BinnenlandCorona

OMT bezorgd over ‘nepnieuws’ rond corona: ‘Orwelliaanser kan het niet’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De leden van het Outbreak Management Team (OMT), dat wordt geleid door RIVM-topman Jaap van Dissel, schrijven in een kabinetsadvies dat ze zich zorgen maken over ‘nepnieuws’ rond corona. Ze zeggen vooral bezorgd te zijn over berichten waarin wordt beweerd dat de coronatest onbetrouwbaar is of dat het virus niet bestaat.

De OMT-leden willen dat politici zich uitspreken tegen desinformatie. Wybren van Haga (FvD), die de afgelopen tijd vrijwel als enige Kamerlid kritische vragen stelde over het coronabeleid – en daar nauwelijks antwoorden op kreeg – maakt zich boos over het advies van het OMT.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Orwelliaanser kan het niet: foutenmarge is enorm, aanvullend klinisch onderzoek wordt niet gedaan, aantal cycli is verhoogd, aantal targets is verlaagd, retraction paper is ingediend,” schrijft hij op Twitter over de coronatest. Hij vindt het ‘bijna misdadig om het hele land op slot te zetten op basis van deze test’.

Financieel belang

Vandaag bleek dat één van de OMT-leden, Jan Kluytmans, het kabinet adviseert over het testbeleid, terwijl hij zelf ook verdient aan de coronatesten. Dit financiële belang heeft hij niet gemeld. Het RIVM ‘ziet geen probleem’.

Kluytmans leverde onder andere een bijdrage aan de positieve sneltestadviezen voor minister Hugo de Jonge en keurde de sneltest van fabrikant Becton Dickinson goed voor gebruik door de GGD, die opdrachtgever is van zijn laboratorium.

4.7 49 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marleen
Marleen
3 jaren geleden

Waar is het bewijs van een “killer”virus…..al die maatregelen voor een “veronderstelling”. Nepnieuws door de leidinggevenden ja !!!

Alie
Alie
3 jaren geleden

Inderdaad schandalig

Ertje
Ertje
3 jaren geleden

zolang de regering word voorgelicht door het RIVM en het OMT zolang blijven alle maatregelen van kracht.

Prometheus
Prometheus
3 jaren geleden

Wat een corrupte bende….

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x