Bewustzijn

Het geheim van gedachtekracht – deel 4 – Ben jij een PLUS-denker of een MIN-denker?

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door Michel Lejeune van Trancewerk, voor de NineForNews Nieuwsbrief.

In het vorige deel van de mini e-cursus ‘Gedachtekracht’ vertelde ik dat je de zinnen die je in je hoofd zegt (denkt) of zelfs hardop uitspreekt het beste op een positieve manier, dus zonder ontkenning, kunt uitspreken. Vandaag ga ik daar iets verder op door, omdat deze simpele omschakeling van denken je complete leven in positieve zin kan veranderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

Dus als je zinnen gebruikt waar ‘iets’ in staat in combinatie met een ontkenning, dán moet je opletten! Weet dat het onderbewustzijn op zo’n moment alleen maar dat ‘iets’ eruit haalt en daar wat mee doet.

Dus zeg in plaats van “ik heb geen honger”:  “ik zit vol en heb genoeg gehad”.  De focus ligt dan op ‘genoeg gehad’ hebben in plaats van ‘honger’ hebben. Zie je het verschil? In feite bedoel je hetzelfde, maar “ik heb geen honger” is negatief geformuleerd en “ik zit vol” is positief geformuleerd. Je zegt hetzelfde zonder een ontkenningswoordje als ‘niet’ of ‘geen’.

Of zeg in plaats van: “ik word steeds kaler”: “ik heb minder haar”. De focus ligt dan op ‘haar’ in plaats van op ‘kaler’.

Nogmaals, een ontkenning doet het onderbewustzijn niets mee. Wil je positief denken, zorg er dan voor dat je een innerlijk beeld kunt maken van wat je wilt. Van ‘niet ziek’ zijn kan je onderbewustzijn geen beeld maken. En als er al een beeld bij hoort dan wil je dat dit een beeld is van ‘beter, gezond en sterk’ zijn. Dát beeld kun je uitspreken in woorden, hardop en in gedachten.

Nog enkele voorbeelden

  • “Vandaag eet ik geen chocola”. De focus ligt op ‘chocola eten’. Wat bedoelde je precies? Dat je de supermarkt inloopt en met gezond eten naar buiten komt? Maak dan dáár een innerlijke beeld van en zie dat in gedachten voor je en spreek de woorden die daarbij horen uit.
  • “Ik neem mij voor om minder te snoepen”. De focus ligt op ‘snoepen’. Wat bedoel je met minder te snoepen? Meer van iets anders eten dat wel gezond is? Of een bepaalde dag in de week al het snoep laten liggen en dus iets anders eten of niks eten? Zorg ervoor dat je met andere bewoordingen kunt zeggen wat je wél wilt!
  • Of “ik ben niet moe”. De focus ligt meteen op ‘moe’. Grote kans dat je je daardoor juist moe gaat voelen. Beter zou zijn te zeggen en denken “ik ben fit en zit vol energie.”

 

Gedachtekracht is gebruik maken van innerlijke woorden die leiden tot innerlijke beelden. Als je dat consequent doet, zul je merken dat jouw wereld heel snel in positieve zin gaat veranderen.

Het ‘probleem’, en tevens voordeel, is vaak dat wij mensen, als we eenmaal iets gewend zijn te doen, dat steeds blijven doen. Als we negatieve bewoordingen gebruiken en daarmee negatief denken, doen we het steeds. Als we eenmaal geleerd hebben om positief te denken, gaan we dat ook automatisch doen.

Ben jij een PLUS-denker of een MIN-denker?

Ik weet dat dit vaak niet eenvoudig is omdat onze taal nou eenmaal vrij negatief geformuleerd in elkaar zit. Ben jij een MIN-denker, die ook veel zinnen met ontkenningswoorden denkt of zegt? Of ben je een PLUS-denker, die deze valkuil doorheeft en automatisch zoveel mogelijk positief woordgebruik toepast met zo min mogelijk ontkenningswoorden?

Als jij jezelf herkent als MIN-denker, en je wilt de manier hoe je denkt verbeteren en een PLUS-denker worden, dan is de eerste stap je bewust worden van hoe je denkt. En eigenlijk heb je dit met de kennis die je nu hebt al gerealiseerd, anders had je jezelf hier niet in herkend. Deze manier van bewustwording en tegen jezelf praten is een van de belangrijkste dingen die je zult veranderen in je leven. Het is de eerste stap die het verschil gaat maken tussen wel en niet slagen. Tussen wel en geen succes hebben. Tussen wel of niet bereiken wat je wilt!

Wees je daarvan bewust en formuleer je zinnen op een positieve manier en je zult merken dat je veel sneller positieve resultaten gaat krijgen. Stop dus met het negatief formuleren van je zinnen. En dat begint bij het herkennen ervan.

Wist je overigens dat negatief geformuleerd denken, veroorzaker nummer 1 van problemen is? Lichte en zware geestelijke, en ook lichamelijke, problemen en ziektes kunnen hieruit voortvloeien. Veel mensen praten enorm negatief tegen en over zichzelf. Zij doen dat in gedachten en soms ook hardop. Dit soort negatieve woorden zijn je ergste vijand, zonder dat je het je realiseert.

Gebruik daarom positief geformuleerde suggesties en let erop dat je de ontkenningen eruit laat. Wat overblijft is waar de focus op ligt: “ik vind het heerlijk om kleine hoeveelheden te eten”, “ik hou van gezond leven”. “ik voel me sterk en uitgerust”.

Het klinkt misschien gek, maar mensen gaan geloven wat ze vaak horen. En jij gaat geloven wat je vaak of constant tegen jezelf zegt. En dat betekent dat het onderbewustzijn die woorden, waar het een beeld bij kan vormen, als realiteit geaccepteerd heeft.

Even samenvatten

Als je de taal van je onderbewustzijn kent, en die ken je nu want die communiceert in de vorm van beelden, dan weet je dat het alleen de positief geformuleerde dingen eruit haalt. Kies je woorden en zinnen dus zorgvuldig als je wilt dat er iets moet gebeuren in je hoofd of lichaam of in de wereld om je heen… Want die wereld om je heen creëer je uiteindelijk zelf. Later meer daarover. De boodschap is in ieder geval voor nu: Communiceer op de juiste manier met jezelf!

Denk er maar eens over na en herformuleer je zinnen van tevoren, leer ze en gebruik ze keer op keer. Weet en onthoud hoe krachtig deze innerlijke communicatie is. Je lichaam en geest reageren hier gegarandeerd op een diep niveau op.

Binnenkort leer ik je een simpele manier om 100% vanzelf een PLUS-denker te worden, waardoor je op de constant op de automatische piloot veel meer uit je leven gaat halen. Waar ik het over ga hebben is levenstransformerend!

Heb je vragen of opmerkingen, reageer dan hieronder.

Michel Lejeune
www.trancewerk.nl

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button