Universum

Studie: ons universum is mogelijk één groot hologram

Help mee door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We leven in een reusachtig hologram en alles wat we om ons heen zien is slechts een projectie van een tweedimensionaal oppervlak. Deze theorie werd in 1997 voorgesteld door de Argentijnse natuurkundige Juan Maldacena.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De meeste mensen kennen hologrammen van creditcards en bankbiljetten. Ze zijn tweedimensionaal, maar ogen driedimensionaal. Ons universum gedraagt zich mogelijk op soortgelijke wijze.

Oostenrijkse wetenschappers hebben nu voor het eerst aangetoond dat het holografische principe ook werkt in een realistisch model van onze kosmos. Volgens het holografische principe bestaat er een tweedimensionaal oppervlak dat we niet kunnen zien. Dit oppervlak bevat alle informatie die nodig is om een driedimensionaal object te beschrijven, in dit geval ons universum.

Gegevens die de beschrijving van een 3D-object bevatten, zoals het apparaat waarmee je dit artikel leest, kunnen verborgen liggen in een gebied in deze platte, ‘echte’ versie van het heelal. Maldacena kwam tot deze conclusie toen hij ontdekte dat er voor wiskundige beschrijvingen van het universum één minder dimensie nodig was dan je zou verwachten.

Tot nu toe werd dit principe alleen nog maar getest in anti-de-sitter-ruimtes (ADS), een ruimtetijd-continuüm dat negatief is gekromd. Het probleem is dat ze erg verschillen van de ruimtes in ons eigen heelal.

Wetenschappers van de Technische Universiteit Wenen hebben nu ontdekt dat het holografische principe ook stand houdt in een vlakke ruimtetijd. Hoewel dit nog niet bewijst dat we in een hologram leven, wijst het onderzoek wel steeds meer in die richting. De studie is gepubliceerd in Physical Review Letters.

[Technische Universität Wien]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Het zijn de Goden, Meesters en Hoge Wetenschappers die deze hologrammen beheersen.

Bigolbootay
Bigolbootay
8 jaren geleden

Wat een onzin, iedereen weet toch dat de aarde 3d en niet 2d is?

Tim
Tim
8 jaren geleden

Tja op een 3d scherm krijg je ook de illusie echt 3d te zien. Kleuren zijn een illusie. Zie filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=R3unPcJDbCc
Dromen zijn een illusie met levensechte of zelfs scherpere zintuigen. Je kan werkelijk alles wat je maar wil en veel meer in een droom. Voelen(bv sex), proeven(eten wat je maar wil zonder dik worden), ruiken(ga in een tuin vol met bloemetjes en snuif maar eens lekker), zien(levensechte grafische resolutie), horen(zelfs praten met mensen, meestal bizar maar kan ook verrassend goed zijn).

Alles wat we zien en waarnemen met andere zintuigen word gefilterd door ons brein en komt anders binnen. Onze hersenen kunnen ons de grootste illusies vormen die ze maar willen, kijk maar vooral naar dromen. Je kan dit niet bewust opvragen, tenzij je een lucide droom hebt. Iets wat iedereen meemaakt maar niet in wakende toestand controle over heeft. Stel je voor als we ons brein konden hacken, dan zijn alle ervaringen mogelijk.

Onze technologie bv infrarood en uv cameras zien meer werkelijkheid van hoe alles echt is. Het filteren van het brein is natuurlijk een goed iets, het maakt alls mooier, daar niet van. De vraag is kunnen alle illusies met technologie ontrafeld worden? Blijkbaar wel.

JevWeazle
JevWeazle
8 jaren geleden

michael talbot – holographic universe…uitgebracht in 1992….

dus ehm….23 jaar geleden was het al bekend…

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x