Homepagina » Archeologie » Egyptische vloek? Zes archeologen sterven onder mysterieuze omstandigheden na openen sarcofaag
Egyptische vloek? Zes archeologen sterven onder mysterieuze omstandigheden na openen sarcofaag

Egyptische vloek? Zes archeologen sterven onder mysterieuze omstandigheden na openen sarcofaag

Zes archeologen zijn op mysterieuze wijze om het leven gekomen kort nadat ze een oude Egyptische grafkist hadden geopend, zo blijkt uit een documentaire die op Netflix te zien is.

De vloek van de farao is het volksgeloof dat beweert dat diegene die het graf van een farao opent, hiervoor gestraft zal worden.

In graven van vooral de koningen van het Oude Rijk zijn inscripties gevonden die verwijzen naar het afschuwelijke lot dat grafschenders zou treffen bij betreding van de tombes.

Onverklaarbare gebeurtenissen

De vloek zou leiden tot pech, ziekte of zelfs sterfte.

Al sinds halverwege de 20e eeuw zeggen historici dat de vloek echt bestaat. Ze verwijzen naar onverklaarbare gebeurtenissen die soms plaatsvinden nadat tombes worden geopend.

Jarenlang werden farao’s begraven in de Vallei der Koningen aan de Nijl, waar inmiddels 64 tombes geopend zijn.

Toetanchamon

De documentaire ‘Top 10 Secrets and Mysteries’ onthult wat er gebeurde nadat één zo’n tombe werd geopend.

De tombe van Toetanchamon werd in 1922 ontdekt. Kort na de ontdekking werden er mysterieuze sterftegevallen gemeld onder archeologen die de tombe hadden gevonden.

Zeer levendige dromen

Van de 12 mensen die aanwezig waren bij de opening van de sarcofaag, stierven er zes binnen enkele maanden onder mysterieuze omstandigheden.

Sommige onderzoekers maakten na het openen van tombes melding van zeer levendige dromen waarin ze achterna werden gezeten door de mummies die ze hadden gevonden.

[Express]


Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Vraag me wel eens af of deze mensen niet gewoon vermoord zijn door de vrijmetselarij in opdracht van aristocratische families die het wellicht niet helemaal op prijs stellen dat het graf van hun voorouders is geschonden. Als er belangrijke vondsten zijn gedaan is het maar de vraag of deze ooit voor het publiek toegankelijk worden. Door de betreffende archeologen op te ruimen kunnen de geheimen in de famnilie worden gehouden. Daar is men nogal kien op in die kringen.

  Er zijn veel raadselachtige manieren waarop mensen kunnen worden vermoord. Dit gebeurt voortdurend. Denk daarbij maar aan de vele artsen, wetenschappers, bankiers, marconi specialisten etc. die in de afgelopen 10 jaar dood zijn gevonden onder “raadselachtige omstandiheden”. Soms samen met hun gezin en ook de hond.

  Men beschikt inmiddels over technologie waarmee mensen mensen allerlei indrukwekkende dromen kan laten beleven.

  Farao’s worden nog steeds aanbeden in de vrijmetselarij. Veel vrijmetselaren hebben ook een obelisk op hun graf. De fallus van Osiris. Het enige en 14e onderdeel dat men na de dood van Osiris niet heeft kunnen terugvinden tussen de 13 overige stukken van zijn lichaam. Set zou zijn lichaam aan stukken hebben gehakt. Ook Godin Isis wordt in de vrijmetselarij aanbeden. Het vrijheidsbeeld en vele andere beelden zijn opgericht om haar eren. Farao’s bestaan nog steeds.

  13 likes
 2. “Zeggen historici” (wie?) “Van de twaalf stierven er zes” (en de andere zes?) “Sommige onderzoekers” (wie?)
  Lekker goed onderbouwd allemaal!

  15 likes
 3. Als een bacterie of schimmel een paar duizend jaar opgesloten is evolueren zij apart van datzelfde daar buiten onze immuun systemen evolueren mee.Dan kan het gebeuren dat we geen bescherming meer hebben daar tegen .Hetzefde kan gebeuren als een organisme is ingevroren dan heeft ons immuun systeem en de organismes daar buiten de aan sluiten voor verdediging verloren door verdere evolutie.
  Een vloek is gewoon psychische intimidatie van een sadistische geest;-}
  Mvrg,Marcel

  6 likes
 4. Netflix, hallo!
  Er zijn al meer klokkenluiders over Clinton en Obama onder misterieuze omstandigheden gestorven de laatste jaren, maar daar hoor je dan weer niemand over.

  4 likes
 5. Dit gaat over het graf van Tut. met de dode archeologen daar zijn al meerdere docu’s over gemaakt in het verleden, Het verhaaltje begon bij George Edward Stanhope Molyneux Herbert die was overleden na een steekt van een mug met een dodelijk virus wss nijlvirus. De man had al een zeer slechte gezondheid.

  Sir Arthur Conan Doyle, de schrijver van Sherlock Holmes zag hier wel geld in en een sprookje was geboren…

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...