Homepagina » Universum » Indrukwekkende uitbarsting op de zon (video)
Indrukwekkende uitbarsting op de zon

Indrukwekkende uitbarsting op de zon (video)

Op 31 augustus jongstleden barstte een magnetisch filament op indrukwekkende wijze uit op de zon.

De zonnevlam en de aansluitende coronale massa-ejectie (CME) resulteerden in ‘één van de mooiste filmpjes ooit gemaakt’ door de ruimtesonde Solar Dynamics Observatory (SDO).

Als gevolg van de explosie schoot de CME met een snelheid van 500 kilometer per seconde de ruimte in. De wolk met geladen deeltjes, die u hier kunt zien, deed vandaag het magnetisch veld van onze planeet oplichten.

Alhoewel de eruptie in de video slechts enkele seconden lijkt te duren, nam het spektakel in werkelijkheid bijna drie uur in beslag.

Indrukwekkende uitbarsting op de zon
Afstand tussen aarde en maan, 384.400 kilometer, afgezet tegen de zon, door amateurastronoom Göran Strand uit het Zweedse Frösön

Filament

Een filament kan tot wel 50.000 tot 100.000 kilometer boven het oppervlak van de zon uitsteken. De grootste die ooit werd waargenomen was 350.000 kilometer hoog. Filamenten kunnen verschillende maanden oud worden, maar sommige verdwijnen veel sneller weer.

Filamenten zijn niet zichtbaar in wit licht, maar alleen in licht van het midden van sterke spectraallijnen. Het zijn lange, grillig gevormde materiebruggen in de atmosfeer van de zon.

Bron: Spaceweather.com

Gerelateerd:

 Vond je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Nasa heeft een mooie APP voor Android, Nasa space weather, kun je het ten alle tijden zelf zien op je telefoon of tablet. werkt prima op samsung galaxy tab 10.1 Je kunt zelfs history mode gebruiken zodat het een filmpje wordt. Of deze APP er ook is voor Apple weet ik niet.

  0 likes
 2. Hi,

  Ja hij is er ook voor apple iPhone, iPad en IPod.

  0 likes
 3. Mijn gevoel zegt-, zo worden planeten geboren. -er wordt hier een massa groter dan de Aarde afgestoten.

  Zijn er beelden van het terugvallen van deze massa?
  En dan wel voor pc als het kan 😉

  0 likes
 4. ik heb wel eens vernomen dat 2012 een code is , een woord . Fogo om precies te zijn.

  kan mij alleen niet meer herinneren was ik dat gehoord of gelezen heeft.

  0 likes
 5. Heel veel mensen ondervinden hierdoor klachten ,maar zijn zich er niet van bewust dat deze zonne energie zoveel teweeg kan brengen.Onrustig slapen,duizeligheid ,misselijk voelen merendeel in de ochtend uren,slechtere aarding .zweverig voelen,soms neiging tot depressieve gevoelens. De zon ascendeert ook en neemt heel veel van de kosmos met zich mee.

  0 likes
 6. Dus binnenkort kunnen we weer filmpjes verwachten waarop bij deze uitbarsting UFO’s aanwezig waren?

  0 likes
 7. Ed Dames voorspelt al vele jaren lang, dat het leven op aarde zoals wij dit kennen, zal verdwijnen en dat dit veroorzaakt gaat worden door één of meerdere zonnestormen. In zijn video “The Killshot” legt hij uitgebreid uit, hoe hij aan deze wijsheid komt, wat er gaat gebeuren en wat de tekenen zijn waaraan wij kunnen zien dat deze gebeurtenissen dichtbij zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=wkgv_ALdV4s&feature=player_embedded

  0 likes
 8. Oh leuk. Toevallig voor mij dat ik vandaag erg veel behoefte had om in de zon te gaan zitten, dus ik heb lekker liggen zonnen. Het is erg leuk om dan een bericht zoals deze hier terug te lezen

  groetjes allemaal

  0 likes
 9. Dit verklaart waarom het al weer de hele dag lichamelijk bij mij kraakt. Iets wat al vaker gebeurd is bij zonnestormen. Alsof je hele energielichaam opnieuw geherstructureerd wordt.

  0 likes
 10. Dat zonnevlammengedoe met die grote energie geeft nogal wat onrust. Hier in met name Nederland wensen nogal wat mensen om een verklaring te hebben voor dingen die gebeuren. Met name de “diensten” hebben hier een protocol voor bedacht en dat zijn de 5 w’s (wie, wat, waarom, wanneer en waarom). Zodoende zet men zich in een MATRIXZETTING van woorden van waaruit men verklaringen poogt te geven voor alles. DAT IS ERRUG LASTIG BEGRIJPT U !!!????????

  0 likes
 11. [quote name=”bsur”]Ed Dames voorspelt al vele jaren lang, dat het leven op aarde zoals wij dit kennen, zal verdwijnen en dat dit veroorzaakt gaat worden door één of meerdere zonnestormen. In zijn video “The Killshot” legt hij uitgebreid uit, hoe hij aan deze wijsheid komt, wat er gaat gebeuren en wat de tekenen zijn waaraan wij kunnen zien dat deze gebeurtenissen dichtbij zijn.

  http://www.youtube.com/watch?v=wkgv_ALdV4s&feature=player_embedded%5B/quote%5D

  jusit ja!! kan jij mij dan vertellen waarom 9/11 niet is tegen gehouden?? of andere sooi?
  hmmm???

  0 likes
 12. [quote name=”ROY”]

  http://www.youtube.com/watch?v=wkgv_ALdV4s&feature=player_embedded%5B/quote%5D

  jusit ja!! kan jij mij dan vertellen waarom 9/11 niet is tegen gehouden?? of andere sooi?
  hmmm???[/quote]

  Wat gaat gebeuren is niet tegen te houden. Ed Dames voorziet, geeft een aantal goede tips, verder niet. Ik denk dat je de video niet hebt gezien en of begrepen.

  0 likes
 13. Kan dat eventueel ook 1 van de redenen zijn van al die chemtrails de laatste tijd (vooral weer afgelopen maandag)?
  Omdat de zon laatste jaren erg actief is en de trails schadelijke deeltjes tegenhoud ?

  0 likes
 14. [quote name=”Dru79″]Kan dat eventueel ook 1 van de redenen zijn van al die chemtrails de laatste tijd (vooral weer afgelopen maandag)?
  Omdat de zon laatste jaren erg actief is en de trails schadelijke deeltjes tegenhoud ?[/quote]

  Dat is mogelijk.
  Naar mijn idee is het erg schadelijk voor de slapende mens, het kan hun lichtlichamen activeren en wakker schudden. Althans dat is mijn idee hierover. Ik vind de zonnestormen altijd wel prettig, mn energiehuishouding van mn lichamen varen er wel bij. 🙂

  0 likes
 15. Er is niets om bang voor te zijn.Het filmpje is informatief bedoeld, om te kunnen laten zien wat NASA haar nieuwe speeltje, SDO. (Solar dynamics Observatory) toe in staat is.En iedereen weet van de elfjarige zonnecyclus af, die halverwege 2013 op haar maximum is.Echter dit is ruim 2.5 jaar later dan normaal.Wetenschappers denken dan ook dat de zon opnieuw in een Maunderminimum terecht is gekomen, welke in 1650 tot 1710 een mini-ijstijd veroorzaakte.Echter nu zal het geen grote verandering brengen, omdat de aardse temeratuur zowiezo nu 2 graden hoger ligt dan normaal, en de wetenschappers verwachten een daling van enkele graden aards gezien.Maar door “SDO” kunnen wij nu bewust dat zien, wat door de eeuwen heen nooit zichtbaar was.Bovendien bertrekt het ons meer in het heelal en haar grillen en grollen.

  0 likes
 16. Nu begrijp ik waarom ik me gisteren weer zo spiritueel opgeladen voelde.

  Bewijzen kan ik dat natuurlijk niet, maar het afgelopen jaar ben ik erg oplettend geweest voor de invloed van zo’n zonnevlammen/-stormen. En voor mij is die er weldegelijk.

  0 likes
 17. [quote name=”Hunting Wolf”]Er is niets om bang voor te zijn.Het filmpje is informatief bedoeld, om te kunnen laten zien wat NASA haar nieuwe speeltje, SDO. (Solar dynamics Observatory) toe in staat is.En iedereen weet van de elfjarige zonnecyclus af, die halverwege 2013 op haar maximum is.Echter dit is ruim 2.5 jaar later dan normaal.Wetenschappers denken dan ook dat de zon opnieuw in een Maunderminimum terecht is gekomen, welke in 1650 tot 1710 een mini-ijstijd veroorzaakte.Echter nu zal het geen grote verandering brengen, omdat de aardse temeratuur zowiezo nu 2 graden hoger ligt dan normaal, en de wetenschappers verwachten een daling van enkele graden aards gezien.Maar door “SDO” kunnen wij nu bewust dat zien, wat door de eeuwen heen nooit zichtbaar was.Bovendien bertrekt het ons meer in het heelal en haar grillen en grollen.[/quote]

  Niets om bang voor te zijn ?..dat hoop ik dan maar dat die verhoging van 2 graden inderdaad niet doorzet, wordt een ellendig weertje dan

  0 likes
 18. [quote name=”SSSDrome”][quote name=”Dru79″]Kan dat eventueel ook 1 van de redenen zijn van al die chemtrails de laatste tijd (vooral weer afgelopen maandag)?
  Omdat de zon laatste jaren erg actief is en de trails schadelijke deeltjes tegenhoud ?[/quote]

  Dat is mogelijk.
  Naar mijn idee is het erg schadelijk voor de slapende mens, het kan hun lichtlichamen activeren en wakker schudden. Althans dat is mijn idee hierover. Ik vind de zonnestormen altijd wel prettig, mn energiehuishouding van mn lichamen varen er wel bij. :)[/quote]
  Ik heb die zonnenstormen nooit echt zo beleefd, nu moet ik wel zeggen dat ik mijn energiehuishouding 1tje van Jan Steen is 😛

  0 likes
 19. Niet alleen mijn energiehuishouding vaart er wel bij, mijn gewone huishouding ook, omdat ik meer energie heb 🙂

  0 likes
 20. [quote name=”magdalena”]Heel veel mensen ondervinden hierdoor klachten ,maar zijn ….
  oelen merendeel in de ochtend uren,..,soms neiging tot depressieve gevoelens. INGEKORT.[/quote]

  Ik kan het geen klachten noemen… Ik heb het afgelopen jaar OBE’s gehad, een breeder bewustzijn, meer ethiek gekregen… ik heb dìt http://www.youtube.com/watch?v=ixJRwAeZqQU meegemaakt.
  Zomaar, gedurende willekeurige momenten, het afgelopen jaar.

  Het kan naief, dom of zelfs elitair klinken;

  maar voor mij is ascentie een feit.
  En niet omdat ze zo over 2012 doen, maar omdat ik ‘t ervaar.

  0 likes
 21. Old pirates, yes they rob I
  Sold I to the merchant ships
  Minutes after they took I
  From the bottomless pit
  But my hand was made strong
  By the hands of the almighty
  We forward in this generation
  Triumphantly

  Won’t you help to sing
  These songs of freedom
  ’cause they all I ever had
  Redemption songs, redemption songs

  Emancipate yourselves from mental slavery
  None but ourselves can free our minds
  Have no fear for atomic energy
  ’cause none of them can stop the time
  How long shall they kill our prophets
  While we stand aside and look
  Some say it’s just a part of it
  We’ve got to fulfill the book

  Won’t you help to sing
  These songs of freedom
  ’cause they all I ever had
  Redemption songs, redemption songs

  0 likes
 22. [quote name=”Hunting Wolf”]Voor de liefhebber plak deze eens in uw werkbalk en geniet: http://www.spaceweather.com/images2012/15aug12/ipad/solarslinky.m4v?PHPSESSID=r6d3et47pn9sla4gnva7a8vsf7%5B/quote%5D

  gewldig …bedankt!!!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

jensen

Jensen: ‘Agenda 2030 wordt nu al uitgerold in Nederland, zonder dat je het ziet’

Wat zijn de plannen voor de komende ...

artsen

81 artsen komen in verzet en schrijven brandbrief tegen coronabeleid: ‘Wij maken ons grote zorgen’

81 artsen hebben een openbare brandbrief geschreven ...