Homepagina » Binnenland » Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’
overledenen
Foto: Stembureau gemeentehuis Winterswijk (Ciell CC BY-SA 4.0)

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen op een fout adres bezorgd. Daarvan zijn zo’n 200 verstuurd naar overledenen. “We betreuren dit enorm,” schrijft burgemeester Jan Nieuwenburg in een brief. Volgens hem is niet duidelijk hoe de fout heeft kunnen ontstaan. Hij hoopt dat de oorzaak snel wordt achterhaald om herhaling te voorkomen.

De gemeente zegt ‘maatregelen te hebben getroffen om verdere problemen te voorkomen’. Er is overleg geweest met de landelijke Kiesraad en het ministerie van Binnenlandse Zaken ‘zodat een goed en veilig verkiezingsproces is gegarandeerd’. De stempassen zouden inmiddels ongeldig zijn gemaakt.

Als mensen die volgende maand hun stem per post uitbrengen vergeten hun stempas te ondertekenen, zal hun stem niet ongeldig worden verklaard, zo zei minister Kajsa Ollongren eerder deze maand. Ze reageerde op een proef die in Den Haag werd gehouden, waarbij ‘niet alles verliep zoals het moest’.

Amerikaanse toestanden

Veel mensen vrezen Amerikaanse toestanden. “Komt dit me nou bekend voor. Het is ook zo ontzettend doorzichtig allemaal,” schrijft ondernemer en podcastmaker Jorn Luka. Cis voegt toe: “Ruim 200 overledenen krijgen stempas toegestuurd. Wat komt me dat bekend voor zeg.” LouLaLa twittert: “Nee hoor, wat in de VS gebeurde, gebeurt hier niet…”

Het bericht doet bij politici de wenkbrauwen fronsen. PVV-Kamerlid Martin Bosma zegt:


Ook in de Verenigde Staten mochten de doden stemmen bij de presidentsverkiezingen. In de staat Georgia gaf de Trump-campagne overlijdensberichten vrij van mensen die al jaren dood waren, maar toch konden stemmen. In Pennsylvania zijn stembiljetten verstuurd naar 21.000 overledenen. Meer dan 70 mensen die hun stem uitbrachten, werden geboren in de 19e eeuw. In Michigan stemden in totaal 9500 overledenen, berichtte One America News. Judicial Watch ontdekte 1,8 miljoen ‘spookkiezers’ in 29 staten en waarschuwde voor ‘smerige verkiezingen’.

4.8 31 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
12 dagen geleden

Klinkt bekend..

Arnold
Arnold
Reactie op  Paca
11 dagen geleden

Hey Joe Biden, jij hebt natuurlijk met Mark Rutte gebeld om hem deze tip te geven. Tja Mark, met die overledenen kom je wel aan 50 zetels…!! Maar van mij krijg jij geen stem.

Meggie
Meggie
12 dagen geleden

Oh jee, dat is toch al eens ergens gebeurd dat overledenen kunnen stemmen! Dat beloofd nog wat..

het nieuwe normaal ??
het nieuwe normaal ??
Reactie op  Meggie
12 dagen geleden

mag mijn paard en hond ook meedoen.

Jacob
Jacob
Reactie op  het nieuwe normaal ??
11 dagen geleden

En ik heb nog wat zilvervisjes en wat wantsen en luizen, mogen die ook stemmen?

mee 2
mee 2
12 dagen geleden

hoe zo eerlijk verkiezingen Elite weet raad mee

ProAsfalt
ProAsfalt
12 dagen geleden

“is alles goed geregeld?”

Voor de gevestigde orde in ieder geval wel.

Maar laten wij wel wezen. Het volk is nog steeds zodanig gehypnotiseerd dat het gros van de stemmen gewoon naar de VVD (mijn prognose: 45+ zetels) en naar de huidige coalitie (mijn prognose: 85+ zetels) gaan.
Triest maar waar.
Dit wordt vooral veroorzaak door de reguliere media waar de massa massaal op afstemt.
Zie deze legendarische uitspraak: https://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/hoofdredacteur-ad-geeft-toe-dat-hij-politieke-spelletjes-speelt-we-kunnen-wilders-ook-premier-maken/

Exegese
Exegese
Reactie op  ProAsfalt
12 dagen geleden

Het volk is in ieder geval minder gehypnotiseerd dan de corrupte peilingen ons willen doen geloven. De rest denken ze recht te breien met vervalste tellingen.

Kavé
Kavé
Reactie op  ProAsfalt
12 dagen geleden

Ik ben er ook bang voor dat t zo gaat..
Fijn dat je die link erbij hebt gezet, bedankt !
AD..té triest voor woorden en zo zijn helaas al die reguliere kranten

Marionet
Marionet
Reactie op  ProAsfalt
8 dagen geleden

Dat dacht men ook bij Boris Johnson dat hij het niet zou redden.
En zie!!

Lucky
Lucky
12 dagen geleden

Het is nu al duidelijk. Zelfde fraude als in de USA. Niet verbazend want Bilderberg Groep trekt internationaal achter de schermen aan de touwtjes. Dominion Software wordt ook heeel toevallig in Nederland gebruikt. Stemrecht voor overledenen, niet getekende stempas gewoon geldig en stemmen per post. Welke idioot ziet onze verrotte corrupte overheid niet WEER frauderen.

Gelooft u straks ook dat psychopaat Pinokkio nog zo populair is dat dit uitschot straks weer MP wordt??? Dikke neus voor de tienduizenden mensen wier leven hij compleet verruinieert heeft???

Gybels Stefan
Gybels Stefan
Reactie op  Lucky
12 dagen geleden

Ook in België gebruiken wij smartmatic, dochterbedrijf van Dominion, als je ziet dat hier steeds de grootste fraudeurs de lakens uitdelen, weet men genoeg

Kali
Kali
Reactie op  Gybels Stefan
12 dagen geleden

Klopt niet helemaal wat je zegt Stefan. De uitslag was wel correct, maar de verliezers hebben dat gewoon genegeerd en een coalitie gevormd zonder de winnaar NVA, dus die horen nu ook bij het ” cordon sanitair”.

Marionet
Marionet
Reactie op  Gybels Stefan
8 dagen geleden

boycotte die bende.

H. Vaes
H. Vaes
12 dagen geleden

De verkiezingsuitslag is nu al duidelijk.
Corruptie en nog een corruptie.

johan den haag
johan den haag
12 dagen geleden

Ik heb nu al een paar keer gesproken met mensen die vinden dat ze rationeel kunnen denken en midden in samenleving staan en mij percies kunnen vertellen hoe het zit.

Als ik ze dan vertel over GEO-politiek. De krachten achter de schermen. De mensen met mega veel geld en macht en hoe de media in handen is van een paar etc etc.

Gaan ze me uitleggen hoe verkiezingen werken en hoe onafhankelijk journalisten van de de Volkskrant zijn.

Dan geef ik ze nog een kans en zeg, waarom dei haat tegen Rusland dan. Het is toch de VS die veel oorlog voert waar wij aan meedoen, miljoenen levens kosten en waar ooit verantwoording voor afgelegd is. En dat juist Trump oorlogen beeindigde en niet begon en dat onder Biden de haat weer begint!
Dan vervolg ik: Als je had geleefd in de jaren voor WOII. had je dan bezorgd geluid laten horen dit gaat verkeerd. Er wordt teveel druk op Duitsland gelegd, dit gaat zo fout?

Dan kijken ze je schaapachtig aan en beginnen weer hoe open hier alles is en in Rusland niet.

En dan zijn dit nog de “normale” mensen.

Rutte trekt zich denk ik minimaal 3 keer per nacht af bij de gedachte hoe dom zijn onderdanen zijn en hoe makkelijk het is om de psychopaat uit te hangen

Ruudnim
Ruudnim
Reactie op  johan den haag
11 dagen geleden

Precies dat, verandering gaat nooit en dan ook nooit lukken, echt niet. Daarom troost ik me met de wetenschap dat veel domme schapen zich fanatiek laten ‘vaccineren’, kan-ie wachten op het resultaat.

Jean-Marie
Jean-Marie
12 dagen geleden

Dit is erger dan in een nachtmerrie.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
12 dagen geleden

Ik hoop werkelijk dat een wakend oog onze verkiezingen monitort.
We zien in Birma (Myianmar) wat er is gebeurd naar aanleiding van de ervaringen in de USA. Hopelijk houden diezelfde waakzame krachten ook in ons land toezicht.

Je Grootje
Je Grootje
12 dagen geleden

Kijk dat bedoel ik dus

Iemand nog vertrouwen?

x

Check Also

stemmen

Waarom stemmen per post al vele jaren verboden is in Frankrijk

Sinds enkele dagen kunnen de eerste stemmen ...

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

60
0
We lezen graag je reactie!x