Mens en Dier

Dit Belgische gezin produceert maar één zak afval per jaar

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Geen douche, geen zeep, geen wc op water, geen tv, geen radio, geen koelkast, geen diepvriezer, geen grasmachine, geen stofzuiger, geen dierlijke voeding. Evelien Matthijssen – bijgenaamd Green Evelien – en haar gezin hebben alle energieverslindende troep uit hun leven gebannen. “We zijn gelukkiger zo.”

Enkele jaren geleden verhuisden Evelien en haar gezin van het Vlaamse Essen naar het rustieke Vielsalm in de Ardennen. Ze wilde weg uit de jachtige maatschappij en koos radicaal voor een ecologische levensstijl, zonder elektrische apparaten, zonder plastic verpakkingen, zonder suiker, zonder vlees, vis of dierlijke producten en met zo weinig mogelijk waterverbruik en afval.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“We verbruiken 400 kWh elektriciteit per jaar en vier liter water per persoon per dag,” zei ze. “Per maand betalen we 10 euro aan water en acht euro aan elektriciteit.” Voor praktische besparingstips kun je terecht op Eveliens blog Greenevelien.com.

In het jaar 2014 heeft het gezin slechts één zak afval geproduceerd. Het gezin koopt groenten en fruit onverpakt. Voedingswaren worden in papieren bulkverpakkingen gekocht. Evelien maakt haar eigen tandpasta en gebruikt geen shampoo, zeep of andere verzorgingsmiddelen. Ook maakt ze alle schoonmaakproducten zelf.

[VTM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Dit is wel heel minimalistisch. Heel begrijpelijk dat wel, maar werkt er dan iemand ook nog in dat gezin?
Of leven ze van een uitkering? Want hoeveel tijd neemt dat in beslag als je alles zelf moet/wilt maken ?
Dat is zowat een dagtaak. Ik kraak dit niet af- ik kijk alleen naar de uitvoerbaarheid.
Als ik de verhalen hoor van mensen die de 2de WO hebben meegemaakt, een tijd waarin ook niet veel voorhanden was, dan zijn daar de herinneringen niet positief over.
Ik denk dat ik – verwend als ik ben- niet overal afstand van zou kunnen doen. Een heerlijke hete douche met heerlijke zeep of de radio met heerlijke muziek, heerlijke knapperige appeltaart uit mijn electr. oven. Spijt mij echt, maar ik ben voor mijn leven verpest…

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Dat lijkt mij in deze consumptie industrie geheel onmogelijk. Ik denk dat we wel realistisch moeten blijven met wat de winkels uitgeven aan verpakking dat het “NU” geheel onmogelijk is. Als je jezelf voorliegt kan alles en is dus alles mogelijk.

Ferry
Ferry
9 jaren geleden

Ik wil wel even zeggen dat Vielsalm niet in Vlaanderen ligt zoals hierboven vermeld staat, dit dorp ligt in de Ardennen in provincie Luxemburg. Maar de geografische kennis van de berichtschrijver is blijkbaar niet zo goed.

Het produceren van huisvuil wordt niet afgemeten met het aantal huisvuilzakken die men buitenzet, de laatste jaren zie ik hier in mijn buurt inwijkelingen uit andere landen die nooit huisvuil zakken buitenzetten dus dat wil dan zeggen dat die de properste zijn.

Wel die komen uit landen waar men gewoon alles in de straat kiepert en dit gebeurt hier ook, meestal gedumpt langs de weg in verpakt in plastiek draagtassen van winkelketens.
Veel van die zakjes worden ook gedumpt ergens in een weide waar vee loopt, koeien eten dan van die troep en worden er ziek van.
De laatste 5 jaren deze vorm van sluikstorten enorm toegenomen dank zij die instroom uit Afrikaanse landen.
Een zeer goede opmerking van Huisheks i.v.m. tijd, het lijkt wel een full time job om zoiets toe te passen in de praktijk.
Ik stel mij dus ook dezelfde vraag, en wat als beiden dagelijks gaan werken?

Bert
Bert
9 jaren geleden

Ik kan geen andere conclusie trekken dan dat deze mensen van een uitkering leven. Het is wel een schoolvoorbeeld dat de uitkeringen makkelijk omlaag kunnen want je ziet hoe weinig een mens kennelijk nodig heeft om rond te komen. In gewone mensentaal: Helemaal top!

Zal in Nederland met de hoge huren wat moeilijker zijn maar misschien kunnen we milieufreakerige uitkeringsbehoeftige Nederlanders naar Belgie sturen. Dat is een sociaal paradijs waarn niet de politiek maar de vakbonden het voor het zeggen hebben.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x