Homepagina » Financieel » Ponzifraude: eurozone in fase van bizar beleid (video)

Ponzifraude: eurozone in fase van bizar beleid (video)

De eurozone is in de fase van bizar beleid terecht gekomen. Er zijn twee opties: een bazooka of de hele sector laten klappen en opnieuw beginnen.

In de aanloop naar de nieuwste crisistop van de Europese regeringsleiders van 28 en 29 juni is sprake van een hevige machtsstrijd om de ECB.

Dat is begrijpelijk want de ECB heeft nu eenmaal de beschikking over de geldpersen en wie wil er in tijden van crisis niet aan de printknop zitten? Christine Lagarde van het IMF wakkert momenteel het vuurtje krachtig aan. Zij roept de Europese regeringsleiders op om creatief en innovatief met de ECB om te gaan. Waar bemoeit zij zich mee?

De euro is in kritieke toestand

Het IMF wil dat de ECB direct in de markt ingrijpt onder andere via het rechtstreeks aankopen van staatsobligaties van noodlijdende banken in problematische lidstaten, eigenlijk geheel Zuid-Europa. De ECB moet in de opvattingen van Lagarde niet zo moeilijk doen. Zelfs het doen van aankopen van schuldpapier met zwakke tot zelfs waardeloze onderpanden (bijvoorbeeld hypotheekportefeuilles) moet in haar ogen kunnen. Volgens het IMF staan de banken in Europa als geheel er zo slecht voor, dat alleen een massa nieuw geld hen nog van de ondergang kan redden. De toestand is kritiek.

Afvalverwerking van schulden

Directeur van de ECB Mario Draghi heeft van meet af aan een beleid gevoerd dat in lijn ligt met de wensen van het IMF, maar wil nu niet verder gaan dan hij al is gegaan vanwege de topzware balans waarmee de ECB zichzelf heeft opgezadeld. Draghi is terecht van mening dat hij al veel rommel op zich heeft genomen en wil daar nu liever vanaf, in plaats van er nog meer bij te krijgen. De ECB is en kan geen afvalverwerkingscentrale zijn. Maar wordt dat steeds meer.

Waardeloos geld

Bondskanselier Merkel van Duitsland is eigenlijk de enige die blijft vasthouden aan de onafhankelijke rol van de ECB als bewaker van de waarde van ons geld. De ECB hoort burgers eigenlijk voor niets anders te behoeden dan voor de uitholling van de euro. De Europese politieke elite (minus Mevrouw Merkel) redeneert echter anders. Die gaat ervan uit dat als er maar genoeg banken tegelijk omvallen, de euro automatisch waardeloos wordt en dus móet de ECB wel bijspringen.

Geen hogere inflatie

Zelfs Amerika bemoeit zich nu met de ECB en moedigt het bijdrukken van grote hoeveelheden geld krachtig aan. Want Amerika begint de effecten van een instortend Europa te merken en vreest voor de eigen kwakkelende economie. Met zoveel woorden steunde president Obama de aloude opvatting van Fed-voorzitter Bernanke dat het bijdrukken van geld niet noodzakelijk tot hogere inflatie hoeft te lijden als dat geld richting de solvabiliteit van banken gaat en dus niet richting de liquiditeit van de economie.

Bizar beleid

De eurozone is in de fase van bizar beleid terecht gekomen. Aan de ene kant moet de volledige bankensector gered worden van de ondergang. Aan de andere kant smeedt Duitsland momenteel plannen voor het toch doorvoeren van een financiële transactietaks. Hoeveel gekker moet het worden? Engeland en Nederland hebben al laten weten niet mee te zullen doen. Einde idee? Dan moet er ook nog een bankenunie komen maar die wordt ineens weer als vergezicht gezien, in plaats van als beleidsvoornemen.

Bazooka naar Amerikaans model

Het ene plan na het andere wordt momenteel gelanceerd. Met als enige resultaat dat iedereen de weg kwijt is. Zal de crisistop van volgende week uitkomst bieden? Ik hoop van wel. Zo niet dan vrees ik toch dat de dag dat de euro valt gekomen is. Wat zijn nog de opties? Ten eerste de bazooka. Herkapitaliseer met één klap en volledig in het openbaar alle banken, dus zonder uitzondering. Geef hen gewoon zakken vol met geld ter versterking van hun kapitaalbuffers en maak je niet druk over waar dat geld vandaan moet komen.

Of begin opnieuw

Of laat de gehele sector klappen en begin gewoon opnieuw. Garandeer de spaartegoeden van consumenten. De rest vindt uiteindelijk zijn weg via nieuwe banken. Een onrealistisch scenario? Ja. Maar het alternatief is dat faillissementen van banken zich op grote schaal zullen aandienen, zonder dat er sprake van een beheersbaar proces is. Het is tijd voor een Europees crisisteam dat orde op zaken kan stellen. Geen toezichthouders. Wel saneerders.

René Tissen
Business Universiteit Nyenrode

Bron: RTLZVind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

51 reacties

 1. RenéevanZalkNunspeed

  Lagarde heeft de negatieve karaktertrek om dingen/groepen over 1 kam te scheren zoals bij de Griekse bevolking.
  We moeten echter niet vergeten dat de gewone man/vrouw in Griekenland die altijd netjes zijn/haar belasting heeft afgedragen de dupe is van de situatie.

  0 likes
 2. Het systeem is dood. Spanje moet voor de 100 miljard ‘steun’ 3% intrest betalen en dat bedrag wordt voor 20% gefinancierd door Italië, die het geld aan een slordige 6% op de vrije markt dient op te halen. Waar zijn die lui in godsnaam mee bezig? Tijd kopen? De vraag is niet meer of de Euro valt maar wel wanneer. De enige winnaar in dit bizar pokerspel kan enkel Duitsland zijn en de vraag stelt zich of ze zich niet opnieuw zullen vergalopperen zoals de vorige twee pogingen. De Groot-Europese gedachte, Festung Europa, vindt immers zijn roots in het derde rijk…

  0 likes
 3. dit is allemaal Paniek Paniek …de rotte appels weten van gekte niet meer te zeggen en te doen .laat hun ..het word alleen voor de gewonnen mensen steeds duidelijker .dit kan niet lang meer duren of het gaat allemaal stuk .ge merkt het tegenwoordig aan alles .dit zou toch wel mooi zijn …ik zou ook graag hebben dat er totaal anderen die leiding geven …ik zie het al voor me .want tot nu toe zijn er GEEN die leiderschap heeft allemaal mislukkelingen , sorry dat ik dit moet zeggen maar ik vind dit wel .

  0 likes
 4. Hup gewoon extra euro’s drukken en in de economie ermee. En voor de burgers niet bang gaan zitten sparen voor pensioenen en andere onzin maar leven en plezier maken. Wees wat ondeugender in plaats van zo’n typisch calvinistische spaarder. Carpe Diem !! In die zuidelijk landen zijn ze wat minder “zwaar” wat die angst voor de toekomst betreft.

  0 likes
 5. [quote name=”c r”]dit is allemaal Paniek Paniek …de rotte appels weten van gekte niet meer te zeggen en te doen .laat hun ..het word alleen voor de gewonnen mensen steeds duidelijker .dit kan niet lang meer duren of het gaat allemaal stuk .ge merkt het tegenwoordig aan alles .dit zou toch wel mooi zijn …ik zou ook graag hebben dat er totaal anderen die leiding geven …ik zie het al voor me .want tot nu toe zijn er GEEN die leiderschap heeft allemaal mislukkelingen , sorry dat ik dit moet zeggen maar ik vind dit wel .[/quote]

  er is geen centraal iemand die leiding moet geven, wij zijn de genen die leiding voor ons zelf moeten pakken, wanneer dit gebeurt zal de economie instorten, dus mensen wees niet tegen het systeem, maar wees voor wat beters, want wij de mensen zijn de 99% 😀

  0 likes
 6. Wie worden hier weer rijker van de elite,je brengt angst in de wereld ,draait de duimschroeven harder aan en dit geeft hun weer meer macht.De uitgemolken burger raakt ontmoedigd en geeft zich weer over ,en zegt aub help ons en zo blijft het systeem gehandhaaft.Als die arme burger zijn huur niet meer kan betalen gaat hij ook niet een geldpers kopen en even wat geld drukken,kan hij even doen daarna wordt hij opgepakt wegens handelingen die in strijd zijn met de wet,hun gaan maar door er is niemand die ze op de vingers tikt.Gerechtigheid zal geschieden ,alles stort inmekaar,niet zo gek als een fundering op niks berust.

  0 likes
 7. Grappig om te zien/horen hoe hij als Britse Europarlementariër zegt: “Watch those Dutch elections!”. Zou hij meer weten?

  0 likes
 8. Ons hele monetaire systeem moet op de schop, op het ogenblik is het niet meer dan een piramidespel waar zolang er niet meer geld bij komt in elkaar gaat storten. Ons hele hebben en houden is in de handen van Casino Bankiers, welke Gok maakt de overheid met uw pensioen? En maar doorgaan met hetzelfde systeem, zodat gokkers zoals Marcel de V bij Vestia Nederland met nog eens 2 miljard op de 100 miljard die al naar spanje gaat .

  Ons hele monetaire systeem is geen ene fluit waard, het is een Ponzi bedrog systeem.

  0 likes
 9. Het is in de jaren 80 al voorspeld (is na te lezen in meerdere boeken uit die tijd) dat rond deze tijd het finaciele systeem in elkaar zou storten. Pas dan zal er ruimte komen voor andere benaderingen. We blijven vasthouden aan het oude tot het weg is, dan pas komt echt ruimte voor nieuwe (betere en eerlijkere) initiatieven. Gek genoeg ben ik helemaal niet bang voor de ineenstorting..

  0 likes
 10. The program we are addressing to, every moment of our life, is coming to an end!! The outcome is unknown to the one that has created it! That makes us unknown to the end of the program, thus scared! But do’nt be! You are not here to serve the Sovereign Integral, but it is here to serve you!! Ask what you need, do it pure, and it will be given to you! Do’nt give toughts/words on what you do not want! ‘Cause it wil be given to you, the Universe does not know the word; “NO!” So be precise in what you “want”! Do it in the form ‘I have’, and act like it. It will appear right in front of your eyes!!

  With all my love, Jahbulon.

  0 likes
 11. laat NESARA wet maar zijn intreden doen

  0 likes
 12. laat NESARA wet maar intreden

  0 likes
 13. #9 Hulle: Gek genoeg ben ik daar ook niet bang voor.Waarom zijn wij er niet bang voor??Omdat wij al weten dat het anders en beter kan, en zeer veel eerlijker.Maar de domino steentjes moeten eerst nog omvallen, en de krampachtige halsstarrige regeringen zullen uiteindelijk zelf gaan inzien dat het anders MOET EN KAN.Of het breekt zijn/haar nek over een bevolking die niets meer pikt, van onze oeroude GRAAIERS!!It,s the end of the world as whe know it, and i feel fine!!(R.E.M)

  0 likes
 14. Van mij mag het allemaal nog wel even duren. Ik ben liever een deemoedige deelnemer en op die manier vrij in deze maatschappij, dan dat ik mijn kind zie hongeren.

  Ik heb liever een geleidelijke overgang naar een eerlijker systeem.

  Redding door Ufo,s het zou kunnen, het zou ook kunnen van niet.[quote name=”Hulle”]Het is in de jaren 80 al voorspeld (is na te lezen in meerdere boeken uit die tijd)[/quote]

  Welke titels zijn dat?

  0 likes
 15. o ja en waarom zijn ze er dan en natuurlijk moeten wij ons leiden …maar ze zijn er en zo lang dat verdriet er nog is zitten wij er wel mee he …en natuurlijk de mensen moeten zich niet meer laten doen tegen over hun dan waren wij een stuk verder .

  0 likes
 16. geen geld meer is weer macht …iedere keer als er geld is dus moet er gewoon uit ..ik ben niet fel op de nesara al wat blinkt stinkt neeeeee dank u GEEN NESARA ben je nou .

  0 likes
 17. [quote name=”hulshof”]laat NESARA wet maar intreden[/quote]

  Ja laat dat maar gebeuren die schulden allemaal afboeken. dat kost dat bankenkartel niks want geld wordt uit niks gemaakt. het zal wat inflatie geven en daarom ook dat advies van Carpe Diem; geniet van het leven !! Laat je geen angst aanpraten voor de toekomst en als angstreactie zitten sparen. Dat is precies wat ze willen

  0 likes
 18. het verlies van creativiteit in de rijke lagen dat zijn oorzaak heeft in hebzucht en machtswellust is de oorzaak van het gebeuren heden ten dage. ze steunen alleen nog maar op de financiele zeepbel en die is aan het uiteenspatten. dan staan ze met lege handen ondanks dat ze nog wel de macht over het wapenarsenaal hebben. een delicate situatie zal dan ontstaan als wij, het ‘volk’ niet de kracht hebben om onze intentie ergens anders op te richten als voetbal en olympiche (griekenland ha ha) spelen. wees wijs aub en richt je intentie op vrede en naastenliefde!!

  0 likes
 19. marcel laat je niet wijs maken de nieuw wereld order munt, ja dat is het …als dit gaat intreden is alles een en dit is wat ze willen ….maar ja dit is uw mening ..ik heb hier een raar gevoel bij en ook vooraf toneel stuk gespeeld allemaal bedrog .ik word toch geen slaaf van hun dan zou ik zeggen bekijk het maar .lomp ben ik niet .

  0 likes
 20. vroeger was het leven de euro …denk nu eens NA

  0 likes
 21. de rood gevers …weet jullie hoe het dan moet of ben je zelf zo een kaker

  0 likes
 22. inderdaad interessant @ eden: watch the dutch elections in september. wat zal hij precies bedoelen? volgens mij gaat het om de ineenstorting van de euro en de eurozone. dat zal weliswaar een belangrijke klap en stap zijn. weg met de euro en het europa idee! one world – one human nation!

  0 likes
 23. Napoleon en Hitler hebben het ook ooit geprobeerd om Europa één te maken.Nu dachten ze dat het met de euro zou lukken! Wat is nu de volgende stap??

  0 likes
 24. Het is zo mooi om te zien! We gaan er voor en we komen er met z’n allen! Nigel ziet ook een grote overwinning voor de S.O.P.N. En terecht! Het gaat zo niet langer en wat is er nou mooier dan leven in echte vrijheid!

  0 likes
 25. [quote name=”Jahbulon”] Ask what you need, do it pure, and it will be given to you! Do’nt give toughts/words on what you do not want! ‘Cause it wil be given to you, the Universe does not know the word; “NO!” So be precise in what you “want”! Do it in the form ‘I have’, and act like it. It will appear right in front of your eyes!!

  With all my love, Jahbulon.[/quote]

  Beautiful Wisdom
  coming from an amazing Light

  Namasté Jahbulon

  0 likes
 26. Kijk dit doet me deugt. goede en wakkere man die Nigel. Mijn tip. Kijk de revolutie van IJsland… Maandag mijn Pitch verantwoorden voor BNN.. what to do to the economic crisis.

  0 likes
 27. Wanneer stappen we nou eens uit die euro/unie en likken de wonden en gaan met onze gulden weer verder. WEL met een totale herziening (lees 0mmekeer) van de banken en de financiele wereld.OOk het huidige beleasting op belasting op belasting systeem moet weg…en een totale kwijtschelding van alle schulden…

  0 likes
 28. [quote name=”RenéevanZalkNunspeed”]Lagarde heeft de negatieve karaktertrek om dingen/groepen over 1 kam te scheren zoals bij de Griekse bevolking.
  We moeten echter niet vergeten dat de gewone man/vrouw in Griekenland die altijd netjes zijn/haar belasting heeft afgedragen de dupe is van de situatie.[/quote]
  ja maar daar gaat het nu ook juist om die mensen worden dus ook uit humaniteit geholpen maar niet om de porsches op de weg te houden….

  0 likes
 29. Het is altijd al de bedoeling geweest de Dollar en de Euro te laten klappen en een wereld munt in te voeren. De klimaat toppen gingen niet over het klimaat maar over CO2 belasting. Nu dat mislukt is hebben ze het over een bank belasting wat ook niet over het aanpakken van de crisis gaat maar over de eerste wereld belasting en het financieren van de instituten die dat moeten gaan innen om later allerlei andere wereld belastingen in te kunnen voeren die de bureaucratieën van de wereld regering moeten financieren. Het IMF wordt het eerste departement van financiën, het WHO het eerste departement van gezondheidszorg en de wereld bank. Nu worden deze globale instituten nog gefinancierd door de Rockefeller foundation, Morgan foundation en Bill Gates enz. maar zodra de eerste wereld belasting een feit is zullen wij die gaan betalen.

  0 likes
 30. geen vsa-bankstelsel,alle toxische bankproducten eruit, alle consumentenspaartegoeden weg van de beursnotering oa pensioenfondsen, ondergebracht in de spaarbanken, aan opgelegde renderende rente, door wet is wet behoort tot hervorming van de ECB van Euro-unie. Geen angst voor bankfaillissementen. Er zijn veel interessante voorstellen, overstapmaatregelen vragen tijd, later meer over investeringsbanken en verzekeringsbanken…ook Extraterrestrials kunnen zich uitspreken over hervormingen, ruimtevaartaangelegenheden departement wetenschappen ook in vakantietijd, het kan gezellig zijn later met voorsmaakjes

  0 likes
 31. [quote name=”fair”]Napoleon en Hitler hebben het ook ooit geprobeerd om Europa één te maken.Nu dachten ze dat het met de euro zou lukken! Wat is nu de volgende stap??[/quote]
  dat is niet hetzelfde en als het hitler was gelukt leefden we in betere tijden
  MAAAAAAR wat hij heeft gedaan met de joden kan hem nooit vergeven worden

  en onthou verdeel en heers

  0 likes
 32. John van Dokkumburg

  Geld is een verafgoddelijkt medium voor de mensen die zich graag dmv een verdeel en heers techniek zichzelf graag een lintje geven om het ego te laten verheerlijken , en dat betekend voor het oog dat vele mindere goden hun natuurlijke macht uit handen hebben gegeven . We moeten dus de huidige rol van het geld af komen want het staat gelijk aan bestuurlijke macht . Maw , we moeten op een nieuwe manier van besturen gaan nadenken ( ieder zijn soevereiniteit teruggeven ) want daar zit ligt voor de wereld de oplossing . Pas dan kun je een groep creeren (zonder een baas) en uit vrije wil aan allerlei gezonde projecten kunnen deelnemen en ben je dus geen slaaf van hen die met geld iedere ziel als een slaaf houd . Een humane wereld begint bij een geloof in een betere wereld waarin er in de basis en op vanzelfsprekende manier genoeg van je eigen talenten zal worden genoten omdat het altijd bevrijdend wil werken.

  0 likes
 33. Quote”Herkapitaliseer met één klap en volledig in het openbaar alle banken, dus zonder uitzondering. Geef hen gewoon zakken vol met geld ter versterking van hun kapitaalbuffers en maak je niet druk over waar dat geld vandaan moet komen.” Het lijkt mij verstandiger om dat geld dan niet aan de banken te geven maar aan de consumenten en bedrijven. Zo kunnen zij de schulden afbetalen aan de banken en vaart iedereen er wel bij. Banken gered, inwoners van Europa gered einde schulden economie en mooi startpunt voor de 2e ratrace.

  0 likes
 34. ik ben benieuwt wat hij bedoeld wat er in nederland gaat gebeuren op 12 september . gaat het dan werkelijk klappen ? de mensen gingen er tegen uit komen . ben benieuwt .

  0 likes
 35. [quote name=”c r”]marcel laat je niet wijs maken de nieuw wereld order munt, ja dat is het …als dit gaat intreden is alles een en dit is wat ze willen ….maar ja dit is uw mening ..ik heb hier een raar gevoel bij en ook vooraf toneel stuk gespeeld allemaal bedrog .ik word toch geen slaaf van hun dan zou ik zeggen bekijk het maar .lomp ben ik niet .[/quote]

  De euro blijft nog wel even. Misschien met wat meer inflatie. Besteed je euro over 5 jaar is die weg.

  0 likes
 36. nu?? moeten we eerst eens allemaal naar de bank gaan en ons?? geld eraf halen eens kijken welke bank er overeind blijfd en daar het geld weer op zetten dan zijn we in een klap van die zwakke banken af .en? we moeten terug naar onze so vertrouwde gulden ! de euro heeft ons allemaal de das om gedaan .en dat hebben we te danken aan mensen met idiote ideeen ..kijk nu maar ens in engeland zijn er al mensen die niet bij hun geld kunnen komen omdat dat er gewoon niet is mensen kunnen niets kopen of hun huur betalen want er is niets .dus daar is het omvallen van de banken al begonnen !

  0 likes
 37. [quote name=”Marcel”][quote name=”c r”]marcel laat je niet wijs maken de nieuw wereld order munt, ja dat is het …als dit gaat intreden is alles een en dit is wat ze willen ….maar ja dit is uw mening ..ik heb hier een raar gevoel bij en ook vooraf toneel stuk gespeeld allemaal bedrog .ik word toch geen slaaf van hun dan zou ik zeggen bekijk het maar .lomp ben ik niet .[/quote]

  De euro blijft nog wel even. Misschien met wat meer inflatie. Besteed je euro over 5 jaar is die weg.[/quote]

  de euro is dit jaar weg..

  0 likes
 38. Al wa we geleerd hebben over geld is verkeert. Geld is macht… maar een slechte macht. Een macht die ons ongelukkig houd en enkel om meer en nog meer draad (hebzucht).

  De meeste van ons kunnen een leven zonder economie en geld niet voorstellen. Omdat geld een soort motivator is om dingen voor elkaar te krijgen.. Maar het woord grootschalig misbruikt. Daarom dat het hele systeem nu ook instort. Waarom zouden we onder dit systeem blijven pijn lijden en het leven onteren. We zijn in een tijd van evoluties van technologieën enzo. Dus ja ook het systeem rond geld moet eens veranderen ! Geen zorgen zonder gaan we allemaal veel gelukkigere zijn… Je zal wel snel merken !

  0 likes
 39. [/quote]
  dat is niet hetzelfde en als het hitler was gelukt leefden we in betere tijden
  MAAAAAAR wat hij heeft gedaan met de joden kan hem nooit vergeven worden

  en onthou verdeel en heers[/quote]
  Ahum, mag ik U erop wijzen dat Hitler aan de macht is gekomen met grote donaties uit Oostenrijk (Oma familie Bush) en grote donaties van ons aller (nep)Koningin Wilhelmina en ongetwijfeld zijn hier nog meer grote namen aanverbonden 🙁 en allen hadden 1 doel voor ogen… het stichtten van de onrechtmatige staat Israhell 🙁 Dit zijn absoluut geen speculaties, de informatie naar de waarheid ligt op de digitale (nogwel) openbare snelweg!

  Namasté

  0 likes
 40. In deze film wordt onder-andere uitgelegd hoe ons financieel systeem werkt. Ook wordt er over vrije energie gesproken enzo voort.

  scrol door tot ongeveer 50minuten voor de uitleg over het bank systeem.
  http://www.youtube.com/watch?v=U25AtWcERko&feature=youtu.be

  0 likes
 41. Wat een prachtkerel die Nigel hij zal een voorbeeld zijn voor velen. Ik kijk nu al uit naar zijn volgende uitspraken. Humor weet ie ook wel te brengen hij is een hooggeplaatste lichtwezen 😉

  0 likes
 42. Quote==De rest van de wereld trekt steeds meer naar elkaar toe en in Europa zou ieder zijn weg gaan? Dat kan, mag en zal niet zo zijn.” dat durft zo een vreselijk arrogante Duitse minister Schäuble uit te spreken….wat is het toch dat een paar van die machtswellustelingen maar willen bepalen wat WIJ moeten denken. Ik wil geen EEN groot europa IK wil graag in mijn eigen land en eigen cultuur blijven wonen en leven. NU wordt ik geleefd want niemand vraagt aan ons de bewoners van een souverein land wat wij nu eigenlijk willen. als laten de reacties overal er geen gras over groeien…de huidige kliek moet weg. Van de week stond er in de telegraaf vermeld dat er 6 nieuwe politiek parijen zijn waarvan er maar eentje bij naam werdt genoemd. Dat stond in een kadertje van 6 regeltjes heel klein ergens ??????????????????????????

  0 likes
 43. IK heb de reaktie’s gelezen en heb hier maar een paar regels te schrijven.Wat er nu gebeurt speelt al eeuwen.
  Wat is geld,dat is macht.
  Macht is onderdrukking.
  Onderdrukking is Armoede.
  Armoede is Oorlog en vernieteging van al het leven

  0 likes
 44. dus we moeten het geld lozen en gewoon weer ruil handel gaan drijven dan vald de macht weg en is iedereen gelijk armode verdwijnt en mensen willen makaar ook meer helpen
  en als je mekaar wil helpen is er ook geen oorlog meer want waar wil je oorlog over voeren als iedereen gelijk is niemand rijk of arm en er geen macht is

  0 likes
 45. [quote name=”arnold leeflang”]dus we moeten het geld lozen en gewoon weer ruil handel gaan drijven dan vald de macht weg en is iedereen gelijk armode verdwijnt en mensen willen makaar ook meer helpen
  en als je mekaar wil helpen is er ook geen oorlog meer want waar wil je oorlog over voeren als iedereen gelijk is niemand rijk of arm en er geen macht is[/quote]

  daar ben ik het nou helemaal mee eens!! geld veroorzaakt machtsgevoel, frustratie,verdriet en verschil van waardigheid…nog een iets: als geld niet zou bestaan zou drugs geen waarde hebben…maar omdat geld een middel is dat onze vrijheid bepaald gaan mensen drugs verkopen omdat het veel geld waarden heeft…zonder geld zou er geen oorlog hoeven te zijn!! maar onze werled overheden hebben ons geleerd dingen toe te eigenen door oorlog te voeren…als iedereen het “geven en nemen” iets serieuzer zouden nemen zou er gelijkheid komen te bestaan.

  0 likes
 46. [quote name=”arnold leeflang”]dus we moeten het geld lozen en gewoon weer ruil handel gaan drijven dan vald de macht weg en is iedereen gelijk armode verdwijnt en mensen willen makaar ook meer helpen
  en als je mekaar wil helpen is er ook geen oorlog meer want waar wil je oorlog over voeren als iedereen gelijk is niemand rijk of arm en er geen macht is

  0 likes
 47. Beste mensen,

  Geld is niet de schuld van ongelijkheid maar de mens die het geld hanteert. Evenals het wapen geen oorlog voert maar de mens die het wapen hanteert. Met een schroevendraaier kun je ook iemand doodsteken maar daarom is een schroevendraaier nog geen slecht stuk gereedschap. Geld is ook een stuk gereedschap en kan ook op goede manier ingezet worden in onze samenleving.

  0 likes
 48. [quote name=”De Realist”]Beste mensen,

  Geld is niet de schuld van ongelijkheid maar de mens die het geld hanteert. Evenals het wapen geen oorlog voert maar de mens die het wapen hanteert. Met een schroevendraaier kun je ook iemand doodsteken maar daarom is een schroevendraaier nog geen slecht stuk gereedschap. Geld is ook een stuk gereedschap en kan ook op goede manier ingezet worden in onze samenleving.[/quote]

  Klopt uiteindelijk, maar als men bewust genoeg kan leven is geld toch ook niet nodig? Het is nog steeds een voor wat hoort wat principe wat een kinderlijke manier van handelen is.

  Zie je bepaalde buitenaardsen ook met “geld” omgaan? Niet meer nodig. Het wordt nu echt hoogtijd dat wij mensheid spiritueel volwassen worden. Geld is niet nodig.

  0 likes
 49. [quote name=”Tumalu”][quote name=”De Realist”]Beste mensen,

  Geld is niet de schuld van ongelijkheid maar de mens die het geld hanteert. Evenals het wapen geen oorlog voert maar de mens die het wapen hanteert. Met een schroevendraaier kun je ook iemand doodsteken maar daarom is een schroevendraaier nog geen slecht stuk gereedschap. Geld is ook een stuk gereedschap en kan ook op goede manier ingezet worden in onze samenleving.[/quote]

  Klopt uiteindelijk, maar als men bewust genoeg kan leven is geld toch ook niet nodig? Het is nog steeds een voor wat hoort wat principe wat een kinderlijke manier van handelen is.

  Zie je bepaalde buitenaardsen ook met “geld” omgaan? Niet meer nodig. Het wordt nu echt hoogtijd dat wij mensheid spiritueel volwassen worden. Geld is niet nodig.[/quote]

  De mensheid is nog niet spiritueel volwassen genoeg om zonder geld te kunnen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

corona

Waarom big farma niets wil weten van ‘hét middel tegen corona’

Medicijnmakers zullen een fortuin verdienen aan corona, ...

corona

Grote media richten aandacht op Chinees biolab bij corona-epicentrum: ‘Eén van de ergste doofpotten uit de geschiedenis’

De theorie dat het dodelijke coronavirus uit ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.