Great ResetMens en Dier

‘Dit vind ik het meest verontrustende aan het boek van Schwab over de Vierde Industriële Revolutie’

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Emeritus professor Philip Vermoortel stuitte in het boek The Fourth Industrial Revolution van Klaus Schwab op een aantal verontrustende dingen.

Deze Vierde Industriële Revolutie legt het verband tussen een groot aantal van elkaar losstaande zaken (het zogenoemde Internet of Things), om dat te doen met een fenomenale snelheid die tot voor kort ondenkbaar was, én om daarbij vooruitgang te boeken met een zo duizelingwekkend tempo dat niemand met enige zekerheid kan voorspellen wat de toekomst nog zal brengen. Zo staat het althans omschreven in het boek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Schwab schetst in dit boek een utopische wereld zonder armoede, met veel natuur, en vrijheid en geluk voor iedereen. De vraag rijst of al die mooie woorden gemeend zijn, aldus Vermoortel.

Dit is de schepping van een wereldwijde machtspiramide

De achterliggende bedoeling blijft immers een ‘poging van de elites en hun technocraten om gezondheidscontrole, controle over het klimaat, controle over het onderwijs, controle over de voedselproductie, controle over de menselijke voortplanting, beheersing van sociale onrust en controle over het geld tot stand te brengen. Dit is de schepping van een wereldwijde machtspiramide’, schrijft auteur Harrie Salman.

Schwab wijdt in zijn boek een paragraaf aan ‘overheden’. Daarin duikt het plan op om bestaande regeringen en naties aan de kant te schuiven ten voordele van een werelddictatuur van niet-verkozen leiders die zichzelf uitverkoren achten.

“Dat staat er niet zo expliciet als ik het nu formuleer, maar voor wie tussen de regels doorleest, wordt het duidelijk genoeg,” zegt Vermoortel.

Meest verontrustende

Het meest verontrustende aan dit boek vind ik de probleemloze evidentie waarmee Schwab de fysieke en digitale wereld ‘fuseert’ met de biologie, benadrukt de emeritus hoogleraar.

In het Internet of Things wordt de mens een ding zoals alle dingen en kan hij naar believen gecontroleerd en gemanipuleerd worden, iets wat vandaag de dag al volop bezig is. Zo zijn de nieuwe digitale straatlampen bijvoorbeeld controlerende computers.

Reden tot ongerustheid

Ook zinnen als de volgende creëren wat Vermoortel betreft reden tot ongerustheid: ‘de nieuwe technologische revolutie, die niets minder dan een transformatie van de mensheid behelst’ en ‘Als menselijke wezens en als sociale dieren moeten we individueel en collectief nadenken over de manier waarop we reageren op zaken als levensverlenging, designerbaby’s, het onttrekken van geheugen en nog veel meer’.

Naast designerbaby’s voorziet Schwab ‘een hele reeks andere aanpassingen aan onze mensheid’.

Lees hier de hele boekbespreking.

4.8 125 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
8 maanden geleden

Hij wil zeker dat zijn dochter de eerste Borgqueen wordt

Greet Resist
Greet Resist
8 maanden geleden

komt neer op een verontmenselijking, en dat is clauss psychopatische normaal

Edwin
Edwin
8 maanden geleden

Altijd leuk die hoogleraren die als ongeveer laatsten met hun ‘redenen voor ongerustheid’ op de proppen komen. Maar goed die mensen moeten ook ergens hun financiering vandaan krijgen. Dus te veel buiten de lijntjes kleuren kunnen ze ook niet.

Jac
Jac
8 maanden geleden

De ouders van Schwabbertje deden klaarblijkelijk al aan “designer babies”. Het prototype is een overduidelijke mislukking wat betreft innerlijk en uiterlijk, en dan ook nog psychopaat.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x