BinnenlandCorona

OMT bezorgd over ‘nepnieuws’ rond corona: ‘Orwelliaanser kan het niet’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De leden van het Outbreak Management Team (OMT), dat wordt geleid door RIVM-topman Jaap van Dissel, schrijven in een kabinetsadvies dat ze zich zorgen maken over ‘nepnieuws’ rond corona. Ze zeggen vooral bezorgd te zijn over berichten waarin wordt beweerd dat de coronatest onbetrouwbaar is of dat het virus niet bestaat.

De OMT-leden willen dat politici zich uitspreken tegen desinformatie. Wybren van Haga (FvD), die de afgelopen tijd vrijwel als enige Kamerlid kritische vragen stelde over het coronabeleid – en daar nauwelijks antwoorden op kreeg – maakt zich boos over het advies van het OMT.

“Orwelliaanser kan het niet: foutenmarge is enorm, aanvullend klinisch onderzoek wordt niet gedaan, aantal cycli is verhoogd, aantal targets is verlaagd, retraction paper is ingediend,” schrijft hij op Twitter over de coronatest. Hij vindt het ‘bijna misdadig om het hele land op slot te zetten op basis van deze test’.

Financieel belang

Vandaag bleek dat één van de OMT-leden, Jan Kluytmans, het kabinet adviseert over het testbeleid, terwijl hij zelf ook verdient aan de coronatesten. Dit financiële belang heeft hij niet gemeld. Het RIVM ‘ziet geen probleem’.

Kluytmans leverde onder andere een bijdrage aan de positieve sneltestadviezen voor minister Hugo de Jonge en keurde de sneltest van fabrikant Becton Dickinson goed voor gebruik door de GGD, die opdrachtgever is van zijn laboratorium.

4.7 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marleen
Marleen
1 jaar geleden

Waar is het bewijs van een “killer”virus…..al die maatregelen voor een “veronderstelling”. Nepnieuws door de leidinggevenden ja !!!

Alie
Alie
1 jaar geleden

Inderdaad schandalig

Ertje
Ertje
1 jaar geleden

zolang de regering word voorgelicht door het RIVM en het OMT zolang blijven alle maatregelen van kracht.

Prometheus
Prometheus
1 jaar geleden

Wat een corrupte bende….

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

114
0
We lezen graag je reactie!x