Homepagina » Binnenland » Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’
overledenen
Foto: Stembureau gemeentehuis Winterswijk (Ciell CC BY-SA 4.0)

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen op een fout adres bezorgd. Daarvan zijn zo’n 200 verstuurd naar overledenen. “We betreuren dit enorm,” schrijft burgemeester Jan Nieuwenburg in een brief. Volgens hem is niet duidelijk hoe de fout heeft kunnen ontstaan. Hij hoopt dat de oorzaak snel wordt achterhaald om herhaling te voorkomen.

De gemeente zegt ‘maatregelen te hebben getroffen om verdere problemen te voorkomen’. Er is overleg geweest met de landelijke Kiesraad en het ministerie van Binnenlandse Zaken ‘zodat een goed en veilig verkiezingsproces is gegarandeerd’. De stempassen zouden inmiddels ongeldig zijn gemaakt.

Als mensen die volgende maand hun stem per post uitbrengen vergeten hun stempas te ondertekenen, zal hun stem niet ongeldig worden verklaard, zo zei minister Kajsa Ollongren eerder deze maand. Ze reageerde op een proef die in Den Haag werd gehouden, waarbij ‘niet alles verliep zoals het moest’.

Amerikaanse toestanden

Veel mensen vrezen Amerikaanse toestanden. “Komt dit me nou bekend voor. Het is ook zo ontzettend doorzichtig allemaal,” schrijft ondernemer en podcastmaker Jorn Luka. Cis voegt toe: “Ruim 200 overledenen krijgen stempas toegestuurd. Wat komt me dat bekend voor zeg.” LouLaLa twittert: “Nee hoor, wat in de VS gebeurde, gebeurt hier niet…”

Het bericht doet bij politici de wenkbrauwen fronsen. PVV-Kamerlid Martin Bosma zegt:


Ook in de Verenigde Staten mochten de doden stemmen bij de presidentsverkiezingen. In de staat Georgia gaf de Trump-campagne overlijdensberichten vrij van mensen die al jaren dood waren, maar toch konden stemmen. In Pennsylvania zijn stembiljetten verstuurd naar 21.000 overledenen. Meer dan 70 mensen die hun stem uitbrachten, werden geboren in de 19e eeuw. In Michigan stemden in totaal 9500 overledenen, berichtte One America News. Judicial Watch ontdekte 1,8 miljoen ‘spookkiezers’ in 29 staten en waarschuwde voor ‘smerige verkiezingen’.

4.8 32 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
3 maanden geleden

Klinkt bekend..

Meggie
Meggie
3 maanden geleden

Oh jee, dat is toch al eens ergens gebeurd dat overledenen kunnen stemmen! Dat beloofd nog wat..

mee 2
mee 2
3 maanden geleden

hoe zo eerlijk verkiezingen Elite weet raad mee

ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

“is alles goed geregeld?”

Voor de gevestigde orde in ieder geval wel.

Maar laten wij wel wezen. Het volk is nog steeds zodanig gehypnotiseerd dat het gros van de stemmen gewoon naar de VVD (mijn prognose: 45+ zetels) en naar de huidige coalitie (mijn prognose: 85+ zetels) gaan.
Triest maar waar.
Dit wordt vooral veroorzaak door de reguliere media waar de massa massaal op afstemt.
Zie deze legendarische uitspraak: https://www.dagelijksestandaard.nl/2017/03/hoofdredacteur-ad-geeft-toe-dat-hij-politieke-spelletjes-speelt-we-kunnen-wilders-ook-premier-maken/

x

Check Also

trump

Trump: we gaan het Witte Huis heroveren, eerder dan je denkt

De Amerikaanse oud-president Donald Trump hield zaterdag ...

fauci

Fauci in 2012 over virusexperimenten: risico op lab-ongeluk (en pandemie) is moeite waard

De Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci heeft in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x