaat geen drang, alleen dwang want dat doel moet hoe dan ook berijkt worden. Ze zeggen dat je kan kiezen maar je hebt geen keuze als de doelstelling al vast staat. Van drang is dan geen sprake want met drang heb je alleen maar de neiging. Er is geen neiging, er is een doelstelling. Dan is er alleen nog dwang maar ze voeren langzaamaan steeds meer de DRUK op als mensen niet zelf meewerken en dat is iets heel anders dan drang.

boze oma
boze oma
Reactie op  Nathalie
2 maanden geleden

ik slik medicynen heb hoge bloeddruk

nou en!
nou en!
2 maanden geleden

to hell met de vaccinazi,s en build backstabbers

Vin
Vin
Reactie op  nou en!
2 maanden geleden

Mooie benaming voor in de Jensen show

Ik Weet HetvWel
Ik Weet HetvWel
Reactie op  nou en!
2 maanden geleden

Helemaal mee eens maar dit was voorspeld avondklok ook overdag, was al van mijlenver aan te zien komen net als de vaccinatieplicht.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  Ik Weet HetvWel
2 maanden geleden

Ik heb aan GELUKKIG niemand een verplichting. Niemand kan mij tot DE SPUIT VERPLICHTEN. HEERLIJK!

Herman
Herman
2 maanden geleden

Onvoorstelbaar, wat n land!🙄

William
William
2 maanden geleden

Ik ben volledig de draad kwijt… dus als je naar je werk wil moet je eerst een dodelijk vaccin krijgen? (wat eigenlijk geen vaccin is) dan blijven er wel weinig werknemers over…

Loeske
Loeske
2 maanden geleden

Het wordt mij hoe langer hoe meer duidelijk dat er iets heel vreemds aan de hand is met die vaccins. Want we moeten en we zullen er aan geloven. Vaccineren op vrijwillige basis maar niet heus. Waarom moeten we perse? Omdat men ons genetisch wil manipuleren om ons willoos te maken. Nu ja, het overgrote deel van de wereld is al willoos door het dragen van muilkorven, 1,5 meter afstand houden, niet knuffelen, 1 persoon op bezoek, avondklok…..

doornbos
doornbos
Reactie op  Loeske
2 maanden geleden

Klopt. Maar willoos is niet dood. Dus, dat laatste zetje dient er ook te komen.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Loeske
2 maanden geleden

Hallo Loeske, er is inderdaad iets vreemds aan de hand. In december ben ik een artikel tegengekomen waarin stond: ziekenfondspolissen voor 2022: korting van 100 Euro op jaarbasis voor ingeënte mensen. Voor mensen die zich niet willen laten inenten een eenmalige boete van 250 Euro. Wie dan nog niet is ingeënt moet dan elke 2 maanden een extra bedrag/boete betalen van 95 Euro. Voor de mensen die begrijpen wat hier aan de hand is, dan is het niet moeilijk om te begrijpen dat de verzekeringsmaatschappijen met de overheid samenwerken, of beter gezegd een samenzwering tegen hun eigen bevolking doorvoeren. Ga maar eens op onderzoek, dan weet je wie hier achter zit en de touwtjes in handen heeft.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  serieuze aangelegenheid
2 maanden geleden

@serieuze aangelegenheid, kun je ons aan een link helpen?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Ron Swart
2 maanden geleden

Precies weet ik het niet meer en dan moet ik het tussen al die papieren hier opzoeken. Ik heb inmiddels ruim 600 A4’tjes liggen, met allerlei zaken en kom niet door het werk heen. Een secretaresse zou een hulp zijn.

Ik denk dat het dezelfde persoon betreft die er voor zorgde dat Hugo de Jonge 4 dagen eerder kon beginnen met vaccinatie in Nederland en dat die persoon ook bij de vele Coronamaatregelen in Nederland betrokken is. Ik heb daar een artikel over geplaatst, maar dat is hier niet gepubliceerd.

Jerrel
Jerrel
Reactie op  Loeske
2 maanden geleden

Het is niet vreemd. De Coronamaatregelen zijn The Great Reset!

Weetniet
Weetniet
2 maanden geleden

De Gezondheidsraad kan onrust stoken wat ze willen, de Raad van Europa heeft een resolutie aangenomen die vaccinatie NIET kan verplichten; ook niet door bedrijven. Dit staat boven de Nationale wetgeving. Laat je niet gek maken!

Op 25:45:

https://eenoorlogreedsverloren.nl/2021/02/17/onderwerping-bij-wet-voorzien-in-gesprek-met-maria-louise-genet-3-07/

Pessimist*
Pessimist*
Reactie op  Weetniet
2 maanden geleden

Indirect kan daarentegen wel. Ze doen maar.. Nee is nee

Fairy
Fairy
Reactie op  Weetniet
2 maanden geleden

Ach laat je niets wijakrn. Vorige week zagen we dat wetten zomaar even kunnen worden aangepast. Dat kan Europa net zo goed.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Weetniet
2 maanden geleden

Precies Weetniet. En mochten ze toch doorgaan met deze truman show…verdedig uzelf. Ga niet in op manipulatieve druk zoals… u verliest uw inkomen/uw huis/uw familie. Dit is de test der testen. Bent u van uzelf of van de elite? Neemt u het teken (van het beest)? U heeft het universele recht om uw lichaam te verdedigen wanneer het wordt aangevallen in een noodsituatie. Dus ook in een situatie dat u een medische behandeling van experimemteel gen therapie weigert, die ondertussen al meer bijwerkingen telt dan waar het tegen zou moeten beschermen. In 150 jaar, 2 wereldoorlogen en 4 grote wereldwijde pandemieën (wo de spaanse) zijn nog nooit de burgerrechten opzij gezet door de eigen regeringen in de nationale staten, (behalve door de nazi in ww2). Wat is nu anders? Precies.

liz smith
liz smith
Reactie op  MdeFilosoof
2 maanden geleden

bossmaker op youtube heeft mooie clipjes overhoe je onder de dwangmiddelen uit kunt komen. kijk maar op de hoge raad van de kinderen,als je deze site hebt uitgepluist snap je in wat voor systeem wij leven maar belangrijker hoe je legaal uit het systeem kan stappen zzonder je rechten te verliezen,een aanrader

klaas old
klaas old
2 maanden geleden

uiteindelijk zullen ze je doden. Het ultieme doel.

Ertje
Ertje
2 maanden geleden

Wat jammer dat ook de gezondheidsraad zich tegen het volk keert! Het zou juist een objectieve mening moeten hebben! Niemand mag een ander verplichten om zich te laten vaccineren!

doornbos
doornbos
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Het is klaarblijkelijk ook geen gezondheidsraad meer. Deze mensen worden niet gehinderd door normen en waarden, welkom bij de club zouden Arno en Gratje in Den Haag wel zeggen, en hebben heel duidelijk ook nimmer onderwijs genoten. ‘Iedereen met 1 werkende hersencel weet dat er heel veel niet klopt in de huidige tijd’. We leven heel duidelijk in een pathocratie. De zogenaamde raad is daarvan slechts 1 voorbeeld.

Je Grootje
Je Grootje
Reactie op  doornbos
2 maanden geleden

Er is zeker wel een gezondheidsraad

Ter degradatie van de voksgezondheid

Carolina
Carolina
Reactie op  Je Grootje
2 maanden geleden

Het is de raad voor de
ziekte industrie

Edward
Edward
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

De gezondheidsraad is een club vol CDA’ers, dus dit fasiscme verbaasd mij niet.

Bibi
Bibi
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Ik sprak een “vriend” die niet kan wachten om gevaccineerd te worden
Heeft er toch wel moeite mee dat ik niet wil……. uhhh hoezo dan???? Hij is dan toch zogenaamd beschermd . . . . .
waarom zou je die spuit anders willen???
Het zal me niks verbazen als hij tegen die tijd liever niet meer wil dat ik in zijn buurt kom
Mensen zijn compleet de weg kwijt!!

Levensgevaarlijke ontwikkelingen. . . . .

rop
rop
2 maanden geleden

We leven in een wereld van pure manipulatie ombouwt met vele drogreden om alles in een richting te duwen van het economische belangen, daar mag de menselijkheid opzij geschoven worden ten dienste daarvan het hele corona vaccinatie programma zo is opgebouwd om een ieder te laten vaccineren met of zonder dwang ,eerst kijken ze gewoon of een ieder er bereid voor is, en als de meeste zich daarmee inlaten ,en de hardnekkige protesterende tegen vaccinatie zullen dan vele ontzeggingen tegemoet zien, om daarmee de vrijheid van het economies waarin de mens mee is opgebouwd van zijn kinds aan af, deze vrijheden is de mens het meest welgevallig en daarmee een verslavende economische individu geworden. en vele zullen dan ook zwichten voor die prik. Wie wil nou daar buiten vallen?
denk dat er heel weinige zijn die niets met het economische te maken wil hebben, men word van kinds af aan al klaar gestoomd om de economie te dienen, en past echte menselijkheid niet in haar programma, economische belangen gaan voor echte menselijkheid, wel doet het alsof menselijkheid een plaats heeft in haar beleid, maar dat is haar Schijn, De economie moet gezonden mensen hebben om haar draaiend te houden, ziekte stagneert alleen maar ,en het liefs ruimen ze dan ook op.. daar bedoel ik mee het systeem waarin een ieder aan mee werkt om de het te onderhouden een Systeem die jaarlijks al vele slachtoffers kosten in al onze economische belangen ,en dat systeem is een monsterlijk systeem, een ieder die wakker is Ziet dat.

Fairy
Fairy
Reactie op  rop
2 maanden geleden

Dan ben ik een van de weinigen misschien die juist gráág uit dat economisch systeem
stapt en zelfvoorzienend gaat leven. En ik weet dat ik kan. Ik heb geen luxe nodig. Wel liefde.

liz smith
liz smith
Reactie op  rop
2 maanden geleden

het gaat veel verder,straks gaan ze het contante geld afschaffen en een basisinkomen invoeren want de economie moet helemaal kapot. dus afgezien van de consumptieverslaving van het grootste gedeelte van de bevolking,willen ze je op deze manier dwingen want: geen vaccinatie=geen inkomen=geen huis meer en verhongeren,daar gaat het heen dus

Pieter
Pieter
2 maanden geleden

Kunnen we overgaan tot het ophalen van deze psychopaten en ze onder dwang opsluiten in een van de Cojona kampf…
Idee….?

Deze gestoorde gekken zijn een bedreiging van de mensheid…
En ze staan er met die smerige koppen ook nog om te lachen.
Opsluiten die geesteszieke …

Pieter
Pieter
Reactie op  Pieter
2 maanden geleden

Alleen door guerrilla burger milities te vormen, zal dit mogelijk zijn.

Wappie
Wappie
Reactie op  Pieter
2 maanden geleden

Mijn idee.

x

Check Also

keuzevrijbijmij

Keuzevrijbijmij: hier ben je altijd welkom, ook zonder test of vaccin

De testsamenleving en het coronapaspoort worden langzaam ...

dominee

Dominee (44) die coronavaccin promootte sterft ‘onverwachts’ na tweede prik

Een dominee die op tv preekte over ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

127
0
We lezen graag je reactie!x